underbar dag

2008-04-30 @ 21:26:17 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

Oj vilken aktiv dag vi har haft idag!

 

Började morgonen kl 06.00. koka kaffe som vanligt, kollade runt lite på internet. Sen träna jag i ca 40 min (www.lillamaastranings.blogg.se). Efter det var det diska och lite annat småplock.


 

 

Efter att tösan sovit en sväng sprang vi upp till grannen och hälsade på. Vart trevligt, kul för tösan med andra barn. Tyvärr kunde vi inte bli så länge då vi var tvungna att gå ner för att äta lunch.

 

Efter lunchen vart det lite mer plock. Sedan gick vi ut för att ta bussen till Haparanda. Första bussresan för tösan. Det gick jättebra. Fick ta av henen alla ytterkläder i bussen för det vart väldigt varmt. Men annars gick det bra. Hon var väldigt kramig och mysig.


 


image94


 


 


 

I Haparanda väntade två av mina systrar på mig vid busstation så jag fick sällskap hem till pappsi. Vart länge sedan man träffat honom! Men tösan vart då inte ett dugg blyg. Gulligt. drack kaffe, käka choklad och lite lunch.


 


image97


 


 

Vi bestämde oss för att gå ut till lekparken. Sagt och gjort. Tösan hade roligt och henne underbara gudmor åkte och gungade och sprang omkring med henne som bara den. Härligt! Själv gungade jag en del jag med. Och fastslog att vissa gungor borde ha 18-års åldergräns!

 


image99


 


 


 


 


image103


 


 


 


image106


 


 

 

Efter ett tag kom världens underbaraste gobe och vi åkte hem till mammsi. Camilla kom också med. Där var det middag för vår del. Helt underbart gott efter så mkt bus. Tösan sov. Goben åkte iväg för att fixa med däcken. Jag gullade med valparna. Försökte sno med mig en under tröjan men de gick inte så bra.


 


image109


 


 

Efter ett tag åkte vi iväg till Ica och storhandlade. 4 fulla Ica-påsar och ett paket blöjor för 800 kr. Inte illa!

 

 

På hemvägen tog vi en liten avvikare till Sangis och sa hej till Sandra, Tessan, Mia, deras små och deras karlar. Tyvärr han vi inte stanna så länge. Klockan var mycket och tösan var trött.


 


image112


 


 


 

Så vi åkte hem. Nu har vi packat upp allt. Allt på sin plats. Tösan är mätt på gröt och ligger i sängen. Jag sitter här med ett glas cola (och en skvätt absolut) och njuter av stillheten.

 

Ja det har vart en underbar dag!

första steget

2008-04-30 @ 06:36:31 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Idag var det nästan sovmorgon. Steg upp sex. Oj, oj säger jag bara!

 

Idag ska vi till Haparanda igen. De hade inte tid att fixa våra däck när vi var dit igår. Men fick spendera lite tiden med min styvmor och två av mina syskon. Trevligt värre, fastän jag var trött som bara den.

Förhoppningsvis hinner vi förbi Sandra en sväng. Men man får ju se hur det blir med tiden. Förhoppningsvis hinner/orkar vi fara förbi på Ica också en sväng. Skulle behöva stohandla en del! Ja, ja. Det blir jus om det blir. Måste förbi min mamms, lovade igår när vi inte var dit då. Och pappa har kommit hem igen så skulle ju vilja fara förbi där.

 

 

Till sist vill jag bara säga att jag är stolt över min gob. Nu är första steget taget. Nu får vi se vad som händer.  

god morgon gott folk!

2008-04-29 @ 06:08:18 Permalink att vara mamma Kommentarer (3) Trackbacks ()

God morgon gott folk!

Idag var det god morgon halv sex. Inte så farligt, fast visst hade det varit skönt att få sova till sju någon gång. Nåja, sitter här med min kaffe kopp och är allmänt småsliten.

 

Tösan har fått utslag över hela magen. Små, små prickar. De verkar inte klia speciellt mkt men de ser inte så där jätte trevligt ut. Har funderat ett tag och kommit fram till att hon kanske är allergisk mot äpplen. Ska sluta ge henne det och se vad som händer.

Dessutom måste jag ringa till VC idag och höra vad jag ska göra med eksemen som är på hennes armveck, det har blivit större och spritt sig. Funderar på om det är prickarna och eksemen som gjorde så hon var så tjurig igår? hon fick nått ?anfall? och började skrika som bara den där ett tag. Fick sätta henne i sjalen och ställa mig på crosstrainern och gå i 3 km innan hon somnade om. Tänkte att de kanske svider eller något? Ja jag vet inte. Frustrerande när man inte vet vad som är fel. Kan ju inte göra någonting för henne!

 

Vad mer? idag har jag absolut inga planer. Känns faktiskt helt ok. någon som vill komma och ta en kopp kaffe/te? Saknar en lekkompis.

 

 

städa

2008-04-28 @ 07:29:20 Permalink att vara mamma Kommentarer (2) Trackbacks ()

Någon som vill komma hit och städa? Jag är så otroligt less på det nu så ni förstår inte!

Förut var det helt ok. Man städade och de var snyggt och städat tills man själv stökade ner allt igen, vilket brukade ta ca 24-48 timmar.

Nu för tiden städar man och så tar det ca 24-48 SEKUNDER så ser allt likadant ut. Om inte värre! Varför? Svaret är: tösan.   

Det är ju så otroligt roligt att dra fram (som en orkan!) och undersöka. Det är kul att dra täcken längst golven, speciellt fram och tillbaka i hallen så all sand kommer in riktigt ordentligt. Och är det jättekul att dra ut alla lådor och dra ut allt ifrån dem. Mammas garnnysta, oj så roligt. Pappas instruktionsbok till mobilen, herre gud var intressant! Och gudarna ska veta att det är kul att skita ner kläder, bord och golv när man äter (6 ggr om dagen alltså). Ja det görs med sådan inlevelse att man måste byta kläder och skura efter varje gången. Och när man väl tvättar (fyra gånger, 3 fulla maskiner varje gång, förra veckan) så är det ju jättekul att slänga in lite extra saker i tvättmaskinen när mamma inte tittar. Och när tvätten är klar så är det ju jättekul att dra ut all tvätt på golvet när mamma är upptagen med att hänger upp något. Och sen när all är upphängt så är det ju jättekul att dra ner all tvätt (och gärna ta in de i hallen där det är sand fastän man dammsuger 5 ggr om dagen) så allt måste göras om igen.

Ibland känns det som att våra saker har blivit välsignade med egna liv och börjat röra på sig. Hur förklarar man annars overallen, AD-dropparna, jeansen, strumpan, reklambladet, den tomma cola falskan och allt annat som ligger här inne på vardagsrumsgolvet? För jag vet att det inte är jag som har dragit hit det. jag är faktiskt rätt så säker på att jag satte in AD-dropparna i skafferiet igår kväll. Kanske spökar det?

Och allt som inte har blivit välsignat med egna liv blir förflyttat av oss själva. Fjärrkontroller, dukar, videokameran, biblioteksböcker, porslinssaker och en gamecub har hamnat på hyllor och höga byråer i hopp om en fristad. Tills vidare. Tills tösan förstår att hon inte kan dra ner sådan. Eller tills vi hittar en ny plats åt dem. Det var iaf så vi tänkte för några månader sedan. Kanske skulle man börja slipa på plan B? kanske behöver de ett nytt stället? Eller så kanske vi kan skänka bort allt förutom madrasserna och leva ett fritt liv utan materiella saker? det skulle underlätta städningen!

tävling

2008-04-27 @ 17:48:08 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

klart att en sliten småbarnsmamma ska vinna? men ja!!!

var med du med:
http://sofieb.blogg.se/1209020485_bloggtvling.html?cache=8BF668E191738D976DE452A4AE179D89


helgen

2008-04-27 @ 17:33:06 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tänkte jag kunde lägga upp lite bilder från helgen istället för att berätta så mkt. Orkar inte riktig skriva så mkt just nu

 

vi har haft en del besök, mest från gobens sida.




på fredag åkte vi till haparanda, skulle jobba natt.


där var vi ute ett tag och njöt av de fina vädret




sen gick vi in och tittade på valparna


image80

och Giraffen fick åka moppe


sen lärde goben tösan att spela gitarr i garderoben



på lördag eftermiddag var vi ute i solen, igen
image83

tösan blev en movie star
image84
lite mys ...


på kvällen var det filmkväll. eller det blev väl lite mer prat än film men men... haha






på söndag åkte vi till badhuset för första gången. lite jobbigt och grinigt i början men sen upptäckte tösan hur kul det var!
image89





image92

image93

att göra

2008-04-25 @ 08:32:04 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ja nu åker vi ju iväg idag till Haparanda. Det kommer mest troligt bli så här: goben kommer hem, tar med sig tösan och åker iväg (förhoppningsvis svänger de förbi affären och inhandlar nått att tugga på till mig inatt), jag lägger mig och sover ett par timmar. Sedan kommer de hem och vi åker iväg på en gång. Väl i happa ska vi byta däck och mysa lite med valparna :D. Förhoppningsvis hinner jag träffa syster också.

 

Nåja. Eftersom vi då far iväg så vill man ju ha ett snyggt hem att komma tillbaka till så nu har jag gjort en "att göra lista" (NÄHÄ?!)!

Här kommer den:

 

Tvätta

Tösan pissade på ett täcke som låg på golvet nu när hon sprang utan blöja. Det är lite besvärligt med ungar som kan gå och ska gå utan blöja för att vädra rumpan. Ja, ja? nu får vi ju mindre tvätt att komma hem till. Se de från den ljusa sidan ;)

 

Dammsuga

Nog för att jag dammsög och skurade igår men va fan? De måste ju ffs göras varje dag nu för tiden (sanden utifrån ni vet). Lite frustrerande men det blir ju rent och fint. Sen kanske jag skurar lite extra i köket. Lär ju behövas efter att tösan ätit. Suck. Haha

 

Packa

Måste packa åt goben och tösan så de klarar sig över natten hos mammsi. Nog för att tösan har det mesta hon behöver där men det är bättre att vara på den säkra sidan. Har gjort några extra anteckningar här för att inte glömma de viktigaste:

Flaskor

Nappar

Sängkläder

Xboxen

Tösan måste ha med sina egna sängkläder, annars kan hon inte sova. Det har vi lärt oss den tuffa vägen!

 

Bädda sängen

Ja det är ju alltid trevligt när de ser fint ut?

 

Diska

Helst efter kl 12. De blir ju alltid mer disk efter att trösan har ätit. Usch vad jag OGILLAR disk!

 

Packa för natten

Vill ju också ha med mig lite grejer. Något att sysselsätta sig med på jobbet. Nätterna kan bli ganska långa annars.

 

Göra fisken

Tog fram fisk från frysen igår. Hade tänkt göra den igår också men jag fick helt enkelt ingen tid över till det. Var så mkt annat som skulle göras då. Men idag ska jag slänga in den i ugnen. Tänkte ta med lite till jobbigt. nam, nam.

 

Ja det var väl allt, just nu. Kommer garanterat komma på mer saker allt eftersom. Men nu har jag en sjukt grinig tösa här bredvid mig som vill sova.

God morgon!

2008-04-25 @ 06:47:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon

 

Klockan är tjugo i sju och tösan har fortfarande inte vaknat! Det är helt otroligt. Förstår ingenting men är rätt glad endå! Haha. Jag steg upp lite tidigare för att hinna göra lite yoga. Blev 2 solhälsningar sedan kände jag att jag inte orkade mer. kroppen var för stel helt enkelt och jag hade ont i halsen. Så nu har jag slagit igång lite kaffe och sitter och väntar på att de ska bli klart. Nam nam!

 

Idag, eller inatt då, ska jag jobba. Från 21.45-07.00. helt sjukt vad de börjat ringa mig nu mitt i allt. De slutade ju ringa helt när jag sa att jag hade fått barn. har kanske jobbat (om vi bortser ifrån sommarviket) 5 ggr där sedan liv födde. Och nu den här månaden blir det tredje gången. Blir lite hedrad då jag kollade i de andra springvikarnas papper och de flesta hade bara varit en gång per månad eller något sådant. Ja det är ju kul att man ska få komma iväg och tjäna pengar.

Får inte glömma att köpa med mig en tidning och någonting att äta på. Något nyttigt kanske? Haha

god morgon

2008-04-24 @ 07:44:53 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

God morgon

 

Oj vilket lite busför jag har. Efter att hon fått gröten på morgonen så hittade hon min tröja och när jag sa "tack tack" (som vi brukar säga när hon ska ge oss någonting) så tittade hon bara på mig och skrattade och sprang iväg. Lilla busungen. Haha.

 

Nåja. Idag är ännu en sådan där dag då jag inte har planerat in någonting. Måste säga att jag känner mig lite stressad över det! jag förstår inte varför! det är ganska sjukt. Borde ju känna mig lugn. Haha.

Nej just, ska ju hälsa på grannen här ovanför idag. Bra. Då har jag NÅGONTING att göra idag med.

 

Någon annan som vill komma och leka idag? :D

hemsk mamma?

2008-04-23 @ 09:12:11 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sitter här och smider planer. Det värsta är att det kanske inte alls är genomförbart därför att det är så otroligt mkt om och men med i bilden som jag inte kan kontrollera. Suck. Nå man får väl hoppas på det bästa. Och om allt nu går som planerat så kommer allt bli hur bra som helst. Även om de kanske blir lite jobbigt i början.

 

 

Vill ni veta en hemsk sak?

Jo nu är det ju så här att tösan har haft sin första tandläkartid. Inget hemsk med det, allt gick jättebra MEN jag lät goben fara dit med henne helt själv! kan ni förstå det? jag, som mamma, följde inte med mitt barn till tandläkaren! Nej jag valde helt enkelt att lita på att goben kunde ta hand om det helt själv och stannade hemma för att sova.

Tänk om fler skulle lita på att deras karlar faktiskt klarade av olika sysslor och faktiskt lät dem ta lite ansvar emellanåt. Ja tänk om?

TÄVLING

2008-04-23 @ 08:57:17 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

image1154



"Jag är med och tävlar hos Katarinaz.blogg.se om ett jätte fint hjärthalsband
och jag tycker att även du ska vara med ju fler desto roligare"

ny träningsblogg

2008-04-22 @ 09:45:40 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

har fixat en blogg där jag kan skriva om min träning. för er som är intresserade så är adressen www.lillamaastranings.blogg.se

tävling

2008-04-22 @ 07:05:18 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

jag är med och tvälar om strumpbyxer och trosor!

Där ALLA som är med och tävlar får var sitt par strumpyxor. Wieee!
Vinnaren får ÄVEN ett par trosor.

image382

http://www.surfit.se/
www.lexikon24.se
www.synonymer.org
Jonaeson.blogg.se

god morgon

2008-04-22 @ 07:00:26 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

God morgon gott folk.

 

Idag har jag kaffe hemma, gud så skönt med kaffe!  Men jag är trött, det är helt sjukt. Försöker verkligen kämpa på med träningen och att äta nyttigare men ibland känns det som att jag blir för trött av det hela. Nåja, får bara fortsätta kämpa. Någon gång kommer väl energin också.

 

Idag har jag faktiskt inga planer alls. Känna lite konstigt. Eller ja jag måste ju nästa tvätta och så ska jag iväg och simma efter att goben kommit hem. Men bortsett ifrån det så har jag inga planer. Annars brukar jag ju vara full av idéer och planer som bara "måste" genomföras.

Någon som vill komma och hälsa på kanske?

kaffe 2

2008-04-21 @ 15:16:25 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Nu har jag vart och köpt kaffe. Det var grannen som drog med mig till affären. Så nu ska jag bara äta upp min mat (vadå sen lunch?!)och sedan ska jag koka kaffe!

 

Fick bdw 1 och en halv kopp kaffe hos Emelie idag. Han inte dricka klart den andra. Kom på att tösan skulle ha lunch så det blev att springa hem lite fort. Tyvärr.