grattis

2008-06-30 @ 06:11:41 Permalink Allmänt Kommentarer (10) Trackbacks ()

idag fyller jag 22

grattis till mig själv

ett tag sen... + bilder

2008-06-25 @ 06:54:19 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nu vart det ett tag sedan jag uppdaterade. Men jag har vart i haparanda och där finner jag inte samma ro till att sitta och skriva som här hemma.

Annars är väl allt som det brukar här hemma. Finns eg inte ås mkt at skriva om.

 

Det har strulat lite med alla vikariernas scheman med det har väl löst sig mer eller mindre nu. Skönt.

 

Tösan lär sig nya saker varje dag känns det som. Hon älskar makaroner och köttbullar/falukorv av någon konstig anledning, det har hon aldrig fått äta när hon var mindre men … äter hon inte de man serverar så är det bara att slänga fram makaroner och köttbullar. Det duger alltid. Med ketchup!


 

nyss ätit och smet iväg innan jag han torka runt munnen. lillskitan

 


aaa nu är det ju så här att "mitt barn ska då fan inte ha ett rum fullt uti skrot!".... ;)


 

jag på väg till ett dop


 


fotboll


 


 



 

bilbingof för fan! förstå gången för mig till och med

till haparanda

2008-06-16 @ 09:21:22 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

Snart åker vi till Haparanda, igen. Denna gången för att vara hundvakt åt gammelgubben Saku. Måndag till onsdag är det som gäller, tror jag. Mammsi ska åka iväg med de två andra och föra iväg den sista valpen till sitt nya hem. Som är i närheten av mummus stuga.

 

Bilfärden tar ca 5 timmar. Igår när mamma ringde och frågade när vi skulle komma så la hon till (riktigt då där ”by the way…”) ”packa med lite extra kläder till flickan”. Ööö… ”nå varför de?” frågade jag då. ”men så tar vi med henne dit” var svaret. Hahaha. Fem timmar bort. Det brukar inte vara mottagning där borta, ingen el, inget rinnande vatten… nej skulle inte tro de! Visst, hade varit en timma bort så man hade kunnat hämta hem henne om de skulle vara nått men … fem timmar. Nej. Och dessutom skulle tösan aldrig gå med på att sitta i en bil så länge. Hon har ffs svårt att sitta i still i bilen när vi åker till Haparanda! Nej, nej, nej. Kanske sen när hon är lite äldre. Men inte ännu.

 

Just nu sitter hon och äter gröt. Goben matar och jag sitter här och försöker komma på om jag glömt packa med nått. För packa måste man ju hur som helst. Även om man ”bara” ska till Haparanda.
nej ska nog ta och gå ett varv i lägenheten för att se om jag glömt nå, packa ner xboxen och Giraffen, dricka upp mitt kaffe, klä på tösan, borsta tänderna ett varv till tillsammans med henne, tvätta bort sminket under ögonen och sedan bär det väll av. Om nu goben inte kommer med sitt ”Jag ska bara…”

dopförberedelser

2008-06-14 @ 10:43:41 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

lite dopförberedelser


"mamma" fixar håret och är nästan klar med sminket. men går fortfarande i pyjamas. mysigt värre. efter att man blivit mamma så lär man sig att byta om till finkläderna 2 sek innan man går ut genom ytterdörren


tösan med nyborstat (ja, jag lovar!) hår. inga finkläder här heller. inte förrens efter maten.


goben väntar antagligen på att jag ska plocka fram det han ska ha på sig, haha.

dagens outfit

2008-06-14 @ 10:40:08 Permalink dagens Kommentarer (0) Trackbacks ()

11 juni







tröja: souvenir (new mos?)
byxa: köpt på ica (!) (my wear)
tossar: souvenir hello kitty

lite gamal men ha rinte gått att få upp bilden förens nu

god morgon

2008-06-14 @ 07:38:28 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

God morgon folket

Har inte skrivit på ett tag. Har haft en del annat att planera och fundera över.

Idag är det lilla Es dop dag. Ska bli kul. Ska börja göra nått vettigt alldeles snart, som att tex slå in presenten eller hitta pincetten så jag kan noppa ögonbrynen. Men först ska jag kolla Fl, BT, bloggen och pix. Och dricka mitt kaffe. Så skönt att kunna göra de ostört. Lilltösan ligger nämligen och sover. Ibland är det skönt att vara uppe före henne.

Är lite orolig för hur det ska gå på dopet. Hon brukar ju somna vid tolv. Nåja, om inte annat så kanske vi bara stanna under själva ceremonin.

 

Nu ska jag slösurfar vidare.  

haparanda... eller så inte

2008-06-11 @ 08:20:19 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Eg skulle vi allihop till Haparanda idag. Den där satans vindrutan ni vet… halv nio ska bilden vara där. Men så blev det ju inte. För det först så sov tösan till halv åtta och då ville jag inte börja stressa med henne. För det andra var det någon som nämnde att hela glasrutan kunde spricka inåt om sprickan växte sig att för stor. Och de växer! Och för det tredje så har min kära mor jobbat natt och då hade jag ju inte kunnat åka dit och hälsa på. Så vi blev helt enkelt kvar här.

 

Det är lite synd för på lördag fyller min yngsta lillasyster år. Och på lördag döps granntjejen, kl 12 (tänkte se om de behöver hjälp före eller efter med städning och sådant) . OCH på söndag är det en annan lite tjej som fyller år så då kan vi inte heller fara dit. Nej det får helt enkelt bli nästa vecka. Då ska ju ev tösan åka dit så mamma får vara barnvakt åt henne fre-lör.

 

Tillsist kan jag ju säga att jag blev lite putt på blogg.se. försökte lägga ut ”dagens outfit” men de gick inte att ladda upp bilder. Dessutom vet jag inte vart man hittar sina kontakter nå mer. suck

mot fattigdom

2008-06-10 @ 19:37:21 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

inte hunnit undersöka hur det fungerar riktigt men ville spara länken

http://www.presentermotfattigdom.se/

en rysare och en parodi

2008-06-10 @ 09:19:42 Permalink film och böcker Kommentarer (3) Trackbacks ()

Igår vart de mys. Jag, goben, tösan, erik och nina grillade och såg film. Jag hade förberett vitlöksmarinerad kyckling, tzatziki, sallad med mozzarella och spett med köttbullar, tomat, paprika och fläskfilé. Sen till ”efterrätt” blev det ett fat med vattenmelon och vindruvor. Riktigt gott måste jag säga!

 

Efter maten såg vi två filmer

 

Pulse

Tydligen en japansk (?) film från början men omgjord till en amerikans version. Tyckte storyn var bra men att de (filmteamet, manusförfattarna eller … aj jag vet inte vem jag ska skylla på) inte riktigt lyckats få fram allt. Den är inte riktigt så där ruskigt jävla otäck som den skulle kunna vara.  De hade helt klart kunnat göra den bättre tror jag. Men en del av den saknade skräcken kan ju kanske beror på att tösan sprang omkring så man var tvungen att se efter henne.  

Men nog var den väl sevärd.

 

Meet the spartans

En parodi. Behöver jag säga med? Dessutom har jag sett filmen redan en gång. Inte riktigt min humor. Allt är alldeles för överdrivet för min smak. Men nog går det väl endå på något konstigt sätt att se på. Filmen har sina stunder. Dessutom passar den bra efter en rysare ;)

glass med gott samvete

2008-06-08 @ 19:08:29 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nu kan jag äta glass med gott samvete. Ben and jerry´s baked Alaskan är klimatneutral och skänker en del av intäkterna till det egna klimatprojektet Climate Change College. Det ni! Så unna er själva och naturen lite extra och köp hem ett paket!





Dessutom måste jag nämna deras vaniljglass. Väldigt intensiv smak, väldigt gott, vilket gör att man inte äter upp hela paketet på 5 min. dessutom är det rättvisemärkt! Så gott för smaklökarna och gott för samvetet.

 

dagen lite fort

2008-06-06 @ 22:29:30 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Äsch, inte så mkt gjort idag. Kanske hälften. Vi (eller snarare jag) bestämde oss för att vi inte riktigt orkade. Eller goben vart väl inte så engagerad från början. Visst ville han att de skulle bli snyggt och fint men att faktiskt ta tag i allt var mindre lockande.

 

Nej vi bestämde oss för at göra de viktigaste (?)

(byta sängkläder

Gå med spaden

Handla, inte allt

Träffa m för genomgång av bröllopet

Ringa mamma och bestämma hur vi ska göra med tösan

Ta fram sommarkläderna

Göra middag

Diska och plocka in

Fixa i garderoben)

 

genomgången med  malin tog ett tag. sedan bestämde vi oss för att vi ville grilla kyckling till middag och de tog ju också en stund. passade på att busa lite med tösan


 


sommarens första pucket! (med p)

 

goben verkar ju kunna sin sak... eller? haha

 

kanske förklarar en del


 

sen kom gobens äldsta bror och A förbi. de stannade tills tösan somnat. och nu är de ju så att vi absolut inte ids städa efter att hon somnat. nej nej... ehem... för det går ju INTE. nix.


 


 


 

nej nu ska jag sluta svamla och lägga mig.

att göra

2008-06-06 @ 10:10:04 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Känns som att man har en rejäl ”att göra” lista idag. Så de blir nog inte att vara så social.

 

Att göra:

Rengöra toastolen och badkaret

Tvätta och rengöra tvättmaskinen

Byta sänkläder i båda sängarna

Koka flaskorna och napparna

Vattna blommorna

Dammsuga

Dammtorka

Skura

Gå med spaden till O

Föra mattorna till tippen

Skura

Byta gardiner i vardagsrummet

Handla

Träffa M för genomgång av bröllopet

Ringa mamma och be henne hämta liv imorgon

Vädra täckena och liknande

Välja och stryka kläderna till bröllopet

Städa balkongen

Göra middag

Diska och plocka in

fixa i garderoben


 

visst, allt måste inte göras IDAG men de skulle vara skönt att få bort det mesta

god morgon gott folk

2008-06-06 @ 08:39:47 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

God morgon gott folk

 

Till att börja med så ska jag ta och berätta att ni alla måste tycka väldigt synd om mig. Tösan har nämligen gett mig en tredje fläskläpp på bara två veckor. Detta hände igår. Idag har svullnaden gått ner.

 

Annars då?

Det känns bra att sitta här hemma nu. Framför sin egen dator och med sin egen kaffekopp. Ska ta och vara lite social hade jag väl tänkt. Har ju lyckats försumma en del människor nu medan man var i Haparanda. Men först måste man ta och rycka upp sig lite. Känner mig lite småtrött och hängig. Sminket är kvar under ögonen och detta är tredje dagen jag har samma flätor i håret. Har seriöst sovit med dem och allt. Gissa hur det ser ut! Hahaha

 

tänkte ni kunde få se en bild så ni verkligen förstår hur illa det är!

 

 

Nej nu ska jag slösurfa vidare i några minuter och sedan försöka göra något av mitt liv.

 

Puss hej

bilder

2008-06-05 @ 18:57:04 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

nu "lite" bilder från happa


goben drog ut och festa med min mamma och styvpappa.


första dagen var de inte så varmt

image144

tom lite mörkt ute


kul med gungan. synd att de inte har en bebisgunga. måste nog investera i en sådan

image146

goben seplar wii fit. vart faktiskt riktigt kul


med sin nya solhatt, fårn gudmor


tötis


shoppar i kemi med mummu

image150
weeeee


bus på g?


goben och tösan



studsmattan är kul

image154


övningskör....


med "moffa" hos min farmor


surfar med moster/gudmor


på ikea. där tyckte hon det var riktigt kul. och jag med för den delen ;)


i bilen. inte lika kul att sitta i stolen efter att man fick stå vid ratten.


ena delen av min familj



image162
moster/gudmor sätter på sandalerna. hon har fått FYRA par nya skor nu till sommaren


har fått smaka lite "namnam" på balkongen?

ingen ny ruta ...

2008-06-05 @ 15:25:51 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

jaha... vi fick inte bytt rutan. för den hade tydligen spruckit. så¨då är det bara att komma tillbaka nästa onsdag. IGEN. detta är FJÄRDE gången de skjuter upp de här för oss. FJÄRDE GÅNGEN!!! fatta va jävla sjukt less man är nu

jaja. goben ska käka lite grillat och sen åker vi hem.