Alla hjärtans dag

2010-02-15 @ 20:20:15 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Gårdagen blev faktiskt riktigt fin. Jag och Bobo fixade middagen efter att tösan lagt sig. Hade ju egentligen planerat att Bobo också skulle sova när vi började med vår romantiska middag men bara för det så var han inte ett dugg trött!
Vi dukade fint med levande ljust, vin och spotify fick spela romantisk bakgrundsmusik. Mysfaktorn var riktigt hög.



Efter middagen trodde jag att Bobo äntligen skulle somna men icke. Han skulle också se film med oss. Vilket han självklart fick göra. Och som alltid när vi ser film så fick vi pausa mitt i för att göra kvällsgröt och natta Bobo.
Efter filmen fick jag massage av finaste goben. Han ville massera mig mer men jag var för trött! Så blir det när man stiger upp före halv sex och är själv med kidsen hela dagen :)


Fler bilder finns på pix



Fråga

2010-02-15 @ 19:56:15 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Anonym frågar:
Hejsan ! När ska du börja jobba, har du planer på att jobba eller plugga, vad sku du isf plugga eller vars skulle du vilja jobba. ? Jobbar din karl något ? Tänkte hur klarar ni av ekonomin ? Måste ju vara ganska jobbigt när ni är en stor familj och inte har fast inkomst ? planer på mer barn eller är ni nöjda med en av varje :)?

Svar:
Vi är nöjda med två barn. Könen spelar mindre roll för oss. Vi ville inte att tösan skulle bli ensambarn, jag tror det är bra att växa upp med syskon. Men fler tror jag inte det blir. Man har ju trotts allt bara två händer! haha
Ja, jag är sugen på att börja jobba/plugga. Jag har faktiskt sökt några jobb så vi får väl se... Annars ska jag väl plugga Ma B och Nk B (har inte läst de under gymnasiet). Vi får se. Bobo är ju för lite för fsk ännu så det är ett tag kvar tills dess. Om jag inte får ett jobb, då får goben stanna hemma med dem.
Nej goben jobbar inte men kommer förhoppningsvis snart iväg.
Ekonomin är väl lite ansträngd vissa gånger men vi överlever och har mat på bordet varje dag. Vi har bra fantasi och så här små barn kostar inte många kronor. Allt de behöver är mat och uppmärksamhet.
Man lever helt enkelt efter sina tillgångar och skalar bort allt onödigt. Svårare än så är det inte.

Dagens lunch

2010-02-14 @ 12:42:49 Permalink dagens Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jag och tösan har ätit en härlig alla hjärtans dag lunch:



Blodpuddinghjärtna med lingonsylt och finrivna morötter

pix

2010-02-14 @ 07:05:49 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Nytt på pix

mjukstart

2010-02-14 @ 06:51:06 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mjukstartar morgonen med frukost framför datorn medan ungarna har morgon picknick. Det blev inte så många timmar sömna inatt så jag är lite seg.





Vad händer hos alla idag då? Här tror jag faktiskt inte att det blir så mkt. Igår pratade jag om att göra middag till mig och goben efter att kidsen har somnat. Det kan vara mysigt att få sitta och äta i lugn och ro ibland. Vi får väl se.
Någon som har något bra recept på kyckling?








Hoppas iaf på varmare väder så jag kan ta mig ut med kidsen idag igen.

Dagens "överraskning"

2010-02-12 @ 15:28:59 Permalink dagens Kommentarer (5) Trackbacks ()

Goben ringer hem till mig: Jag tänkte att jag skulle köpa hem en vinare åt dig. Jag tänkte om du ville ha --- (namnet på vinet)?
Jag: Jo nog blir det väl bra.
Goben: Jo jag tänkte att jag skulle överraska dig med en flaska nu till kvällen!
Jag: Ööö... ok...

ÖVERRASKNING! nåja, det är ju tanken som räknas ;D

Krälar

2010-02-12 @ 15:25:58 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu gäller det att hålla koll här hemma! Bobo har lärt sig kräla. Ordentligt. Jag lämnade honom i vardagsrummet och gick in på toaletten. När jag kom ut igen så var han nästan i köket. De ni!

Nu har jag alltså två små busungar att springa efter. Tur att de är sötast i världen.




Han börjar bli stor nu ...

Fredag

2010-02-12 @ 09:59:34 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Ny dag. Fredag till och med. Tösan är på fsk och jag är själv hemma med bobo. Goben har åkte iväg till arbetsförmedlingen och sedan skulle han hem till sin bror och vila där hela dagen och kvällen. Hoppas han blir bättre snart.

Vad ska vi hitta på idag då?
Ska nog försöka se klart en film som vi började se igår, men inte orkade se klart. Ja, jag känner mig ganska gammal!
Sen blir det väl plocka och fixa och dona som vanligt.
Kanske kokar jag lite kaffe om någon skulle våga trottsa kylan och svänga förbi här?


Snön är kul men kylan klarar jag mig utan!

Leker så snällt

2010-02-11 @ 14:23:55 Permalink att vara mamma Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jag tyckte barnen lekte så snällt på rummet. Detta förklarar allt:



min klant till karl

2010-02-11 @ 11:14:28 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

För någon dag sedan gick min klant till karl och slog svanskotan riktigt ordentligt när han åkte bräda. Nu har han haft ont i så pass många dagar så jag har försökt få honom att ringa doktorn men de vägrar han ju, karl som han är. suck.
Plan B var att skicka iväg honom hemifrån så han får vila ordentligt. Så nu har han åkt iväg till sin bror och kommer vara där hela dagen och kvällen.

så jag och ungaran är själva hemma. Någon som kommer och håller oss sällskap?


Bäst att sitta ner så man inet slår sig ;)
Love

Tösans 3-års dag närmar sig

2010-02-10 @ 19:58:48 Permalink att vara mamma Kommentarer (3) Trackbacks ()

Tösans 3-års dag närmar sig med stormsteg. Som vanligt har vi öppet hus. Alla är hjärtligt välkommna.
Lördagen den 27 feb, mellan 12-18, serverar vi tårta och lite annat gott. Men skulle det passa bättre på fredag eller söndag så är det bara att komma då.

Sen har jag ju fått frågan "vad sönkar hon sig". Som vanligt så kör vi önskelistan i bloggen så är det lättare för alla. Speciellt för mig som aldrig kommer ihåg vad det var när frågan dyker upp!

Tösans önskelista:

liten termos för utflyckter
pussel
kläder i strl 92 och upp
badskum, badkritor, mjuk badsvamp och dyl.
filmer (pippi, musses klubbhus, emil, i drömmarnas trädgård)
pennor, kritor, (ej tusch), målarfärg, papper, ritblock
böcker
bilar
verktyg
tågbana


att vara eller inte vara

2010-02-09 @ 06:56:09 Permalink att vara mamma Kommentarer (3) Trackbacks ()

Jag sitter här hemma hos mamma och väntar på att morgonkaffet ska koka klart. Klockan är snart halv sju och det är väl inte så där överdrivet tidigt, men jag och bobo har vart vakna i en timme redan så … ja, jag är lite sliten. Dessutom har han ”tjorvat” (tappat nappen, ätit och bökat runt) från dess att han somnade vid halv tio fram till tolv någon gång.

Det är framförallt de dåliga nätterna som får mig att fundera på om jag kanske borde packa ihop allt och åka hem. För tillfället trivs jag rätt bra här hos mamma. Det är skönt att komma hemifrån. Men jag vet inte riktigt hur många fler sådana här nätter jag klarar av!
Hemma sover han inte så här dåligt. Antagligen för att det är hemma och han är van. Jag vill ju att han ska vänja sig vid att vara här också och det gör han antaglige med hjälp av tiden. Ja det är inte lätt alla gånger.

 

Med tösan går det bra. Hon är van vid att vara här hos mumma. Och dessutom har hon ju sin älskade gudmor här som hon får sova med! Det gillar tösan. Och lillmoster har massvis med tid till lek och bus. Dessutom springer de ute med henne så ofta hon vill. Härliga tider för en tösa som har massvis med energi.

 

Vi får väl se hur vi gör. Om inte annat så lockar faktiskt fläskfilé som mamma skulle göra till middag (hur lyxigt är det inte att slippa göra middag?) och den vedeldade bastun ikväll.   

            
Mamma med bobo


Mysbobo


         
Trolldegsbak



         
pokki pikki ute med hela gänget



Ja ni ... att vara eller inte vara hos mamma, det är frågan!

Sova

2010-02-09 @ 06:03:24 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bobo är inte riktigt van vid att sova borta. Det är antagligen anledningen till att han har sovit väldigt dåligt de två senaste nätterna. Inatt tror jag att jag har fått sova ungefär 5 timmar.
Få se hur länge jag orkar stanna här. Det sliter på en när man inte får sova.

 


Jag vill sova!

burkmat

2010-02-07 @ 17:57:31 Permalink att vara mamma Kommentarer (2) Trackbacks ()

Idag har vi haft ”burkmats” premiär.
Eftersom vi åkte till mammsen så tyckte jag att de var lättare att bara köpa med sig några burkar åt bobo. Idag finns det ju rätt bra utbud och en hel del ekologisk barnmat. När tösan var lite körde vi nästan alltid på Hipp. Maten är ekologisk och det finns en hel del vegetariska rätter att välja på.

 

Bobo åt, men verkade inte allt för intresserad. Och det är nog bra. Jag vill ju inte att han ska börja rata min hemlagade mat bara för att han fått smaka mat på burk :)

 

I Haparanda

2010-02-07 @ 15:28:51 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nu är jag och kidsen i Haparanda.
Bobo sover. Tösan är ute med lillmoster. Jag sitter här framför datorn och funderar på om jag skulle orka hämta mig en kopp kaffe.
Och snart kommer nog syster :)