simhall - ica - tacos - men idag då?

2009-02-28 @ 07:15:03 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon gott folk!

 

Inatt har tösan haft en bra natt. Hon har bara vaknat en endå gång.

Själv har jag vaknar en gång i timmen HELA natten! Fattar inte… helt sjukt.

Nu sitter jag här med min kaffekopp och tösan ligger fortfarande och sover. Sötnosen. Antagligen pga att vi hade en rätt aktiv dag igår!

 

Efter tösans dagsvila gick vi ut och promenerade mot simhallen. Tösan gick en bra bit själv. Tyvärr fick vi stanna efter en bit så jag (lite diskret så där) kunde kräkas i en snödriva. Men sedan fortsatte färden.

Det var rätt mkt folk på simhallen. Fredagar verkar vara en populär dag för många barnfamiljer.

Tösan stormtrivdes och gick ner i vattnet uran problem. Hon hamnade under vattnet TRE gånger! Men det blev inte det minsta gnäll efteråt! Nej hon fortsatte på som vanligt. Hon stormtrivdes verkligen.

Hon trivdes så pass bra att hon SKREK hela vägen upp ut poolen när jag sa att det var dags att fara. Hon skrek hela tiden i duschen och hon skrek hela tiden i omklädningsrummet. Trevligt.

 

Väl ute ur sporthallen så blev hon lugn igen. Vi ställde in siktet på Ica. Tösan gick första biten och sedan satt hon i pulkan. Väl framme så var klockan närmare halv fyra. Vilket betyder att det var FULLT med folk. Och där stod vi. Jag med en 2 åring, en pulka, en handväska och en ryggsäck full med blöta badkläder.

Pulkan slängde jag in i ett hörn med en gubbe som satt och sålde lotter. Väskorna fick jag bära på. Tösan skulle prompt dra korgen SJÄLV och väskorna fick INTE ligga i den. Och försökte jag hjälpa till så börja hon skrika. Sötungen min. så har vi ju gjorde en gång tidigare. Det var på en tisdag direkt efter att de öppnade. Nu var det ju som sagt en fredag halv fyra. Alla förstår väl skillnaden?

Nåja, som tur var så var de flesta andra kunder också småbarnsfamiljer så jag vill gärna tro att de kunde så någonting sött i att en 2 åring envist drar en korg efter sig och krockar in i allt och alla som var ”i vägen”.

Passade även på att köpa en stor påse klubbor. Bra att ha och muta tösan med!

 

Väl ute ur affären fick hon sig en klubba, fast då skulle hon sitta snällt i pulkan och hennes ryggsäck och icapåsen skulle också få åka med henne. Det gick bra för fröken. Så vi promenerade hemåt i lugn och ro.

 

Väl hemma påbörjade vi middagen. Klockan var trotts allt över fyra och vi var vrålhungriga! Tacos blev det. Mmmm! Tösan åt hur bra som helst. Speciellt av körsbärstomaterna! Sedan slängde vi oss på soffan och tog det lugnt resten av kvällen.

 

 

Och nu är det då en ny dag. Vad 17 ska vi hitta på idag? eg skulle vi behöva städa. Men hur kul är det om man jämför med igår? Haha!

Någons om vill komma och hälsa på?

fredag och tankar om helger

2009-02-27 @ 17:15:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag. Sista veckodagen. Snart är det helg.

 

Jahap… helg… vad är det? Två (tre, vissa räknar fredag också) dagar i slutet av veckan. Men varför är de så speciella?

Ni förstår de här ”helgerna” har ingen större betydelse för mig. Jag går skola tre dagar i veckan – mån, ons och tors. Och det är inte speciellt långa dagar så man hinner inte bli less på lektionerna. De är ungefär 2 timmars lektionstid och sedan ska man plugga hemma. Lagom långa och stimulerande timmar då man kommer hemifrån. Underbart!

Under dessa tre dagar så går tösan på förskolan. Jag för dit henne på morgonen strax före frukost och hämtar henne efter lunchen eller efter vilan. Hon går inte speciellt långa dagar men jag hinner endå plugga i lugn och ro. Eller så städar jag eller så fixar jag med någonting annat som verkligen måste fixas med utan barn nu när jag är gräsänka.

När jag hämtar henne så har vi fortfarande över halva dagen på oss att umgås tillsammans. Och vi tycker det är kul då vi fått göra egna saker på varsitt håll.

Kanske är det därför helgerna saknar betydelse för mig? För på helgerna är det väl meningen att man ska umgås med sin familj (om man nu har en familj).  Antar att det är då de flesta hittar på roliga saker med familjen, sådant de inte haft tid för under veckan.
Jag och tösan brukar ju hitta på en massa saker under veckorna. Jag har ju valt att studera på halvtid just för att ha möjligheten att vara hemma med henne mer nu när hon är så liten.

 

Och en annan viktig sak: jag har ingen fästman som är hemma med oss på helgerna.

Min fästman är bara ledig 1 dag i veckan (just nu) och när han slutar för dagen så går han ”hem” till ett vandrarhem flera, flera mil härifrån.

Så vi är ju inte ”hela familjen” bara för att de är helg just nu.

Det får vi ta igen när han arbetat klar där borta!

 

Kanske blir det annorlunda då vi båda har heltidsjobb i närheten av vårt hem och verkligen är lediga på helgerna? Då kanske vi båda har så dåligt samvete över att lämna våra barn på förskolan före tuppen ens vaknat till liv för att sedan hämta dem strax före middagen så vi ser fram emot helgerna då vi kan ta igen tiden vi missat med dem? DÅ kanske helgerna börjar betyda någonting igen.

Hemska tanke!

fingerfärg

2009-02-26 @ 19:36:28 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

Dagen har vart helt ok.

Småtrött och jätte trött från och till. Ska göra ett nytt försöka med järn- och vitamintabletterna (sist kräktes jag ju av dem).

 

Målat med fingerfärg här på kvällssidan. Mysigt!

 

krabaten fick också vara med (v 22)

 

så fiiiint :D

småstressig morgon

2009-02-26 @ 12:51:51 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Morgonen var lite småstressig innan jag hade fått tösan till förskolan.

Ringde dit för att höra om jag kunde komma med tösan lite tidigare så jag kunde ta bussen till skolan. Det gick så bra så. Härligt.

 

Så sa jag åt tösan att det var dags att borsta tänderna. ”nej”. ”jo, kom nu så borstar vi tänderna”. ”nej”. Jaha… vad gör man då? Tillslut fick jag in henne på toan och hon fick sin tandborste. Kan ju inte skryta med att tänderna blev speciellt rena men vi borstade iaf tänderna. Rutinen bröts inte! Och jag hann kleta på lite smink också.

 

Sedan var det dags för kläderna. Vid det laget kände jag mig lite stressad. Antagligen kände tösan av det för hon började trilskas som bara den. ”nej”. ”nej, nej, nej”. Jag försökte med ”jo men vi ska ju gå till dagis. Vill du inte gå till dagis?” och svaret var självklart ”nej”. Så vi fick bråka och brottas för att få på de förbenade kläderna. Mitt i allt nämnde jag pulkan, ”vill du åka pulka till dagis?”. Ja ser ni de ville hon! Och hon fick syn på pulkan som låg i vardagsrummet och skulle självklart hämta den. Vilket hon fick. Men sen vägra hon ju komma tillbaka till hallen!

Efter ännu mera bråk så var hon påklädd. Ok, bra. Då var det bara min kläder och nappen och Girafferna. Men vart fan… ? Ja så var letandet igång.

 

Tillslut var vi båda påklädda och allt som skulle hittas var hittat. Great, ut genom dörren! Ner med pulkan på backen, i med tösan och… SNÖRET GÅR AV! Seriöst… jaha, bara att börja försöka fixa det. Tösan ville hjälpa. Nej tack.

 

Vi kommer iväg. Tösan råkar ramla av i en nerförbacke. Oj. nåja, hon skrattade. Och kom på att de var en väldigt rolig ”lek”. Tyvärr inte lika uppskattat av en småstressad mamma. Speciellt inte när hon slänger sig ner på backen för tredje gången. Suck.

 

Som tur är så är det inte långt till förskolan. Och när vi är vid grinden så utropar tösan ”tutte!”. Jag vänder mig om och ser att hon inte har sin tutte. Som hon hade sist jag drog upp henne och satte henne i pulkan. Jaha… bara att gå tillbaka och leta.

 

Sen, 10 min sen, kom vi äntligen fram till förskolan. Där gick allt jätte smidigt. Av med kläderna ”mamma älskar dig” och hon sprang iväg för att leka på en gång. Skönt.

 

Och ja, jag hann med bussen.

god morgon gott folk

2009-02-26 @ 06:53:08 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon gott folk.

 

Å vad skönt det har varit att få sova! Känns bra att gå och lägga sig TIDIGT ibland.

 

Nu sitter jag här med min kaffe kopp och tösan ser på något teletubis liknande program på barnkanalen och är helt inne i det. Ibland utropar hon ett glatt ”TITTA!”. Så sött.

 

Hmm.. sedan hade jag väl inte så mkt mer att skriva om egentligen. Måste försöka hitta på någonting att göra idag efter 13.30 (då tösan slutar förskolan). Någon som vill hälsa på?

Annars kanske vi tar oss en sväng till simhallen.

ny kvällsrutin

2009-02-25 @ 19:45:40 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu sover tösan. Hon somnade jätte fint på soffan, som vanligt. Det är vår nya kvällsrutin.

Vi tittat lite på tv (för det mesta blir det unga mödrar och vänner) och myser. Brukar dra in en kudde och ett täcke från vår säng. Kring sju tiden frågar jag om vi ska klä på henne en pyjamas. Svarar hon nej så säger jag att hon får en ersättning efter att hon har tagit på sig pyjamasen. Då brukar hon gå med på det!

När ersättningen är klar så lägger hon sig på kudde och tar flaskan. Jag bäddar om henne med täcket. Sedan sätter jag mig vid datorn.

Efter att hon ätit klart ger jag henne nappen(och går tillbaka till datorn) och sedan brukar hon somna rätt fort. Väldigt skönt. Smidigt och enkelt. Sedan är det bara att bära in henne till sin egen säng.

Jupp.

Det fungerar bra. Det kommer vi nog köra på ett tag till :D

mindre trevlig dag

2009-02-25 @ 17:19:08 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Idag har faktiskt vart en lite mindre trevlig dag. Fastän solen sken så fint på förmiddagen.

 

Tösan har vart kinkig rätt länge. Vet inte riktigt varför, hon har väl helt enkelt bara en dålig dag. Sen har jag inte riktigt haft någonting att göra. Eller jag har inte ORKAT göra någonting. Ryggen är slut. Sammandragningarna kommer om jag anstränger mig för mkt.  Huvudet orkar inte riktigt med. Och jag är sååå trött.

Så vi har mest bara varit idag.

Som vanligt kommer ju saknaden när man ”bara är”.

Det suger.

 

Funderar på vad jag ska göra åt hela situationen. Just nu vet jag faktiskt inte. Jag orkar inte tänka ut någonting. Allt är bara … lite för mkt just nu.

Försökte höra med mamma om hon kunde vara barnvakt men hon jobbade. Får helt enkelt bita ihop och försöka klara mig några timmar till. Sedan är det dags för sängen.

oj då!

2009-02-25 @ 08:14:59 Permalink Gravid med Krabaten Kommentarer (0) Trackbacks ()

Oj då, blev visst att gå hem efter att jag släppt av tösan på förskolan!

På vägen dit kände jag hur sammandragningarna började komma. Tänkte att jag skulle ignorera det. Promenerade mot skolan men då började det göra riktigt ont så jag gick hem. Det är som inte värt det.

 

Så det får bli att plugga här hemma idag.

Men först vila så att sammandragningarna slutar. Sedan måste jag plocka lite för jag kan inte koncentrera mig när det ser ut som ett bombnedslag här hemma!

Och så måste jag ju in till stan för att byta skorna som blev i fel strl. Men SEN ska jag räkna lite.  

god morgon gott folk

2009-02-25 @ 06:52:30 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

God morgon gott folk!

 

Kan ni förstå att tösan fortfarande sover, fast klockan är tjugo i sju? Så härligt med tanke på att hon vaknat halv sex i två dagar! Så här sitter jag med mitt kaffe och kollar igenom Fl, bloggen och pix i lugn och ro. Så skönt. Jag är på så bra humör idag, fast dagen knapt har hunnit börja!

 

Och kan ni tänka er att det redan är onsdag? Vi är ju ”mitt i veckan” så att säga. Helt otroligt. Och så kul! Bra att tiden går fort. Då kommer goben snart. Och sen kommer krabaten.

Får ”attacker” då jag längtar ihjäl mig efter liten. Vill gosa och mysa NU! Och endå har jag inte ens börjat med att träna avslappning på allvar inför förlossningen. Får ta tag i det snart. Vi är ju faktiskt (över) halvägs in i graviditeten också!

 

Och vad händer idag då?
Förskola och skola. Efter skolan måste jag lämna tillbaka ett par skor jag köpte åt tösan. Fick hel fel strl! Tösan går till halvtvå så jag hinner plugga lite hemma. Och städa! Det behövs efter allt besök man har haft. Ni vet barn och fika… haha. Men det gör absolut ingenting. Det är så kul när det är folk här hemma :D

 

 

 

Idag fyller tösan 2 år PÅ RIKTIGT.

Så ett super stort GRATTIS till min älsklingtösa :D

fullt upp idag

2009-02-24 @ 20:07:35 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jaha. Då sitter man här och är svintrött.

Men kan ju inte gå och lägga mig ännu! Då kommer jag ju aldrig kunna somna när jag vaknar inatt (nu för tiden så är det minst 2 toabesök + en ersättning till tösan som gäller).

Så jag får tvinga mig själv att vara vaken ett litet tag till.

 

Dagen har vart bra. Härligt med sol!

M och E var förbi på förmiddagen. Kul :D.

Efter dagsvilan har vi har promenerat till affären. De gick jätte bra! Gjorde en underbart god middag. Tyvärr åt jag lite för mkt så mådde rätt illa och så fick jag ont i huvudet! Haha.

Vi haft besök av tösan farmor och farfar på eftermiddagen. Sedan har F och R vart förbi och lekt på kvällssidan.

Efter det var det bad och dusch som gällde.

Fullt upp med andra ord! Kul :D

 

Imorgon är det förskola och skola.

 

på väg hem från Ica :)

måste handla

2009-02-24 @ 12:25:03 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu sitter jag här och är sjukt sugen på tzatziki!  Och strips!

Så efter att tösan har vilat klart så ska vi nog promenera iväg till affären för att handla lite. Tar med pulkan. Då kan hon gå så långt hon orkar och sedan åka en bit för att vila upp sig. Och så kan jag lägga matkassen i pulkan ;). Ryms gott och väl i den nu när vi har en stor en!

Måste nog ta med mig en klubba utifall att... mutor har börjat fungera bra på tösan!

 

Sedan, om jag orkar, så blir vi nog ute ett litet tag.  Det blev ju aldrig att gå ut nu på förmiddagen. Grannen, eller snart blir det ju ex grannen, kom förbi med sin lilla sötnos och kidsen busade på här inne. Sedan blev det lunch redan vid tio (åt ju frukost så tidigt) och vid elva slocknade tösan.

Passade på att lägga mig på soffan och vila jag med. 10 min efter att jag somnat hör jag ”mamma” från rummet. Ut tassar tösan med nappen och Girafferna i högsta hugg och ser jätte sömnig ut. Så hon fick ta min plats i soffan och nu ligger hon där och sover.

Själv sitter jag med en kaffekopp och hoppas på lite energi. Känner mig lätt desperat. Hur gör man för att orkar vara vaken? Hur gör ni som lägger er svinsent och sedan endå stiger upp på morgonen?!

 

Ja förhoppningsvis blir man pigg av lite friskluft :D

 

Och senare på eftermiddagen kommer ju F med sin lilla R hit. Så får de leka av sig ordentligt och sova gott inatt. Bra plan!

Positiv

2009-02-24 @ 07:05:48 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Ok, då ska vi försökta vara lite positiva. Dagen blir ju bara sämre av att sitta och gnälla och tjura över för lite sömn. Det finns ju endå ingenting man kan göra åt det nu. Det är bara att ta tag i sig själv och göra det bästa av situationen!    

 

Positiv 1: Det är bara 4 minus ute och det blåser inte! Utelek väntar lite senare idag. Vi går nog ut ca 2 timmar före lunchen.

 

Positiv 2: Även om det är jobbigt att goben är borta så har han under förra veckan tjänat ihop nog med pengar för att täcka alla våra räkningar för en månad! Så skönt att man slipper oroa sig för ekonomin.

 

Positiv 3: På eftermiddagen ska en bekant och henne son komma förbi så våra kids får leka av sig lite. Och så kan vi sitta och tjattra om våra graviditeter.

 

Positiv 4: Tösan kommer säkert sova på förmiddagen och då ska jag också sova. Och hon kommer säker somna gott efter att vi vart ute och lekt.

god morgon... eller så inte...

2009-02-24 @ 05:55:51 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon… eller så inte…

 

Tösan vaknade halv sex idag igen. Eller mja, klockan var nog närmare 25 min i sex om vi ska vara riktigt noga. En ny vana verkar det som. Förstår bi hur trött jag är nu?

 

Var även vaken 2 timmar i natt. Först vaknade tösan men hon somnade om fort efter att hon fått sin ersättning. Sen började katten med sitt jäkla jamande. Han ville ut men varje gång jag steg upp för att släppa ut honom gömde han sig under sängen!!! Förstår ni hur frustrerande det var?! Sedan vaknade tösan igen. Antagligen hade hon drömt en mardröm för hon vaknade gallskrikandes och var jättesvår att lugna och det tog 30 min att få henne att somna om.

 

Just nu är jag väl mest på lite smådåligt humör. Funderar på hur jag ska orkar vara vaken tills det är dags för tösans dagsvila vid 11-12…

Ja till att börja med så skulle man ju kunna koka sig lite kaffe.

Typ NU.  

så less på detta väder!

2009-02-23 @ 14:58:33 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jag är så otroligt less på detta bajsväder! Det bara snöar och blåser (KALLT) hela tiden så man inte kan vara ute. Suck säger jag bara.

 

Vad ska man då fördriva dagarna med? Har ju en superenergisk tösa här hemma. Hon behöver aktiveras! Utomhuslekar är ju det absolut bästa som finns. Man kan vara lite mer vild ute.

 

Ett tag funderade jag på att vi skulle trotsa vädret och bege oss iväg mot simhallen. Men sen titta jag ut och ångrade mig ganska så fort. Även om de har plogat tidigare så lär ju alla vägar (iaf gå vägarna) vara igensnöade vid det här laget! Inte kul att dra pulka i djupsnö.

Nej får helt enkelt försöka hitta på någonting här inne.

Tips mottages TACKSAMT!

 

 

har btw en massa nya bilder på pix!

http://www.pixbox.se/usr_show_id63663_page0_order1.html

det blev matte idag!

2009-02-23 @ 11:13:25 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det vart att fara till skolan idag!

Ringde förskolan och hörde om jag kunde komma med tösan lite tidigare idag. ”ja de går så bra så!” var svaret. De är alltid så flexibla och trevliga på tösans förskola. Love it! Och hon stormtrivs där.

 

Ja nå i alla fall så for jag iväg med henne så hon skulle vara där 20 över 7. Så jag skulle hinna med bussen.

Tror ni inte hon börjar bråka, skrika, sparka och göra världens motstånd då jag skulle klä på henne när vi skulle börja gå mot förskolan? Annars brukar de gå jätte bra på morgonen när man säger att vi ska dit bort men inte idag. Nej, nej.

Efter mkt kämpande så kom vi tillslut ut. Tror ni de har plogat? jo, faktiskt litegrann men nog fick man plumsa på över 2/3 av vägen!

Tösan fick ju en ny pulka av sin underbaraste gudmor. För vuxna barn. Utan ryggstöd (enligt mina instruktioner). Så vi tog den. Och det gick… sådär. Ni vet hon är ju inte van så när jag skulle dra upp henne för alla drivor som bildats i blåsten så föll hon ju baklänges, flera gånger hände de! Hela hon och hela henne väsa (som också åkte pulka) var dränkt i snö när vi kom fram!  

Nå, tillslut kom vi fram och jag fick av henne kläderna. Sedan var det bara att stressa iväg mot bussen. Och tror ni inte den är sen?

Såklart!

 

Efter skolan hade jag ca 40 min att fördriva innan bussen gick hem. Passade på att kolla i affärerna lite. Köpte 2 par byxor (rea) och en tröja åt tösan. Det behöver hon. Rensade ut alla kläder i 70-76 och nu har stackarn nästan inga kläder kvar! hon har fått ärva jätte mkt i 70 och jätte mkt i 90 men inget därimellan. Köpte även ett par skor (också rea). Hoppas nu de passar. Han i kassa sa att de bara var att komma och byta om de var för små :).

 

Nu sitter jag här och äter lunch. Slog igång en maskin tvätt nyss. Måste dammsuga och diska men det får bli senare för snart ska jag ut i blåsten och hämta hem världens underbaraste tösa :D