dagens outfit

2007-10-31 @ 16:55:10 Permalink dagens Kommentarer (2) Trackbacks ()

dagens outfit

tisdag

image2

byxor: från puma
tröja: pressent
kofta: ärvd
sockar: name it newborn

onsdag

image3

tröja: tradera (hm)
byxor: ärvd
sockar: name it newborn

Andra dagen i Haparanda

2007-10-31 @ 08:49:15 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är jag inne på min tredje dag i Haparanda. Men jag har just stigit upp och det finns inte så mycket att berätta om den. Så här följer en repris av igår:


Dagen började inte så bra. Min kära mamma hade åkt in till stan så jag var själv i huset. Ville gå ut och gå eftersom det var ett tag sedan nu. Det duggade lite ute men jag tyckte inte att det gjorde någonting. Klädde på en övertrött tösa, som var allt annat än överlycklig och kämpade emot in i de sista. Klädde på mig själv och tösan gallskrek. Letade efter en av hundarnas koppel och tösan gallskrek. Jag kunde inte hitta det f*rbannade kopplet så tillslut tog jag en av de andra hundarnas koppel (mamma har fyra hundar). När vi väl kom ut så lugnade hon ner sig och somnade efter ca 10 sekunder.
Tyvärr började det regna, ordentligen. Vi hann gå ca 7 minuter, sedan var vi tvungna att vända för tösan var så blöt. Så går det när man glömmer regnskyddet i Kalix. Väldigt less, här hade jag ju sett fram emot en promenad på åtminstone en timme!
Kom hem och stängde in alla hundar i hallen så de inte skulle väcka tösan. Tog mig en apelsin som var omöjlig att skala och kämpade på med den i närmare 10 minuter, tålamodet sattes verklige på prov. Och sedan, när jag nästan var klar, vaknade tösan efter att ha sovit alldeles för lite. Mammig som hon var så fick hon sitta i famnen och apelsinen, som förövrigt skulle föreställa min frukost fick, vänta.  

Efter att min kära mor kom hem så fick jag äntligen gå ut och gå (och det hade slutat regna, men tösan fick endå vänta "hemma"). Gick två varv runt Revonsaari (månntro om det stavas så?), det tog ca 1,5 timma. Skönt! Men mina skor börjar gå sönder och fick lite skoskav


Dagen flöt på. Läste, försökte titta lite i matteboken och lagade kycklingsoppa till middag. Inte så uppskattat av yngsta lillasyster men så satte hon också ketchup i den!

Efter att alla hade ätit middag så åkte jag, mamma och yngsta lillasyster till stan. Lillasyster till en kompis och jag och mamma till affären. Tösna var jättegrinig men blev glad då hon fick ersättning. Från Ica, som vi förövrigt hadlat i, gick jag och tösan till Ikea och där mötte vi äldsta lillasyster. Strosade på Ikea ett tag, mötte en bekant och handlade julpynt. Därefter gick vi till lite andra affärer. Köpte Elle, vantar och en farsdag present.
Lite halvt besviken bestämde jag mig för att nu får det vara nog och så gick vi hem till våran kära far. Han kokade kaffe och bjöd på äppelkaka. Jag, pappa, äldsta lillasyster och mitt-i-mellan lillasyster satt och snackade skit. Korsförhörde dem alla om vad det gjort under dagen och vad småsyskonen lärt sig i skolan. Kring sju kom mamma och hämtade hem oss.

Väl hemma hjälpte A mig med matten. Räknade två sidor sedan var det dags för sängen. Kanske mest för att jag fastna och inte orkade be om hjälp igen. Jag var inte trött så jag läste i Isfolket och efter det såg jag på tv ett tag. Jag försökte prata med sambon på telefon men mottagningen var förfärlig och efter ca 5 misslyckade försök så bestämde vi oss för att nu fick det vara bra. Sedan somnade jag.

första dagen i haparanda

2007-10-29 @ 17:21:53 Permalink att vara mamma Kommentarer (2) Trackbacks ()

Snart är första dagen i Haparanda avklarad.
Detta är vad ag har åstadkommit:


*lagar mat åt tösan
kyckling med potatis, majs och paprika
köttfräs med potatis, morot och tomat
aprikospuré
allt detta med en mammig tösa som vill i famnen hela tiden, en uttråkad 8-åring och en mamma på rymmen. Tyvärr kunde jag ju inte göra så mkt åt att min kära moder rymt till Kemi med min styvfar men lillasystern fick jag till att räkna matte. och tösan hamnade i sjalen.


*fått hit äldsta lillasyster
Ringde äldsta lillasyster/tösans gudmor och sa att hon snällt fick palta sig till mamma och ta sitt gudmoderliga ansvar och underhålla sin guddotter. Så jag fick packa ihop maten jag tillagat ifred.


*gjort "milkshake"
yngsta lillasyster gnällde om milkshake så då fick jag göra det åt henne. Självklart skulle äldsta lillasyster också ha och när det endå var jag som gjorde dem så tog jag mig en själv också. Dessutom har jag syndat lite för tösan fick samka ytte-pytte lite. fast det var glass i den!

*läst några sidor
i Isfolket. spännande, spännande.

*öppnat matteboken
men inte kom jag lägre än så inte. Hade för ont i huvudet och satte mig ner för att vänta på maten istället. Som mamma lagade. Underbart att slippa laga maten själv!

Ont, ont, ont...

2007-10-28 @ 18:57:29 Permalink att vara mamma Kommentarer (2) Trackbacks ()

Just nu är det lite jobbigt här hemma. Jag har mått illa i några dagar och mina axlar och min nacke känns öm, eller idag gör det rent ut sagt ont i dem. Måste vila väldigt ofta, orkar knappt göra middag utan att lägga mig ner efteråt. Skära potatis gör ont, smöra mackorna gör ont och att lyfta tösan gör ont. Armarna värker också, men värken i benen och i nedre delen av ryggen har försvunnit. Usch vad jag klagar nu! Men det är faktiskt lite jobbigt och ibland måste man få ventilera det.
Imorgon har tösan tid till bvc. Efter det tror jag att jag och tösan åker till haparanda och stannar hos min mamma en natt eller två. Vet att hon saknar tösan (och mig förhoppnings) och de blir en hel del avlastning för mig. Ingen middag att laga, inga golv att dammsuga, inga saker att plocka, ingen tvätt att tvätta, inga sopor att föra ut? ja ni förstår. Sambon hjälper ju själklart till med allt detta. Men jag får så otroligt dåligt samvete när jag bara ligger ner och låter honom ta allt. Det blir nog skönt för honom också, att få ha lägenheten för sig själv ett tag. Men om jag känner mig själv rätt så kommer vi antagligen hem efter en natt, för då lär jag längta ihjäl mig efter goben min!
Förhoppningsvis får jag tid över till att räkna matte. Och kanske lite tid till att läsa.  Och så skulle vi behöva komma ut och rör på oss lite, jag och tösan. Nu har vi inte varit ute på tre dagar. Dels på pga det dåliga vädret men mest pga min värkande kropp och mitt illamående. Jag hoppas verkligen på att allt detta ska gå över snart så jag slipper ringa vårdcentralen. Jag hatar sådan samtal! Dessutom är jag rädd för att de inte ska ta mig på allvar och bara säga att det går över och att jag överdriver. Då kommer jag ju känna mig jätte dum och så kommer sambon säkert tro att jag hittar på allt bara för att jag är lat!
nej nu ska jag lägga mig ner ett tag till och sedan, om jag orkar, så ska jag ta mig ett varmt bad.

barnfri

2007-10-26 @ 18:14:35 Permalink att vara mamma Kommentarer (2) Trackbacks ()

