svar till anonym:

2009-09-18 @ 19:19:41 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Svar till Anonym: målet är inte att få honom torr på heltid så fort som möjligt, även om tanken är trevlig. Tanken är att erbjuda honom ett lite trevligare ställe att göra sina behov på. Och så är de skönt när han bajsar i pottan, mkt lättare att rengöra ;)
Detta görs inte för oss (föräldrarna) utan för honom (bebisen).
Spädbarn vet när de ska pissa och bajsa. Och de visar oss de. Precis som de vet när de vill äta och visar oss det. Det gäller bara att vara uppmärksam på signalerna.
Men med tiden, och med hjälp av blöjan, så ”glömmer de bort” kroppens signaler. De blir ju så vana vid att bara låta allting komma i blöjan.
Ec:andet går ju upp och ner i perioder (enligt de som har erfarenhet). När barnen kommer i ett utvecklingssprång brukar det gå sämre. Det räknar vi med.
Vi tar det som det kommer. Blir han torr fort så är det ju en fördel, det tackar vi inte nej till! Har han blöja tills han är 5 år så har han.

 

Detta är på hans vilkor, inte våra. Så länge han vill pissa på pottan/ovanför handfatet/i toastolen så får han göra det. Skulle han på något sätt visa att han tyckte det var obekvämt och föredrog att göra sina behov i blöjan så är det ju självklart att han skulle få de.
Men hittills verkar han trivas med pottan :)

 

obs: Bara för att klargöra så SITTER han inte på pottan. Jag håller honom ovanför den och han vilar benen mot den. Vi vet att han är för lite för att sitta!




Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback