förkyld på riktigt

2008-08-31 @ 21:20:59 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

nej nu har min ”halsont” övergått till en riktig förkylning.

 

Näsan rinner, ansiktet känns svullet och det gör sjukt ont i halsen.
har druckit ett X antal koppar te med det ville inte hjälpa. Så tillslut (för ca en timme sedan) tog jag mig en kopp finrexin och nu känns det faktiskt lite bättre!  Den människan som kom på receptet till det mirakelpulvret borde få nobelpriset! Helt klart det bästa som finns mot förkylning.

Visst rinner näsan fortfarande och halsen ömmar men det är inte lika illa som för några timmar sedan.  

ännu mera sjuk

2008-08-31 @ 12:17:25 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nej usch hör ni… nu har jag ännu mera ont i halsen! Fy och blä säger jag bara.

 

Gick intill goben kort efter att jag skrivit mitt första inlägg. Vi låg och mös under täcket, hela familjen, ett tag men sen blev tösan rastlös. Så goben gick upp med henne och jag stannande kvar och vilade fram tills nu. Kändes bra, speciellt de få stunderna man somnade.

 

Jag hatar att ha ont i halsen. Man kan liksom inte göra så mkt åt det! sitter och pimplar te som en tok men det har ju ingen större effekt.  På tal om te så måste vi nog iväg till affären och köpa hem mera.. Vi har nästan bara ört, rött, vitt och grönt te hemma. Just nu vill jag ha hederligt svart te. Kanske lite smaksatt.

 

Nej nu ska jag gå och se om jag kan få kontakt med goben. Han sitter inne i sin lilla skrubb och spelar.    

 

skrubben, även kallad datarummet.

sjuk!

2008-08-31 @ 07:15:19 Permalink att vara mamma Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jag håller på att bli sjuk!

Har så ont i halsen. Inte så där jätte, jätte ont utan mer lite irriterande ont. Men antagligen kommer det utveckla sig. Tösan är också sjuk. Hon är snorig som få och har väl antagligen lika ont i halsen som jag. Stackarn!

 

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Eller vad jag orkar skriva. Vi har båda två, tösan och jag alltså, sovit väldigt dåligt inatt så nu sitter man här och är sjukt trött.  

helgens utmaning

2008-08-30 @ 07:21:16 Permalink dagens Kommentarer (4) Trackbacks ()

Nu var det ett tag sedan jag hade med en utmaning, igen!

 

Så helgens utmaning blir:

 

Gör någonting bra för miljön!

 

Alltså gör någonting som är bra för miljön/miljövänligt nu i helgen. Vi kan ju säga att gårdagen räknas också.

Så någonting miljövänligt skall vara gjort mellan fre-sön. Rapportera gärna!

god morgon

2008-08-30 @ 06:25:43 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

 God morgon.

 

Här sitter man nu med sitt kaffe i ett desperat behov utav att bli pigg.

Är så trött så ögonen går i kors. Typ. Nästan.

 

Vi var uppe lite senare än vanligt igår, kanske till tolv, och sen började tösan gny i sängen kring 06.00. gick upp och provade ge henne nappen. Hon gnydde lite till så jag slog igång kaffet för jag trodde inte hon skulle somna om. Men visst gjorde hon de. Så nu sitter jag här. Sjukt trött men ids inte gå och lägga mig för hon kommer säkert endå vakna när som helst.

god morgon

2008-08-29 @ 06:45:52 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon.

 

Här sitter jag nu igen. Som vanligt.

Men denna gång har jag med mig en kopp te istället för kaffe. Tänkte se om teet möjligtvis skulle duga men jag tror inte det. Får nog springa iväg och slå igång kaffet efter att denna textrad är avslutad!

 

Vad har jag att säga om saken idag då? Förutom att jag nu hunnit vara in till köket och slå igång kaffet…

Vi ska åka till Haparanda kring nio tiden.  Ska ev klippa mig och så ska vi titta på en lokal. Blir nog att svänga förbi elgiganten eller vad stället där nu heter och kika på digitalkameror. Sedan tänkte jag kanske passa på att köpa en julklapp eller två! Håna mig inte, det är inte jag som kommer stå där sen i december månad helt bankrutt och utan pengar till mat! Man ska passa på när man har möjlighet. Och det har jag nu. Fick mer i lön än jag räknat med ;).

Dessutom ska vi hälsa på både mamma och pappa, det var ett tag sedan sist. Sen ville mamma att vi skulle ta med oss kräftor till henne. Och så ville hon ha hjälp med att flytta ett skåp.

Syrran slutade skolan vid två tror jag. Så vi blir ju där till efter det för henne vill jag också hinna träffa.

världens finaste:

2008-08-28 @ 07:04:02 Permalink att vara mamma Kommentarer (2) Trackbacks ()

lite bilder på världens finaste:







hunnit med mkt!

2008-08-27 @ 19:13:58 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Oj vad mkt man har hunnit med idag!

 

Morgonen började med att klockan ringde 06.15. vet inte riktigt varför, hade inte tänkt ställa in någon väckning men men… goben vaknade också och sa att han ville stiga upp tillsammans med mig.

Jag tassade in till köket och slog igång kaffet, hade laddat bryggaren dagen före, och sedan satte jag mig vid datorn. Som vanligt. Goben steg upp och kort därefter vaknade även tösan.

 

07.45 hoppade jag, nysminkad för en gångskull, upp på cykeln och började trampa mot stan. Tanken var att jag skulle hinna förbi coop och köpa ett rutigt mattehäfte men så blev det inte. efter några minuter konstaterade jag att ”så här tungt ska de fan inte vara”. Kikade på framdäcket och det var helt platt. Goben hade inte fixat punkan som han lovat. Suck.
så det tog mig 20 min att komma till folkets hus där jag skulle ha min första lektion i matematik B.
det gick bra, började repetera kap 2 eftersom jag ska göra prov på det.

 

09.50 ledde jag cykeln till coop. I väntan på goben och tösan (jag vägrade trampa hem cykeln så de fick snällt komma och hämta mig) gick jag omkring och plockade allt vi behövde hem.

 

Väl hemma hann det inte gå många minuter innan grannen och en annan tjej bjöd med mig på fika inne i stan. Tyvärr kunde jag inte följa med eftersom jag skulle till läkaren med tösan. däremot tog jag tösan i sjalen och promenerade med dem till sjukhuset (det ligger ju endå längst vägen).

 

11.20 var vi (jag och tösan) framme vid barn- och ungdomsavdelningen. Lite svettiga, lite stressade och lite sena. Men vi hittade dit tillslut! Fick träffa en läkare som till min stora lättnad konstaterade att de inte kunde vara pälsallergi eftersom hon är för lite för det.
två väldigt trevliga sköterskor gjorde ett pricktest på tösan, för ägg och mjölk. Detta tyckte inte lilla damen om för fem öre. Hon skrek och grät helt otroligt när de höll fast hennes arm och jag fick hålla fast henne med både armar och ben. Som tur var så gick det fort och hon vart helt lugn när de väl släppte hennes arm.
efter 15 min fick vi veta att testen var negativa.  Vilken lättnad!
vi skulle köpa någon salva på apoteket som vi skulle smörja in henne med och sedan skulle vi höra av oss till dem om en månad och säga hur det går.

Nere i lobbyn ringde vi till goben och bad honom komma och hämta oss. Tösan var sjukt trött och jag var slut i kroppen.

 

När vi kom hem blandade jag till en ersättning åt tösan och la henne i sängen. Sedan gick vi igenom lite jobbiga papper som måste fyllas i angående tösans dagisplats. Fick ringa lite samtal för att få hjälp och sedan ringa lite fler samtal för att få ännu mera hjälp. Tyvärr fick jag inte tag på alla personer som jag skulle behöva prata med så jag får fortsätta imorgon.

 

Kring 13.30 hörde grannen om jag ville med henne och titta på en herrgård. Eftersom tösan sov så tyckte jag att jag kunde följa med henne. 
Hon hämtade mig och vi åkte dit. Det var fint och vi tog lite bilder. Därefter åkte vi till kyrkan här i kalix men den var stäng!

Efter lite klagande och suckande så åkte vi till Ica. Där inhandlades bla chokladmuffins :D. Hann även med ett snabbt samtal till tösans dagis.

 

Efter Ica gick vi hem till granne för att äta muffinsen och dricka te. Tog med mig tösan dit men det gick inte så bra. Hon ville dra med mig överallt och när jag inte ville så blev hon sur. Så hon fick gå hem till goben.

Efter en del tjatter så gick jag hem för att se hur de mådde.

 

Eftersom allt var lugnt tog jag tag i lite städning.
detta är vad jag åstadkommit:

Dammsugning av golv
dammsugning av soffa
bytt sänkläder
slängt i tvätt i maskinen

Vikt in den torra tvätten

Plockat in ren och torr disk

Diskat bort den skitiga

Hängt up tvätt och slängt igång en ny maskin

Plockat lite allmänt

 

Efter det började tösan bli tjurig och trött. Goben gav henne gröt och försökte söva henne. Tyvärr utan framgång. Tog henne i sjalen och ställde mig på crosstrainern. Fick henne att somna men när jag la henne i sängen så vaknade hon.

 

Så nu sitter goben med henne och försöker få henne att somna. Går det inte så får jag prova med sjalen igen. Annars blir det att tömma tvättmaskinen.

 

Sedan en dusch och mys i sängen!

god morgon gott folk

2008-08-26 @ 06:58:53 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

God morgon gott folk!

 

Huga vad trött jag vart på senaste. Ni förstår inte! JAG förstår inte! vad är det som är fel liksom?
hoppas det går över snart. Speciellt nu när jag ska börja plugga. Har första dagen imorgon.  Spännande, spännande!  

 

Snart ska jag börja med en ny sak, för mitt hår. Men ska nog inte berätta om det riktigt ännu. Vill vänta och se att det verkligen blir av först!

trött

2008-08-23 @ 07:54:57 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

Usch vad jag är trött!
igår vakande tösan kring 22.30 och somnade inte om förrän efter kl 02. Men hon sov till 07.30 idag!
så nu är jag trött, trött, TRÖTT!

 

Annars då?
kunde ta tyngre vikter och göra fler rep på gymmet igår. Väldigt roligt. Nu kanske man borde börja tänka på maten också… ja, ja, allt har sin tid och plats. Det kommet när det kommer.

god morgon gott folk

2008-08-22 @ 07:00:38 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

God morgon gott folk

 

Här sitter man som vanligt, med kaffekoppen bredvid sig.

Det är någonting speciellt med att vakna utan att någon har väckt en. Och att få vara vaken helt själv. känslan av att tassa runt i lägenheten med mjuka, varma, rosa tofflor och morgonrock … känslan av att i lugn och ro dricka en varm kopp kaffe med mjölk… ja det är helt enkelt väldigt underskattade känslor!

 

Igår hann jag med besök av E, locka håret på henne, besöka grannen och dricka te, promenad med grannen, tvätta, besöka av gobens bror, sy ihop lite påslakan som gått sönder men som jag vägrar slänga, en dusch och tillsist sängen.

En givande dag måste jag säga.

 

Hoppas denna dag blir lika bra.

 

Lite småplaner idag:
tvätta klart
gymmet
lite småsugen på filmkväll

god morgon gott folk

2008-08-21 @ 07:34:01 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

God morgon gott folk!

 

Min tösa är lite sjuk :(.

Jag vaknade i vanlig ordning först av alla. Tassade tyst ut till garderoben och drog på mig min morgonrock. Därefter in till köket för att slå igång kaffebryggaren.  Sedan satte jag mig framför datorn. Hade tom hunnit ta mig en kopp innan tösan började gnälla lite i sängen. Kikade in till henne och hon stod upp så jag gick in och plockade upp henne. Tyckte hon kändes varm så jag passade på att ta tempen när jag bytte blöja. 37,9 var det. Antagligen hade hon feber redan igår.

 

När vi kom ut i vardagsrummet ville hon gå till fönstret för att titta på ”brum brum”. Hon stod där ett tag innan hon kom upp i min famn igen.

 

Sedan, mitt i allt, messar grannen och hör om jag är vaken och kan komma och hjälpa henne med en grej. Så vi smyger över dit. Jag i slitna Adidas byxor från 90 talen tillsammans med en fleeckofta från lapin kulta och tösan med pyjamas och en röd mössa.

Efter att ha hjälpt henne fixa lite så gick vi över igen och nu sitter vi här. Tösan har just ätit en flaska ersättning. Vill inte börja bråka med gröten nu när hon är sjuk. Själv ska jag försöka få igång fantasin och ordna mig någon frukost. Dagis vet om att tösan är sjuk och att hon inte kommer dit idag.

 

så på så vis är det

frukost

2008-08-20 @ 08:08:46 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vill dela med mig av lite frukostalternativ.

 

Vi börjar med en nyttig smoothie:

 

1 banan

1 msk havrekli

½ msk krossade linfrön

½ msk flytande honung

1 dl mild naturell yoghurt

1 ½ del minimjölk.

1 del valfria bär, tex blåbär eller hallon.

 

Mixa allt.

Om jag ska vara helt ärlig så tyckte jag inte om denna smoothie. Och jag brukar faktiskt ge nya ”maträtter” (speciellt om de är nyttiga) en ärlig chans! Men jag vill endå dela med mig utav detta recept eftersom det kanske finns någon annan där ute som vill prova och faktiskt kanske tycker om det.  

 

Sedan fortsätter vi med frukostmuffins:

 

10 stora muffins:

5 dl vetemjöl

½ dl grynblandning (fullkornsflingor av 4 sädeslag)

½ dl havrekli

½ dl krossade linfrön

3 tsk bakpulver

½ dl salt

1 dl råsocker + lite till garnering

2 ägg

3 dl lättmjölk

100 g smält smör eller margarin

 

1-2 äpplen i klyftor som vänts i kanel

 

Ugn 180 grader
blanda alla torra ingredienser i en skål
vispa äggen ordentligt i en annan. Blanda därefter i smöret och mjölken.

Tillsätt äggblandningen i den ”torra” skålen. Rör inte om för kraftigt, bara så pass att allt blandas ihop.

Fyll ORDENTLIGA/KRAFTIGA muffinsformar nästan upp till kanten. Vänd äppelklyftorna i kanel och tryck ner 2-3 st i varje muffins. Stör över lite råsocker.

Grädda i 25-30 min.

 

Detta måste jag säga att jag gillade. Men var noga med att välja ordentliga muffinsformar. Jag hade inga hemma och tog bullformar. Ingen bra ide. De blev som små bröd istället. Fast de var nog lika gott för det ;)

full rulle

2008-08-20 @ 07:09:33 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

Igår var det full rulle kan man säga.

 

Steg upp på morgonen med tösan. Jag och goben har en tyst överenskommelse skulle man kunna säga. Han tar tösan på natten och jag tar henne på morgonen så han får sova ut. Har fungerat bra hittills.

Hur som helst… tösan fick frukost och så begav vi oss till dagis. Tror hon vart glad när hon fick komma dit igen. Känns ju… sådär…

 

Själv gick jag hem och fann min gobe framför sin dator. Så jag slog mig ner framför min. och så satt vi tills jag bad grannen som sällskap.

Drog över till henne och snacka skit ett tag. Sen gick vi ut på en timmes prommis. Sista 10 min i regn. Lagom trevligt.

 

Väl hemma igen så fick vi besök av gobens äldre bror. Trevligt.

 

Efter att han farit han jag vila ca 20 min på soffan innan det var dags för gymmet. Kändes grymt bra att vara där. Men sjukt slut efteråt.

 

När jag kom hem meddelade goben mig om att E hade ring och var på väg. Hon och J kom när jag satt och åt middag. Trevligt med lite besök. Tyvärr var jag nog allt för trött för att vara en bra och trevlig värdinna.  Måste verkligen frösöka få i mig lite mer energi. Det fungerar ju inte när man är så där sjukt trött! Aaaaah!!!

Hur som helst så bjöd jag med henne till gymmet på fredag. Hoppas på att kunna ta igen trevligheten där sen. ;)

 

Lite bilder:

 

tösan visar hur fint hon kan sminka sig åt farbror och pappa


kaffe framför OS


SÅ GULLIGT!


inte bara jag som var lite pömsig ;)


busungar :D

TRÖTT!

2008-08-19 @ 14:15:32 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Herre gud vad trött jag är!

Jag fattar inte vad jag ska göra? Rör ju på mig varje dag. Igår var det 1 mil på crosstrainern. Idag har jag vart på 1 timmes prommis med grannen. Dessutom ska vi på gymmet senare.

 

Dessutom försöker jag äta nyttigt. Grönsaker/frukt varje dag. Har tom börjat äta frukost.

 

Så snälla såg vad mer jag ska göra? Vad fan gör jag för fel?!