hon han och älskarinnan

2008-07-30 @ 11:27:55 Permalink film och böcker Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hon han och älskarinnan – tess stimson

 


Jag antar att alla förstod att det handlar om ett triangeldrama. Nu är det faktiskt ett tag sedan jag läst om just triangeldrama, vanligtvis skulle jag rata boken på en gång men den här boken blev läst tillslut.

En helt ok bok. Chit lit. Duger bra på nätterna när man jobbar.

 

Den handlar alltså om Nicholas Lyon, framgångsrik skilsmässoadvokat. En väldigt väluppfostrad man som älskar sin fru och sina barn över allt annat. Skulle aldrig kunna tänka sig att ha en affär för han har sett precis hur mkt ett engångsligg kan förstöra.

 

Malinche är hans fru sedan tio år tillbaka. de har tre döttrar som hon tar hand om samtidigt som hon skriver framgångsrika kokböcker. Livet är kanske inte allt det skulle kunna vara men hon härad ut. Äktenskap kräver arbete. Inget kommer gratis.

Sara är den kvinnan som sätter alla regler ur spel för mr Lyon. En ung framgångsrik advokat, på väg mot toppen. Självsäker och vacker. Självklart har hon inga riktiga känslor för sin chef, mr Lyon! Det är nara jävligt bra sex. Eller…?

Samtidigt dyker Trace upp i Malinche liv….

 

Så man skulle nästan kunna säga att triangeldramat utvecklar sig till en fyrkant.

författaren skriver om alla känslor hos alla partner, om känslor "man inte kan rå för" om om känslor man väljer. Vem är det egentligen mest synd om?  den bedragna frun som intresserar sig för en annan man? den otrogne mannen som inte vågar göra slut med sin älskarinna? älskarinnan som utveckar känslor för den upptagne mannen?

 

Ja boken var helt enkelt helt ok. Typisk chik lit. Precis det jag var ute efter när jag köpte boken.

god morgon

2008-07-28 @ 14:27:50 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon gott folk.

 

Ja jag skriver god morgon fastän klockan är över två.

Det är nämligen så att i lördags började jag jobba 21.45 – 07.00 på söndag. Sedan jobbade jag 15-21.30 på söndag kväll. Och idag ska jag ut och jobba natt igen.

Hur som helst så var min plan att vara uppe så länge som möjlig på söndag kvällen när jag kom hem så jag skulle kunna sova så länge som möjligt på måndag morgon.

 

Jag cyklade till jobbet i söndags, och cyklade hem. Fatta vad skönt när arto sa att de fanns varmt vatten i bastun och att jag kunde gå och tvätta mig om jag ville. Himmelskt. Sen fanns det lite middag kvar så jag tog med mig det upp och läste och åt. Var uppe till ungefär 3 sen somnade jag. Och vaknade idag kring 2.

 

Nu väntar jag bara på att goben och tösan ska komma!

haparanda

2008-07-26 @ 12:56:45 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är jag i haparanda igen. Ska jobba natt, börjar kvart i tio. Goben och tösan har åkt hem till kalix nyss, saknar dem redan…

 

Eftersom jag inte är det minsta glömsk eller virrig så är det ju inte alls så att jag har glömt min telefon i kalix… nee… eller så jo. lite less man blir.

 

Hur som helst så går det rätt bra med matten just nu. Har faktiskt (ÄNTLIGEN) avslutat kapitel 2 och jag tror till och med att jag har lärt mig allt! De ni ;)

 

Nej nu ska jag väl gå ut och lufta av mig lite. Synd att sitta inne en sådan här fin dag

god morgon

2008-07-22 @ 09:42:35 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

God morgon gott folk, även om klockan börjar närma sig förmiddag.


Nu var det ett tag sedan jag satt här och uppdaterade någonting. Men har helt enkelt inte haft lust. Dessutom har det väl inte hänt så där jätte mycket heller.


Jag är i haparanda för det mesta. Jobbar och sliter. Tjorvar med mitt schema. De tar bort pass ifrån mig hela tiden, de är så mkt dubbelbokningar. Jag blir så less. Men ikväll så har jag faktiskt en natt. Usch vad jag vill börja skola igen. Det är så mkt lättare. Haha!

trevligt - helt ok

2008-07-16 @ 08:44:54 Permalink att vara mamma Kommentarer (6) Trackbacks ()

Åååå vad skönt. Tösan sov till kl 8.30 idag! Kan bero på att vi hade besök igår och hon busade runt i 120 hela kvällen. Vi såg film, ska skriva om den senare, om jag kommer ihåg!

Så nu sitter man här, rätt utvilad, med sin kaffekopp.

 

Har inte så mkt att skriva om. Vi hälsade på gobens syster igår. Trevligt. Vi åt klyftpotatis, morötter och köttbullar. Helt ok. Vi hade besök på kvällssidan och såg film. Också trevligt.

Sammanfattning: det var en trevlig och helt ok dag. Inte för mkt, inte för lite.

bok - Mossviksfruarna – chansen.

2008-07-15 @ 08:09:44 Permalink film och böcker Kommentarer (2) Trackbacks ()

Mossviksfruarna – chansen.

 

Nej läs den inte. Jag köpte den när jag skulle jobba natt. Tänkte den skulle vara lite lättsam så där, en riktig chiklit/feel good bok. Och det var de. I överflöd. I början var boken helt ok. Sättet boken var skriven på var helt ok. men efter del 1 så orkade jag inte mer. de blev för mkt. Sättet författaren skriver på blev för mycket. Korta meningar som beskriver känslor, sida efter sida, efter sida, efter sida, efter sida. Nej tack. Antagligen försökte hon beskriva det kaos som huvudpersonen  kände men det blev helt enkelt för mycket. Korta meningar måste följas av långa, annars går det inte. det blir fel.

 

Nåja.. boken handlar om två tjejer som är vänner. Den ena upptäcker att deras män är otrogna mot dem och de lämnar den lilla byhålan och åkte till Stockholm. Den ena tjejen tar det hur bra som helst medan huvudpersonen är djupt deprimerad och efter ett tag upptäcker att deras försöka till att bilda familj visst hade lyckats. Typ. Ungefär så. Orkar inte ens beskriva boken bättre.   

film - Welcome to the djungel:

2008-07-15 @ 08:03:28 Permalink film och böcker Kommentarer (0) Trackbacks ()

Welcome to the djungel:

Såg filmen helt utan förväntningar och det visade sig faktiskt att jag gillade den! Fastän det var en actionkomedi och allt. Och fastän de var massa slagsmål och explosioner och ”the ultimate fight” i slutet.

 

Filmen handlar om en kille som driver in skulder åt en annan kille, ”chefen”, samtidigt som han drömmer om att öppna en egen restaurang. Tillslut ska han få betala av sin egen skuld till ”chefen” genom att åka in till djungel och hämta hem hans son. Men det visar sig självklart vara mycket svårare än han någonsin kunnat ana då han stöter på ett gäng olika människor med olika åsikter och olika viljor.

god morgon?

2008-07-14 @ 08:47:51 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Är det för sent att skriva god morgon nu?

 

Jag har världens träningsvärk i rumpan och i ryggen. Cyklade till jobbet igår på morgonen. Fick ett extra pass igen. 
På jobbet visade de sig att ett pass jag fått var dubbelbokat (IGEN!!). Så jag åkte hem igår på eftermiddagen. Väldigt skönt att få komma hem. Hade nog vart ännu roligare om man inte haft sådan satans träningsvärk!

 

Planer idag då?

Ikväll tror jag att vi skulle ha en filmkväll. Vet inte riktigt vad goben svamlade om igår men, men… det blir nog jätte bra!

Vädret är ju inte så där jättefint men kanske skulle man försöka ta sig ut en sväng i alla fall. Kanske promenera till ica med tösan eller nå.

 

Jag är för trött för att skriva någonting vettigt just nu.

 

tidig morgon

2008-07-13 @ 05:52:59 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

Idag blev en sådan där härligt tidig morgon som jag berättade om på jobbet igår. Kl 05.30 tyckte tösan att det var "god morgon, upp och hoppa". Men det gör inget. Saknade henne så mkt igår när jag var på jobbet!

Nu sitter man här och är skittrött och drar i sig massa kaffe i hopp om att bli pigg. Tösan är supersöt, som vanligt. Hon ber om banan och sen när hon får en bit så ger hon den åt hundarna och tycker att det är jätte kul. Haha


Igår vart vi riktigt hurtiga. Vi tog cykeln in till stan (eller ja... tösan satt ju där bak i en sådan där stol) och gick på apoteket. Sedan cyklade vi tillbaka. 2 mil blev det, om inte mer. Hade tänkte fortsätta vara så där äckligt hurtig idag och cykla till min moster, som bor i Marielund, men... kanske en annan gång. En annan gång då min rumpa inte är halvt förlamad av träningsvärk.  


Nej usch vad trött jag är. Kan inte mamma stig upp snart så jag får gå och lägg mig igen?

om morgonen

2008-07-12 @ 08:38:40 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu sitter man här igen. Med kaffekoppen. De har fixat internetet här hos mamma, utifall att ni inte förstod de!


De ringde ifrån jobbet i morse, kl 05.30 ungefär.

•-         hej! Det är XX. Vill du komma och jobba morgon?

•-         Öö... nej jag ska jobba kväll.

•-         Jaha, för vem då?

•-         För XXX

•-         Ok, ja nå men då .... (något jag inte kommer ihåg, säkert ursäkta att jag väckte dig )

•-         ..... (nått som jag inte riktigt kommer ihåg, säker det gör inget)


Sen har vi ju det här vanliga:

Jag kliver upp före tösan vaknar. Gå ner, slänger på kaffe, slår igång datorn, går på toa och just när jag ska sätta mig med kaffekoppen så vaknar tösan.
Det hände också i morse. Men det gör ingenting för hon verkar vara på jätte bra humör. Och så vaknade mamma också så nu vill hon vara med henne. Pra, pra. Med P!


Nej nu tror jag inte jag kan få fram någonting mer vettigt. Ska väl fortsätta dricka mitt kaffe och fortsätta slösurfa här så länge tösan är lugn.

i haparanda igen

2008-07-11 @ 17:52:04 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ja då var man i haparanda igen. Det känns... ja jag vet inte. Både bra och dåligt antar jag. Kul att vara med mamma, kul att tösan får vara träffa mamma men jag saknar mitt eget hem!

När vi kom hit så var de rätt molnigt men nu lyser solen riktigt fint. Och jag sitter här. haha!


Har provat cykla med tösan. Hon satt i en sådan där stol baki cykeln, om ni nu förstår vad jag menar? Hon verkade inte tycka att det var speciellt kul men efter ett tag ville hon upp igen. Bra det. Det lär ju bli att cykla en del med henne i framtiden.    


nu kom jag på en till positiv sak med att vara här!

Tösan har nämligen bajsat och så bad jag mamma ta hand om det. Väldigt skönt att slippa det! haha

god morgon gott folk

2008-07-11 @ 09:30:57 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

God morgon gott folk!

 

Jag har fått en extra kväll den 12 (på lördag alltså) och ikväll behöver min mamma barnvakt. Så jag och tösan drar till happa idag. Sen börjar mitt schema den 14. Så jag vet faktiskt inte när jag kommer hem igen. Det känns lite… ja jag vet faktiskt inte. Nu hann jag ju aldrig vara social. Men kommer hem igen nästa gång jag är långledig. När det nu blir!

Ja, ja… jag får väl ta upp mitt sociala liv till hösten. Suck.

Goben stannar här. Dels är han väl less på happa nu och dels vill han umgås med en kompis som är och hälsar på i Kalix söderifrån. Men vi klarar oss så fint hos mamma.

 

Ja det blir ju att packa med sig en del nu. Sitter och funderar på exakt vad mans ska packa men kommer inte riktigt på någonting. Hjärnan har inte kommit igång riktigt ännu.  Men näsfridan ska vi då inte glömma! Det är då ett som är säkert!

 

Ja, ja… ska göra min lista nu och börja fixa lite här hemma

god morgon

2008-07-10 @ 09:10:09 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon gott folk.

 

Då är man äntligen hemma i Kalix igen! Med kaffekoppen framför datorn. Och en tösa kring benen. Och uppe i famnen. Och sedan ner igen. Haha, sötnosen.

 

Planen idag? Hoppas på att få lite tid till att stå på crossen snart så jag sedan kan hoppa in i duschen. Det känns verkligen som att det behövs efter haparandavistelsen. Mamma har ju som sagt en dusch men den fungerar ju inte riktigt som den ska. De tvättar sig alltid i bastun (ni vet man blandar varmt och kallt vatten i hinkar och häller det över sig) men varje gång jag och goben kom på att vi ville duscha så var klockan så pass mkt så vi inte ides elda. Så då fick man helt enkelt stå i den där satans duschen. Nej usch och fy vad skönt det ska bli med en riktig dusch! Jag ska peela mig, rengöra ansiktet med riktig rengöringskräm, sätta ansiktsmask, raka mig, fila fötterna, noppa ögonbrynen… ja ALLT!  Men först ska jag då stå på crossen. Måste bara vänta tills tösan somnar eller goben vaknar. Annars går det inte. om jag inte tar henne i sjalen…

Hur som helst… Efter det hoppas jag på att Emelie vill komma över på kaffe, eller så kanske vi tar en liten prommis, vem vet? Vet iaf att jag vill umgås, det har varit så otroligt osocialt i haparanda. Har dessutom hört med en till bekant om hon och hennes familj skulle vilja droppa förbi på kaffe, så vi får se. Sen kanske man avrundar kvällen med filmkväll och popcorn tillsammans med A&B eller E,J&J.

Ja det var då planen, men inget är bestämt.

hundarna

2008-07-09 @ 17:40:34 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


den äldsta hunden Saku. han är "min" hund kan man säga. honom hade vi redan när jag bodde hemma i marielund.



senaste tillskottet, Freja (mitt namnförslag). man skulle kunna säga att det är miljas hund


Tiia, den störsra hunden.


ahaaaaaaj

det bästa och det sämsta med att vara hundvakt

2008-07-08 @ 23:58:04 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

De senaste dagarna har jag befunnit mig min kära moders hus och varit hundvakt. Jag tänkte jag skulle dela med mig av det bästa och sämsta. Vi börjar med det sämsta


1 osocialt

Till att börja med, för er som inte vet, så bor min mamma ute på "landet". Goben min har åkt fram och tillbaka mellan Kalix och Haparanda några gånger. Och när han åkte iväg själv så lämnade han mig själv med tösan. Helt ok, jag älskar min dotter men en 1,5 åring är faktiskt inte nå vidare till sällskap när man känner sig understimulerad. Men när han tog med sig tösan så lämnade han mig helt själv. Och då var jag verkligen ensam. Jag har inte varit HELT själv i mer än 5 timmar sen jag fick tösan. Speciellt inte över en natt. Det var en verklig prövning ska jag be om att få tala om för er!


2 snorig tösa - ingen näsfrida!

När mamma ringde och bad mig komma så var det i samma veva som jag skulle jobba en extra dag på K&B. Så vi bestämde att jag skulle åka iväg till Haparanda själv och att goben och tösan skulle komma dagen efter. Så jag åkte till Haparanda, sov över hos pappa, jobbade, åkte hem till mamma och ringde goben. Han berättade att tösan var snorig och lite febrig men att de endå skulle komma. När de väl kommit fram och vi packat upp så upptäcker vi att de glömt näsfridan! För er som inte vet: det är omöjligt att få en 1,5 åring att snyta sig! Men BEHÖVER en näsfrida för att få ut allt snor.


3 hundbajs

Till att börja med: hundbajs i stort är jobbigt och äckligt. Och mamma har 3 hundar och en stor gård. Så även om man försöker hålla rent så kan man ge sig fan på att de finns någonstans där ute. Men hundbajs UTE går iaf att leva med.

I samma veva som goben åkte hem till Kalix själv och lämnade mig ensam med tösan hände följande:

Jag hade svårt att sova, låg och vred mig i sängen i "evigheter". När jag väl börjat slappna av så vaknar tösan och ville äta. Jaha... vad gör man? När hon ätit och somnat om kröp jag ner i sängen igen. Samma sak igen. Låg och vred och vände på mig länge, länge. Och just när jag börjar slappna av så börjar den största hunden skälla där nere. Jaha... bara att gå ner. Det visade sig att någon av hundarna spytt så de är bara att torka upp, två högar. När jag gick upp för trappen så tyckte jag att det lukade hundbajs men jag såg inget, och orkar helt ärllige inte undersöka saken närmare, så jag kröp ner i sängen och somnade. Nästa morgon såg jag att lillhunden hade bajsat i ett utrymme bredvid trappan. Suck.


4 inget Internet!

Som några av er kanske vet så har jag en liten morgonrutin jag tycker väldigt mkt om. Jag vaknar (gärna för alla andra i min lilla familj), kokar kaffe, sätter mig framför datorn med en rykande kopp och surfar runt lite.

En morgon (kanske 2-3 dagar efter att jag kommit till haparanda) så gjorde jag just detta. Jag tyckte mig föra åska så jag stängde av allt och drog ut kontakten. När goben vaknade sa jag att jag trodde de åskade. Vi försökte avgöra om de mörka molnen där ute verkligen hade fört med sig åska och efter ett tag hörde vi någonting men avfärdade det och kom överres om att det måste vart grannen traktor, eller något liknande. Så vi slog igång datorn igen.

Hur som helst så åkte vi in till stan för att hälsa på pappa, handla och hämta upp en sak ifrån gobens föräldrars hus. Först åkte vi till huset och sen till affären. Det var där vi insåg att det verkligen åskade. Rätt ordentlige faktiskt. Så vi skyndade oss hem till mamma igen och drog ut alla sladdar. Men tydligen var det för sent... efter att åskan var förbi så vägrade modemet fungera! Så nu har jag varit utan Internet i nästan en vecka.   


Nu går vi över till de positiva sakerna:


1 mammas gård

Mamma bor alltså "ute på landet" och hon har en rätt stor gård och den ligger lite avskilt. De har två lador, i den ena finns det en vedeldad bastu. Dessutom har de en sådan där stor studsmatta, och en rätt stor uppblåsbar pool. Och de första dagarna hade vi väldigt mkt solsken! Det är faktiskt mkt trevligare att grilla på en "egen" gård än på baksidan av vår lägenhet, bara så ni vet.


2 fläkten, myggnätet och separata sängar.

Huset mamma bor i är då ett tvåvåningshus och väldigt gammalt. På övre plan finns ett gästrum (som egentligen är mitt och gobens, enligt mig), pojkarnas rum (men de är aldrig där så där brukkar tösan sova), en dusch (som inte fungerar som den ska men tösan tycker om att leka i den), en toa (typ 2X2 meter), en liten "hall" (där lillhunden bajsat) och ett stort oisolerat rum som används till förvaring. Man skulle nästan kunna säga att övre plan är vår del av huset. Och det finns en anledning till detta... ni vet när man var liten och inte ville sitta högst upp i bastun för att det var för varmt. Därför att värmen stiger uppåt... behöver jag säga mer?

Vi blev som jag tidigare nämnde välsignade med några väldigt varma dagar ... visst, kul på DAGARNA men nätterna var ren tortyr!

I gästrummet finns en liten, liten säng. Kanske en 90. Och det fungerar inte när det är 50 grader varmt! Så goben har sovit på en madrass på golvet och jag i sängen(han ville inte ha sängen). Dessutom snodde vi fläkten (en sådan som står på golvet ni vet) från syrrans rum. Och efter två svettiga nätter så kom vi på att vi visst kunde öppna ett fönster för A hade fixat myggnät förra sommaren! Natten efter det var det molnigt och typ  5 grader ute.


3 sjalen och cd-skivan med "hey there delaila"

Som jag tidigare nämnt så har lilltösan vart snorig och lite småsjuk. Till er som inte vet: det är väldigt svårt att få en snorig 1,5 åring att sova middag, och kväll med för den delen.

Men det är vid sådana tillfällen jag tar fram mitt hemliga vapen: SJALEN. Väldigt effektivt.

Dessutom har jag upptäckt ett nytt hemligt vapen: dansa tryckare med henne till låten "hey there delalila" (eller hur det nu stavas). Men det fungerar bara om man står i mammas kök och framför cd-spelaren.  Då somnar hon efter max 10 min. rekord för en snorig 1,5 åring!


4 x-boxen

Faktiskt väldigt, väldigt bra att ha med sig. Inte för att jag spelar utan för att jag kan se film och serier via den. Den "räddade" mig verkligen de där nätterna när jag var tvungen att sova själv i huset.

För er som inte vet så är det så att jag inte kan sova utan att ha igång tv:n och xboxen. Varje kväll, och då menar jag VARJE kväll, sätter jag ihop en playlist med simpsons, futurama eller amerikan dad.