pappa på papper

2009-05-20 @ 08:27:02 Permalink Gravid med Krabaten Kommentarer (2) Trackbacks ()

Goben fick tag på damen som har hand om faderskapsbevisen. Vi ska dit nästa vecka och skriva under. Skönt, så får man det bortgjort!
Jag förstår att de måste fråga, men de kändes endå lite konstigt när hon frågade ”är ni säkra på att de är erat gemensamma barn?”. Vad svarar man på det liksom? ”Ööö… njää alltså… tänkte bara de kunde vara kul att komma in och skriva på lite papper som ser till att jag måste försörja någon annans unge i 18 år framöver”! Haha. Har man bestämt sig för att skriva på papprena så är man antagligen säker på att de är ens egen unge.

Så de vill jag tipsa er som är gravida och ogifta (detta sker automatiskt om man är gift) om att ring och fixa med de där papprena innan bebisen kommer. Dels så får man sjukt mkt andra papper som ska fixas efter att barnet är fött. Dels så är det bra IFALL de skulle hända mamman någonting under förlossningen.
Ni minns väl de där fallet de skrevs om i Aftonbladet för något år sedan? Om han vars flickvän dog under förlossningen och sedan blev det ett jäkla liv innan han fick ha sin bebis, för han var ju inte pappa på papper eller hur det nu var.
Här i kalix ringer man till individ- och familjeomsorgen. Är man osäker kan man ringa till kommunens växel och be dem koppla, de är oftast jätteduktiga på att hjälpa en vidare :)

Kommentarer

Postat av: Strumpan & Co

Nej, usch. Jag tycker det där är så ålderdomligt, det är många som väljer att leva som sambos istället för att gifta sig och då borde man inte tvingas svara på såna frågor. Vad har de med det att göra? Vi slapp det där för vi gifte oss borgeligt några månader innan lillan kom. Om man lever som sambos med barn är det dock viktigt att upprätta ordentliga testamenten, minns inte riktigt varför, men det kan gå tokigt annars.

2009-05-20 @ 12:31:08
URL: http://sandlada.blogg.se/

Postat av: Josse

Jag håller med att det är lite knäppt det där, men tack för tipset att man kan skriva på papprena före bebben är född. Det ska vi passa på att göra också!



Hur mår du nu? Du har inte så länge kvar, spännande!:) Kram

2009-05-21 @ 14:25:44
URL: http://annajosefin.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback