God morgon Morgonpigga krabat!

2009-09-29 @ 05:34:04 Permalink att vara mamma Kommentarer (3) Trackbacks ()

God morgon Morgonpigga krabat!

Idag tyckte krabaten att de var ”god morgon” 04.30. Egentligen vaknade han redan strax efter fyra men försökte få honom att somna om. Det gick inte så bra. Kanske för att han somnade redan 18.00 igår kväll!  
Så jag steg upp vid 04.30 med älskade krabaten. Tänkte det var lika bra att koka kaffe. Har ju fortfarande ont i halsen och då är det skönt att dricka någonting varmt. Satte mig vid datorn med min kaffekopp. 30 min senare sov krabaten igen. Typiska. Inte kan jag somna om nu inte.
Nåja, skönt att få sitta här helt själv. Känna lugnet. Lyssna på tystnaden. Och allt det där andra man inte förstod att uppskatta innan man fick barn.

 

Ec:andet går över förväntan. Vi byter väl ca 2 blöjor om dagen på honom. Oftast hinner han kissa i blöjan när vi åker bil eller är borta och hälsar på någon. Det har blivit 1 bajsblöja sedan vi började för 2 veckor sedan.  Man märker att han föredrar pottan. Han kan hålla sig sjukt länge och så blir han JÄTTE GRINIG om man inte sätter honom där.
Han är så söt när han har fått vänta ett lite längre tag med att gå på pottan. Efter att man satt honom där och han pissat så ler han och ser så nöjd och belåten ut.

 


finaste krabaten


Jag tror vi har besegrat nappen. Eller vi är på god väg. Tösan frågar inte efter den någon mera och hon har inte haft den sen i fredags. Ibland säger hon ”bror inte ha tutte” och försöker ta den ifrån honom. Antar att hon tycker de ska bara lika här hemma, haha. Och så kan hon få väldiga raseriutbrott när någonting inte blir som hon vill. Förhoppningsvis slutar hon med det snart. Det är lite frustrerande att lyssna på en (snart) 3 åring som GALLSKRIKER 10-20 min non-stop. Ibland är ok men när utbrotten kommer sisådär varannan timme så blir det… lite tjatigt.


finaste tösan

Nu ska jag fortsätta slösurfa och vänta på att tösan ska till förskolan. Funderar på att be goben köra oss dit så att vi sedan kan svänga förbi biblo. Behöver en ny bok. Sedan blir det raka spåret hem och sova (eller läsa och somna mitt i allt?)!


Honungsbiets hemliga liv

2009-09-28 @ 19:56:08 Permalink film och böcker Kommentarer (1) Trackbacks ()

Har just läst klart ”Honungsbiets hemliga liv” av Sue Monk Kidd.

Väldigt bra bok måste jag säga. Orkar inte riktigt börja göra någon egen seriös recension nu. Så jag googlar helt enkelt ;)

Här kommer då en sammanfattning från bokus.com


 

"South Carolina 1964. Rasoroligheter. Medborgarrättsrörelsen växer i styrka. Mordet på president Kennedy är i färskt minne hos alla.

Lily Owens är fjorton år. Hon sörjer sin mamma som gick bort för tio år sedan i vad som verkade vara en tragisk olyckshändelse. Lilys pappa är en brutal och känslokall tyrann och hon tyr sig till familjens svarta nanny Rosaleen, en stolt och beslutsam kvinna. Det enda Lily har kvar efter sin mamma är ett kort som föreställer den Svarta Madonnan. På baksidan har någon skrivit Tiburon, S.C.

Lily vill ta reda på sanningen om sin mor och efter det att Rosaleen misshandlats och trakasserats av rasister, bestämmer sig Lily för att rymma med Rosaleen. Tiburon är målet och där adopteras de av tre svarta biodlande systrar med de originella namnen May, June och August. Honungen de producerar säljs under varumärket Svarta Madonnan.

Hos kalendersystrarna finner Lily och Rosaleen gemenskap och harmoni och den livsvisdom som August förmedlar hjälper Lily att försona sig med sitt öde och finna en väg tillbaka till sin älskade mamma.

Sue Monk Kidd gör med Honungsbiets hemliga liv en sensationell romandebut. Boken är såld i mer än tre miljoner exemplar i USA. I över 2 år har den legat etta på Publishers Weeklys pocketbestsellerlista. Filmrättigheterna är sålda.
"

Rekommenderar. LÄS!

God morgon Onda Hals!

2009-09-28 @ 07:45:03 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon Onda Hals!

Ja nu har tandvärken gått över, igen. Fick mig aldrig någon tandläkartid då alla i receptionen (eller var det verkligen ALLA) var borta på kurs till på fredag. Och på fredag glömde jag ju självklart att ringa dem. Men nu är det, som sagt, bättre.

Istället har jag fått ont i halsen. Det ömmar som f**! Känns nästan som att de ska börja blöda om jag pratar. Inte kul, inte kul. Få se när det övergår till en riktigt riktig förkylning… skulle verkligen inte orka med det här. Det stör mig i mitt liv, haha!
nej men faktiskt. Förra veckan var en katastrof ur komma-ut-och-röra-på-sig syn och den här veckan komma väl inte bli så mkt bättre om halsen fortsätter göra ont.

Har en del sociala aktiviteter inplanerat för idag. Ovanligt? Haha. Känns som att man inte gör annat än att ränna runt hos folk! Men det är trevligt att komma bort från lägenheten och sen får ju tösan busa av sig med andra småbarn. Och idag blir det nog en massa småbarn för idag är det mammaträff.

nytt på pix

2009-09-26 @ 20:40:48 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



nytt på pix

ett smakprov:


God morgon Duktigaste Stortjejen!

2009-09-26 @ 08:00:10 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

God morgon Duktigaste Stortjejen!


Igår var tösan utan nappen hela dagen. Eller ja, nästan. Hon snodde ju krabatens napp där en sväng men, men…
Jag måste erkänna att jag var lite chockad när jag vaknade på morgonen och insåg att hon varit utan nappen hela kvällen och natten!
Duktigaste stortjejen min :D

God morgon misslyckade nappavänjning!

2009-09-25 @ 08:06:12 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

God morgon misslyckade nappavänjning!

Nappavänjningen gick inge vidare igår. Goben verkar ha lika svårt för att släppa de hela som tösan! Antar att han inser att hon börjar bli stor. Att sluta med nappen är ju ännu ett steg mot ”vuxenheten” eller vad det nu är han är rädd för.
Han vill att hon ska få ha den på kvällen/natten. Har sagt att vi kan prova med det, om det nu är de han vill, men att jag verkligen inte tror det kommer fungera. Men vi kör på det. Två föräldrar = bådas ansvar = bådas rätt att bestämma.
Tyvärr hann vi inte prata igenom alla detaljer. Som vems ansvar det är att ta den ifrån henne varje morgon. Just nu sitter hon ju med, och jag skulle inte orka börja bråka. Vi har inte många ”regler” eller förutbestämda idag-är-det-din-tur-för-det-har-vi-ju-kommit- överens-om bråk uti disk, vaknätter, sopor eller blöjbyten. Det behövs inte. Vi ser varandras (och våra egna) behov och delar upp arbetet allteftersom. Men när det gäller det här, med att ta ifrån tösan nappen, så känner jag att jag behöver klara regler över vem som gör vad och när. Mest för att jag inte tror på den här idén. Och för att jag vet att de kommer bli ett jävla liv varje gång.

Nåja. Vi kör på det. Vem vet, det KAN ju fungera.

 


"men se så sööööt hon är med den!" Goben

God morgon städtant!

2009-09-24 @ 07:51:55 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

God morgon Städtant!

Eftersom jag hoppade över allt städande igår så måste de ju göras idag. Men det passar faktiskt bra. Brukar försöka städa ordentligt på torsdagar, det är då tösan har en lite längre dag på fsk.


Så förmiddagen bjuder på:

plocka undan allt som ligger och skräpar.
dammsugning.
dammtorkning.
en svängom med skurmoppen.
en sista plockrunda för att få allt på rätt plats igen.

Krabaten får väl hjälpa till han också, genom att hänga på i sjalen. Den är så bra, förstår itne vad jag hade gjort.

Borde/vill också hinna med:
skriva lite text och datum i fotoalbumet

umgås med E eller T

ta en promenad
sammanställa gästlistan till dopet
bada krabaten

Och lite till… tur att dagen är lång. Ska käka upp gröten och sedan beordra goben att skriva ner vilka han vill bjuda. Sedan börjar städandet.

bra dag idag

2009-09-23 @ 19:58:56 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bra dag idag. Även om de varken blev promenad eller städning.

Tidigare:

Badat i lugn och ro, utan barnen!
Vart iväg till ex grannen och surrat av mig, alltid lika härligt :).
Tagit en snabbkopp kaffe med svägerskan som var och hälsade på.
Tösan målade med fingerfärg.
Plocka undan de värsta stöket.
Lagat middag.
Bakat blåbärspaj med tösan.
Älskade syster (+ 2 kompisar) kom och hälsade på :D. Fika, kaffe och lek med tösan.

Nu:
Slösurfa, bla lagt ut lite nytt på pix
Äta upp den sista av pajen och lova mig själv att ta tag i träningen under resten av veckan. Den här veckan har jag inte gjort NÅGONTING i träningsväg, inte ens en lite promenad. Men jag tycker de är ok med tanke på hur tungt det vart med begravningen.

Snart:
Duscha
Krypa ner i sängen och läsa
SOVA

dagens planer

2009-09-23 @ 07:51:02 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nu är vi hemma igen. Vi kom faktiskt hem redan igår efter begravningen.
Jag hade tänkt skriva om gårdagen men inser att jag inte orkar. Jag kan inte, jag vill inte. Känslorna har äntligen börjat lägga sig och då orkar jag inte riva upp allt igen.

Därför tar jag istället upp min tandvärk. Denna sabla tandvärk. Har haft ont i min tand från och till rätt länge nu. Börjar inse att det kanske är dags att gå till tandläkaren innan hela tanden ruttna bort. Jobbigt värre. Måste ringa dit nu snart. Antar att de öppnar 08.00.

Sedan borde jag väl börja leta reda på tösans nappar. Vi tänkte att hon skulle sluta med dem nu. Eller kanske inte idag, jag vet inte om jag orkar idag. Är fortfarande så känslomässigt utmattad. Ja vi får se. Idag eller imorgon. Önska oss lycka till!

Mer då?
Ska försöka komma iväg på en promenad idag. Solen verkar skina där ute. Borde dammsuga också.

Usch vad mkt det blev. Egentligen vill jag ju bara lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet. Det är länge sedan jag varit så här trött.

Dagens Lyckopiller

2009-09-22 @ 07:43:28 Permalink dagens Kommentarer (3) Trackbacks ()

Dagens lyckopiller:

Hela familjen sitter/ligger samlad på sängen. Så säger tösan, som vanligt: "det är min noah!".
Sen kommer, för första gången: "jag älskar bror"

mammahjärtat smälter

dagens bajs

2009-09-21 @ 08:03:03 Permalink dagens Kommentarer (3) Trackbacks ()


Dagens bajs

Sen vi börjat med EC har jag/vi inte behövt byta en enda bajsblöja. Skönt!
Inte för att jag tycker det är så farligt, och krabaten bajsar ju bara en gång per dag, men endå :).

 

Idag, nu på morgonen, satt jag och mata honom vid köksbordet. Han börja ”tjorva” och gnälla så jag satt honom på pottan. Han pissade och började ”tjorva” och smågnälla igen. Tänkte att han ville fortsätta äta. Så jag tog honom i famnen (utan blöja) och fortsatte mata. Sedan känner jag hur det blir lite varmt och kladdigt på benet. Japp. Han bajsade på mig.

begravning

2009-09-21 @ 06:59:29 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Imorgon är det begravning. Det känns tungt. Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna ta mig igenom det, hur jag ska kunna låt bli att bryta ihop.
Jag hade behövt tid. Tid till att tänka. Tid till att sörja och gråta. Tid till att ta igen lite sömn.
Men istället har jag (vi?) fyllt ut föregående vecka med en massa gäster, blåbärsplockning, besök, städande,  plockande och ändlös vardag fylld av 1000-tals små saker att tänka på. Full fart från morgon till kväll. Ingen tid till eftertanke. Ingen tid till sorg.
Nu kommer det ikapp. Nu kan jag inte sätta mig ner utan att allt tårarna väller upp. Sorgen river i mig. Den knäcker mig och snart bryter jag ihop.

ibland funderar jag...

2009-09-20 @ 08:48:52 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Ibland funderar jag över vilka de är som brukar kika in här. Och vad ni tycker om bloggen och innehållet.
Jag kan ju” hoppa” rätt mkt i mitt sätt att skriva. Och innehållet i inläggen brukar väl inte heller alltid vara desamma. Även om de vissa veckor alltid följer samma mönster.
Det är nog helt enkelt så jag är.

Någon som vågar svara på vad ni tycker? ;)

Att älska

2009-09-18 @ 21:20:09 Permalink att vara mamma Kommentarer (3) Trackbacks ()

Att älska– så olika, men så lika

Plötsligt. Intensivt och Överväldigande. Så otroligt starkt från ingenstans, från första sekund.
Så ny och skör. Nästan skrämmande!
Aldrig har jag älskat någon såhär.

Efterlängtad. Oroligt och Avvaktande. Så växande, i oanad styrka och kraft krossandes allt i sin väg.
Så naturligt och tacksamt. Nästan skrämmande fridfullt!
Aldrig har jag älskat någon såhär.

Att älska – så lika, men så olika

 

 

svar till anonym:

2009-09-18 @ 19:19:41 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Svar till Anonym: målet är inte att få honom torr på heltid så fort som möjligt, även om tanken är trevlig. Tanken är att erbjuda honom ett lite trevligare ställe att göra sina behov på. Och så är de skönt när han bajsar i pottan, mkt lättare att rengöra ;)
Detta görs inte för oss (föräldrarna) utan för honom (bebisen).
Spädbarn vet när de ska pissa och bajsa. Och de visar oss de. Precis som de vet när de vill äta och visar oss det. Det gäller bara att vara uppmärksam på signalerna.
Men med tiden, och med hjälp av blöjan, så ”glömmer de bort” kroppens signaler. De blir ju så vana vid att bara låta allting komma i blöjan.
Ec:andet går ju upp och ner i perioder (enligt de som har erfarenhet). När barnen kommer i ett utvecklingssprång brukar det gå sämre. Det räknar vi med.
Vi tar det som det kommer. Blir han torr fort så är det ju en fördel, det tackar vi inte nej till! Har han blöja tills han är 5 år så har han.

 

Detta är på hans vilkor, inte våra. Så länge han vill pissa på pottan/ovanför handfatet/i toastolen så får han göra det. Skulle han på något sätt visa att han tyckte det var obekvämt och föredrog att göra sina behov i blöjan så är det ju självklart att han skulle få de.
Men hittills verkar han trivas med pottan :)

 

obs: Bara för att klargöra så SITTER han inte på pottan. Jag håller honom ovanför den och han vilar benen mot den. Vi vet att han är för lite för att sitta!