ensamheten

2008-11-30 @ 19:56:51 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu sitter man här helt själv. Tösan ligger i sängen och nannar så sött och goben borde väl börja närma sig Umeå.  

Hatar verkligen söndagar. Det är den absolut värsta dagen, speciellt direkt efter att goben åkt. Då har jag aldrig långt till gråten. Och det har blivit värre och värre för varje vecka nu. Som tur är så blir det bättre fram mot veckan. Speciellt om man får lite besök eller själv kommer iväg. Så man slipper vara själv. Ensamheten är verkligen inte att leka med!

 

Den här helgen har gått så fort. Goben kom hem så sent på torsdag kväll så den dagen räknas knappt. Fredagen gick åt att städa och tvätta HELA dagen. Hur kul är det? Men måste man så måste man. På lördagen pyntade vi på förmiddagen och sedan åkte vi till Haparanda. Där sprang vi omkring i affärer i flera timmar. Vilket inte var speciellt givande. Det var FULLT med folk överallt och vi var rätt hungriga båda två. Och nu på söndag åkte vi ner på stan en sväng för att kika på skyltsöndagen. Sedan vart goben tvungen att åka på affären. Sedan packade han och åkte. Tungt.

 

För att bli av med den värsta ensamheten så hälsade jag och tösan på grannarna en sväng. Sedan har tösan badat och lekt för sig själv på golvet här bredvid datorn så jag har kunnat sitta och prata med syrran via msn. Har vart jätte skönt. Vanligtvis brukar tösan vara jätte grinig och det hjälper ju inte mig. Då blir ju jag också på dåligt humör och ensamheten känns ännu tyngre.

 

En anledning till att det vart så tungt när han åkt just den här gången är nog för att julen är här (eller hela adventsköret) och det är ju en typisk FAMILJEHÖGTID. Och vi har ju städat och pyntat så fint här hemma. Inte vill jag sitta och njuta av det själv. Jag vill dela det med mannen i mitt liv. Min älskade, mitt allt.

 

Nåja, veckan går fort. Syrran har lovat att komma och hälsa på. Och så ska jag försöka baka lite. De blir nog bra.

 

Lite bilder:

 

morgon mys

 

en ren, mkt intressant enligt tösan

 

tidig julklapp

usch

2008-11-30 @ 15:20:34 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Usch. Det här har inte vart någon bra dag, inte alls.

 

Det hela började rätt trevligt med lite frukost då vi passade på att tända första ljuset och mös så där riktigt ordentligt i vårt julpyntade hem. Sedan kom grannarna förbi på kaffe. Trevligt, trevligt.  

 

Sedan blev det lite stressigt. Vi skulle hinna iväg och kika på skyltsöndagen. Fanns inte så mkt trevligt där inte (de mesta drar väl igång på kvällssidan). Och vädret var ju verkligen inget att hurra för. Snö och blåst. Blä.

Fick inhandlat en overall åt tösan. Bra. Träffade på en ren som tösan tyckte vart intressant. Såg jultomten går förbi en bit ifrån, men de uppmärksammade tösan inte för fem öre. Köpte en julklapp åt henne, kanske de bästa med hela resan? Hon höll då stenhårt i den på hemvägen.

Såg även ett par hästar när vi var på väg mot bilen och vi stannade och kikade på en snabbis. Men vi det laget var tösan så trött så hon brydde sig inte så där jätte mkt.

 

Tyvärr blev det inte att handla allt det vi tänkt.

Fick skicka iväg en lagom stressad gob till affären efter att han sövt tösan. Dessvärre fanns varken lussebullar (nej jag orkar inte baka nu), lim eller nå broderier (som jag kan sysselsätta mig med på kvällarna) på Ica. Snyft.

 

Blev pyttipanna till middag. Orkade inte med något med avancerat. Goben for omkring som en virvelvind och kände sig allmänt stressad och försökte hinna med de sista innan han ska åka medan jag lagade maten. Tösan sov.

Nu är vi alla nyätna och mår väl lite bättre.

 

Men goben ska ju åka idag och de känns inte kul. Det är väl de som har dragit ner stämningen på hela den här dagen. Jag vill inte. Jag vill verkligen inte. Det känns så tungt. Jag vill inte vara själv här hemma. Det är ju lite lättare när man har besök men man kan ju inte ha besökt 24/7. Och till Haparanda kan vi inte åka för mamma jobbar nätter hela veckan.

 

Nej nu ska jag försöka underhålla tösan. Hon är trött och grinig.

julpynt

2008-11-29 @ 20:27:33 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

lite bilder hemmifrån nu när de är julpyntat.
bilderna är skidåliga, hade verkligen inte ork att ta några "riktiga" bilder


jag hade lite kul under julpyntandet ;)


suddigt, men de är iaf hallfönstret


köksbordet med en skrynklig duk


nyköpta, skitsöta enligt mig :D


pysslat med ikväll, hade vart kul om man haft lite mer "pynt" att välja på


på vardagsrumsbordet


bocken


julstrumporna har också fått komma upp

ny lista

2008-11-28 @ 13:40:10 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Köket:

Frosta av kylen

Diska

Dammsuga

Skura

Fönstret

Torka ut skåpen + lådorna

Dammtorka

Spisen och ugnen och micron

Iväg med insamlingen

Torka ovanför skåpen

Torka rent kylen (G)

Rengöra under ugnen, kylen och frysen (G)

Rengöra sophinken

Torka rent soputrymmer (G)

 

Hallen:

Rengöra speglarna och glasdörrarna

Fönstret

Sortera och ordna hatthyllan (M)

Dammtorka

Dammsuga

skura

 

 

sovrummet:

Byta sängkläder och bädda.

Vädra sängkläderna

Dammtorka

Dammsuga

Skura

fönstret

 

Toaletten:

Rengör toastol, handfat, hyllan, badkaret

(Knä?)skura

Dammtorka

Städa under badkaret (G)

Rengör alla rör längst golvet

 

Vardagsrummet:

Torka soffan

Dammsuga

Dammtorka

Skura

fönstret

 

Livs rum:

Renbädda

Dammtorka

Dammsuga

Skura

Plocka

Sortera bort tösans för små kläder (M)

 

 

Övrigt:

Torka alla dörrlister, golvlister och dörrar

Boka tvättstuga

Tvätta

Vika in tvätten

Betala räkningarna

Sortera och föra ner i förrådet  OBS: vagnen (G)

Få bort tvättmaskinen (G)

 

 

Gjorde om listan lite. Trivs bättre med den här på något sätt. Enklar att gå från rum till tum typ.

städning

2008-11-28 @ 08:40:14 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Japp. Idag gäller det alltså. STOOOOR städning. Riktigt ordentligt nu. Pust. Blir ju alldeles matt av att bara tänka tanken.

Tjuvstartade lite igår genom att torka ur några skåp i köket. Lär ju fortsätta där inne. Alltid lättast att börja med en bestämd uppgift i ett bestämt rum.

 

Nej nu ska jag försöka klä på mig och sedan ta tag i eländet!

 

så känner jag mig nu! haha

 

 

lite piggare

2008-11-27 @ 15:25:29 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Ja… de där med kaffet var ju en bra plan. Tyvärr hade jag inte räknat med illamående och att jag skulle spy upp kaffet igen.
Har knaprat i mig en tablett postafen och hoppas på att slippa spy mer idag.

 

Men känner mig endå lite piggare. Om det är en fysisk reaktion på koffeinet eller bara inbillning spelar faktiskt ingen större roll. Jag har fått disken diskad och fått i tösan lite mat. Jag är rätt nöjd ;)

inte som jag tänkt mig

2008-11-27 @ 14:33:15 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

Usch, den här dagen blev inte alls som jag tänkt mig.
För det första hade jag tänkt vara ute med tösan några timmar. Ett bra sätt att fördriva tiden. Men varken jag eller hon tyckte de var speciellt kul. Lekparken var ju självklart inte skottad så tösan kunde inte gå i den djupa snön och jag orkade inte bära på henne där (har börjat bli öm på magen igen. Suck). Orkade inte dra henne i pulkan något längre tag heller. Måste nog köpa en ny pulka, den vi har nu är rätt seg emellanåt. Eller är det mina muskler som sakta men säkert tynar bort? Hinken och spaden var heller ingen hit med tösans tjocka inte handskar. Hon fick ju inget grepp om spaden. Så efter att vi gott runt husen i området ett tag så gick vi in. Tösan protesterade inte för fem öre.

 

För det andra så hade jag tänkt påbörja julstädningen här hemma. Så slipper jag och goben göra så mkt imorgon. Men ingenting har blivit gjort. Sitter här och gnuggar mig i ögonen konstant. De känns som att ögonlocken ska falla ihop alldeles, alldels snart. Det värker i kroppen och jag fryser som ett psyk. Antagligen är det bara jag som inbillar mig att det är kallt här inne för tösan går naken och VÄGRAR ha kläder på sig.

 

Men jag är inte den som (enbart) klagar! Nej min lösning på det hela är ganska enkelt: KAFFE.

Det är ett tag sedan jag har druckit denna underbara dryck. Mitt gravida jag har helt enkelt inte vart speciellt sugen och då har jag helt enkelt skitit i det. Men nu känner jag att det behövs. Dels för värmen och dels för koffeinet. Men ska hålla mig till max två koppar så det inte påverkar krabaten.

 

Förhoppningsvis blir jag snart pigg och kan ta tag i någon städuppgift här hemma. Skulle vara fint. Håll tummarna för mig.

 

 

 

   

jobbig natt och tidig morgon

2008-11-27 @ 05:42:28 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

 Usch, denna natt har vart lite småjobbig. Morgonen värre.

Men vi börjar med natten. Tösan vaknade en sväng kring halv två men somnade om fort. Skönt. Själv kunde jag inte somna. Dels för att jag var hungrig och dels för att jag börjat få ont i ryggslutet, kring svanskotan. Det tog rätt länge innan jag kunde somna om. Klockan var iaf tre.

Kring fyra började hon böka omkring i sängen och smågnälla. Halv fem steg jag upp med henne och vi satte oss framför datorn. Där brukar hon somna om. Men icket. Nej för kring fem så var det bara att inse. Tösan tyckte det var ”GOD MORGON”. Känns helt ärligt fördjävligt. Är så trött.

Och hon lär ju sova på förskolan så jag vet inte riktigt när jag ska hinna sova. Om jag inte skiter i matten (IGEN) och stannar hemma och sover några timmar.

 

Som tur är så kommer goben hem idag. Tyvärr lär det ju bli rätt sent. Skickade ett mess till honom och bad honom komma så tidigt som möjligt. Få se om de går. Antagligen inte.  

Hmm… borde nog få in lite positivitet här nu. Hmm… äsch, jag orkar inte. Är helt enkelt för trött!

julstädning

2008-11-26 @ 15:16:45 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Har gjort en städlista nu när det börjar bli bags för julstädningen. Inget får ju glömmas bort och så kan ju goben bara kika på listan och välja vad han vill göra själv istället för att fråga mig. Fast vissa saker måste han faktiskt göra, tex som att utrymmet där man har soporna och kylen. De luktar för mkt för att stackars gravida jag ska kunna ta itu med det ;). Och det har faktiskt jag gjort alla andra år. Nu är det hans tur, hämnden är ljuv! Haha

 

Här kommer iaf listan:

 

Torka rent soputrymmer (G)

Torka rent kylen

Frosta av kylen

Diska

Dammsuga

Skura

Rengöra speglarna och glasdörrarna

Rengöra fönstren (iaf på insidan)

Torka alla lister, golv och dörrar

Dammtorka

Byta sängkläder och bädda

Sortera och föra ner i förrådet (G)

Torka ur alla skåp

Städa i toan: toastol, handfat, hyllan, badkaret

Städa under badkaret (G)

Föra iväg insamlingarna och pantburkarna

Tvätta

Rengöra under ugnen, kylen och frysen (G)

Sortera och ordna hatthyllan (M)

Torka ovanför alla skåp

Knäskura toan om de finns tid

Få bort tvättmaskinen (G)

Sortera bort tösans för små kläder (M)

Betala räkningarna

 

 

Efter att allt de här är gjort så kan vi ÄNTLIGEN börja julpynta :D

Ska nog börja småstäda redan idag :D

 

Idag= trött - Igår= pepparkakor

2008-11-26 @ 08:17:39 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

Usch vad trött jag är. Egentligen borde jag verkligen knalla iväg till skolan men jag ORKAR INTE! Jag är för trött och det snöar och blåser för mkt.

 

Har knappt fått sova inatt. Inte pga tösan, har helt enkelt inte kunnat sova. Antagligen pga graviditeten. Frustrerande. Ska gå och lägga mig när jag skrivit klart. Sen blir det att repetera det jag redan kan i matteboken. Nästa vecka måste jag ta mig till Haparanda och få hjälp av A med matten. Han är duktig.

 

Fick tom väcka tösan idag på morgonen! Så bra har hon alltså sovit. Helt otroligt. Varför just idag då hon MÅSTE upp? Haha. Hur som helst så fick jag väcka henne och klä på henne med det samma. Vart ingen tid för morgonmys här inte. Nej, nej. Sedan var det raka spåret ut, med pulkan, och släpa sig till förskolan. Mindre trevligt. Massvis med snö och blåst som piskade i ansiktet. Blää! Men vi kom fram och hon tyckte de var kul att få fara dit och leka med sina kompisar.

 

 

 

Igår var syster här. Riktigt underbart. Vi bakade pepparkakor med tösan. Gick bra. 2 plåtar blev det. Alldeles lagom. För tösan han bli lite, lite trött på bakande när sista degen skulle kavlas ut.

Sedan hängde vi mest i soffan. Gjorde inte så mkt men det var skönt att slippa vara själv. Är så förbannat less på att vara själv. Och tösan tyckte de var jätte, jätte kul att gudmor kommit och hälsat på. Hon är nog också less på att vara ”själv” (för morsan räknas ju inte ;))  Hon var inte de minsta grinig medan syster vart här. Om vi bortser ifrån när hon skulle tvätta håret och komma upp ut badet. Men de var i typ 5 min sen gick de över.

Så kära syster, du får fan ta och pallra dig hit lite oftare! Nästa gång bakar vi lussebullar eller så gör vi knäck!

 

 

 

fler bilder i pixboxen: http://www.pixbox.se/alb_show_id958573_page0.html

utelek

2008-11-25 @ 11:33:13 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag blev det närmare en timmes ute lek med tösan, grannen Malin och hennes flicka Elvira.
Riktigt skönt att komma ut. Det snöade lite lätt, riktigt mysigt nu när det inte blåser så förbannat.

 

 

fler bilder finns i min pixbox

 

 

Efter uteleken begav vi oss hem till grannen och drack varm oboy. Sedan vart de sovdags för kidsen. Nu ligger tösan och nannar så sött i sängen. Själv ska jag börja fixa med lunch.

tipp tapp

2008-11-25 @ 08:40:43 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

lite utav en favorit när man var mindre :)

1

Midnatt råder, tyst det är i husen, tyst i husen.

Alla sova, släckta äro ljusen, äro ljusen.

Tipp, tapp, tipp, tapp,

tippetippe, tipp, tapp,

tipp, tipp, tapp.

 

2

Se, då krypa tomtar upp ur vrårna, upp ur vrårna.

Lyssna, speja, trippa fram på tårna, fram på tårna.

Tipp, tapp ......

 

3

Snälla folket låtit maten rara, maten rara

stå på bordet åt en tomteskara, tomteskara.

Tipp, tapp ......

 

4

Hur de mysa, hoppa upp bland faten, upp bland faten,

tissla, tassla: "God är julemate!",julematen!

Tipp, tapp ...

 

5

Gröt och skinka, lilla äppelbiten!, äppelbiten!

Tänk, så rart det smakar Nisse liten, Nisse liten!

Tipp, tapp ...

 

6

Nu till lekar ! Glada skrattet klinga, skrattet klingar,

runt om granen skaran muntert svingar, muntert svingar.

Tipp, tapp ...

 

7

Natten lider. Snart små tomtar snälla, tomtar snälla

kvickt och näpet allt i ordning ställa, ordning ställa.

Tipp, tapp ...

 

8

Sedan åter in i tysta vrårna, tysta vrårna

tomteskaran tassar nätt på tårna, nätt på tårna.

Tipp, tapp ...

 

 

lite energi

2008-11-24 @ 20:31:48 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Den här dagen har vart helt ok faktiskt. Haft lite energi så jag och tösan har vart ute i vintermörkret. Har även orkat med disk och matLAGNING. Kanske inte låter som så där jätte mkt men om man jämför med hur det har vart de senaste veckorna så är det ju helt klart en förbättring.

 

Imorgon ska tösan inte till förskolan. Har lyckats får min syster att lova att hon ska komma hit med pepparkaksdeg så vi kan baka lite med tösan. Ska bli kul :D.

Tyvärr kommer hon först efter kl fyra, men bättre sent än aldrig!

 

Ådi hängde på när vi gick ut :D

pust!

2008-11-24 @ 08:41:14 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

Pust! Det var en lite småtung morgon här.

Eller morgonen i sig var bra. Vi steg upp för klockan ringde. Tösan var rätt nöjd och lekte för sig själv rätt bra så jag kunde käka frukost vid datorn. Underbart!
men mitt i allt upptäcker jag att klockan är 07.38. tösan ska vara på förskolan 07.45 och både jag och tösan sprang omkring i långkalsonger! Nu är det ju inte så där jätte noga att komma EXAKT i tid men endå. Jag hatar att vara sen.

 

Blev att klä på tösan och mig själv lite fort. Täckbyxor till mig själv. Overall med dubbla vantar till tösan. Hon parkerade sig själv i pulkan redan innan vi kommit ut så det var bara att dra ut den (med henne sittandes i) efter att vi båda blivit påklädda. Sedan började färden mot förskolan.

Det är ju inte speciellt långt. Men när det blåser och snöar i ansiktet på en och man får plumsa i snö som räckte halväg upp till knäna på vissa ställen och halka på is på andra ställen så kändes det… lite längre än vanligt.

Tillslut kom vi iaf fram välbehållna. Tösan med tårar i ögonen efter all blåst, men med ett leende på läpparna, och jag med en gnutta blodsmak i munnen.

 

 

Nu är jag tillbaka hemma i värmen. Har lyckats komma vidare i matteboken helt själv. Vägrar gå till skolan i det här vädret. Ska väl sätta mig vid böckerna igen.

vinterbilder

2008-11-23 @ 09:38:42 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()


pulkan - en klar favorit i år. tusen tack till syster som köpte den i födelsedagspresent åt tösan!


Gungan - fortfarande med i leken.


riktigt roligt!


och "hästen" duger ännu


goben hoppar upp


WEEE


här kan man gunga med riktigt hög fart!


nu börjar det bli kallt och dax att gå in :)


nu hoppas vi på lite mera snö så det blir lite lättare att dra pulkan :)