heldag

2009-01-31 @ 13:07:17 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nu sover tösan. Hon somnade nästan en timme senare än hon ska men, men… bättre sent än aldrig antar jag?

Nu har goben och dem säkert fått igång svensexan ordentligt. Hoppas de har riktigt, riktigt kul. Det är ju så sällan han är iväg på sådana här saker så han förtjänar verkligen en heldag med grabbarna!
Hoppas bara han inte blir för full. Farmor har bjudit oss på middag imorgon och jag vill inte gärna dra dit en alltför bakfull sambo! Haha. Han är ju iväg med ett gäng som inte spottar i glaset om man säger som så. Men det är ju han själv som bestämmer hur mkt han ska dricka och inte någon annan. Han är vuxen och kan säga nej. Hoppas jag ;)!  Haha.
Nå jag får ju se imorgon. Och även om han är jätte bakfull så gör det faktiskt inte så där jätte, jätte mkt. Han är ju ut så sällan. Ibland måste man få roa sig ordentligt och en svensexa är ju verkligen det perfekta tillfället!

Och så passar det bra att jag och tösan är här i happa. Tycker det är jobbigt att sova i samma säng med honom när han är full och jag är gravid. Klara inte av lukten av alkohol. Speciellt inte dagen efter, då luktar de usch och fy! Nej jag hade nog åkt hit även om mamma inte hade behövt hundvakt.

Och nu är han skyldig mig en heldag (+ sovmorgon dagen efter!) ;). Får hitta på något kul efter att bebisen är född och slutat amma. Tror bestämt jag ska dra med mig grannen. Hon förtjänar också en heldag!

 

Funderar på vad jag ska hitta på nu medan tösan sover. Måste upp på övervåningen och fixa lite. Sen kanske man borde äta någonting också.

Bra plan!

ensamma

2009-01-31 @ 09:03:26 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är jag och tösan helt ensamma i happa. Haha, alltså inte helt ensamma i hela haparanda utan själva hemma hos mamma! Haha.

Goben åkte iväg strax före åtta. Själv har jag ätit en rejäl frukost i hopp om att illamåendet ska hålla sig borta.

 

Funderar på vad man ska hitta på idag… hmm… vill att dagen ska gå fort!

Ska försöka hitta på någonting kul till lunch. Sen ska tösan sova en sväng. Till middag äter vi nog tacos igen. Och kring sju – åtta hoppas jag på att tösan vill lägga sig för natten och efter det kommer syster och hennes kille hit och sover med oss. Skönt, så man slipper sova själv. Det hade nog mina stackars gravidnerver inte klarat av! Ni vet huset är rätt så gammalt och gamla hus låter! Och så brukar hunden börja skälla lite då och då under natten. Inte kul om man är lättskrämd! Haha. Och imorgon kommer goben hit igen. Kanske inte på morgonen men ”efter lunch – före middag” tror jag.
Tyvärr det är rätt så många timmar mellan lunch – sova – middag – sova – goben kommer hit igen som ska fyllas.

Som tur är så tycker tösan att det är kul att vara här och leka med lite nya leksaker. För tillfället leker hon med Barbie bilar, som de stackars Girafferna blir nerpressade i. Sötaste ungen min.

Själv sitter jag väl här. Eller så kanske man skulle ta och läsa klart boken eller plugga lite. Ja nog finns de alltid någonting att göra! :D

happa

2009-01-30 @ 17:06:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ja då var man i happa. Fryser och har ont i huvudet. Otrevligt.

 

Goben har åkt iväg till affären för att köpa ”hem” de sista som behövs till taccos. Han ville gärna äta de ikväll. För mig spelar det ingen roll. Är inte speciellt sugen på någonting just nu. Vill bara att det ska bli kväll så jag kan gå och sova. Eller nu ljög jag, ”beställde” faktiskt hit en dricka. Jag sa ”en trocadero eller nå” så nu ska de bli spännande att se om han kommer hit med en trocadera (= det jag vill ha) eller en cola (=det han vill ha)! Haha.

 

Blev så besviken då jag inte kunde hitta någon bra film att ta med mig hit. Och inte kommer det någonting vettigt på tv heller. Suck. Lär ju bli att läsa klart ”om jag kunde drömma” så vi kan se filmen sen.

 

Nu tror jag inte att jag kan få fram mer meningslös text. Funderar starkt på att ta mig en kopp kaffe så jag får upp värmen i kroppen.

sliten

2009-01-30 @ 10:32:26 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Usch vad sliten jag känner mig idag. Känns som att jag har träningsvärk i kroppen och det snurrar i huvudet när jag reser mig upp för fort. Dessutom har illamåendet börjat smyga sig fram.

Vet inte riktigt vad det beror på. Kanske för att tösan sov så oroligt inatt och vi vaknade FLERA gånger när hon höll på att böka runt i sängen.

 

Idag blir det att åka till haparanda. Goben ville åka lite tidigare än jag hade tänkt för han ville hinna på stan en sväng. Helt ok för mig.
Blir i Vojkkis hela helgen. Förhoppningsvis sover goben över från fre till lör. sen kommer syster och hennes pojkvän och sover med mig (och tösan) från lör till sön. Vågar ju inte sova själv där ute i bushen! Haha. Lite feg man är ;)

 

Grannen har fått jätte goda nyheter och ska få en av sina drömma inslagna snart. Är jätte, jätte glad för deras skull och hoppas på att vi också får följa efter dem snart. Goben är iaf jäkligt sugen. Hoppas och drömma kan man ju alltid ;)

 

Nej nu ska jag nog ta en huvudvärkstablett och sedan börja packa lite så är det gjort. Och så måste jag rota igenom filmhyllan också. Kan ju inte åka iväg utan en bra film.

god morgon gott folk

2009-01-29 @ 08:36:00 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon gott folk.

Idag är de hemmastudier för min del. Är ju bara repetitioner så jag ides inte gå till skolan för det.

 

Just nu sitter jag och väntar på att kaffet ska bli klart så jag kan få igång hjärnan lite. Känner mig halvdöd. Förstår inte riktigt varför jag är så trött. Ok att jag vaknat rätt så många gånger inatt men endå… Järnbrist maby?
Har även lite ont i halsen. Men tror det är någon sådan här morgongrej som går över på förmiddagen. Hoppas, hoppas.

 

Igår åkte vi iväg till Haparanda. Hämtade lite saker till bilen och sen så passade vi på att hälsa på min mamma. Kom även iväg till min moster en sväng. Trevligt.

Tösan var SÅ söt.

Hon hade haft sin dagsvila och det var på tiden att hon steg upp men hon ville inte. Vi hade öppnat dörren till hennes rum och dragit upp persiennerna. Och sett till att hon var vaken. Men hon ville verkligen inte stiga upp ur sängen. Så tillslut frågade jag om vi skulle och hälsa på hos mummu. Då jäkla blev de fart på henne. Hon steg upp och sprang till hallen. Haha.

Sötungen.

 

Och nu säger goben att han tror att han har glömt kameran i haparadan. Kul. Eller så inte.

Nåja. Ska dit på fredag igen och vara hundvakt över helgen. Goben bli kvar i stan. Så det blir bara jag och tösan. och så har syster lovat att vara där (och du drar dig fan inte ur!!!). måste ladda upp med några bra filmer tror jag bestämt ;D

skönt

2009-01-28 @ 13:36:57 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Å vad skönt det är att vila på dagen när man är trött! Riktigt känna hur man slappnar av i kroppen och hur man långsamt glider in i sömnen. Helt otroligt.

 

Matten gick bra.

Lite kväljningar men inga toalettbesök.

Kom fram till att jag måste köpa en ny miniräknare. Mindre kul. Kommer inte vidare i kapitlet före jag har gjort det. Och det är bara två ”stycken” kvar av det här kapitlet. Så jag har börjat repetera, från början. Kolla att allt sitter.

Hittills har det gått bra. De mesta verkar sitta. Bara jag inte blir ”övermodig” och börjar slarva. Det är ju så mkt att hålla reda på.

 

Just nu sitter jag här och dricker kaffe och försöka piggna till lite mer. känner mig fortfarande inte så där 100 % pigg. De kommer, sakta men säkert.

 

Funderar på vad man ska göra idag. Vill hitta på någonting med familjen. Kanske gör vi någonting så enkelt som att gå ut? Man kanske inte ska göra de svårare än vad de är?

sen tösa och torra mackor

2009-01-28 @ 07:28:28 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tösan hade sim dagsvila väldigt sent igår, igen. Detta ledde ju självklart fram till att hon somnade väldigt sen på kvällen, igen.

Väldigt frustrerande då man är trött. Men what to do?

 

Sitter och käka en torr macka. Eller tvingar i mig rättare sagt. Kan inte gå till matten på tom magen. Usch.

Sen blir det kaffe och fixa till sminket, som jag aldrig orkade tvätta bort igår. Snyggt ;).

 

Sen är det väl inte så mkt mer.

Inga planer för idag.

Ska nog VILA när jag kommer hem igen.  

kort om dagen

2009-01-27 @ 16:45:17 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Den här känslan av att vara uttråkad samtidigt som man egentligen inte har någon ork till att hitta på någonting håller på att driva mig till vansinne.

 

Idag har jag vart på en mammaträff.

Trevligt.

Gott fika.

Många barn.

 

Sedan har jag och tösan vart på biblioteket en sväng medan goben vart till arbetsförmedlingen. Trevligt att komma bort från hemmet en sväng. Tyvärr fick jag inte tid till att kika på böcker, som jag tänkt mig. Nej tösan ville bara springa runt och titta på allt de nya. Sötnosen.

 

på biblo

 

Har även hunnit med att klistrat in bilder i ett album. Ska framkalla nya bilder i nästa vecka + köpa ett nytt album. Så trevligt att faktiskt ha riktiga bilder att kika på då och då. Och nu har vi ju fått in en bokhylla i vardagsrummet så nu står albumen framme.

 

Resten av dagen är planfri. Borde väl laga till någon slags middag. Tungt.

god morgon

2009-01-27 @ 09:35:40 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

God morgon!

 

Idag har det blivit sovmorgon till närmare nio för hela familjen! Kanske kan ha berott på att tösan var uppe till närmare elva igår? Maby, maby…

 

Har just kletat på lite sminka och försökt hitta någonting i klädväg som inte är smutsigt, håligt eller skrynkligt. Lyckades uppfylla två av tre. Tröjan är hel och ren. Men jag orkar verkligen inte stryka den.  Det är för mkt begärt.  Haha.

Anledningen till denna kraftansträngning är en mammaträff som ska hållas hos grannen om ca 30 min. Och det var visst rätt många tjejer som skulle komma. Då ids man inte dyka upp i noppiga adidasbrallor och en urtvättad t-shirt.  

 

Men tösan blir nog hemma med världens bästa goben. Hon har ju varit febrig igår. Nu vet jag inte, har inte hunnit tempa henne men jag tror hon är frisk. Eller nästintill iaf.
Men det blir nog endå bäst om hon stannar hemma. Hon har vakant alldeles nyss. Sitter i pyjamas och dricker ersättning. Och de här med att passa tider och att förstå att när det bara är två min kvar så är det dags att lägga på ett kol har hon ärvt från sin pappa. Med andra ord så kommer hon mest troligt aldrig någonsin komma i tid till någonting. Om jag nu inte lyckas styra in henne på ”rätt” väg och visa henne vad som gäller. Men eftersom att det är jag som bestämmer i det här hushållet så ska det nog inte vara några större problem ;)

(hoppas alla uppfattade sarkasmen i det här stycket)

 

Nej nu blir det nog en snabb kopp kaffe innan de bär av mot grannen.

lite svamle om böcker

2009-01-26 @ 18:49:53 Permalink film och böcker Kommentarer (4) Trackbacks ()

Här sitter man nu och känner sig lite lätt rastlös och uttråkad. Samtidigt som man egentligen inte har någon som helst lust att hitta på någonting. Bra kombination va?

Kan dessutom meddela att jag tror att jag är hungrig fast jag är mätt. Ännu mer logik.

 

Egentligen har jag ingenting vettigt att komma med just nu. Sitter här och skriver ihop några rader bara för att hålla mig någorlunda sysselsatt medans jag dricker mitt kaffe.

 

Kan nämna att jag börjat läsa Stephenie Meyers ”om jag kunde drömma”. En ungdomsbok. Rätt stor text och lättläst. Men den verkar ok. Man har ju fått höra så mkt bra om den så man måste väl? Haha. Det är hursomhelst skönt att läsa någonting lätt för tillfället.

Efter de boken blir det nog ”låt den rätte komma in” eller Joyce Carol Oates ”Blonde”. Den sistnämnda är en väldigt bra bok, rekommenderar verkligen. Den första har jag inte läst men den har fått väldigt bra kritik. Tyvärr har jag en tendens att bli väldigt besviken på böcker och filmer då jag får höra sådana saker. Förväntningarna blir för höga.

Ja vi får väl se.

god morgon

2009-01-26 @ 06:49:39 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon världen!

 

Natten har varit lite smått frustrerande. Goben har nämligen SNARKAT mer eller mindre hela natten. Och då menar jag verkligen snarkat. Högt. Vanligtvis brukar det räcka med att jag småputtar på honom och då vänder han sig om och slutar. Men den här natten har han börjat ”bråka” med mig (i sömns) och sagt saker som ”jag snarkar ju inte ens!” eller ”men vänd du på dig”. Haha. Sötnosen.

Nej vi får hoppas att våra täppta näsor ger med sig snart så vi BÅDA får sova ordentligt igen.

 

Illamåendet sitter i idag. Känner mig lite smått chokad måste jag säga.  Även om de inte gett med sig helt så brukar de ju mest komma på kvällsidan eller eventuellt på förmiddagen om jag inte ätit någonting. Det var länge sedan jag kände av det så här direkt på morgonen. Otrevligt.

Håller på att värma ugnen så vi ska kunna äta baguetter till frukost. Det kanske hjälper? Tills vidare får kaffet duga ;).

 

Nu velar jag lite uti skolan. Släpper inte illamåendet så tror jag inte att jag far. Då kommer det endå bara sluta som alla andra gånger jag gått dit med illamående. Mia = språngmarsch (värdig en arme) in på toan och kräkas för att sedan lite småskamset smyga sig in i klassrummet igen för att hämta telefonen och ringa efter goben. Och sedan fortsätta kräkas hela vägen hem i bilen.

Nej tack. Kräkas kan jag göra hemma.

Så idag blir det eventuellt lite mer repetitioner i boken.
Men vi får som sagt se. Än har jag inte gett upp hoppet om att illamåendet ska släppa :D

 

Tösan blir däremot hemma. Men hon har ju världens bästa pappa som tar hand om henne medan (om) jag far till skolan.
Hon är fortfarande lite småvarm men mycket piggare. Skönt. Hoppas de släppt helt tills imorgon.

 

 

OBS!

efterlyser fortfarande bra dokumentärer.

gärna sådant om medecin, människor, natur eller bara lite allmänt nutiden.

tips på dokumentär önskas

2009-01-25 @ 17:44:01 Permalink film och böcker Kommentarer (1) Trackbacks ()

Idag har vi inte gjort mkt kan jag tala om för er.

 

På förmiddagen var jag ute på en promenad med grannen. Trevligt att komma ut.
Resten av dagen har väll spenderats framför tv:n eller datorn. Tragiskt. Men jag har helt enkelt inte orkat göra något annat. Nästäppan har nämligen påverkat huvudet. Känner mig seg, kan inte riktigt tänka klart. Och så har jag lite ont i huvudet.

Försökt använda mig utav lite nässpray men tycker inte de hjälper ett skit.

Har även intagit en huvudvärkstablett i hopp om att slippa den här irriterande huvudvärken. Kändes lite onödigt. Jag menar nog fasiken har man haft värre huvudvärk men endå.. när man gått omkring med den timme efter timme så blir man less tillslut.

 

Tösan är fortfarande sjuk, hög feber. Hon har mest legat och sovit i famnen medan vi sett på olika dokumentärer. Nästan lite mysigt.

Tyvärr har vi inte lyckats se någon BRA dokumentär.

 

NÅGON SOM KAN TIPSA OM EN BRA DOKUMENTÄR?

Det spelar egentligen ingen större roll vad den handlar om. Är bara så otroligt less på att se film just nu.

 

Nej snart är maten klar. Tanken var att jag skulle göra den men så tog världens underbaraste gobe över.

småfebrig

2009-01-24 @ 15:22:51 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nu har tösan blivit lite småfebrig. Lite tråkigt, men hon verkar rätt pigg för det.

Hoppas på att det är någonting som går över fort. Har ju lite planer för nästa vecka så… men det lär ju bli inställt om tösan inte blir bättre.  

mindre förkyld :D

2009-01-24 @ 09:19:14 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår var vi på kalas. Grannflicka fyllde hela ett år! Mysigt och trevligt.  
Tyvärr glömde vi kameran hemma :(.

 

Min förkylning håller nog på att släppa! Ok, är fortfarande täppt i näsan och hostar lite från och till men jag känner mig inte lika bedrövlig som jag känt mig tidigare. Kanske för att jag fick SOVA mer än en timme i sträck inatt? Och det hade nog blivit ännu mer sömn om inte goben envisats med att försöka börja krama om mig mitt i natten. Inte ok. Jag behöver utrymme när jag sover. Och så mår jag oftast lite illa på natten. Då kan jag inte ha någon som håller om mig. Nej usch. Har sagt åt honom att han mer än gärna får kramas på dagen istället :D.

 

Tösan började bli rätt så snorig igår. Men hon verkar inte vara påverkad (av förkylningen alltså!) på något annat sätt. Så jag hoppas verkligen att det håller sig till en rinnande näsa.

Just nu är hon söt och springer omkring i en baddräckt. Bara så där mitt i allt. Haha.

 

Sen var det väl inte så där jätte mkt mer.

Egentligen inga speciellt planer idag. Påpeka för goben att jag skulle vilja se ”land of the dead” . den gick på 6:an igår men jag orkade inte se den då. Den verkade inte så där jätte skrämmande. Nästan lite B = jag vågar se! Haha. Så eventuellt film idag då.
Sedan blir det nog ännu mera vila så de sista av den här förkylningen försvinner.  

Sen KANSKE vi ska till haparanda en sväng. Det beror på om goben ska åka och jobba på måndag eller inte.

babypaket

2009-01-23 @ 09:34:58 Permalink Miljö/välgörenhet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu var det ett tag sedan jag skrivit någonting om välgörenhet.

Så tänkte slänga in en länk till en grej jag tycker verkar vettig. Har inte hunnit undersöka sidan så där jätte mkt ännu men de lilla jag läst verkar helt ok.

 

http://www.erikshjalpen.se/view.php?fid=182%20&kid=206&artid=1232&PHPSESSID=307500673d7b82d81340%2080c5e526d97f

 

här kan man ”köpa” ett babypaket som innehåller följande:

- En filt
- En frottéhandduk
- En tvättlapp
- En barntvål
- Tre tygblöjor i mjukt, skönt tyg
- Två babyskjortor
- Två babybyxor
- Fyra säkerhetsnålar

 

Dessa går ut till nyblivna föräldrar som har det lite sämre ställt. Och ett paket kostar bara 50 kr!

Som jag förstått det så är det olika syföreningar som syr upp kläderna och pengarna du ger går till frakt, eller något liknande. 

 

 

Vill även påpeka att ”Erikshjälpen” har ett sk ”90-konto”.

Det betyder att deras kontot (om man vill donera pengar) börjar på 90. 90 konton delas ut av SFI (Stiftelsen för Insamlingskontroll) och de granskar olika hjälporganisationer och ser till att pengarna används till det de ska. om organisationen skönter sig så får de ha ett 90-konto. Om inte så tas de bort.

 Så om en hjälporganisation har ett konto som börjar på 90 så kan du lita på att minst 75% av pengarna går direkt till de utsatta. Resten av pengarna används till sk administrativa avgifter. Och utan sådana skulle ju ingen hjälporganisation fungera.