första advent

2010-11-28 @ 08:05:18 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas att fira få advent

Prioriteringar

2010-11-27 @ 19:50:26 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ibland hinner man inte allt man vill hinna med. Så är det för oss just nu. Jag ska arbeta hela nästa vecka och dessutom har jag skolarbete som måste hinnas med. Detta betyder att jag måste plugga nu under helgen då jag egentligen hade tänkt julstäda klart.

Här är tips på prioriteringar:
Köket
Jag har tänkt att man inte behöver tömma alla skåp för att dammtorka men skafferierna ska tömmas och rensas. Tänk på att äckliga småkryp frodas i gamla mjölpåsar! Detta gäller även sopskåpet.
Ugnen är rengjord här hemma, likaså kylskåp och frys.
Toaletten har goben fixat från golv till tak.
Annras hade jag väl nöjt mig med under badkaret, bakom tvättmaskinen och inne i tvättmaskinen. Sådana där ställen man inte tar så ofta. Resten tas ju endå när man vardagsstädar.
Hallen
Medicinskåpet är sorterad. Tänk på att kolla bäst före datum på allt. Och gamla mediciner ska lämnas in på apoteket, inte slängas i soporna!
Sovrummen
Vädra sängkläderna. Skärskilt bra här hos oss idag då det är kallt ute. Visste ni föresten att en kuddes ”medellivslängd” tydligen är mellan 4-6 år, jag kommer inte riktigt ihåg. Låt oss säga 5 år bara för att jag ska kunna komma till poängen. När kudden då har uppnått sin medellivslängd så består 1/6 av kuddens vikt av kvalster! Mysigt va? ;D
Vardagsrummet
Skjut ut soffan och rengör bakom den. Desamma gäller egentligen för alla stora möbler. Om man har en skinnsoffa som vi har så kan man ju torka av den ett varv.

Sedan har vi rengjort listerna i alla rum. Fy vad mkt damm de samlar när man inte är så noga i att städa dem vanligtvis.


Just så här ser de ut hemma hos oss. Eller så inte! Haha

Trött

2010-11-25 @ 15:33:43 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Just nu är jag trött. Fick ett nytt område på arbetet idag vilket krävde en mycket större insatts, i jämförelse med gårdagens.
Att man sedan inte kan äta normalt (varma koppen till lunch) gör ju inte saken bättre.

Jag har just släng i mig två mackor och ska börja julstädningen i vardagsrummet. Och snart kommer kidsen hem. Måntro om de vill ”hjälpa till”, antagligen ;D. Det bli nog hur bra som helst.

Positiviteten och julmusik!

en snabbis

2010-11-24 @ 17:25:14 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sätter mig här och skriver ett snabbt inlägg mellan tuggorna. Idag har jag arbetat, 06-14.45. Efter det hämtade jag och goben upp kidsen och drog vidare mot biblioteket. Behöver lite böcker för några skoluppgifter.
Efter biblo åkte vi hem och fixade middag. Blodpudding. Det är alltid lika uppskattat här hemma.
Jag äter efter resten av familjen då de gör ont och är jobbigt att äta just nu. Vill så gärna att den här smärtan ska försvinna!

Nej nu är det dags att börja fixa och dona.

Den traditionella julstädningslistan

2010-11-23 @ 12:46:19 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jag vet att jag har sagt det förr och det börjar väl bli lite tjatigt men jag har verkligen världens finaste fästman. Anledningen till att jag tar upp det den här gången är för att jag sitter här och försöker tagga upp mig själv inför julstädningen och helt plötsligt insåg jag en sak. Den värsta biten med julstädningen är toaletterna. Att krypa under badkaret, avloppen och att plocka med tvättmaskinen är verkligen inte kul. Och allt det har goben gjort i helgen! Vår toalett är skinande ren. Och allt är gjort på hans initiativ. Förstår ni hur underbart det är att slippa eländet, utan att ens behöva be om det? Jämställdhet mina vänner, jämställdhet. Att ge och att ta.

Det har väl börjat bli lite utav en tradition så här kommer min julstädningslista igen. Jag vill ju ha klart allt innan julpyntet kommer upp och här hemma kommer det upp den 1:a december.
I år blir det nog inte så där otroligt hysteriskt rengöra-inne-i-alla-skåp-och-torka-alla-ytor-i-hela-lägenheten städning eftersom jag ska jobba ons-fre och dessutom har skolan. Och goben har börjat plugga han med så nu har vi fullt upp!

Städlistan:

Toaletten:

Under badkaret
Avkalka tvättmaskinen och rengör på alla sätt och vis
avloppen

Köket:
Rengör ugnen
Inne i kyl, alla skåp, speciellt sopskopet
Avfrosta frys om det behövs
(Lister)
fönster

Barnens rum:
Gå igenom ALLA saker och sortera
Vädra madrasserna + täcken och kuddar
fönster
(lister)

Sovrummet:
Töm och gå igenom ALLA garderober och lådor och sortera
Dammsug alla madrasser, vädra allt som går från sängen
fönster
(lister)

Hallen x2:
Töm och gå igenom alla garderober
(lister)

 

Avsluta med att dammsuga, dammtorka och skura.

 



Nu tjuvstartar jag med julmusiken och sätter igång!



Kaffe

2010-11-23 @ 12:34:15 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Har ni någon gång provat dricka kaffe ur ett sugrör?

Eftersom min mungipa/kind är halvt om halvt misshandlad (efter tandläkarbesöket) och jag inte kan öppna munnen mer än en halv centimeter så är det sugrör som gäller för all vätska just nu. Jag provade dricka vatten vanligt men aj, aj. Det var dumt. Kall vätska mot ömt tandkött är ingen bra ide. Tänk då hur varm vätska skulle kännas. Nej huva!
Så nu dricker jag mitt kaffe (som jag inte vill vara utan) med sugrör. Det jag har för tillfället är vitt med blåa ränder och av plast.
Prova, det är en jäkla märklig upplevelse.

Tandjävel

2010-11-22 @ 15:23:47 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ja idag fick jag gå till tandläkaren. Det är någonting jag har gruvat mig för länge. Jag vaknade klockan 04.00 inatt och kunde inte somna om för jag var så fruktansvärt nervös.
Och om de var lika hemskt som jag tänkte mig? Ja. Nästan värre.
Det var ett stort hål inne i visdomstanden i övre käken till höger som skulle ut. Men den gick inte att ta med tång då tanden gick sönder hela tiden. Så de fick trycka och peta på den med en mejsel. Och Det var ingen trevlig upplevelse.  Nämnde jag att de var visdomstanden, som alltså sitter längst bak? Jag kan ju meddela ett att mejseln skavde sår i min mungipa tillslut. Så jag har varit svullen röd och blött från både tandköttet och mungipan/läppen/kinden. Och det värsta av allt är att tandjäveln fortfarande är kvar! Eller halva, roten sitter fortfarande kvar för de gick inte att få ut den… all den smärtan i ”onödan”. Nu ska de opereras. Jag inväntar en ny tid.

Till sist kan jag nämna att jag har världens bästa gobe. Han åkte och hämtade barnen från fsk och åkte sedan iväg med dem till sin syster och nu är de där. Så att jag ska få ta det lugnt då jag har så ont. Tack världens finaste!

 

Dra ut en tand

2010-11-22 @ 07:49:15 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Snart ska jag iväg och dra ut en visdomstand. Ångest!

Önskelistor

2010-11-19 @ 12:26:32 Permalink att vara mamma Kommentarer (3) Trackbacks ()

På begäran av systeryster kommer kidsens önskelistor här:

Tösan:
Speldosa/ smyckeskrin
Morgonrock
Barnkammarboken (någon utan dem alla)
kläder strl 100 och uppåt

Bobo:
Hårborste
Strumpor (gärna röda, gröna, gula osv)
Bondgårdsdjur eller andra leksaksdjur i samma strl  
kläder strl 80 och uppåt
Nappar

 

 

Egentligen behöver de inte så mycket ... Inte vi vuxna heller för den delen. En mysig jul med familjen, god mat, kalle, lite spel/tävlingar räcker!

 

 

Dagens hjärtevärmare

2010-11-18 @ 19:36:38 Permalink dagens Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag har jag och tösan härjat på badhuset med Frida och hennes pojk. När vi kom hem sken Bobo upp och sprang in i hallen och kramade om storasyster!
Å vad det värmde i hjärtat. Jag blev nästan lite tårögd.

 

 

eftermiddagskaffe?

2010-11-18 @ 07:47:24 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jag sitter här med min morgonkopp och väntar på att jultomtens lärling ska börja. Efter att ha sett de med tösan är det duschen som gäller. När barnen har åkt till förskolan så kommer nog jag och goben bege oss ut för att övningsköra och sedan är det skolans om gäller för mig. Engelska, matematik och biologi. Motivationen är väl inte på topp (men det har varit värre). Jag längtar efter julen och försöker intala mig att det inte kan bli jul förens jag är klar med skolan så de är bara att lägga i en högre växel nu!

Någon som kommer förbi på eftermiddagskaffe/te idag?

 


piik

Onsdag

2010-11-17 @ 06:52:59 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu sitter jag här och intar det obligatoriska morgonkaffet efter frukosten. Mycket viktigt.

Jag kastade ett öga på termometern när jag var in i köket och vet ni vad? Det är -21 grader! Det betyder att det får blir lokalbussen idag. Brr.

Och kan ni tänka er att halva ”veckan” (i detta fall får ordet vecka innebära de dagar då man måste jobba/gå i skola) har gått. Det ska bli så skönt med helg och i helgen ska jag inte plugga ett dugg! Så enkelt är det. Men o det ska gå så måste jag verkligen plugga under veckan.

Dagens sång

2010-11-16 @ 15:59:02 Permalink dagens Kommentarer (0) Trackbacks ()

Den här sången har blivit väldigt populär här hemma på senaste:

Gubben i lådan, Gubben i lådan

Vad har du för dig, sover du?

Kokar du kaffe?

Borstar du skorna?

Gubben i lådan kom fram.

Tjohej!

Gumman i lådan, Gumman i lådan

Vad har du för dig, sover du?

Bakar du bullar?

Klappar du katten?

Gumman i lådan kom fram.

Tjohej!


Önskelista

2010-11-16 @ 06:47:46 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Eftersom jag vet att vissa personer, jag nämner inte gobens namn ;D, ska iväg och shoppa julklappar på något tag så passar jag på att slänga in min önskelista här

Önskelista:


Ett par riktigt mysiga tofflor
Fina whiskeyglas

Istället för att köpa ett tolvpack så önskar jag mig ett eller två lite finare glas som man kan smala på och önska sig till just julklapp eller vid andra tillfällen.
Tjockstrumpor och söta tunna stumpor
Alkoholhaltiga drycker
– vin, whiskey, likör och allt annat
Det är så skönt att helt spontant bestämma sig för att gå ut en lördagskväll och veta att man har drickbart hemma. Eller att bara ta ett vinglas på tisdagskvällen efter att ungarna har lagt sig. Det är vardagslyx!
Mössa, sjal och vantar
En sådan mössa som goben fick förra året, en sådan sjal jag fick förra året fast kanske i en annan färg och ett par rejäla fingervantar
Böcker
Badolja
Den får gärna ha en svag doft, men inte av vanilj! Helst någonting fräscht som citrus.  
Parfym
Hårsnoddar
Utan en sådan där metallgrej.


Jag får väl lägga till om jag kommer på något mer

Klart!

2010-11-16 @ 06:02:01 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår fick jag färdiskrivet den sista svenska uppgiften. Jag vet inte vad jag ska säga för att ni ska förstår hur skönt det var! Någonting säger mig att jag eventuellt kan få tillbaka det för komplettering (det är verkligen inte mitt bästa arbete) men de är någonting jag tar då. Nu vill jag bara njuta av att jag är klar med den kursen.
Jag tycker om svenska, de är lätt. Men eftersom slutet närmar sig så är det dags att få bortgjort allt.

Idag är det biologi som gäller. Och jag är trött. Steg nog upp onödigt tidigt men jag har ledat vaken sedan 05.00 och efter en halvtimmes vridanden och vändande kändes det som att det var dags att gå upp.

 


Film och mys igår kväll  
(Finns btw lite nytt på pix igen)