"julkrukan"

2008-12-04 @ 12:44:16 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Nu kommer bilder på det jag pysslat med!

 

Det är en julkruka eller vad vi nu ska kalla det. Fick krukan av min farmor förra julen. tyckte den var jätte fin, men ingen av oss här hemma har gröna fingrar så jag fick helt enkelt använda den till något annat!

 

för det första slog jag på ugnen. mellan 50 - 100 grader ska de vara. jag valde 100. Sedan ska jag upp apelsiner och äpplen i rätt så tunna skivor.

 

 

sedan ska de läggas på en plåt med bakplåtspapper. sen in i ugnen i 3-5 timmar.

 

 

 

efter ett tag kan man sätta en träslev mellan luckan och ugnen så att fukten kommer ut. Först provade jag att göra det efter ett par timmar och sedan provade jag att ha den där från första början. jag tyckte det var bäst att lägga dit den lite senare. 

 

 

sedan, när man tycker att de är klart så tar man ut plåten och låter de torka i klart. detta kan ta ganska länge om man tar ut dem för tidigt som jag gjorde med andra plåten!

efter ett tag komjag på att det kanske var smartare att flytta allt till ett galler så de kunde torka från båda sidorna.

 

 

 

sedan började den lite roligare biten. först tog jag då fram min kruka och fyllde den med bomull på botten då den är ganska stor.

 

 

 

sedan tog jag fram nejlikorna och kanelstängerna

 

 

därefter var det bara att börja fylla krukan. varva med apelsiner, äpplen och nejlikor. kanelen sparade jag till de två översta lagrena

 

 

slutresultatet:

 

 

 

jag är nöjd och det doftar gott :D

 


Kommentarer

Postat av: camilla'

fint och juligt var det också!

2008-12-04 @ 13:26:45
URL: http://ccurry.blogg.se/

Postat av: johanna

nu blev jag sugen på apelsin =)

2008-12-04 @ 13:46:57
URL: http://misseverything.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback