bära

2009-07-31 @ 18:04:40 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()


premiärturen i sjalen. blev en snabb sväng till snurran


barn mår bra av att få vara nära


burna barn blir trygga barn

på väg :D

2009-07-31 @ 16:10:54 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är goben och tösan på väg hem :D.
De borde faktiskt vara halväg nu. Å vad kul att få hem dem!


Blev att promenera med krabaten i sjalen. Gick hur bra som helst, förutom ett mindre skoskav :/. Men det hade jag ju fått även om jag tagit vagnen.

God morgon världen!

2009-07-31 @ 08:58:13 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon världen!

Idag är det fredag (som om någon missat det?!) och det betyder att goben och tösan kommer hem idag! Gud så skönt, saknar dem så hemskt mkt.
Och imorgon kommer exgrannen hem :). Gud så skönt, du får inte åka bort så här länge igen! Bannat!
Tyvärr hinner jag nog inte träffa henne på en gång. Vi ska ju på bröllop. Gobens syster ska gifta sig. Det ska bli kul men jag oroar mig lite för hur barnen kommer bete sig i kyrkan. Funderar på att hoppa över den biten och stanna hemma med barnen. Så kan goben gå och se hela ceremonin. Går vi med barnen kommer det sluta med att vi båda måste gå ut därifrån… jag för att amma och goben för att tösan inte kommer kunna sitta still så länge.
Nå vi får se, ska diskutera med goben och höra vad han vill. Jag vill gärna se hela bröllopet men jag tänker att de är viktigare för honom då det faktiskt är hans syster.

Idag ska jag promenera till BVC. Funderar på sjalen eftersom krabaten inte trivs så bra i vagnen men vet inte om man bör gå så långt med honom. Tänker att han kanske får ont i ryggen, han är ju rätt ovan att sitta i den än så länge. Får ta och fundera på det.


Inatt sova han bra. Somnade vid 19-20 någon gång och sov till ca 2.30. Åt och somnade om till ca 4.00. Därefter var han vaken ett tag och småslumrade då och då fram tills 8.00 och då steg vi upp. Nu ligger han och sover igen. Passar på att äta frukost och dricka kaffe framför datorn. Riktigt mysigt. Inte ofta man kan sitta såhär, ostört! Njuter i fulla drag för snart kommer mitt lilla yrväder hem igen :D. Å vad jag längtar!

Nej tänk om man skulle försöka ta och plocka undan lite här hemma. Vill ju att familjen ska få komma hem till en ren och fin lägenhet precis som jag gjorde.

ensamt

2009-07-30 @ 17:35:02 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Usch vad jag saknar min familj :(. Känns jätte jobbigt att de inte är här… så ensamt…
Försöker njuta av stillheten men det är svårt. Är ju van vid att ha tösan busandes här hemma!

Idag har jag tränat lite på crosstrainern. Kändes bra. Tog även en lite promenad med krabaten. Han fick ligga i sjalen och verkade stormtrivas :D.  
Annars har vi inte gjort mkt. Tvättat och plockat lite.

Nu blir det nog mer tv eftersom goben inte svarar på msn :/*piiiiik*

första natten

2009-07-30 @ 09:23:17 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Första natten gick ok. Krabaten har ju vaknat och ätit några gånger och så kräktes han ner sig själv på morgonsidan men jag har endå fått sova några timmar. Skönt!
Nu på morgonen har jag slagit igång en tvätt och käkat frukost medan krabaten legat och vädrat lilla rumpan.

Just nu ligger han i min famn och har lite magknip igen.
Misstänker att de stora bovarna i dramat är vitlök och luft i magen. Får hoppa över vitlöken ett tag och se om de blir bättre. Fattar inte hur jag ska kunna leva utan vitlök, om det nu är det som är problemet. Hjälp!
Och så får vi bli bättre på att rapa honom och inhandla en Dr Brown flaska. Hade två sådana med tösan och de fungerade skitbra. Hon hade ju också en massa luft i magen.


Idag har vi inte så mkt planer, som vanligt.
Tänkte försöka komma mig ut på en promenad. Sedan tänkte jag väl försöka ta hand om tvätten.
Resten av dagen spenderas nog framför tv:n med krabaten vid bröstet.

hemma

2009-07-29 @ 19:53:47 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är jag och krabaten hemma i kalix. Helt själva! Känns… konstigt!
Vi kunde inte stanna i värmen hos mamma. Det har varit över 28 grader varmt inne i huset i flera dagar. Usch! Krabaten har fullt med värmeutslag kring halsen och han har vart så varm, så varm. Man har verkligen märkt att han haft det svårt med värmen, stackaren.

Skulle eg ha haft med mig tösan också men mamma erbjöd sig att ha kvar henne där till på fredag. Då kommer goben och hon hem tillsammans. Tösan klarar sig nog bra. Hon är ju ute och leker hela dagarna :). Och goben är ju där då han inte jobbar!
Saknar dem båda redan men det är bra att jag får den här tiden med krabaten. Nu kan vi passa på att amma hur mkt som helst i lugn och ro. Så nu kanske vi en gång för alla får det här att fungera någorlunda.

Nu ska vi slappa vidare. Krabaten ligger vid bröstet och jag ska nog glo tv ett tag.

inga kläder och magknip

2009-07-29 @ 11:40:54 Permalink att vara mamma Kommentarer (3) Trackbacks ()

Vi är fortfarande i haparanda. Börjar ha riktig hemlängtan så jag och barnen åker nog hem imorgon. Tror jag. Vi får se…

Vi börjar med lite gnäll om amninge:
Det blev ingen BH igår. Den satt inte bra och sömmarna syntes igenom kläderna. Usch. Varför finns de ingen fin amningsbh?!

Provade lite kläder men hittade ingenting jag kan ha till bröllopet. Vill ju kunna amma utan att behöva dra upp ”hela alltihopa” så att säga. Varför finns det inga fina och BILLIGA amningsklänningar/toppar?!

 

Stackars krabaten har magknip och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Kanske är det någonting jag äter som går ut i mjölken? Vet inte riktigt vad jag ska börja utesluta… tips och råd?

Var på promenad med honom imorse och när vi var längst bort ifrån mamma så började han gallskrika och skrek hur mkt som helst i säkert 10 min. Lagom roligt. Nappen dög inte och att försöka gunga vagnen hjälpte inte heller. Det var nog den där magknipen som spökade och då hjälper nästan ingenting. Fick ju nästan panik och började svettas. Som tur var blev han lugn och somnade, tillslut. Pust. Tror vi ska hålla oss i närheten av huset från och med nu.

 

Tösan stannade ”hemma” med sina mostrar när vi for iväg. Syster har kommit hit igår och sov över så tösan är överlycklig nu när hon har 2 av 3 mostrar att busa med :).

Nu är det hög tid för förmiddagsluren. Krabaten sover och tösan ligger på soffan och ser på film. Förhoppningsvis somnar hon snart. Då ska jag passa på att käka lite lunch och sedan kanske jag också lägger mig ett slag. Har vart en rätt lång natt…

 

tiia försöker trösta krabaten

 

bus med lillmoster

God morgon världen

2009-07-28 @ 10:14:18 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

God morgon världen!
Nu ska jag försöka ta mig någon minut och skriva några rader. Jag vet ju hur kul det är att gå tillbaka och läsa om den första tiden efter några år. Önskar jag hade skrivit lite mer när tösan var liten.

Vi sov i husvagnen inatt, igen. Mamma var underbar och sov med tösan hos sig, igen.
Det är skönt att vara här hos mamma men ibland blir jag lite stressad. Amningen går ju lite si sådär och jag blir stressad av att de är folk runtomkring en när man försöker amma. Visst kan jag gå undan men hur kul är det att sitta instängd i ett rum utan tv eller dator i timme efter timmer? Inte speciellt, kan jag ju be om att få tala om.

Dagen har startat bra. Goben steg upp tidigt och åkte till jobbet.
Själv fick jag ligga kvar ett tag innan krabaten ville ha mat. Satt och ammade honom i lugn och ro framför bärbara inne i husvagnen. Det var skönt. Lugn och ro.

Därefter gick jag in och så var det bajsblöjor på raken. De flesta kanske skulle anse att de är en riktigt ”bajsig” start på dagen. Men inte jag. Krabaten har vart lite ”gnällig” igår och det berodde nog på att han inte bajsat sen i lördags. Nu är han lugn och nöjd. Tösan har ju haft hur mkt problem som helst med det där. Hon har också var på dåligt humör igår. Så varje gång hon bajsar (ca en gång i veckan) blir man lika glad. Sjukt att man kan bli glad för en sådan sak! Haha.
Därefter frukost för hela bunten och sedan lite trotts när vi skulle borsta tänderna.

Nu springer tösan ute med lillmoster. Tycket de nämnde att de skulle bada i lilla poolen. Huuu! Nå, så länge hon är nöjd så :).
Krabaten ligger och slumrar på soffan. Få se hur länge han trivs där.
Själv ska jag börja fixa med lunch åt tösan på nå tag. Måste få henne att somna i tid nu under dagen.

 

 

 

Annars har vi väl inte så mkt planer idag.
Ska försöka komma iväg till HM. Blev aldrig igår.
Ikväll ska vi basta. Båda barnen behöver tvättas. Blir nog att vi bastar först med krabaten, innan bastun blivit för varm.

Haparanda

2009-07-26 @ 18:25:11 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Det blev att vi åkte till Haparanda hela bunten.
Goben ville inte riktigt vara ifrån oss en hel vecka och jag kände att de kanske skulle bli lite väl tungt att vara själv 24/7 så här tätt inpå förlossningen. Är ju fortfarande lite småsliten, har ju trotts allt bara gått 10 dagar sedan han föddes.

Vi ska nog sova i husvagnen. Mamma sa att de är svalare där. Och kanske vill mamma ta tösan över natten? Hoppas kan man ju alltid ;).
Nå vi får väl se hur vi gör. Det är ju inte så där superduper varmt idag så kanske går det att sova där uppe.

Sitter och väntar på mat. Goben, tösan och syster åkte iväg till stan för att hämta lite käk från Max. Hoppas de kommer hem snart, börjar bli hungrig!

försöker få tösan att sova

2009-07-26 @ 11:20:39 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag har vi vart och handlat lite. Går bra fastän man har med sig två barn, så länge den ena är så liten så h*n bara ligger i babyskyddet och man är två vuxna ;)!

 

Nu ska vi försöka få tösan att sova. Få se hur det går. På senaste har ju hon somnat kring 12.30-13.00 någon gång.
Just nu är hon uppe och springer. Inte de minsta trött!
Krabaten ligger iaf och sussar sött i mjukliften. Vi försöker sitta still och vara tråkiga så tösan ska första att det är dags att varva ner och börja lägga sig. Hittills har det väl inte lyckats så där överdrivet bra men vi är envisa och fortsätter med tråkigheterna. Förr eller senare måste hon ju somna. Förhoppningsvis blir det ”förr”.

 

 

Goben åker till Haparanda idag. Han ska sova hos sin mamma. Pappa och han ska vara på den nya arbetsplatsen kring 05.30 så om han sover hemma måste han stiga upp alldeles för tidigt!
Vi får se hur jag och barnen gör. Vi börjar iaf med att vara hemma. Blir det för jobbigt så åker vi hem till mamma. Men jag tror nog att det ska gå bra. Visst kan det bli lite jobbigt att vara själv 24 timmar om dygnet men det är ju inte så många dagar det handlar om. På torsdag eller fredag åker vi iaf till Haparanda. Måste till HM och handla en ny amningsbh och en klänning eller kjol till svägerskans bröllop.
Kul med lite shopping!  

 

Hoppas nu tösan somnar snart så hon somnar tidigt ikväll :D

 

världens finaste krabat

 

världens finaste tösa

bra dag

2009-07-25 @ 20:09:00 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag har det faktiskt varit en bra dag.
Vi for iväg till svägerskan efter att tösan sovit. Satt där och fika och prata i ungefär två timmar. Sedan var det dags att fara hem och laga middag.
Efter middagen for tösan och goben dit igen. Jag och krabaten stannade hemma. Kände att jag inte riktigt hade kraft och ork att fara iväg igen och dessutom väntade ju ”maraton-amningen”.  

Under eftermiddagen brukar han vilja ligga och amma i flera timmar. Han kan ta en 5-10 mins paus då han ligger och sover och sedan vaknar han och vill amma lite till. Helt ok för mig, iaf nu i början. Han måste ju få igång mjölkproduktionen. Men jag tar gärna den biten i hemmets lugna vrå. Han brukar bli lite ”tjorvig” när det är slut och det kan vara lite frustrerande. Jag blir stressad och då orkar jag inte ha folk runtomkring.

 

Nu ligger tösan i sängen. Lite tidigare än vanligt, få se om hon somnar. Krabaten ligger och sover här bredvid och goben sitter vid datorn. Allt är lugnt och skönt. Passar på att njuuuuta av lugnet. Någonting säger mig att det inte kommer bli så jätte många sådana här stunder framöver ;)

vi hann inte iväg

2009-07-25 @ 13:05:58 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi hann inte iväg… för mkt att göra på för kort tid (+ en familjemedlem som inte riktigt förstår att vara effektiv alla gånger, och då syftar jag inte på barnen).

Tösan ska ju börja på förskolan snart igen. Lokalen är flyttad, ligger i närheten av Ica nu, så det blir lite längre att promenera. Det betyder att vi måste stiga upp lite tidigare på morgonen för att hinna göra klart 2 barn och promenerad dit bort. Räknar med att vi måste gå upp kring 6 för att slippa stressa. Hatar nämligen att stressa på morgonen!
Nu för tiden sover ju tösan rätt ”sent”, iaf till 7.00-8.00. Det beror på att hon är uppe rätt sent på kvällen. Så nu måste vi börja göra om hennes rutiner.
Hon måste lägga sig och vila lite tidigare på dagen så hon somnar tidigare på kvällen så hon orkar gå upp tidigare på morgonen. Enkelt. Eller? Haha
Det jag ville ha sagt med hela den där historian var att vi inte hann klart med allt innan tösan skulle lägga sig för dagsvilan. Få se om vi far efteråt. Kanske får goben åka själv med tösan. Jag är som sagt inte så pigg på eftermiddagen…

 

Goben har fått praktikplats här i Kalix. Börjar 3 aug. Det kommer mest troligt leda till ett fast jobb. Hoppas, hoppas!
På måndag ska han (mest troligt) åka iväg till Kemi och jobba med min pappa. Det blir i en vecka. Vi vet inte riktigt hur vi ska göra under den veckan. Det är ca 70 km dit (enkel väg) och det blir ju en del soppapengar om han ska åka fram och tillbaka varje dag. Dessutom blir det nog rätt långa dagar där borta. Samtidigt känns det väl ”lite så där” att bli själv med 2 barn 1 vecka i streck så snart. Har ju inte hunnit förbereda mig (mentalt). Det här jobbet dök ju bara upp som gubben i lådan! Haha. Men vi tackar och tar emot.
Men det löser sig nog. Det är ju bara mån-tors. Det klara vi :).


snart åker han bort en vecka

ammar och passar på

2009-07-25 @ 10:37:17 Permalink att vara mamma Kommentarer (3) Trackbacks ()

Sitter och ammar och passar på att skriva några rader.
Tösan duschar med goben så vi har en väldigt lugn stund här :)

Idag ska vi på kalas hos kidsens kusin (gobens systerson).  Sitter i morgonrock och ska börja sminka mig så fort sonen ätit färdigt. Sedan blir det att klä sig, plocka undan lite här hemma, klä kidsen, åka iväg och handla present och sedan hem till svägerskan och gratta födelsedagsbarnet.

Tur att jag har mkt energi så här på förmiddagen :).
Eftermiddagen och kvällen brukar vara lite segare om jag inte hunnit lägga mig ner under dagen. Blir så trött i ryggen. Märks tydligt att jag vart väldigt stilla under min graviditet.
Förhoppningsvis tar det inte allt för länge att bygga upp musklerna till det ”normala”.

 

Snart är jag nog även redo för besök. Tar det helst på förmiddagen eftersom jag har mest ork då!

 

 

 

Ps. Malin kom hem snart, miss you!

första BVC besöket

2009-07-24 @ 11:52:05 Permalink att vara mamma Kommentarer (3) Trackbacks ()

Snart ska jag och sonen börja promenera iväg mot BVC. Första besöket. Spännande. Kommer ju knappt ihåg hur det var med tösan!
Tösan stannar hemma och sover med sin pappa. Sötnosarna.

vi funderar starkt på Noah. Men ingenting är bestämt. Vi får se.

efter en vecka

2009-07-23 @ 12:38:29 Permalink att vara mamma Kommentarer (6) Trackbacks ()

Ett tag sedan jag uppdaterade här. Nu är sonen en vecka gammal.

Vi har som sagt haft det väldigt jobbigt med amningen här hemma, så jag har inte riktigt tagit mig tid till att sitta framför datorn några längre stunder.

Så här ser det ut för tillfället (väljer att skriva om det här så slipper jag kanske förklara om och om igen för allt och alla sen):


Mina bröst är i ok skick. Mjölkstockningen är borta och det är bara ett litet, litet sår kvar på vänster bröst.


Vi använder amningsnapp. Har försökt utan men det gör djävulskt ont och sonen förstår inte riktigt hur han ska suga. Så amningsnappen kommer mest troligt hänga med tills vi slutar amma helt.

 

Han suger på en vanlig napp då jag inte kunnat agera tutte med brösten (pga såren).


Han får ersättning ibland. Det här med amningen har ju varit otroligt ångestfyllt för mig. Har nog aldrig gråtit så mkt som jag gjort nu under de senaste dagarna. Varje gång jag tänkt på amningen så har tårarna kommit. Ett tag kände jag att jag verkligen bara ville skita i allt. Det var så himla jobbigt. Men när vi bestämde oss för att införa lite ersättning då och då så släppte allt. All press försvann och nu känns det bra igen (för det mesta). Nu kan jag slappna av och har inte ångest när han börjar bli hungrig.

 

Någon dag kanske jag försöker börja helamma igen men inte ännu. Just nu vill jag ha det så här. Just nu fungerar allt bra.
Det har varit en tung vecka men nu börjar allt blir bättre. Antar att de (också) är mkt hormoner som spökat omkring i kroppen och att de nu börjar bli lite mer ”normalt” igen.

 



Tösan är superstolt storasyster. Hon ska kramar och pussa och vill hålla honom i famnen hela tiden. Kommer med napp och hjälper till. Jag är verkligen chokad över att det gått så bra! Hade ju väntat mig att hon skulle bli supersotis. Nåja, det kan ju komma senare ;) haha.

 

 

 

Och TACK för alla gratulationer!
har inte orkat tacka personligt till alla, hoppas ni förstår varför. Nu när allt börjat bli stabile här hemma så kommer jag nog snart orka ta upp den sociala biten i mitt liv :D

 

Ps. sonen vägde 3664 gram och var 51 lång. Och vi har fortfarande inte bestämt namnet. Kom gärna med förslag