Jultomtens lärling

2010-11-14 @ 08:22:55 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

Idag satt vi och åt vår vanliga helgfrukost (alla som är vakna sitter tillsammans i lugn och ro och äter mackor, ägg, frukt och lite alltmöjligt som vi har hemma). Tidigare hade vi sett på Svt barn som vi alltid gör på morgonen och tv:n stod fortfarande på när vi satt i köket. Och när vi satt där och nästan hade avslutat frukosten hörde jag det. En välbekant signatur som spelades och jag bad barnen vara tysta och så lyssnade vi tillsammans. Och ja, det stämde, det var signaturen till Jultomtens lärling! Oj vilken lyckokänsla som spreds i kroppen. Tösan fick ta med sig sin mandarin in i vardagsrummet och så åt vi resten av frukosten framför detta UNDERBARA barnprogram.

Jultomtens lärling är en fransk serie (alla talar svenska på barnkanalen) om den lille föräldralöse pojken Nicolas som ska läras upp till att bli en ny jultomte. Vi får följa med på olika äventyr och lektioner. Hela serien andas jul och utspelar sig kring tomtens verkstad. Och den är tecknad, inte animerad, så som barnprogram ska vara. Ja jag är lite konservativ när det kommer till vissa saker.

De här var en serie som jag och tösan följde tillsammans förra året. Det var riktigt mysigt att sätta sig tillsammans med henen och se den varje morgon innan vi åt frukost. Speciellt efter att julpyntet kommit upp och julafton närmade sig!


Kommentarer

Postat av: Hanna

vi kollar också varje morgon! jättegullig serie :)

2010-11-29 @ 10:33:56
URL: http://hannamariak.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback