äldre filmer

2008-03-29 @ 09:46:26 Permalink film och böcker Kommentarer (0) Trackbacks ()

På senaste tiden har jag skrivit lite om film så därför tänkte jag att de kunde vara bra att skapa en egen kategori för film och böcker. Läser ju en hel del också så.

 

På senaste tiden har jag varit väldigt sugen på att se äldre filmer.

Senaste filmerna:

 

Flickan ovanpå:

Amerikansk komedi från 1955. Anledningen till att jag ville se filmen var såklart ikonen Marilyn Monroe.

Filmen var oväntat bra för att vara så gammal. Såg den med riktigt låga förväntningar. Kanske de som behövs för att man ska gilla den?

 

Gudfadern:

Den såg jag också med väldigt låga förväntningar och ännu en gång blev jag positivt överraskad.  Hade nog vart bättre om jag fått läsa vad filmen handlade om, sett den i ett streck och kunnat skilja på karaktärerna lite bättre. Ska helt klart se den en gång till!

god morgon

2008-03-29 @ 06:17:22 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

God morgon, god morgon. Här sitter jag med min kaffe kopp och sminker under ögonen. Ja, jag är ju en sådan som väldigt sälla orkar tvätta bort sminket på kvällen, brukar göra det på morgonen istället. Tösan vaknade en sväng vid 05 och åt, sedan somnade hon om till nästan 06 å vi steg upp. Det är en morgonpigg jäkel vi fått oss. Vi får hoppas att de håller i sig tills när hon ska börja förskolan och skola.

Nu har hon visst lyckats slå igång tv:n själv. "Lazy Town" på 4:an ser vi visst på. Det ska börjas i ti d ;).

 

Igår hängde vi med gobens bror och hans tjej. Såg let´s dance och tog oss ett glas. Sedan kom det hut en till. Tyvärr var de tvungna att fara rätt fort då jag kände att jag ville lägga mig i tid.

 

På förmiddagen hoppas jag på en kaffe kopp med Elin. Sedan tycker jag Emelie ska ta och försöka vara lite social. men en promenad vill jag inte ta med henne då det snöar ute för fullt just nu.

Ikväll blir det filmkväll med mammagruppen. Vi ska hänga hos grannen. Det är bra. Då kanske jag hinner söva tösan innan jag drar över dit. Kommer nog inte vara så sent, man måste ju orka upp morgonen efteråt också.


 

tantvarning?

miljön...

2008-03-28 @ 08:50:39 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Varför gör inte folk någonting åt det växande klimathotet? Varför väljer man att blunda fastän bevis efter bevis läggs fram?

Kanske det beror på att man inte tror att de kommer drabba en själv eller så kanske man tror att allt är en bluff. Vad vet jag?

 

Om du är en av dem så vill jag ha följande sagt: tänk på mitt barn, på min lilla tösa! Tänk på mina barnbarn. Ja tänk på alla barn och alla blivande barn. Ska de behöva lida för våra misstag och vår lathet?

Och om du inte tror på klimathotet så bör du endå vara medveten om att jordens resurser börjar gå mot sitt slut. Sopbergen växer, vattnet förorenas, luften förorenas, djuren utrotas. Jag läste någonstans att den svenska torsken minskat med 80 % de 20 senaste åren. Borde det inte vara allarmerande?

 

Så vad ska man göra undrar ni kanske, eller kanske fortsätter ni blunda. Kanske fortsätter ni förstöra utan minsta tanke på vår gemensamma framtid. Kanske sitter ni nu och tänker "ja men det spelar ingen roll om jag sopsorterar för ingen annan gör ju de".

Jag förstår att folk tycker det är jobbigt att sopsortera ALLT. Jag förstår att folk tycker det är äckligt med kompost. Men om man (som vi) väljer att få hem reklam så tycker jag gott man kan sopsortera det. Papper och tidningar är inte jobbigt och det är inte äcklig att sortera. Gör man inte de så är man helt enkelt bara lat och obrydd. Vi sorterar papper, kartong, glas och elektronik. Visst hamnar någon mjölktetra i sopporna tillsammans med någon lite papperslapp men det mesta åker till miljöstationen.

 

Alla kan göra något. Alla borde göra något. Däremot kan inte en göra allt. Det förstår ju vem som helst. Men att köpa hem miljömärkt tvättmedel är då fan inte så svårt! SKONA hade fått bäst i test i någon tidning. Dessutom räcker det länge om man inte överdoserar. Sköljmedel är onödigt att överhuvudtaget lägga pengar på, enligt mig.

Idag finns det ett ekologiskt alternativ till minst hälften av alla varor på affärerna. Visst kostar det några kr mer men de innehåller mer näring och man slipper giftiga bekämpningsmedel. Man blir rekommenderad att äta 5 frukter om dagen. Om man väljer ekologiska alternativ så kan man minska ner till fyra. Och om du på något sätt känner att du inte förtjänar att äta ekologiskt så tänka iaf på dina barn. De ska väl endå få de bästa? De gånger tösan får burkmat så är det HIPP eller SEMP EKOLOGISKT som gäller. Sedan sopsorterar vi burkarna. Annars köper vi ungefär 1/3-hälten ekologiskt. Vi kör lite med varannan gång. Varannan gång blir det ekologiska bananer, varannan gång "vanliga".

 

Oj vad länge jag skulle kunna fortsätta med detta. Ät mer grönsaker och vegetariskt. Att föda upp djur ger mer utsläpp än att transportera dem! Ta med egna påsar till affären ibland. Panta alla burkar. Åk buss eller gå. Tvätta inte en halvfull maskin om du inte kan välja den inställningen på tvättmaskinen. Köp begagnat. Ge bort saker du inte använder istället för att slänga dem. Osv i all oändlighet.

duktiga pappa och dåliga mamma

2008-03-27 @ 13:24:41 Permalink att vara mamma Kommentarer (2) Trackbacks ()

En sak som stör mig (vaddå att jag stör mig på allt? Haha):

 

Om min sambo stiger upp med tösan på helgerna så är han en riktigt bra och närvarande pappa.

Om jag gör det så är det... en självklarhet. Jag är mamma och ska ta hand om MITT barn.

 

Om sambon går upp med tösan på nätterna så är han en jätteduktig pappa.

Om jag gör det så är det återigen en självklarhet.

 

Om sambon byter blöja ås är det bra att han HJÄLPER TILL.

Om jag gör det så skulle ingen reagera. Men här har jag endå ett val. För om jag använde tygblöjor så brukar man få lite reaktioner (det beror på vad man umgås med för folk). Vissa tycker det är jättebra och vissa att de är jätte äckligt. Men för det mesta brukar man få en reaktion.

 

Att sambon återgick till jobbet 10 dagar efter att tösan föddes reagerade ingen på. Det är normalt.

Men hade jag gjort de så ojoj.. då hade jag nog fått priset "årest sämsta mamma"! Jag fick frågan "men vart har du ditt barn?" då jag jobbade en månad under sommaren när tösan var 4,5 månader. Öh, vad fan är det för fråga egentligen?! "jo ni vet jag slängde in henne i byrålådan i hallen så grannarna inte skulle störas av hennes skrik medan jag är här". För det är ju inte så att hon har en pappa som kan ta hand om henne. Nej, nej. Nej jag är visst en dålig mamma därför att jag vill ut och tjäna pengar och låta tösan knyta ordentliga band med sin far.

 

Jag kan fortsätta så här i flera timmar. Men det jag vill komma fram till är att kvinnor måste göra 3 gånger mer för att anses "duktiga" i sin föräldraroll.

 

Pappan är duktig om han ger burkmat, byter blöja, tar på någorlunda rena kläder och borstar tänderna på barnet.

 

Mamman är duktig om hon ger hemlagad ekologisk mat, använder tygblöjor som hon tvätta i miljömärkt tvättmedel, matchar kläder utan minsta fläck, borstar tänderna redan innan de kommit fram osv osv. DÅ kanske hon kan få bli kallad duktig

 

OBS!!!

Jag menar inte att det är något fel i att ge hemlagad ekologisk mat, använder tygblöjor som tvättas i miljömärkt tvättmedel, matchar kläder utan minsta fläck, borstar tänderna redan innan de kommit fram osv osv då jag själv gör nästan allt det. det jag vill ha sagt är, som sagt, att jag tycker det är orättvist att vi mammor måste göra så mkt mer för att få den äran att bli kallad DUKTIG.

filmer

2008-03-26 @ 12:04:39 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är tösan sjuk, IGEN. Feber den här gången, som vanligt kanske man borde tillägga.

Men vi gör vårt bästa för att inte isolera oss för mkt här hemma. Igår var snygg Elin och hennes pojkar och såg film med oss. Riktigt trevligt. Fastän det inte blev att se så mkt film för min del. I början lockade jag elins hår. Sen vart det de ena och det femte med tösan och med middagen och med allt och inget. Men trevligt var det. Och de andra informerade mig om att filmen faktiskt var bra. Själv tyckte jag att den verkade väldigt dålig men kanske ändra jag åsikt efter att vi sett den en gång till? Och den här gången från början till slut utan avbrott.

 

Vi har sett massa film det här lovet. Härligt att mysa med familjen i soffan. Och ibland med lite goa vänner.

 

Så vad har vi sett då? Jo följande:

 

Number 23:

Skitbra. Hade fått höra att den skulle vara bra och tänkvärd och att den skulle vara tråkig och overklig. Måste hålla med om den första åsikten. Bra och tänkvärd. Intressant med människor som blir besatta av saker. Spännande historia och slutet var verkligen överraskande! Men jag har hört att den har flera slut, stämmer det?

 

The eye (amerikanske versionen):

Verkade bra i början. Tyvärr blev det lite spring med tösan som skulle sövas. Missade 20 min där. Vart tvungen att hålla koll på Ådi och Teddy. Men annars verkade den spännande. Slutet vart däremot dåligt. Lite platt, den fattades något!

 

Jumper:

Bra och spännande. har fåttt höra att den skulle vara dålig och då hande jag kanske lite väl låga förväntningar? Jag gillade den iaf och tyckte den var snyggt gjord. Det var något nytt.

 

Meet the Spartans:

Oh my? ja, ja, den gick ju att se på så där efter att man sett en rysare bara för att. Visst hade den väl sina stunder. Den passar väl bra att se på om man är så där jätte bakis och inte vill ha något med en riktigt handling eller något som kräver hjärnverksamhet.

 

Vacancy:

Ja det var den här filmen vi såg med Elin och hennes lilla familj. De andra tyckte den var spännande men jag vet inte riktigt. Kom aldrig in i handlingen. Dessutom stod det (på någon sida här ute på nätet) att de skulle vara med i en splatterfilm men egentligen måste de väl menat en snuff film. Bara en sådan där lite sak som irriterade mig. Sen tyckte jag att parets historia aldrig kom fram riktigt men jag kanske missade den när jag vart och sprang fram och tillbaka?

 

I want candy:

Inte bra. Helt enkelt? vet inte om det berodde på att jag var trött eller att filmen bara sög. Nej jag tror helt enkelt att filmen sög. En bra bakisfilm.

 

Think I love my wife:

Hade sina ljusa stunder. Slutet var helt ok. Men inget jag skulle se igen.

 

 

 

 

Sen tror jag vi sett fler filmer men jag kan inte komma på vad det skulle vara för några. Har bara en känsla av att jag missat något.

 

Idag blir det en eller två nya filmer. Någon som vill komma och se film med oss ikväll? Hör av er.

bilder från happa

2008-03-24 @ 18:56:47 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

tänkte publicera lite bilder från påsken.



först en bild på Vectra i sin "bur" eller vad man nu ska kalla de. de är iaf tänkt att hon ska föda och ha sina ungar där när de kommer.



liv trivdes där... hihi

     

lite bilder från farmor där vi åt middag


image53

en bild på hela familjen :D


              

lite bilder från kvällen när vi såg film och drack lite vin och öl


image60
MY LOVE

              

lite svammel från dag två


image67  

tjejerna (jag och syster) mot killarna (goben och M)... vi vann så klart ;)

        

sen spelade vi lite finans också men de var vi tvugna att avbryta mitt i allt.


om ni vill läsa lite mer om våran vistelse i happa så är det bara att bläddra ner till det förra inlägget :D

besöket i "Happa"

2008-03-23 @ 07:13:03 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Efter lite om och men så beslöt vi oss för att åka till Haparanda. Tösan hade inte feber mera och verkade hur pigg som helst. Jag var sugen på att göra någonting nu när goben har påsklov och jag hoppas att goben kände likadant.

 

Först åkt vi runt i Haparanda och Torneå så att tösan skulle få sova. Hon lyckades somna just före vi var framme och vi ville inte väcka henne. Jag sprang i affärer, köpte några öl och försökte hitta rosa ballonger. Några öl men inga ballonger senare åkte vi hem till pappsi med en utvilad tös. Där brände goben några skivor och vi käkade mackor till lunch. Sedan ringde vi till syster och åkte hem till mammsi. Där satt syster och sminkade sig, vilket brukar ta timmar. Detta pga att hon inte kan sitta ner och göra allt i ett svep utan tar små "pauser" då och då. Ja, ja, vi hade ju inte bråttom någonstans. Syrrans hund har blivit mkt större, hon ska få valpar snart. Man kan känna dem sparka i magen. Så mysigt. Dessutom har hon fått en egen lite inhägnad inne i vardagsrummet, det ser nästan ut som en lekhage. Dit satte syster tösan, stackars liten!

 

Så efter ett tag var det då äntligen dags att åka hem till farmor. Hon bjöd på ris, sås, kyckling, kött och sallad. Riktigt gott. Dessutom blev det efterrätt, glass med bär. Oj, oj så gott det var. Tösan fick ju självklart smaka av både det ena och det andra. Tyvärr blev de tingen längre visit. Ingen av oss ville att Vectra skulle vara ensam allt för länge hemma i Vojkkis. På vägen hem kommer syster på att hon vill stanna i stan och hjälpa M att fixa filmer som vi skulle se på senare. Efter lite om och men (och ett "men vi stannar då fan inte som hundvakt, om du inte kommer till Vojkkis inom en timme så åker vi hem!" av goben) där med så fick hon göra det.

 

Så jag, goben och tösan åkte själva till Vojkkis. Det var, enligt mig, mysigt att komma "hem" till ett hus på landet så där på kvälls sidan och mötas av överlyckliga hundar och veta att man snart får basta i världens härligaste bastu och ta sig en öl. Nästan så man vill köpa sig ett hus på landet själv. Nåja, väl där så var det dags för tösans kvällsgröt. Hon fick pyjamas och var så gott som klar för sängen när syster och M kom. Efter lite prat så var goben var lika underbar som alltid och tog med tösan upp och sövde henne där. Syster och M gick ut för att hugga ved till bastun och jag bara satt här framför datorn och kände lugnet. Väldigt fin arbetsfördelning enligt mig!

Tösan somnade fort, syster och M tog lite längre tid på sig men i väntan på dem öppnade jag och goben varsin öl. Efter ett tag kunde vi börja se filmen. Den första var rätt kul på sina ställen. Eller så kanske det var ölen som gjorde det eller sällskapet, vem vet? Hur som helst så var det väldigt trevligt. När filmen var slut sprang jag och goben till bastun. Och ni skulle bara veta hur satans varmt det var där! Goben var mysigt och tände levande ljus överallt och blandande ihop vatten åt oss (inget rinnande varmvatten här inte). När vi var klara så var det syster och Ms tur. Sedan slog vi igång nästan film. Vid det laget hade syster och M börjat laga mat (!), kyckling och gårdagens potatis/broccoli gratäng. Det var en bra ide enligt oss allihopa då våra öl/vin/mousserande vin gjort oss lite hungriga. Efter maten och den sista filmen så bestämde jag och goben att det var dags för sängen. Klockan var ju över tolv! Vi har ju en tösa att gå upp med.

 

Natten var lite besvärlig för tösan. Goben fick vara uppe med henne flera timmar. Själv försökte jag sova lite så jag skulle orka upp med henne på morgonen. Så lite före klockan sex så var det "god morgon mamma". Det kändes...lite tungt.

 

Nu efter några koppar kaffe och en A4 sida fylld med allmänt svammel så känns det helt ok. Tyvärr stannar vi nog inte en till natt. Vi åker nog hem nu på förmiddagen men jag har då haft det riktigt trevligt här i Haparanda och jag hoppas att goben också haft det.

påskens "att göra"

2008-03-22 @ 08:08:21 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ja idag har vi lite olika alternativ på "att göra" listan.

Vi är bjudna till farmor på påskmiddag och hela pappas del av familjen ska dit. Och tom syrrans M! mest troligt. Så jag är väldigt sugen på att åka dit. Dessutom skulle jag kunna tänka mig att kanske stanna i happa (såg goben använda det ordet någonstans och tyckte de var lite lustigt) och umgås med M och syrran i vojkkis. De är själva där, hundvakter. Så hur mysigt skulle det inte vara att ta sig en öl efter att tösa somnat? Spela lite vanligt brädspel, kanske ta en bowling match på WII och dra en bastu.

 

Men tösan har haft feber igår och jag är osäker på om hon har det idag. Hon verkar då pigg och kry men man vet ju aldrig. Så vi får helt enkelt vänta lite med att bestämma oss och se hur det går. Tyvärr. Jag tycker om att planera saker i förväg. Men det visste ju ingen som känner mig ;)

 

Men blir vi kvar hemma så blir det väl att äta mysig middag efter att tösan lagt sig, igen. Sedan kanske vi spelar eller något annat trevligt. Eller så kanske vi skramlar ihop lite folk och ser film. Någon intresserad?

jantelagen

2008-03-21 @ 09:02:18 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

jantelagen är ett koncept som skrevs ner i boken "En flykting korsar sitt spår" (1933) av Aksel Sandemose. boken skrevs på norska fastän författaren växt upp i det danska Nyköbing. den staden kallade han Jante i boken och därav namnet jantelagen.

i jantelagen har Aksel Sandemose formulerat och skrivit ner de oskrivna lagarna. bland annat att man inte får tro att man är bättre än någon annan.
jantelagen kopplas ofta samman med Skandinavien och speciellt Sverige. "lagen" följdes hårt i bondesamhället då man inte träffade mkt nytt folk och man hade svårt för förändringar. men än idag säger man att svenska inte kan släppa jantelagen.

jantelagen på svenska:

* du skall inte tro att du är något
* du skall inte tro att du är lika god som vi
* du skall inte tro att du är klokare än vi
*
du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi
* du skall inte tro att du vet mer än vi
* du skall inte tro att du duger till något
* du skall inte skratta åt oss
* du skall inte tro att någon bryr sig om dig
*
du skall inte tro att du kan lära oss något
senare i boken * tror du inte jag vet något om dig?


lever vi fortfarande efter denna lag?

18-års fest på G

2008-03-20 @ 13:44:51 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

nu är älskade goben ledig 10 dagar framåt. Å så skönt de ska bli. Ska mysa järnet med lilla familjen! Nu dammsugen han. Så duktigt. Tom utan att jag bad honom om det. Sjukt att så små saker kan göra en glad.

 

 

Annars sitter jag och planerar syrrans 18-års fest. Funderar på vilka man ska bjuda. Vi blir 6 st till middagen. Det är bestämt. Jag, petri, Syrrans hennes M och sen två vänner till henne. Efter det blir det lekar och lite fler gäster.  Har funderat lit på tema. Lär bli typ ROSA för både jag och syrran älskar det. lekarna blir typiska barn-kalas lekar fast i vuxenformat. Och det bästa är att jag slipper delta, för det är ju jag som planerar allt! Moahahahahaaaa. Nej men de kommer säkert blir jätte bra

mens

2008-03-19 @ 07:15:32 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Idag har det var god morgon halv sex. Så där lagom trevligt. Dessutom fick jag börja dagen med två Ipren till frukost då jag fått min mens. Så de 48 närmast timmarna kommer jag ta Ipren regelbundet, ligga i fosterställning, mest troligt spy och försöka ta hand om tösan de timmar goben är på jobbet. Härligt planer va? Blir väldigt irriterad på att den inte kunde vänta två dagar, då har ju goben ?påsklov?. Det är just de här två första dagarna som är värst. Det är då de gör som ondast och det där då jag alltid är helt övertygad om att jag ska dö. Ja, ja, det blir nog jätte bra. Nu när jag har fått gnälla lite om det så. Haha.

älskade lillasyster

2008-03-15 @ 20:04:20 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

 

Älskade lillasyster.

 

Hur ska jag ens kunna börja förklara allt det du betyder för mig? Min älskade mascaramissbrukande lillasyster.

 

Du är en riktigt liten tjurskalle, det är vad du är. Som kan tjura som ingen annan kan. Och som kan bete sig som en treåring om något irriterar dig vid fel tillfälle.

Men detta är en del av din charm.

För om du är arg då är du arg.

Om du är less så är du less.

Om du är tjurig då är du tjurig.

Och om du är glad då är du GLAD. Och om du är lycklig så strålar det om dig. Och om du älskar någon så ger du den personen 200 % av dig själv. Du låter dina känslor ta plats. På gott och ont. Snälla sluta aldrig med det! Min älskade herbal essences övergivande lillasyster.

 

Det finns en anledning till att jag valde dig som gudmor till mitt barn. Den uppgiften har du tagit på största allvar och överträffat alla de förväntningar jag någonsin haft.  Det samma gäller din roll som blivande brudtärna. Det är nog inte många som skulle orka höra på allt tjat om dukningar och färger och klänningar och allt vad det nu är flera år i förväg.  Men det gör du och just därför vill jag ha dig. Jag vill att du ska vara med mig hela livet. Jag vill att du är en del av allt det viktiga som komma skall. Min älskade hårfärgsmissbrukande lillasyster.

 

Nu vill jag avsluta detta innan alla känslor tar över totalt. Tyvärr har jag inte lyckas få fram allt det du är för mig. Men det är nog för stort för ord. Jag älskar dig kära du. Lämna mig aldrig och lova att alltid finns där för tösan. Och kanske lite för min gob med. För han tycker faktiskt också att du är helt ok. fastän han aldrig skulle erkänna det för dig ;)

Min älskade ÄLSKADE lillasyster

ord

2008-03-15 @ 09:27:44 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lite fler ord jag slagit upp för att stilla min vetgirighet. kul att få en exakt förklaring på ord.

 

Nazist

 

Jag trodde:

någon som hatar allt Hitler hatade typ.

 

Bonniers ordbok:

anhängare av nazismen (= den nationalistiska och antisemitiska rörelse som härskade i tyskland 1933-45 ledd av Hitler)

 

Missbrukar/missbrukare

 

jag:

en person som använder sig av något på ett osunt sätt

 

Bonniers:

använda på oriktigt, hänsynslöst el. skadligt sätt. Missbrukare- person som är hemfallen åt alkohol, narkotika

Beroende

 

Jag: att inte kunna sluta använda sig av en sak

 

Bonniers: ha ett okontrollerat begär efter

 

Patrask

Jag:

Ett nedvärderande ord som använde som fattiga människor som bor i slummen.

 

Bonniers:

(nedsättande) sjaskiga el. föraktliga människor

 

Präst

Jag:

man som predikar om gud inför en församling

 

Bonniers:

person som utför religiösa handlingar inom en religion, förmedlar den religiösa läran.

 

Ärkeängel

Jag:

en ängel med högre status än "vanliga" änglar. De som brukar komma i kontakt med människorna i bibeln.

 

Bonniers:

(enligt bibeln) överängel (tex Mikael, Gabriel, Rafael)

 

Kärring:

 

Jag:

Tant fast lite mer nedsättande.

 

Bonniers:

(ofta nedsättande) gammal kvinna, gumma; skräcktant, satkärring; hustru

 

Hynda

Jag:

Har för mig att det har med djur att göra. Hmm?

 

Bonniers:

Honhund, tik

 

Bimbo

Jag;

(oftast) Blond blåst brud. Eller? Haha

 

Bonniers:

Ung söt kvinna vars utseende är mer intressant än hennes begåvning.

 

Nu kommer jag inte på fler ord. Kommer säkerligen återkomma med nya vid ett annat tillfälle. Kul med ord :

klargörande om mitt sätt att skriva på

2008-03-15 @ 07:46:00 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

igår var jag och drog upp E kring halv åtta och TVINGADE henne att gå ut med mig. hihi. väldigt hemsk människa. moahahahahaaa (ont skratt som fortsätter i evigheter)



sen vill jag klargöra lite saker här om mitt skrivande och vad jag menar när jag skriver vissa saker.

när jag skriver "folk", tex "jag är less på folk som..." så menar jag inte enskilda personer. det kan vara halva kalix befolkning eller halva jordens befolkning det gäller, men INTE enskila personer.

när jag skriver "vissa personer" DÅ börjar det faktiskt gälla enskilda personer. men för det mesta gäller det personer jag umgåtts med för länge sedan (tex högstadiet) eller kändisar eller andra personen som jag inte umås med. annars brukar jag namnge personer eller iaf skriva första bokstaven i namnet (tex E =elin, E= emelie). visst blir det lite utav en gissningslek. men den beröra personen i fråga vet ju oftast om att det handlar om just den personen. se exemplet här ovan. jag är rätt säker på att EMELIE vet om att det är henne jag menar ;)

ta det jag skriver med en nypa salt, eller ett badkar ;). nästan allt jag skriver är skrivet med glimten i ögat. skriver jag "jag är less på folk som..." så kanske jag inte menar det så BOKSTAVLIGT. skulle jag verkligen vara LESS så skulle jag antagligen gå ut och förklarar min åsikt för "folket" på något höger, UTÖVER min lilla blogg. skriver jag det enbart här i bloggen så är det mer något jag observerat och känner att jag vill skirva om på ett lite överdrivet sätt, därför att det är roligare så.
och skriver jag att "jag vill dö", "döda mig", "nu dör jag" så BETYDER det inte de. isf skulle jag vart död för länge sedan. det är bara en överdrift för att stärka budskapet.

att banta eller inte banta

2008-03-14 @ 09:38:42 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Bonniers svenska ordbok

Banta: gå in för att minska sin vikt

 

wikipedia
Bantning är ett samlingsbegrepp för olika sätt att ändra sin livsföring, med målsättningen att minska sin kroppsvikt eller sin andel kroppsfett.

 

 

Blir så irriterad på folk som envisas med att säga att de ABSOLUT INTE BANTAR!!! Jag vet inte om det beror på okunskap eller att de på något sätt skäms för det, vad tror ni? Men vad skulle det vara att skämmas över? Halva svenska folket bantar mer eller mindre hela tiden. Sen om de verkligen, verkligen anstränger sig är ju en annan sak. och man kan ju göra det på ett sunt sätt med hjälp av träning och kost i en bra kombination eller kör på sjuka kändisdieter. Det är ju upp till var och en. Det fula är att de är de som kör på galna dieter som faktiskt "erkänner" att de bantar.

De som minskar ner på chips, godis, börjar äta nyttiga saker istället och börjar röra på sig mer vägrar erkänna att de bantar. Fastän de gör det för att de vill minska sin vikt (de går in för att minska sin vikt = banta).

kände att jag var tvungen att få skriva om det då jag irriterat mig på det ett bra tag.

 

Själv bantar jag för fullt just nu. Går väl rätt ok. Sakta men säkert. Har börjat träna på crosstrainern ordentligt nu. Dessutom har jag tagit bort ås gott som alla kolhydrater från min kost (ska köra de i två veckor) för att få en kickstart. Sedan ska jag byta ut alla snabba kolhydrater mot långsamma och verkligen hoppas på att de hjälper. Ja det återstår ju att se.