Ikväll är det barnfritt. Barnfritt?. Är det ett positivt eller ett negativt ord. Jag vet inte. Visst är det skönt att få har lite vuxentid, lite kvalitetstid med sambon och lite tid för ett glas vin eller fem. men endå har jag dåligt samvete, fastän det bara är 30 min sedan tösan åkte iväg med sin moster/gudmor (sänder en tacksam tanke till henne, som alltid ställer upp. Love).
Just nu funderar vi på vad vi ska hitta på ikväll. Sambon ska åka iväg till sin syster och basta där. Själv stannar jag kvar hemma. Vill duscha, pröva kläder och sminka mig i lugn och ro. Det är år och dagar sedan jag har gjort någonting sådant, själv.
Nu vill jag inte att någon ska missförstå mig! Jag är väldigt nöjd med den vändningen mitt liv har tagit sedan jag fått barn. Jag tycker om mitt "nya" liv som mamma. Men ibland är det roligt att längta efter någonting annat. Som tid för sig själv, en lång dusch, ett glas vin, prova kläder i oändlighet och sminka sig i timmar. Det som är jobbigt är detta dåliga samvete som ständigt gnager i ett hörn. Eftersom jag är barnfri. Utan tösan. Ordet fri är som... det låter som någonting man verkligen längtar efter. Som frihet efter en lång tids fångenskap. Och det är inte det jag menar, det är inte så jag känner. Så jag borde kanske välja andra ord, då kanske ångesten skulle dämpas. Men vilket ord skulle då passa bättre?

min morgon

2007-10-26 @ 06:53:12 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

så här såg min morgon ut idag (ungefär som alla andra):

* sambons klocka ringer efter en helt ok natt. Tösan har bara vaknat en gång för att få äta, jag har kanske bara vaknat tre gånger. Dags att stiga upp? Nejdå, den är ju knappt fem, så han väljer snooz.
*den ringer igen ett X antal ggr. Och så vaknar ju jag självklart före honom varje gång. Han har förbjudigt mig att peta på honom tills han vaknar, ?det är inte så kul att vakna på det sättet?. Men tillslut stiger han upp och klär på sig.
* ungefär fem sekunder efter att sambon gått ut hör jag att tösan har vaknat, dags att kliv upp för min del med. Då är klockan kanske halv sex.
* går in till tösan för att se att allt är ok. Hon är så nöja och skrattar och pratar med Giraffen. Låter henne vara i sängen och går för att göra kaffe. Passar på att plocka lite i köket. För det mesta är det lite rörigt där efter kvällen.
*hämtar upp tösan, som strålar som en sol. Det är alltid så roligt på morgonen med henne, hon är alltid så glad! Hon har nog ärvt sitt morgonhumör från sin mamma J. Tar av pyjamas och blöja, engångs. Brukar fuska med dem på nätterna ibland. På med ny blöja, tygis den här gången. Byxa, strumpor (halk-sockar så hon kan köra rally med gåstolen senare) och en tröja. Håret kan vi inte kamma eftersom alla tre kammar är spårlöst försvunna. Pysslingarna eller en listig tösa som inte vill kamma sig?
*går till vardagsrummet och sätter tösan på golvet. Hon leker nöjt med mammas körkortsbok. Passar på att plocka lite, för i vardagsrummet är det alltid rörigt efter kvällen. För iväg lite skräp till köket och tar med mig en kopp kaffe. Under dessa 10 sekunder har tösan bestämt sig för att leka elektriker. Det går ut på att slita och dra i alla kablar som finns. Speciellt bakom tv:n, bakom datorn och liknande ställen. Det slutar med att jag täcker över alla sådana ställen med filtar. Brandrisk? Kanske men va fan, plockar bort de sen. Vill ju inte att hon ska få en stöt. Fortsätter plocka lite och sätter mig sedan vid datorn.

* kollar FL, bloggen och lite andra sidor. Liv leker med en nalle. Hon börjar bli rastlös och kryper in till köket och tillbaka. Sedan börjar hon greja med stolen jag sitter på. Tror hon är hungrig för hon börjar bli kinkig.
* med en tösa under vänster arm går jag in i köket för att göra ersättning. Kommer på att jag glömt ta fram dagens lunch och mellis åt henne ur frysen och gör det. Katten vill in, släpper in honom. Så gör jag klart ersättningen, men tösan hängandes på höften.
*hon får sitta i famnen och äta medan jag sitter vid datorn och pillar. Blir akut toanödig och tösan vill inte alls bli lämnad kvar i vardagsrummet så hon får följa med. Sätter henne på golvet med flaskan men hon börjar bara leka med den. Katten ska också med in för han vill drick ur kranen. Nog ska de ju vara när man inte ens kan gå på toa utan att halva familjen ska med!
* klarar av toabesöket lite fort och hämtar mig en ny kopp kaffe, tösan får en mugg vatten. Men hon har inte riktigt förstått det där med pipmuggar och tuggar bara på den. Eller vänder den upp och ner så allt vatten hamnar på henne och golvet.
* nu är det bara tandborstning kvar. Både på henne och mig. Sen ska jag väl klä på mig, har hittills lunkat omkring i min pyjamas och sedan ska man väl kleta på lite smink så man ser ut som folk.
God morgon!

skit viktig info ;)

2007-10-25 @ 20:22:21 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

HUR DU SKITER SOM EN MAN

1) Leta upp någon lämplig litteratur.

2) Säg "Jag ska bara göra 'det stora'" till alla som du träffar på vägen till toaletten. Berätta alltid för din flickvän/fru vad du ska göra, särskilt om hon har besök.

3) Dra ner byxorna och kalsongerna så att de hänger runt anklarna, sätt dig sedan ner.

4) Rätta till din penis och dina testiklar så att de hänger bekvämt och inte rör vid kanten på toalettstolen.

5) Öppna litteraturen du tagit med dig på toa och slappna av.

6) Under tiden du väntar är det tradition att släppa kraftiga brakskitar.

7) Sucka högt när den första korven kommit ut. Det är helt normal att en kall vattenstråle träffar dig i häcken när den första korven träffar vattenytan. Det här får du stå ut med om du är en riktig man.

8) Sitt kvar tills dina ben och skinkor domnat bort.

9) Res dig upp och titta på skiten. Försök att komma ihåg alla former av kännetecken, till exempel färg, konsistens, om det fanns några synliga spår av jordnötter och så vidare så att du kan berätta detta för din flickvän/fru och dina kompisar. Du måste nämligen berätta detta.

10) Tag en lång bit papper och torka dig i häcken. Titta på pappret innan du slänger det i toalettstolen.

11) Upprepa steg 10 tills det inte längre finns några spår av avföring kvar på pappret.

12) Spola. Om det finns några rester kvar i toalettstolen får du under inga som helst omständigheter försöka ta bort dem. Förr eller senare kommer de att försvinna av sig själv eller så kommer din flickvän/fru att ta bort dem nästa gång hon går på toaletten.

13) Lämna sitsen uppe. Lämna kvar litteraturen på golvet (den kan ju komma till användning vid ett senare tillfälle).

14) Tvätta dina händer en gång.

15) Lämna toaletten men låt dörren vara öppen. Det är viktigt för en mans självkänsla att andra får känna doften av det han producerat.



HUR DU GÅR PÅ TOALETTEN SOM EN KVINNA

1) Använd under inga som helst omständigheter någon annan toalett än din egen, oavsett hur ont du kommer att ha i magen under tiden du tar dig hem.

2) Använd toalettborsten för att ta bort rester i toalettstolen som din pojkvän/make lämnat kvar. Ta även bort könshår som han lämnat kvar på sitsen med hjälp av lite toalettpapper.

3) Spola innan du använder toalettstolen. Tvättat sedan dina händer.

4) Täck sitsen med toalettpapper (någon annan kan ju ha använt den sedan du desinfekterade den med Klorin senast).

5) Lägg ner toalettpapper i toalettstolen för att förhindra stänk.

6) Dra ner dina trosor och sätt dig ner. En del kvinnor föredrar att stå upp, lätt hukade, för att undvika kroppskontakt med sittringen.

7) Gör det du ska men gör det absolut så tyst som möjligt.

8) Res dig upp och spola innan du får ögonkontakt med avföringen.

9) Ta en rejäl bit toalettpapper och vik den ett antal gånger för att garantera att du undviker hudkontakt med avföringen (en rulle toalettpapper räcker således till fem eller sex toalettbesök).

10) Torka dig en gång och släng sedan pappret. Titta inte på pappret.

11) Repetera steg 9 och 10 minst trettio gånger. Det kan bli nödvändigt att glänta på dörren och kalla på din pojkvän/make för att be honom hämta mer toalettpapper som han får ge dig om han lovar att blunda under tiden han ger dig pappret och inte kommenterar det hela. Traditionen bjuder att det görs under tiden han tittar på sport på tv.

12) Spola och fäll ner locket.

13) Tvätta händerna med bakteriedödande tvål minst trettio gånger.

