Mjölk VS Ersättning

2009-08-11 @ 08:39:42 Permalink att vara mamma Kommentarer (2) Trackbacks ()

Kom på att jag måste få berätta om en grej som hände igår!
Som de flesta vet så dricker tösan fortfarande ersättning före hon ska lägga sig (både på dagen och på kvällen) och när hon vaknar på natten.  Och så försöker hon få det under dagen också.
Både jag och goben har funderat på hur vi ska få henne att sluta med det. Hon har ju inget behov av ersättningen, det är ju bara en (o)vana. En dyr (o)vana!
Under helgen kom vi fram till att hon bara får dricka EN liten flaska (90-120) före läggdags och på natten och sen blir det ingen mera, även om hon vill ha. Vi har sagt att de är slut. Det har fungerat sådär… mkt skrik och gråt.

Igår när jag la henne för dagsvilan så fick hon sin ”natti” som hon kallar de. Sen satte jag mig och matade krabaten. Då kommer hon och vill ha mera.
Jag försökte med ”men de är slut nu, de finns inge mer”.  
Då pekar hon på krabatens flaska och tycker ”jag ha den”.
Äsch då!
Så jag drar till med ”men de här är inte natti, de här är mjölk!” .
Tösan tycker ”jag ha”.
Så jag går in i köket och häller upp lite mjölk i en flaska och värmer den i micron och ger den till henen i sängen. Och det fungerade!

På kvällen bad hon om mjölk och nu på morgonen ville hon ha mjölk. Tänk så lätt och smärtfritt det gick! Mjölk är ju betydligt mkt billigare än ersättning. Och så dricker hon ju aldrig mjölk annars så det skadar ju inte att hon börjar dricka det.  
VARFÖR har vi inte tänkt på det här tidigare?!


Kommentarer

Postat av: Milano

Hur gammal e du egentligen?

2009-08-11 @ 09:19:00
URL: http://skvallerbloggen.webblogg.se/

Postat av: Tess

Tips, blanda ut mjölken med lite vatten som sakta men säkert blir mer o mer vatten, så har du en väldigt billig "ersättning" då det bara är vatten i flaskan till slut.

2009-08-11 @ 09:19:08
URL: http://femting.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback