Att duscha som tvåbarnsmamma

2010-01-20 @ 21:59:43 Permalink att vara mamma Kommentarer (4) Trackbacks ()

Att duscha som tvåbarnsmamma

till att börja med:
Duscha inte förens det är absolut nödvändigt. Det innebär att du inte står ut med din egen lukt och du inte behöver använda vax då fettet i håret fungerar lika bra.

 

Steg 1:
Tagga stora flickan. ”ska du komma och duscha med mamma? JAAA vad roligt att duscha tillsammans. OJ vad roligt de är att duscha. JIPPI!”. Den lätta biten.

 

Steg 2:
Be stora flickan klä av sig själv (och om hon inte gör det så hota med att hon inte får duscha alls, det brukar fungera) medan du parkerar lilla pojken i babysittern och nappen i munnen och en leksak i ena handen och en morotsstav i den andra. Babysittern ska vara så pass nära duschen så du kan ge honom leksakerna som han tappar var 5:e sekund utan att behöva kliva ut badkaret men endå så pass långt borta att han inte blir blöt.

 

Steg 3:
Korka igen badkaret så att det fylls med vatten medan du duschar, annars börjar stora flickan frysa. Men fyll det inte i förväg för då svämmar det över när du duschar!

Steg 4:
Nu gäller det att lägga på ett kol. Lilla pojken är fascinerad av ljudet som duschen åstadkommer men efter ett tag är det tråkigt att bara sitta och lyssna. Så lyft i stora flickan men låt henne känna efter med tårna och förvänta dig ett ”de är för kallt/varmt” fastän det inte är det men det spelar ingen roll så du får snällt spola i mer kall/varmvatten innan hon går i och hoppa i själv och börja massera in schampo.

Steg 5:
Ju mer lilla pojkens tålamod försvinner desto mer skyndar du dig. Schampo, balsam och tvål. Raka benen, hårinpackning och peeling får vänta tills en annan gång. Tills de flyttat hemifrån... Okej, nu ska vi inte överdriva. Det räcker nog med att vänta tills de är för stora för att duscha tillsammans med mamma.

Steg 6:
Kliv upp ur badet, vira in håret i en handduk och ta på dig morgonrocken. Lyft upp lilla pojken och upptäck att han har bajsat. I en tygblöja (vilket han aldrig annars brukar göra, för han brukar bajsa på pottan).

Steg 7:
Försök förklara för stora flickan att du inte kan ta upp henne just nu för du måste torka bort lilla pojkens bajs. Som har spridit sig överallt. Framförallt på din morgonrock. Pga det så får du stå naken och frysa samtidigt och du försöker torka rent en nerbajsad lite pojken samtidigt som du lyssnar på ”mamma jag vill upp. Mamma jag vill upp NU! Mamma jag bajsar, mamma ta upp miiiiig!”.

Steg 8:
Eftersom du hade bråttom när du lindade in håret så faller handduken av när du böjer dig ner och ska slänga pappersservetterna i sophinken. Det resulterar självklart i att en hårslinga åker ner i bajset.

Steg 9:
Svär en lite ramsa tyst för dig själv. Ta upp stora flickan, som självklart har bestämt sig för att hon inte alls ville upp, och spola av henne lite fort. Tvätta därefter hårslingan som hamnade i bajset.

 

Steg 10:
Lova dig själv att du aldrig mer ska duscha när du är själv med båda barnen.


Kommentarer

Postat av: Emmelie

Hahah =)

2010-01-21 @ 07:39:14
URL: http://emmgus.blogg.se/

Postat av: Emelie

Jag kan inte annat än skratta åt dig Mia ;)

2010-01-21 @ 17:33:56
URL: http://yoem.blogg.se/

Postat av: sara

bättre att duscha då ena sover och den andra på förskolan ;) :)

2010-01-21 @ 20:34:31

Postat av: Tessah

hahahahahahahahahahahahahaahhahahahahahaha :P

fan så underbart skrivet!

2010-01-24 @ 11:38:06
URL: http://tessah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback