frukost...

2008-05-06 @ 08:48:34 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Oj vad fort det har gått att städa undan allt. Disken är diskad, dammsugaren har gjort sitt och tösan har ätit gröt. Dessutom är de torra kläderna invikta, maskinen snurrar för fullt och jag har plockat lite inne på toa.

Ja allt har helt enkelt gått väldigt lätt idag. Men vissa dagar?.

 

Det kan börja med att man stiger upp före tösan har vaknat för att man tänker att man ska hinna äta frukost ifred. Men innan man ens hunnit plocka fram mjölkpaketet så har hon vaknat, och det spelar ingen roll hur tyst man har varit. Nå då tar man självklart upp henne, byter om till vanliga kläder och fixar så hon kan roa sig med något. Sedan går man förväntansfullt uti köket igen. För nu ska frukosten göras! Men icke för då ser man tösan komma springande med en fjärrkontroll (som man för övrigt inte förstår hur hon har fått tag i. för man är helt 100 på att man sätten den på den höga bänken dit hon inte når) så det är bara att avbryta och ta den ifrån henne och sätta undan den på hyllan i vardagsrummet.

Efter det går man återigen till köket och tänker att ?nu, nu ska de bli frukost?. Ha,ha, trodde du ja. För då kommer tösan på att hon också är hungrig. Så då är det bara att koka gröt och mata. Och nu är det ju så att det kan ta 30 min att mata vår lilla kära tösan. Och efter matande ska hon torkas av, det ska bytas kläder (haklapp? Ja om hon nu skulle låta den sitta på i mer än 5sek så?) bordet ska torkas och golvet ska skuras. Men efter det ska man väl endå få göra frukosten? Och allt kan gå bra ett litet tag. Man hinner plock fram smör och ost och allt man nu ska ha. Sen hör man ett jätteskri från vardagsrummet. Då har tösan lyckats ramla och slå sig och det är jätte synd om henne. Bara att trösta. Men det brukar gå rätt fort. Skönt. Man plockar fram lite leksaker som man anser är helt ofarliga och går in i köket igen. Man smörar sina mackor och när man står där med osthyvel i högsta hugg så känner man att det börjar lukta? sen ser man hel helnöjd tösa stå bredvid en och man förstår att det är dags att byta blöja. bajsblöja? ok, men då är det gjort. Sedan går man tillbaka till köket och man tar med sig tösan för man tänker att de kanske går lite bättre så. Man låter henne till och med leka med kastrullerna! Men innan man är klar med den sista ostskivan märker man att hon är jätte grinig och man förstår att hon är trött. Och när hon blir sådan så vet man att man aldrig kommer få äta frukost i lugn och ro. Nej det är bara att söva henne. Och när hon ligger där i sängen och sover så sött så inser man att klockan är närmare elva och då tänker man att man lika kan vänta 30-40 min och äta lunch.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback