god kväll

2008-05-31 @ 22:30:43 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

det har inte gått så där jätte bra med matten idag. visst, kom ju vidare under eftermiddagen (när jag väl åkte till mamma) men han inte riktigt så långt som jag ville.

vart lite hurtig också. simmat 30 min.

fick en lite överaskning idag. observera lite! hade faktiskt nästan listat ut de redan. goben och tösan kom hit! mitt i allt säger mamma "P åkte just in på gården!". haha. min älskade! är så glad att de kom hit. har saknat dem så mkt. men tyvärr blev ju matten lidande. satte mig på gårdsplanen och lekte med tösan istället för att räkna. men har ju saknat henne så! får ta nya tag imorgon igen.

och vet ni vad? mamma och A skulle ut ikväll.
goben frågade "vart ska ni?"
mamma svarade "på pubbkväll här i V. kom med vetja! hahahaha"
jag sa "nog får du fara"
sen var de nå bla bla bla för goben troded jag skojade.
sen sa jag "men du FÅR FARA om du vill!"
så blev han jätte glad och btte om på typ 5 sek!
så nu är min gob ute och festar med mina föräldrar! hur fult är inte de!? hahahaa

nu ska jag kika lite på BT och sedan blir det nog att smyga upp på vinden och lägga sig och läsa.

god morgon

2008-05-31 @ 09:35:20 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

god morgon gott folk.
här sitter jag nu, ännu en morgon, hos min pappa. denna gången vid min äldsta lillasysters dator. och kaffekoppen är med som vanligt.

det gick bra med matte igår. kom en bra bit. enda till sidan 48. men mot slutet så stötte jag på en hel del hinder. saker jag visste att jag borde kunna men som inte riktigt ville... men tillslut, med hjälpa av fia, så gick det igen. i ungefär tre tal. sen blev de stopp igen. nu tror jag att jag har löst problemet. vi får ju se. ska fortsätta så fort jag druckit mitt kaffe.

annars då? igår vart jag, syrran och V på en promenad. ca 40 min. så de får gott räknas som dagens motion. tog min styvmors skor så jag bara tog med mina ballerina hit. hur smart får man vara? men det nämnde jag nog redan tidigare. aj,aj under vänster fot. känns lite pissigt. nu vill jag inte ut mer. det var för traumatiskt!

ja sen såg jag klar DH igår kväll. riktigt spännande. vet inte om jag vill att de ska börja om. på ett sätt jo men på ett sätt nej. lika bra att sluta medan serien endå går att se på!

en lite uppdatering.

2008-05-30 @ 15:41:21 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

en lite uppdatering nu då.

var tpå prommis med syrran och hunden. ca 40 min. lånde skor av min styvmor (har nämligen bara tagit med mig balleringaskor hit!!!) och nu har jag jävligt ont i fötterna. hon har strl 40 och jag har ca 37. inte speciellt lyckat!


har repeterat kap 1 i matteboken och nu är jag på kap 2. gjort en 12 uppgifter där men nu sitter jag fast. GAAAH!
blev lite smått irrterad över det. ringde mamma för att höra när deras gäster skulle åka hem så jag kunde komma dit och fick veta att de inte alls skulle få gäster! så då kan jag alltså (förutsatt att styvfar har tid) åka dit och få hjälp med matten ikväll. jippi! vill få bortgjort så mkt som möjligt. nu sitter jag och väntar på att mammsi ska ringa mig. bad henne höra med A om han hade tid. ids inte ringa, han har finsk tele och det blir dyyyyyrt. men hon kommer säkert vänta tills han kommer hem. suck.

ja just. syrran skulle följa med mig till mammsi och plugga för hon hade också en del att göra. pra pra. då blir man inte själv.

morgon med skillnad

2008-05-30 @ 09:55:52 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

denna morgon skiljer sig lite ifrån alla andra.
visst, jag sitter vid datorn och kaffekoppen är med. MEN idag har jag A) stigit upp nio B) ätit frukost C) jag sitter vid min lillasysters dator. så visst är det skillnad

alldeles snart ska jag sätta mig med matteboken. men först ska jag bara dricka upp mitt kaffe och sedan borsta tänderna. ja och så kanske jag klär på mig också. det kan ju vara bra. ids inte riktigt springa runt i pyjamas hela dagen, hur sexigt det än är! ;)
så då är väl planen ungefär så här:
10.00-12.00 räkna matte
12.00-12.30 lunch
12.30-14.30 mer matte
14.30- ??.?? promenad eller liknande
??.??-??.?? mer matte

vet inte hur jag ska göra med tiderna där mot slutet. vill ju dra med syrran på prommis.
igår vart jag riktig hurtig. först simma jag i 30 min (japp, det finns ett badhus här i haparanda. och det har knappt förändrats nå sen jag fick 1:a klass) och sedan drog jag och syrran på kvällsprommis i ca 30-40 min.
men nu matte

haparanda

2008-05-29 @ 14:31:52 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jaha. Nu sitter man i haparanda. Närmare bestämt hos pappa. Mamma skulle få gäster över helgen så hon kunde inte ha mig där. Suck. Anledningen till att jag är här är för att jag tänkte försöka räkna lite matte. Och den enda som verkar kunna hjälpa mig med det är min styvfar. Men nu är jag ju som sagt hos pappa. Så jag får väl ta och repetera allt jag redan ?kan?. kanske skulle vara bra. Har ju inte räknat sen i julas.

Men idag blir nog en liten slappar dag. Eventuellt att jag går till badhuset senare. Om jag orkar. Det öppnar 16.00 så jag har ju lite tid på mig att fundera. Men nu ska jag lägga mig på soffan och glo tv eller någonting.

mitt sociala liv

2008-05-28 @ 07:23:44 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

God morgon gott folk.

Här sitter man u som vanligt med sitt kaffe. Och ont i tanden/tandköttet eller vad fan man nu ska kalla det.

 

Idag ska bela hämta mig härifrån och sen ska vi dra mot Luleå. Där ska vi först mysa med siri och sedan med Isabelle. Ni förstår inte hur mkt jag ser fram emot det!

Elin den jävlen kommer inte hit till mig. Hon menar på att hon måste jobba istället för att komma och dricka morgonkaffe med mig! Vilken fräckhet. Haha

 

Igår var jag ?barnvakt? åt en jätte lite sak! Hon var så söt. Men gud så skönt det var att få lämna tillbaka henne när grannen kom. Haha. Visst vill jag ha en hund någon gång men inte just nu. De är ju så krävande i början.

Senare var jag och Emelie ja och Fia var ju med, ute och promenerade. Väldigt mojsigt, speciellt mär det var så fint väder.

 

Ni kanske märket att jag försöker återskapa mitt sociala liv?

ska nämligen till Haparanda snart och vara där några veckor. Där lever man ju totalt isolerat. Så tråkigt, men så ?nyttigt? om jag nu får gjort matten som de är tänkt.

till haparanda, igen

2008-05-25 @ 08:11:28 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Här sitter man nu igen, med kaffe koppen. Tösan försöker putta bort mig från stolen så hon ska få den för sig själv. Härligt med uppskattning på mors dag ;).

 

idag ska vi då till Haparanda igen. Vi har lite mys planerat. Men de får ni veta mer om när jag kommer tillbaka. ska bli kul att träffa pappa och dem (självklart ska de bli kul att träffa mamma också men pappa har jag inte träffat på länge). Se om de är bruna och höra om de hade kul där borta. Dessutom sa min styvmor, när jag pratade med henne igår, att de hade lite souvenirer till oss. Eller till tösan skulle jag väl tro. Sa ju till dem, innan de åkte, att jag och P inte ville ha något. Känns så onödigt att de ska lägga pengar på sådant. Vi är ju ?vuxna? nu så vi klarar oss nog ;). De samma sa jag till dem om kort. De behöver inte lägga pengar på att skicka kort. Jag tycker de är så onödigt. Först ska kortet tillverkas och sedan köpas. Sedan ska man ännu köpa frimärken och posta iväg det. Nej tack. Spara miljön och pengarna till något vettigt istället. Bara vi få se bilder så är vi nöjda. Men vi får väl se om de dyker upp nå kort. Styvmor min tyckte att ?men de är ju så kul att få skicka kort!?.

 

Har påbörjat packning lite smått. Jag kan ju inte bege mig någonstans utan att packa först. Och nu när man har småbarn så är det verkligen dumt att åka iväg utan en väska eller fem. Dessutom vill jag och P också ha med oss lite saker. Sitter och fundera på vad mer man ska ta med sig. Tyvärr ligger P och sover, så jag kan inte klampa in i rummet för att ta det vi måste ha därifrån. Är lite otålig, vill komma iväg någon gång. Det är så otroligt tråkigt att sitta här och bara vänta. Vad ska man hitta på medan man väntar? Sminka sig? Fixa håret? Packa ihop resten?

onda makter

2008-05-24 @ 19:23:37 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Onda maketer håller mig ifrån mina vänner.

Grannen har hört av sig två gånger. Ena gången för att höra om jag skulle med ut och gå men då sov P och jag kunde inte ta med mig tösan. Utifall att någon har missat det så vägrar hon sitta i vagnen när man går med henne. Dessutom har vagnen punktering. Jag ville inte väcka P så jag kunde helt enkelt inte följa med just då. Andra gången hörde hon om jag ville med på Ica. Då hade vi just vart där, tösan låg och sova, själv hade jag just duschat och skulle lägga mig och vila på soffan. Gissa om man känner sig dum när man säger nej två gånger på rad så där! Nåja, i samma veva dök elin och julle upp baki dörren. Men de blev mer eller mindre utkörda då tösan verkligen behövde sova, och jag med för den delen.

Sen har vi ju emelie. Emelie skulle komma och dricka kaffe med mig på balkongen. Där satt jag glatt väntande, påpälsad och med kaffet i högsta hugg. När hon kommer säger hon att hon måste på middag med sina svärföräldrar (tror jag de var). Så det blev bara ett snabbt "hej och hej då" där.

 

Inte så LITE osocial jag känner mig! Men jag har vart så TRÖTT idag så det helt enkelt inte går att förstå. Ibland måste (TYVÄRR) vila komma före det sociala livet. Ska försöka ta igen all förlorad tid med vännerna nästa vecka.

Imorgon ska vi nämligen till Haparanda och sova där en natt.

på väg mot ljusare tider

2008-05-24 @ 08:20:59 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

God morgon goda folket.

 

Vet ni vad? Jag tror jag håller på att få en visdomstand! Det gör ont, bara så ni vet.

 

Jaha, finns det något nytt att förtälja? Nej, egentlige inte. P vill att vi ska köpa ett hus. Själv är jag lite osäker. Han vill att vi ska ha ett hus före vi gifter oss. Själv tycker jag tvärtom att vi ska gifta oss före husköpet. Så just nu står vi väl och stampar på samma ställer och kommer inte vidare. Vi prioriterar olika saker vilket är lite frustrerande då det kan skada vår relation till varandra. Just nu är det mesta bra. Vi har pratat ut om det mesta. Men vissa saker går ju inte att lösa. Jag kan inte hjälpa att jag blir irriterad över att han tycker att det är viktigare med ett hus. Jag kan inte hjälpa att jag så gärna vill ge tösan en ?riktig? familj. Vissa saker tycker vi helt enkelt olika i. Det är väl bara någonting man måste lära sig att leva med. Men annars känns det mesta rätt bra just nu. Ja förutom att visdomstanden är på väg. Det gör faktiskt bara ont.

 

Planer idag? Förhoppningsvis vill Elin fortfarande umgås med mig. Fastän jag aldrig messade henne igår. Sorry sweet men det var som sagt massa allvarligt prat igår också. Sen skulle jag väl även vilja hinna med en kaffekopp eller en prommis med Emelie.

 

Det verkar bli vackert väder idag igen. Vad skönt. Då ska vi väl frösöka hålla oss ute med lilltösan. Och P måste ta och fixa vagnen så jag kan ta med tösan till affären. Längre vågar jag inte gå med henne. Hon har ju haft en period då hon vantrivts i vagnen. Men förhoppningsvis är den perioden över nu!

 

Nej nu har jag en tösa som klättrar på mig. Måste väl ta och underhålla henne lite

allvarliga samtal

2008-05-23 @ 07:41:51 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

God morgon

 

Nu sitter jag här med min kaffekopp som vanligt. Tösan och P sover.

Tyvärr är det en del problem som måste redas ut här, nu innan vi kan gå vidare och fortsätta leva som vanligt. Men vi är på god väg. Kanske är det bara tid som behövs?

 

Igår var jag ute på prommis med granen.

Senare blev jag bjuden på kaffe av E. Vi drog till bolaget och handlade rödvin för att ha lite mys på kvällen. Tyvärr var jag tvungen att ställa in de för att kunna ha lite allvarliga samtal här hemma. Suck.

hemma igen

2008-05-22 @ 08:52:10 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon

 

Nu är jag hemma i kalix igen. Men jag längtar nästa hem till mamma. Och när jag är hos mamma så vill jag hit. Väldigt frustrerande att inte riktigt veta vart man vill vara.

 

Vart på en mindre shoppigrunda med P igår. Var på jakt efter tröjor åt tösan. Hittade EN tröja som jag tyckte var prisvärd. Hel sjukt att man ska betala 200 kr för en tröja i strl 74. Speciellt när man sedan bara använder den i några månader. Visst, hade man nu tänkt skaffa sig fler barn och köpt könsneutrala kläder, då hade man kanske kunnat satsa lite pengar på dem. Men som jag känner nu så nej. I detta hushåll planeras inga fler barn. Inte just nu.

 

Jaha. Och vad händer idag? Inte den blekaste. Ska väl försöka vara social med någon, om jag orkar. Vi får ju se. Känner att jag behöver få umgås med lite vänner.

denna morgon

2008-05-20 @ 09:38:39 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

god morgon gott folk

här sitter jag nu, vid mammas stenåldedrsdator. men de fungerar de med. sitter och väntarpå att kaffe ska koka klart. eg finns de väl inte så mkt att säga. jag har inte gjort så mkt varken idag eller igår.
eller idag har jag vart ut och gått en morgonprommis runt revonsaari tillsammans med min saku. det tog ca 40 min. skönt att påbörja dagne på ett sådant hurtigt sätt!

min mamma ligger och sover efter att ha jobbat natt. min minst lillasyster, M, är hemma för hon har vart sjuk och de ville inte släppa iväg henne ännu. så jag är inte helt själv här. ganska skönt. och om det endå skulle kännas lite ensamt så har jag ju alltid ÅTTA hundar att gosa med!!!

vad som händer idag vet jag faktiskt inte alls. kommer nog bara vara här hemma hos mammsi. blir nog minst en till natt. så skönt att få vara själv. och så är det nog, som tidigare nämnts, bra för goben och tösan att få lite tid själva där hemma.

i haparanda på obestämd tid ;)

2008-05-19 @ 20:39:00 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

jag och mitt pms humör har tagit vårt pick och pack och rymt itll haparanda på obestämd tid! hahahaa
nej så länge lär jag nog inte bli här, men visst är det skönt att komma iväg helt själv.

anledningen till denna lilla spontana "semester" var väl mer eller mindre mitt humör. har känt att jag har haft väldigt svårt att kontrollera det där hemma och det mesta går ut över min stackars gob. och så kan det ju inte vara. det är ju inte hans fel att min hormoner vill dansa samba med mina nerver.
så nu är jag här och hoppas på att få lugna ner mig.

nej nu ska jag ta och ta mig i kragen och gå ut och promenera lite med min reservgob! (saku, "min" hund, för er som inte visste)

god morgon

2008-05-17 @ 08:16:02 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

God morgon

 

Nu sitter jag här med min kaffe kopp, i vanlig ordning.

Tösan springer och busar i köket med Ådi. Goben ligger och sover, det var ju hockey igår. Det var han och såg på Befor. Inte ås lite svårt jag hade att somna på kvällen utan honom. Det har ju verkligen blivit en vana att sova TILLSAMMANS. Det är ju bara så det blir när man vart tillsammans i några år.

 

Idag då? Idag vet jag inte riktigt vad som händer.

Jag och grannen har tagit tag i träningen, eller vi ska ? vi börja igår, men nu har hon fått hem en hund. Så får se om hon har tid med mig ;). Nej men kanske bara måste vänta tills hennes karl kommer hem så lillskiten inte blir ensam hemma. Ni vet sådana där odågor ställer ju till värsta partajet så fort man vänder ryggen till!

Annars kanske man kan hoppas på filmkväll eller något liknande?

god kväll

2008-05-15 @ 20:12:52 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

God kväll!

Har nyss ätit middag, som goben lagade! Han hade tom gjort broccoli till. Tösan satt också med oss med en egen tallrik med lite spagetti. Men se de var inte intressant för mamma hade ju broccoli! Det hela slutade med att tösan snodde dem ifrån mig. Jag fick en halv. Haha. Men det är ju bra att hon gillar grönsaker.

Före middagen var och jag emelie ute på en långpromenad. Härligt, härligt! Så nu är både benen och munnen slut.

 

Har fått mitt hår klippt, äntligen! Gobens tvillingbrors tjej var vänlig nog att toppa det åt mig i går kväll. Helt gratis. Känns så onödigt att gå till frissan för att ta bort 2 cm. Nu känns det fräscht igen. Nästan som en ny människa ;) haha.

 

Det får räcka tills vidare.