Gått nytt år!

2010-12-31 @ 05:12:02 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snart drar jag iväg på jobbet. Börjar kvart i sex idag. Härligt tidig uppstigning med andra ord. Jag vet någon som mest troligt inte orkar vara uppe till tolvslaget idag!

Efter arbetet blir det duschen, sminket och sedan åker vi iväg till Gobens syster för middag och allmänt mys.

Jag betvivlar att jag hinner in här fler gånger idag så:
Gott nytt åt!

Ut på promenad

2010-12-30 @ 11:39:10 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag hade ju fixat så fint med att pappa tar med sig kaffe så jag skulle slippa bege mig ut idag. Men eftersom jag ska jobba nyår (imorgon) så måste jag till jobbet och hämta nyckel idag. Annars tar jag mig inte in. Så det blir en lite promenad i alla fall. Tur att de inte är lika kallt som det varit tidigare i veckan!

Ett tillägg

2010-12-30 @ 10:07:13 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Som ett tillägg till inlägget nedan:

…  det gör så ont i hjärtat att behöva säga nej till sin bästa vän när man inte hinner :(

 


I love you sweet!

Kör hårt!

2010-12-30 @ 10:01:43 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mitt studerande ska börja den 1. Fram till dess har jag lovat mig själv att jag ska få ha jullov och inte ens tänka på pluggandet. Men vet ni vad? Jag insåg just att den 1 är en lördag! Mest troligt kommer jag börja redan då. Jag måste gå igenom lite papper, kolla upp betygskriterierna till de nya kurserna och maila mina lärare. Men det kommer bli en mjukstart.
Jag ska försöka hålla söndagarna fria, så jag hinner umgås lite med min familj. Om det inte blir så att jag arbetar på veckorna. Då behöver jag ta igen pluggandet på helgerna.

Vi har ett par hårda månader (halvår?) framför oss då båda studerar och extra arbete kommer förkomma. Dessutom har jag det där med tanden och lite annat som ska tas hand om.
Det kommer vara stressigt. Det kommer vara jobbigt. Det kommer kännas fördjävligt. Men jag vet att vi kommer klara det. Denna ansträngda tillvaro som väntar kommer inte varar inte förevigt. Mitt i allt så står vi där på andra sidan. Stolta som fan för att vi tog oss igenom.  
Det är viktigt att minnas. Ställ in siktet på målet och kör hårt!

 


Vi klarar det tillsammans älskling!

God morgon

2010-12-30 @ 07:25:04 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

God morgon.

Under den senaste veckan har Bobo sovit till efter nio. Eller efter nio brukar jag väcka honom så dagsrutinen och läggningen på kvällen inte ska bli helt tokigt. Men idag bestämde sig lillkillen för att stiga upp sju. Inte för att det blir någon större skillnad då tösan (som i vanliga fall är den som stiger upp sju) tydligen bestämt sig för att sova på idag.
Bobo lär ju dra en ordentligt dagsvila idag!

Idag går älskade Goben halvdag. Det ska bli så skönt! I veckan har de gått en timme längre varje dag för att kunna få ta ut en halvdag idag. Dessutom har det varit bilbesiktningar och handlingar och allt vad det nu har varit som har gjort att Goben inte kommit hem förens kring halv sex på kvällen under veckan. Både jag och barnen har saknat honom. Speciellt jag. Och hushållsysslorna ;)!

Pappa med familj kommer hit idag. Och syster med hennes lilla prinsessa. De kommer efter lunch någon gång och det ska bli kul. Jag och barnen börja ledsna på att vara själv här hemma (eller igår var vi ju faktiskt till T men där hann vi bara vara en timme så det räknas inte). Besök av familjen är alltid lika uppskattat. Då behöver man inte anstränga sig för mycket och kan pyssla på med det man behöver göra medan man överlåter allt ansvar för barnen på dem.
Önskemålet är kycklinglassange till middag, och det blir det. Måste bara be mina gäster ta med sig kaffe så vi slipper gå till affären igen. Inte för att jag har kollat graderna men jag gissar på att de är svinkallt idag, igen.

Tv

2010-12-29 @ 13:27:42 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Igår diskuterade jag och Goben ett eventuellt inköp av en ny tv. Vår gamla tjockis-tv har börjat tjorva allt mer och mer. De senaste är att fjärkontrollen fungerar som och när den själv vill. Och vi kommer inte köpa en ny fjärrkontroll. Då köper jag faktiskt hellre en ny tv.
Diskussionen handlar till större delen om storleken och priset på tv:n. Om vi skulle slå ihop 2010 års tv timmar för min del så skulle de inte hamna på speciellt många. Jag ser på tv ett par gånger i veckan! Det samma gäller för Goben. Vill vi se någonting så gör vi oftast det online. Ibland får jag perioder då jag toknöter någon serie (senast var de Sanctuary strax före jul) men de görs som sagt online, det behöver jag inte tv till.
Tösan ser däremot på tv varje dag, en stund på morgonen och/eller en stund på kvällen. Men för henne spelar nog varken storleken, kvalitén eller priset någon större roll. Bara barnkanalen går att se på.

Men nu när vi mer eller mindra har bestämt oss för en ny tv så är det väl lika bra att försöka få hem en med mellandagsrean pågår. Och så är det väl lika att köpa en sådan där platt sak. De tar lite plats och går att häng upp på väggen. Då kanske vi slipper så många små kladdiga handavtryck på skärmen.  Sedan får jag lite på Goben när han säger att en LED är bättre än en LSD (eller var det tvärtom?) för jag har inga planer på att utveckla mina kunskaper inom det ämnet. Men då får han acceptera att jag inte tycker de är nödvändigt att köpa en tv för över 6000 kr när man inte har en vettig inkomst och använder produkten så sällan som vi gör.
Nåja, det blir nog bra tillslut ändå!

Kallt!

2010-12-29 @ 07:19:26 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bara för att jag gnällde om att de var -23 igår så är det -26 idag. Och Goben säger att vädergubbarna förutspått – 28 under dagen. Jag är inte nöjd!

 


Vinter 2009

Julkappar från Goben

2010-12-28 @ 21:07:46 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag fick just lite dåligt samvete då jag åt upp den sista toffifeen. Men det var ju trots allt en julklapp till mig, från goben.


I år har jag tydligen varit riktigt snäll enligt Goben då jag fått flera julklappar. Bland annat fick jag som sagt en stor ask toffifee. När jag öppnade den blev jag så glad då han uppenbarligen uppmärksammat och kommit ihåg att jag under slutet av året blivit besatt av just detta godis. Jag gav honom en puss och tackade så mycket. Då blev tösan lite sur och sa att det faktiskt var tomten som kommit med paketet!

Dessutom fick jag ett par mysiga tofflor i precis rätt modell. Det var någonting jag verkligen önskat mig och behöver. Jag fick två böcker där den ena är skriven av en författare jag verkligen uppskattar. Den andra är okänd för mig men det ska bli spännande. Böcker är ju någonting jag gillar och det känns kul att han ansträngt sig då han själv verkligen inte har något som helst intresse för böcker. Och att lyckas pricka in två böcker som jag inte läst, utan att jag önskat mig just de böckerna, var inte heller så ”illa pinkat”.
Jag fick mig ett par underbara örhänge som verkligen är jag. Och så fick jag ett par knähöga stickade stumpor med sockerplast under! Möjligtvis en lite pik om att jag är fruktansvärt klumpig. De var hur som helst sjukt bekväma.

Tack till världens bästa älskling för alla fina julklappar.

Less på denna kyla!

2010-12-28 @ 15:07:39 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Är det fler än jag som börja bli less på kylan?
Det märks på barnen att de inte fått göra sig av med all energi. Det märks på mitt humör att jag inte fått nog med frisk luft. Barnen busar runt och hoppa på soffan, på sängarna, på borden och på … ja på allt helt enkelt. Och jag har väldigt svårt att hantera det på ett vettigt och pedagogsikt sätt.
Jag är inte så känslig. Mina barn är inte så känsliga. Vi har täckbyxor, overaller, yllestumpor och fleece kläder. Vi går till förskolan i alla väder.  Men när det är – 23 grader så är man inte så jäkla sugen på att dra på ungarna alla kläder för att sedan vistas utomhus i ca 15 minuter eller hur länge de nu tar innan ungarnas kinder är rödare än Rudolfs mule. Speciellt inte då lillkillen stretar emot och gnäller från det att man tar fram kläderna tills han står färdigpåklädd. Hela den proceduren tar längre tid än de tar för oss att förfrysa tårna i denna eländiga kyla!  
Nog för att det brukar vara kallt men de här är ju inte klokt. Så här kallt brukar det då rakt av inte vara, det är inte normalt! Minusgrader går bra. Men vad hände med lagom? Mellanmjölks Sverige liksom, kom igen!

 


Vi vill ut och leka NU!

 

 

Ps. Jag är sjukt understimulerad och uttråkad, kom och rädda mig!

God morgon

2010-12-28 @ 08:59:33 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon. Eller är det lite sent nu kanske?

Hur som helst så sitter jag här med mitt morgonkaffe. Och funderar på vad som händer idag. Goben är på utbildningen och blir där en extra timma idag.
Tempen utomhus lämpar sig nog inte för utomhus lek. Gårdagens utelek i -10 grader var nog så kallt.
Så vad ska vi hitta på här inne? Den där måste-göras-varje-dag städningen (plocka ihop, lägga saker på rätt plats, diska, torka av ytor, bädda) väntar. Men sedan? Jag vill inte spendera dagen med att städa.

Kom hit på en kopp kaffe/te?

 


Jag; på morgonen framför datorn med mitt kaffe.

halvägs tillbaka

2010-12-27 @ 09:38:26 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()


Då var vi halvägs tillbaka till verkligheten. Gobens utbildningen började, eller fortsatte kanske man bör säga, idag. Själv är jag ledig till 1 januari (fast lektionerna drar inte igång förens 11). Planen är att räkna matematik på egne hand fram tills allt kommer igång.

Jag funderar på vad vi ska hitta på här hemma. Jag och barnen är själva hela långa dagen.
Som vanligt har vi alla de där ”jag borde verkligen”. Men när man väl sätter igång så blir det undanstökat fort. Så vi önskar nog besök. Och vi kan faktiskt bjuda på någonting gott om någon kommer förbi ;D

Bilder

2010-12-26 @ 10:20:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Finns bilder på pix. Tyärr fick inte alla plats så resten kommer här:




Alla sjunger




Bowling, jag vann tills syrran kom!




Frågesport




Utslagspoker


Hemma igen, den 25:e


Bobo ovh tösan fick varsin prinsesskrona


Julmat, igen


Gobens tallrik

fika?

2010-12-26 @ 09:47:43 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

 

Vad gör alla idag? Någon som vill komma förbi på lite fika och bus?

 

Julafton

2010-12-25 @ 10:01:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är vi, sedan en timme tillbaka, uppstigna efter en väldigt trevlig julafton. Morgonen bestod av den traditionella julgröten, en skattjakt för barnen (ni kan se en dela av den här nere) och bastubad. På förmiddagen stressade vi runt för att hinna häls på alla som skulle hälsas på. Och vad vore väl julen utan den stressen? Här vill jag passa på att tacka pappa och nina för alla fina julklappar!
Väl hos mor min så var det julbordet som gällde, följt av kalle och hans vänner. Det lustiga var att det bara var jag, goben, syster och hennes M som verkligen tittade. Bobo sov, Tösan slocknade hon också och lillasyster M satt vid datorn. Seriöst; vid kalle! Vad ska de bli av dagens ungdomar? Kalle är ju heligt!
Mot slutet kom jultomten och hälsade på och delade ut julklappar åt alla snälla barn.

På kvällen, när tösan slocknat efter otaliga socker ruscher, var det WII bowling som gällde. Det gick ju väldigt bra för mig tills syster och M kom och förde otur med sig! haha. När Bobo slocknat var det min hemmagjorda frågesport som gällde. Efter en massa skratt och lite sura miner (vi nämner inte systers namn hihi) så korade vi vinnaren och gick vidare till utslagspoker. Efter några rundor började klockan närma sig midnatt och det var dags att tänka på morgondagen.

Ett stort tack ska utdelas till mamma och alla andra som var med och gjorde gårdagen till en så fin och minnesvärd dag!

 


Och nu sitter jag här, efter att ha packat ihop det mesta. Vi ska börja bege oss mot pappsen och sedan åka vidare mot Kalix och fortsätta julfirandet. Där väntar lite julklappar under julgranen och ett till julbord. Fast där kommer vi införa lite kyckling och annat gott som vi vill ha med.
Bilderna kommer mest trolig senare. Om inte annat så dyker de upp på pix när jag hinner.

God Jul mina kära!

Ledtråd nr 3

2010-12-24 @ 07:37:06 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Till fröknarna Holappas skattjakt: