julen

2007-12-31 @ 11:28:05 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

image35

23:e
tomteluvan som tösan verkligen inte ville ha på sig. jag tror resåren var för spänd och att den gjorde ont. stackarne! hihi



23:e
kramas lite med mamma också



23:e
bus med moster/gudmor



24:e
morgonmys på julafton med pappa

image39

24:e
lite julklappar som öppnades p morgonen. mammas hårprodukter var helt klart bäst!



24:e
detta roade sig mamma med halva dagen! nej, inte riktigt men nästan ;)



24:e
kalle på tv. det måste man ju se, fastän man inte ens är ett år!

image42

24:e
bus med pappa



24:e
tösan får massor av paket. mormor och mooster M hjölper till att öppna dem

image44

24:e
en lite kram



24:e
sambons julklappa, från mig.

snabbt om julen

2007-12-31 @ 11:14:57 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är det ett tag sedan jag har skrivit. Men under julen har jag inte tillbringat speciellt mkt tid framför datorn. Det har känts väldigt bra att ta en lite paus ifrån cybervärlden, men now I´m back!

 

Några rader om julen då.
den 23 kom styvmor, farmor, lillasyster C och hennes hund V och åt julgröt.
på julafton kom mamma, styvpappa, lillasyster M och C och hunden V. tösan fick som förväntat massor av julklappar. Själv fick vi ?vuxna? också en del. Alla hade vart snälla i år. Efter att de åkt hem for sambon till sin syster och lämnade mig helt ensam med en sovande tös! Haha

den 25 hälsade vi på hos farmor. Några kusiner var där så då fick man träffa dem. Sedan for vi förbi svärisarna och tillsist hem till mammsi. Där spelade vi wii hela bunten. Skitkul, och drack lite vin och öl.

 

Det var faktiskt väldigt mysigt också gott som ingenting att stressa över! Hur skönt som helst.

 

 

Nu närmar sig nyår. Vi hade tänkt ha ?vuxenmiddag? men det har blivit nedgraderat till vanlig middag då vår barnvakt (mammsi) är lite sjuk.
men nog blir det väl endå att ta sig ett glas vin och sambon dricker nog endå en öl eller två.

dagens outfit

2007-12-22 @ 08:01:05 Permalink dagens Kommentarer (3) Trackbacks ()

onsdag

image33

body: name it (present)
byxa: Ärvd


lördag

image34

byxa: present
tröja: Mexx
kofta: ärvd

julklappar

2007-12-21 @ 08:01:38 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

 Vi har faktiskt knappt köpt någonting åt tösan. Dels för att hon är så pass liten och faktiskt inte förstår vad det är som händer. Men också för att det känns onödigt att inviga henne i detta materiella ?vill-ha-ge-mig-ge-mig-ge-mig? samhälle vi lever i redan före hennes 1-års dag! Och så kommer hon ju få julklappar ifrån andra också.

Det viktigaste är ju trotts allt kärleken och familjen, iaf nu under julen.


 

Älskade sambon får fara ut på stan och leta julgransglitter när han endå skulle ut och köpa en julklapp åt mig. Vad då sista minuten? Ja, ja, det är ju hans val och det är ju upp till honom om han vill springa och stressa runt med resten av Kalix. Hihi.

 

Igår kväll gjorde jag knäck.  Idag är hälften borta och det är faktiskt inte (bara) mitt fel den här gången! Så när sambon kommit hem och jag hjälpt M på affären så blir det att ställa sig framför spisen och göra mer knäck! Dessutom ska jag göra pepparkakorna och lussebullarna idag.  Så mig hittar ni nog i köket idag!

snart är det julafton

2007-12-20 @ 07:17:14 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

Snart är det julafton! Det kom som en liten chock för mig när M upplyste mig om att det faktiskt är nu på måndag. När hon upplyste mig om detta blev jag först väldigt stressad. Jag hade fått för mig att det var ännu en vecka kvar innan självaste julafton. Men nu, efter att ha fått sova på saken, så känns det väldigt bra.

Det mesta är ju gjort här. Vi har handlat så gott som allt vi behöver ha hit hem i matväg. Bakandet är kvar. Pepparkakor, lussekatter, knäck och tryffel, men det tycker jag ju att är roligt! Och dessutom är det ju rätt så lätt.

Sen ska man få upp glittret på granen, slå in några sista minuten klappar (köpte lite extra klappar till dem som vart riktigt snälla i år, hihi) och lite städning. Renbädda, dammsuga, rengöra i toaletten och sådant där ni vet. Inget allt för jobbigt eller allt för svårt. Det ska vara kul med förberedelserna, annars kan man lika skita i det.

 

Om det är någonting jag vill lära min tös så är det de!
stressa inte, de blir inte bättre. Var effektiv, få saker gjorda, allt kan inte vara kul men ha en positiv inställning och försök njuta av situationen. Om det aldrig är jobbigt och tråkigt så kan det inte heller vara lätt och roligt.

 

Nu är jag väldigt sugen på att se en julfilm eller två. Måste be sambon fixa de till ikväll. Så kanske vi kan mysa i soffan men varsin kopp glögg. Eller nej just, sambon dricker inte glögg. Han får väl dricka must istället. Men huvudsaken är att vi får mysa tillsammans i soffan och uppfyllas av den där underbara julkänslan. Ni vet när man blir alldels varm och pirrig, man blir lycklig och vill nästan bara skratta. Det är som att man vill stanna i just det ögonblicket för ingenting kan bli bättre än just där och då.

jul listor

2007-12-18 @ 19:58:40 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

De som känner mig kanske vet att jag gillar listor. Inte listor som "10 bästa böckerna", "de 3 hetaste kändisarna?"eller "10-i-topp hits 2007" utan lite mer "Att göra listor".

Eftersom jag är en listfreak så tänkte jag dela med mig av listorna jag gjort på senaste.

 

Handlingslista:

Sill
saltgurka
mandel
brunsås
brie ost
senap
knäckebröd / julbröd
mandariner
äpplen
mjölk
julmust
russin
vispgrädde
apelsiner
glögg
vin
öl
revbenspjäll

(de man behöver till juskinkan)

Att göra innan jul:

köpa As julklapp
stryka och hänga upp julstrumporna
sätta upp glitter på granen
köpa julstjärna till granen
göra knäck
göra pepparkakor
göra lussekatter
(köpa mandelgåva???)
köpa hem all mat
kolla så vi har serveringsfat så de räcker

att göra någon dag före jul

dammsuga, skura och dammtorka
städa på toa
rengöra alla speglar
göra julskinkan

 

ja listorna kommer nog uppdateras, de gör de alltid ;). Men nu ska jag gå i duschen med min älskade

måndag

2007-12-17 @ 06:48:56 Permalink dagens Kommentarer (3) Trackbacks ()

måndagen den 17 december

image32

jeans: denim
huv tröja: Hm-logg
tröja: Ärvd

Förberedelser inför julen:

2007-12-16 @ 22:42:16 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Förberedelser inför julen:

Gjort köttbullar

Hel själv, från grunden. De ni!
recept:  blanda mjölk och ströbröd i en bunke. Låt stå medan du river X antal lökar. Blanda i löken, X ägg och köttfärsen i bunken. Krydda.  Kleta ihop allt. Rulla. In i ugnen eller stek.
så otroligt lätt!

 

Gjort knäck
men det tar ju slut hela tiden. Har gjort TRE omgångar i år, redan. Haha. Men det är ju kul att det jag gör uppskattas, även om det är mest av mig själv ;)

 

Gjort tryffel
en med rom och en med honung. Den med rom lär få stå orörd. Om det finns någon där ute som gillar rom så är ni varmt välkomman hit och äta upp dem.

 

Julklapparna

Gjort klart sambons sista julklapp. Känns så bra. Nu är det bara en endaste lite julklapp kvar. Och den hade jag gärna köpt för flera veckor sedan men eftersom den ska till sambons sidan så måste han vara med och bestämma och han är så seg ibland!

 

Planerar

Pratat med mamma och har börjat spåna på vem som tar med sig vad. Känns bra att börja med detta i god tid. Då slipper jag stressa och bli på dåligt humör.

 

Till sist vill jag bara säga att jag det är TRE dagar sedan jag varit utanför lägenheten. Kom gärna och hälsa p åmen bjud ännu hellre över mig till er!

Är inte en människa som tränger sig på andra. Vill ni umgås hemma hos er så får ni säga till ;)

tankar om julklappar

2007-12-13 @ 20:44:14 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Julklappa är ett väldigt hett ämne just nu. Det är så lustigt med div prylar som vissar hatar lika intensivt som andra önskar sig! Tänkte dela med mig av mina tankar om lite olika julklappar

 

Body lotion/ parfym

Kan vara bra. Det kan faktiskt vara jätte bra, enligt mig. Tycker det är kul att få för då slipper jag köpa det själv och kan använda mina pengar på någonting roligare. MEN om man ska ge bort det så bör man veta vad (och OM) den lycklige använder för märke. Annars kan det blir så fel!

Parfymer är en väldigt uppskattad present om den kommer från ens älskade och denna älskade faktiskt har varit så pass uppmärksam så denne har kunnat köpa hem RÄTT doft

 

Hårvårdsprodukter

Åter igen en bra sak att få, i mitt tycke.  Men här gäller det samma som ovan. Och ska man köpa hårvårdsprodukter ska det vara lite lyxigare märken eller en stor korg med massor av saker. Annars verkar det bara snålt. Har man ont om pengar ås får man hitta på någonting annat!

 

Böcker
jag ÄLSKAR böcker. Men här gäller det att veta vad den blivande bokägaren gillar att läsa och vad denne redan läst.  Det som brukar fungera är någonting från topp listorna och kokböcker.

 

Choklad/ någon form av alkohol

Bra at få från svärmor eller mormor. Tar hellre emot en ask Aladdin än någon gräslig lampskärm som jag endå inte kommer använda.  Väldigt bra att ge bort till människor man inte känner så bra. Men kan bli väldigt misslyckat om det visar sig att personen är laktosintolerant!
om man köper en fin flaska whiskey så bör man ju vet om personen tycker om detta, och att personen inte är nykterist!

 

Strumpor/ långkalsonger

Bra att få från mamma. Jag menar hur kul är det egentligen att shoppa långklasånger? Sätter mkt hellre mina pengar på smink. Men varje vinter använder man  ju dessa (för det mesta gräsligt fula) långkalsongerna och ibland måste man ju ha nya så så kan man lika gärna få dem från mamma.

 

Presentkort vs inredningssaker

Om jag får välja så blir det helt klart ett presentkort, även om detta är lika opersonligt som en chokladask. Men att köpa inredning till någon annan är ett BIG NO-NO enligt mig. Det kan blir så fel, så fruktansvärt FEL! Nej antingen ska man VETA att exakt den där tavlan/lampan/mattan vill den nya ägaren ha eller så skiter man i det!

 

Hushållsredskap/ porslin

När jag fortfarande bodde i en etta och inte ägde så mkt önskade jag mig alltid div hushållsredskap. Då kunde jag festa och köpa kläder för mina egna pengar.  Hushållsredskap ska helst komma från mamma eller pappa, tycker jag. Fråga mig inte varför. Tycker helt enkelt att de skulle kännas skumt om grannen gav mig en uppsättning med mått och ett durkslag!
porslin är en annan femma. Detta är lite som med inredning. Man ska veta vad personen som ska få det vill ha och tycker om. Själv har jag fått både vin- och cocktailglas av min lillasyster och jag är verkligen supernöjd. Då har jag kunnat använda mina pengar till att fylla dem istället! ;)

 

Kläder/ smink
nej nej och nej. Detta köper jag själv. Tack så mkt. Men om du nu ska envisass å kan jag ta emot ett presentkort.


smycken

Bara ok om de kommer från sambon. Fråga mig inte varför. De känns så personligt.

 

Sängkläder/ handdukar

Ja tack. Det är också en sak jag gillar att få. Så länge det är rätt färg. Detta föredrar jag att få av min mamma eller mormor. Kanske inte varje år, då blir det för mkt, men lite då och då är det bra. Man sliter ju endå ut både sänkläder och handdukar efter ett tag. Och tycker jag de är fula så brukar de åka längst bak i garderoben. Sedan använder jag handdukarna till toagolvet, hårfärgning eller till att torka hunden med. Sängkläderna brukar åka fram när vi har gästar, jag har mens eller feber eller något annat som gör att man kanske måste byta sängkläder lite oftare.

 

 

Jag ger gärna bort är saker man pysslat med själv lite.

Tex en korg med olika tesorter, lite skorpor, marmelad och kanske en fin kopp.
en nybliven mamma ger jag gärna ett kit med body lotin, badolja (förutsatt att hon har ett badkar), en ansiktsmask och en cd med lugn musik.  
Folk som flyttar hemifrån kanske behöver en korg med ett upptryckt recept på tex bröd och alla ingredienser till det.

 

Ja något sådant.

 

Min önskelista:
en kokbok
glögg glas
body lotion (ldb), hårinpackning (fruktis), ansiktsmask
våffeljärn
mixer (inte en stav utan en sådan där större)
ett FINT förkläde
desperate houswives boxarna
en symaskin
serveringsfat
en shaker (som man blandar drinkar i, ni vet!)
ett vinställ med lite vin i ;)

ja det var väl det mesta...

småbarnsmammor måste vara effektiva

2007-12-12 @ 09:03:27 Permalink att vara mamma Kommentarer (2) Trackbacks ()

Så här är det: När man är småbarnsmamma så måste man vara effektiv, annars blir det ingenting gjort!

 

Så nu ska jag dela med mig av mina väldigt effektiva, och ibland väldigt kreativa, idéer.

 

Låt barnen äta ur nappflaskan samtidigt som du skriver på datorn.
helt ok att göra så OM du inte kompenserar flaskan med amningen. Om du inte ammar bör du sitta på ett lugnt ställa, gärna ha hudkontakt och ögonkontakt med barnet medans de äter.


Låt barnet hänga med på toa när du duschar.
Men ta bort ev kattlådor och soppkorgar från golvet. Låt barnet leka med sin tandborste (så b lir förhoppningsvis tänderna borstade i samma veva!). Kom ihåg att raka benen samtidigt som du sköljer bor balsamet ur håret, då behöver du inget raklödder. Peelingen och hårinpackning får vänta tills nästa gång.

 

Träna MED barnet.
Man ska gå 8000 steg per dag. 10 000 om man vill gå ner i vikt. Så ta fram (eller köp en) stegräknare och börja GÅ. Om barnet är litet så ha de i famnen, på armen eller i sjalen. Själv tycker jag min 9 månaders börjar bli lite tung men hon brukar få hänga med iaf.
Samla på stegen hemma. Gå lite extra när du ska in till köket. Ta en extra sväng ut i hallen eller gå på stället när du diskar eller ser på tv.


Gör storkok.
När du endå håller på att laga mat så kan du gott laga dubbelt upp och frysa in i portionsförpackningar. Glöm inte att diska undan de som finns medan makaronerna kokar, köttet är i ugnen, korven steks eller vad du nu håller på med. Om det inte finns någon disk så kan du rensa ur skafferiet eller torka igenom lite skåp!
Vill bara varna för potatis. Jag tycker inte att man kan frysa in potatis. De blir äckliga när man tinar upp det igen. Och kom ihåg att märka lådorna ordentlige, tex ?köttfärssås m. vitlök. 12/12?.
Om du låter bli att salta potatisen när du kokar den så kan du ta en eller två och ha till barnets mat. De samma gäller makaroner men tänk på att barn under 1 år inte ska äta fullkornsprodukter.

 

Städa när barnet badar
när barnet (som självklart kan sitta ordentligt) sitter i badkaret kan du passa på att skura toastolen och tvätta av handfatet. Men se till att hela tiden ha kolla på barnet och ALDRIG lämna det själv. Se också till att du kan släppa allt du har för händerna och vara framme vid badkaret på 2 sek utifall att olyckan är framme!
om du inte vill städa, eller redan har gjort det, så kan du noppa ögonbrynen (men kom ihåg att du måste kunna se barnet!!!) eller lägga en ansiktsmask. Ansiktsmasken är förresten en väldigt bra ide om det har bildats lite ånga i badrummet. Då öppnas porerna och skiten åker ut lättare.

 

Ät middag samtidigt
planera in er middag så ni kan äta samtidigt som barnet. Låt barnet smaka på gurka, tomater och (osaltad) potatis från din tallrik. Det brukar uppskattas och förhoppningsvis får ni äta utan allt för mkt spring.

dagens outfit

2007-12-12 @ 08:37:58 Permalink dagens Kommentarer (0) Trackbacks ()

12 december

image30

body: name it (?)
byxa: present

Utmaning: Medmänsklighet

2007-12-11 @ 18:40:48 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Utmaningen går ut på att hjälpa någon!

Hjälp röda korset genom att slänga i några kronor i deras insamlingsbössa. Hjälp din mormor med julstädning. Hjälp din kompis att gå t med hunden.

Ja ni förstår nog poängen? Utmaningen är alltså genomför när du HJÄLPT någon med någonting. Kom igen nu. Skriv gärna vem ni tänker hjälpa och med vad.

 

 

Själv måste jag fundera på det ett litet tag :)

så här gick Planen!

2007-12-08 @ 11:56:52 Permalink Allmänt Kommentarer (18) Trackbacks ()

Sambon började jobba redan sex den 7 dec. strax efter att han gått hemifrån så steg jag upp. Kunde inte sova! Tösan låg fortfarande och sov så jag fick plocka och ha mig helt själv. Bytte sängkläder och bäddade och fixade klart sovrummet.

Mamma kom och hämtade tösan kring elva. E vart förbi och hjälpte mig bära ut alla sopor och insamlingar. Och så hjälpte hon mig med rullarna till håret och att dra upp dragkedjan till klänningen! Tackar J

Förberedde maten som gick att förvara i kylen

 

(menyn:
ägghalvor med majonsä och räkor
klyftpotatis och beanäsås
vitlöksmarinerad fläskfilé i skivor
gurka, tomat, paprika och fetaost lite blandat på tandpetare
salami
baguetter med olika röror
sen drack vin (eller jag då och sambon drack julmust!)

 

Nåja, sambon min kom hem. Jag hörde när han slet ner kuvertet från dörren (har verkligen tejpat fast det med eltejp!). Stod där och kikade på honom genom titthålet. Såg hur leendet växte allteftersom han läste brevet. Sen tittade han sig omkring, lite oroligt, och efter att ha försäkrat sig om att ingen såg honom tog han på sig ögonbindeln och plingade på.

 

Släppte in honom och gav honom en puss och ledde in honom på toa med skorna på och allt. Där väntade ju resten av kuverten. Hörde honom prassla där inne ett tag. Satte mig vid datorn, framför FL och alla underbara tjejer där. Hjälpte verkligen att få höra att planen lät bra och det var jätteskönt att ha ?sällskap?. Målade naglarna medan sambon var i duschen. Ville itne göra någonting som skulle låta för mkt.

 

 

När han var klar ropade han på mig
och jag ledde ut honom igen. Plötsligt ringde telefonen och jag såg att det var han. Funderade på att inte svara men så ändrade jag mig. Det visade sig att han glömt nycklarna i badrummet! Så jag pillade ut dem genom brevinkastet åt honom.

 

Sen dammsög och skurade jag. På toa hade han lämnat alla kläder och handduka i en hög på golvet. Så städade upp där och förberedde lite därinne. Sen gick jag väl mest omkring och var nervös, satt vi FL, plockade och förberedde maten och sminkade mig.

 

Sambon kom hem med vinet och filmerna. Sen åkte han iväg igen.


Helt plötsligt kommer han hem, nästan en halvtimme tidigt! Så ledde snabbt in honom i duschen och säger att ?nu får du sitta där tills jag är klart!?. Sprang omkring som en lite tok och försökte ordna klart allt. Slängde in baguetterna i ugnen tillsammans med potatisarna. Rörde ihop såsen, ställde allt på plats, tände alla ljust, bättrade på make upen och försökte fixa iordnign allt. Sen fick han komma ut.

 

Det helade bröjade med romantiskt tjorv med dvd:n som inte ville spela upp filmen för oss så vi slog igång en annan. Men jag kunde inte koncentrera mig på den. Ville ju veta hur han hade haft det. Det visade sig att han kände massören (eller ad de nu heter när det är en kvinna) och hon hade undrat om han trodde jag skulle fria. ?nej men vi ska förlova oss på alla hjärtans dag nästa år? var svaret. Så han hade faktiskt inte misstänkt nå! Sen fick jag även veta att ?jag har nervöskissat hela dagen? för han hade vart nervös över alla lappar som skickat honom hit och dit.

Tillslut tog vi fram albumet. Bläddrade igenom de och han tyckte de var fint. När vi kom till sista sidan var väl reaktionen ?nej men gumman?, spänd väntan, tillslut jag ?jag men vill du då?!? och han ?ja!?.











här hängde r ingarna

 

 

 

 

Sedan skålade vi i champagne och firade i sovrummet. Efter det kollade vi på idol och var lyckliga.

 

image27

till alla er som vill veta vad Planen är!!!

2007-12-07 @ 06:42:10 Permalink Allmänt Kommentarer (11) Trackbacks ()

Planen sker idag. så om ni råkas stöta in i min sambon så får ni inte säg ett knyts, ok? ;)

det hela börjar med att sambon kommer hem efter jobbet. han slutar 12. på dörren finns ett kuvert med texten "Läs mig. gå INTE in"
där inne finns ett brev som förklarar att han måste ta på sig en ögonbindel och ringa på dörren. han får inte ställa några frågor.
jag öppna och leder in honom på toan, utan ett ord. där finns ett till kuvert där det står "mer info här". i det finns en lapp som förklarar att vi ska ha myskväll men att han måste göra lite saker själv först. i det kuvertet finns det flera numrerade kuvert som han ska öppna i rätt ordning. i varje kuvert finns en tid. tex 12-13 och han får inte öppna nästa förrens då 13 (allt är förklarat på ett bättre sätt i brevet!)

ok, nr1
han ska duscha och raka sig. efter det (för han har gått in med skor och allt) ska han klä på sig och ta på sig ögonbindeln igen.

nr2
han ska iväg på ett ställe och käka lunch. pengar finns i kuvertet

nr3
han ska på 60 min helkroppsmassage (fast i "brevet" står det bara att han skall till en viss adress och säga vad han heter och att det är jag som skickat dit honom. det är redan betalt)

nr4
han ska iväg till bolage och köpa vin och hyra en film. detta ska han komma hem med och lämna utanför dörren, plinga och åka iväg igen. (mest för att få tiden att gå tills det är dags för nästa grej)

nr5
ansiktsbehandling på 60 min.

nr6
han ska hem igen. på med ögonbindeln och in i duschen, igen. tänkte att de kan vara skönt att duscha efter att ha blivit inoljad :). har ställt fram fina kläder som han ska ha på sig.

sen ska vi äta middag som jag gjort iordning. sedan äter vi, antagligen samtidigt som vi ser på film för det är så typiskt "oss".
efter de ska vi kolla i ett album jag gjort i ordning. massa bilder på oss! och längst bak finns det en "dörr" och när han öppnar den står det "vill du gifta dig med mig?" och så hänger ringarna där i ett band

justämmning på gång!

2007-12-06 @ 06:53:00 Permalink att vara mamma Kommentarer (2) Trackbacks ()

Nu har äntligen julen hittat hit på riktigt!
vi har julgardiner i köket, vardagsrummet och i tösans sovrum. Stjärnor hänger i fönstrena i köket och vardagsrummet. Tösan har fått en ren i sitt fönster! Levand lus på vackra fat, adventsljusstackar, glitter, julgransbollar i fönstrena, en julbock, julmusik från morgon till kväll. Ja stämmningen börjar verkligne infinna sig. Dessutom kokade jag knäck här för någon dag sedan. Och laxen har jag börjat förbereda, ska grava den helt själv i år!
men det absolut bästa är att vi har plockat fram julgranen. Och pyntat den!
jag vet att många tycker det är alldeles för tidigt men det skiter jag i.
denna julen är så underbar och jag vill hinna njuta av den. Just denna julen.

 

Just denna julen är det premiär för så mkt!
det är min första jul med min alldeles egna familj.
det är min första jul som vi ska fira hemma hos oss och ingen annan stans.
det är min första jul då jag ska stå för det mesta av julmaten.
det är min första jul då jag ska grava laxen, göra janssons och se till att skinkan blir bra.
det är min första jul med julgran hemma.
det är min första jul med julstrumpor.


ja det kan fortsätta så ett tag till men ni förstår väl på ett ungefär vad jag menar.


 


har gjort mattan själv

Petri fixar

nu är det bara glittret och stjärnan kvar. men det ska vi fixa en annan dag!