14) Öppna alla fönster och spruta en halv burk luftfräschare på toaletten.

15) Plocka upp all litteratur som din pojkvän/make lämnat kvar och lämna toaletten, glöm inte att stänga dörren efter dig.

tösan har blivit så stor!

2007-10-25 @ 14:23:29 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

Snart är hon inte min lila tösa. Inte för att hon nu någonsin varit MIN. jag ÄGER henne inte, så jag får nog omformulera mig där; snart behöver hon inte sin mamma mer. inte lika mycket iaf. Nu vill hon iväg och utforska på egen hand. Kryper fram, snabbare och snabbare för var dag som går. Ställer sig upp mot saker gör hon också. Sen ramlar hon ner och slår sig och då vill hon till mig igen. Och även om det gör ont i mig när hon är ledsen så är jag glad för att hon faktiskt vill till mig, behöver mig och min närhet och all den kärleken jag så gärna vill ösa över henne. Men snart står och går och springer hon, utan att ramla och utan att behöva bli tröstad?

nej usch vilket deprimerande inlägg detta blev! Ska fortsätta skriva någonting roligare så fort jag har snott tösans napp. För den har hon antagligen hittat under soffan eller på något liknande inte allt för dammfritt ställe. Och är man nu så stor att man minsann ska ut och utforska diverse skrymslen och riva i varje lite kabel man kommer över så är man faktiskt stor nog att inte ha napp, inte på dagen!

hon sitter i vagnen nu för tiden. Lägger bara ner henne när hon ska sova på dagen och om hon somna när vi är ute och går. Och går gör vi, en timme per dag. Vill bli av med ?graviditetskilona?;). Eller hur, visst kan man väl fortfarande skylla på de, så här 8 månader efter graviditeten och fastän jag inte gick upp någonting under graviditeten? För ingen behöver ju veta om det, och du ska fan hålla käften om det ;) hihi.

hon har lärt sig säga nått som läter som mamma. Hon kryper omkring och säger ungefär så här: ?mämämämamammämämämamaämäa? . sen att de bara är lek med vokaler och konsonanter och att hon egentligen inte menar ?mamma? har ingenting med saken att göra. Jag är super stolt för de!

Hur ska jag hinna? (gammalt inlägg)

2007-10-25 @ 07:44:59 Permalink att vara mamma Kommentarer (2) Trackbacks ()

Hur ska jag hinna med matematiken? Fick hjälp igår. Hann räkna två tal så satt jag fast igen. Fick hjälp med det nu på morgonen, men nu kan jag ju inte räkna för står en lite tösa i famnen på mig och vaggar vagnen samtidigt som hon försöker äta upp handtaget. Det är knappt så jag kan skriva dessa rader.
Dessutom borde jag gå till affären och handla. Vi har ingen mjölk hemma. Och kaffe utan mjölk? nej tack! Sen är det en massa andra saker som ska handlas. Ost, köttfärs, ägg, skinka osv. nåja, för det första så har affärerna inte öppnat ännu och för det andra så väntar jag nog med det tills sambon kommer med. Ingenting att stressa över just nu. Kaffet får helten enkelt smaka skit.
Tvättmaskinen borde vara klar nu och jag borde tömma den men tösan vill verkligen inte vara på golvet. Hon vill inte ens vara i min famn! Det verkar vara en ingenting-är-bra dag idag. Och så måste ju den gamla tvätten vikas bort om den nya ska kunna hängas upp.
upptäckte just att vi har ?översvämning? på toaletten. Slangen som tömmer ut vatten var inte insatt i toastolen ordentligen. Så då har den tömt ut allt vatten på golvet. trevligt. Speciellt då vi hade lite handdukar och liknande liggandes där. Kan det bli bättre?
jag borde också hinna göra lunchlådor åt sambon. varför? Jo därför att om jag inte gör dem åker han bara och köpte pizza och annan dyr skräpmat och det tycker jag inte vi har råd med nu när det snart är jul.
Nej nu hinner jag inte sitta här och gnälla mer. Ska försöka söva en grinig och antagligen övertrött tösa, bädda sängen, ta en kopp kaffe och sedan ta tag i tvätten och allt vad det innebär!