Besöket på Western Farm

2010-08-07 @ 08:50:00 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon på er!

Här sitter jag med min kaffekopp och tänkte berätta lite om gårdagen som, för er som inte vet, spenderades på Western Farm i Boden.

Det var en rolig dag. Helt klart.
Efter tio anlände mamma, syster, lillasyster M och A till Kalix. Härifrån styrde vi iväg mot Boden, efter ett par snabba stopp för att inhandla lite nödvändigheter (Vällingtetror och korv i baguette är nödvändigheter, ja). Solen sken så fint hela dagen, nästan lite för mkt. Mot slutet kände jag mig tung i huvudet. Under den första timman satt tösan som fastklistrad i min famn. Det var väldigt skrämmande när sheriffen och Borgmästaren jagade en skurk och smällde med revolvrarna. Även vi vuxna ansåg att de smällde lite väl högt ibland. Goben blev anklagad för att vara the bad guy en lite sväng men blev fort avskriven alla misstankar för stöld (eller vad det nu var). Däremot blev han dömd för att vara en fattiglapp med orden: ”Han har ju inte ens råd att köpa långa byxor!” och ”Ingen väst har han heller”. Det var helt klart lite lustigt, både enligt oss och enligt resten av publiken.
Därefter följade en del strosande på egen hand för vår del. Tösan var speciellt förtjust i höhoppningen.
Det bjöds på en hel del, bland annat teater och linedace. Tyvärr intresserade det inte tösan speciellt mkt. Hon ville hellre fara omkring och se på hästarna. När indianbyn öppnade fick vi se på lite ladgårdsdjur. Tösan blev förtjust i fåren och ville klappa och kalvarna tyckte hon luktade illa.
Sedan gick vi vidare mot guldvaskandet. Eftersom tösan är förtjust i vatten var det ju en självklar aktivitet för oss.
Dessutom hann vi med ponnyridning, några svänga i present shoppen, en tredjedels häst show och lite till. Under all denna tid hängde Bobo bara med. Han bytte famn emellanåt och jag tror helt ärligt inte att han var speciellt road av hela grejen. Men det är väl ingenting men kan förvänta sig av en 1-åring!
Vi avslutade dagen med middag i saloonen. Mamma och kompani beställde fläskkarré med potatis. Jag fick smaka av syster och det smakade bra. Till tösan beställde vi spagetti i och köttfärssås. Det var ett misstag. Ett stort misstag. Hon tvärvägrade och inte en goben ville äta upp. Med andra ord: det smakade inte bra!

Som jag skrev i början av inlägget: Det var en rolig dag. Helt klart. Skådespelarna var duktiga och levde sig in i rollen. Alla anställda hade tidsenliga kläder, byggnaderna var bra gjorda och hela alltihopa andades vilda västern. Jag kan rekommendera er att åka. Vi kommer nog åka dit igen nästa år, då tösan är lite större och förstår sig på teatern och kan uppskatta showerna lite mer.

För er som planerar att åka dit vill jag ge följande tips:
Ta med hörselkåpor åt era små
Beställ inte spagetti och köttfärssås i saloonen
Ha med kontanter för ponnyridningen
Besök hemsidan för mer info, och det börjar nog bli bråttom om ni ka åka


Självklart avslutar jag med lite bilder:


Höoppningen
















Fler bilder finns som vanligt på Pixbox



Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback