God morgon

2010-09-30 @ 06:13:30 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu har mitt morgonkaffe droppat färdigt och jag kan äntligen sätta mig ner med en kopp.

Trodde jag ja. Direkt efter att jag avslutat ovanstående mening så kom tösan på att hon ville ha frukost nu. Så hela bunten satte sig runt bordet för att äta. Nu ser hon på ”macka packa”.
Två sek efter föregående mening bestämmer sig tösan för att vara upptagen med att se på macka pack fån mammas famn och Bob ramlar ned från ett låtande leksaksåbäke. Det är helt enkelt inte meningen att jag ska skriva nu på morgonen!

 

Ps. vi befinner oss hemma hos mamma nu fram tills fredag morgon. Då ska jag skriva prov och sedan åker vi nog tillbaka igen. Skönt att vara ute på landet :)

God morgon

2010-09-29 @ 06:10:14 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Här sitter jag och sörplar på en kopp kaffe. Snart är det dags att börja bråka med kläder, smink och frukost. Sedan blir det lite mera surf (=läsa nobeltal på internet) innan det är dags att väcka barnen och föra iväg dem till fsk.

Jag fösöker planera upp dagen, men det går inte så bra. Jag har inga lektioner på för middagen men det betyder ju inte att jag inte kommer plugga. Matematiken behöver uppmärksamhet men jag vet inte om jag orkar med det från morgon till lunch. Nåja, det spelar väl egentligen ingen roll. Efter matematiken så finns ju endå retoriken. Ja just det, sedan måste jag ju rita en fin bild till min presentation av granarnas fortplantning!
Det är lugnt. Dagen kommer flyta på utan problem.

Dagens

2010-09-28 @ 20:37:31 Permalink dagens Kommentarer (2) Trackbacks ()



Tösan
på fsk när hon hade fått frågan om vad hon skulle bli när hon blir stor:

När jag blir stor ska jag bli liten och då ska Noah ta hand om mig!











När jag frågade samma sak några dagar senaste ville hon bli Pippi.

tiden räcker inte till

2010-09-28 @ 20:35:51 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är det dags att slänga in ett inlägg. Det blir lite långa mellan gångerna men så är det när livet levs.
Just nu ser det ut som såhär:
- Tidiga mornar så jag ska hinna dricka kaffe och surfa runt lite i fred. En lugn start på dagen är ett måste för mig. Jag behöver tid på mig för att komma igång.
- Lämna barnen på fsk och ha dåligt samvete över att de ska dit så tidigt.
- Skola, skola, skola och lite mera skola. Idag fick jag bland annat veta att granar fortplantar sig könsligt. Och att jag ska redovisa det. Imorgon. Nu kanske det bara är jag som inte var helt på det klara med att det fanns hankottar och honkottar med äggceller och hela köret men jag tyckte det var en liten utmaning i att förstå sig på det hela.
- Hämta barnen på förskolan och ha sjukt dåligt samvete över att de är där så länge.
- Handla. Middag. Leka. Duscha tillsammans. Söva.
- Diska, plocka fram morgondagens kläder, ladda kaffebryggare, fixa, plugga.
- Sängen + serier = sömn.

Ja ni förstår antagligen att tiden inte räcker till alla gånger. Annars kan jag ju säga att jag upplever att studierna går bra. Jag får saker gjorda, de görs ordentligt och lämnas in i tid eller före utsatt tid. Hur jag ligger till rent betygsmässigt är jag inte helt 100 på men jag tror att jag kommer nå mina mål.

Tandläkaren väntar ...

2010-09-27 @ 06:48:14 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Idag ska jag och dra ut en tand. Det känns väldigt jobbigt och jag är väldigt nervös.

För att övergå till lite roligare nyheter så har jag fått mig en ny stationär dator. Just det: fått. Med en liten plattskärm och allt. Nu behöver jag bara få mig ett eget tangentbord och en mus.

Nej nu är det dags att göra sig i ordning så Bobo kommer iväg till förskola. Tösan är hos mormor och själv kommer jag plugga på här hemma i väntan på tandläkarbesöket.

 

 

Grattis

2010-09-25 @ 06:12:48 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Grattis älskade syster!
Och mikkis såklart ;D


Nya kurser

2010-09-24 @ 06:42:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Den där omotiverade känslan som jag burit omkring på under den senaste veckan börjar nog släppa nu. En anledning är nog att goben har hittat hem varje dag den här veckan.  Sedan gladde det mig väldigt över att jag nu ska få börja läsa biologi. Läraren svarade äntligen på mitt mail och det hålls en lektion idag. Lektionerna är på furuheds och jag kommer läsa tillsammans med gymnasieeleverna! Jag kommer in lite sent men det får jag lösa genom hemuppgifter på det jag har missat. Och dessutom ska jag nog satsa på Svenska C. Det är ju bara en 50 p kurs med 6 uppgifter.  Man ska: Hålla ett 5-10 min långt tal, skriva en krönika, göra en multimedia presentation om sig själv, skriva en debattartikel, utföra en mediegranskning, skriva ett personligt brev i en arbetsansöka. Det känns inte allt för svårt. Det blir nog skitbra!

Idag är det två nationella i engelskan som gäller. Och jag kan helt ärligt säga att jag känner mig ganska lugn. Det enda som oroar mig är att jag inte ska hinna klart tills efter lunch för det är då Bi lektionen är.

Tidig morgon idag

2010-09-23 @ 06:43:56 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ny dag, nya tag.
Jag var något trött imorse men det är väl de flesta människor någon gång. Vaknade före 05.00 och har försök slumra om men utan några större framgångar så halv sex klev jag upp.
Idag är det skolan som gäller och det känns bra. Ska lämna in min analys och sedan är jag klar med svenska A och B! Det är otroligt, helt sinnesjukt. Det var ju meningen att jag skulle läsa dessa kurser fram tills jul.

Efter svenskan är det matte som gäller. Har tagit mig igenom halva boken och det känns bra. Det har gått lite segt ett tag men nu tror jag att jag börjar komma igång med det igen. Måste lägga lite extra krut där då jag inte kan skryta med att vara en naturbegåvning.


Snart är det dags att väcka småtrollen. Få se om älskade goben kommer hem idag också. Skulle behöva sova i natt då jag har två feta engelska prov som vänta på fredag morgon!

Omotiverad

2010-09-22 @ 15:26:13 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Just nu känner jag mig väldigt omotiverad. Det gäller inte bara skolan utan … det mesta helt enkelt.
Goben var hem igår och jag ville verkligen inte att han skulle åka iväg på morgonen, men det var han ju tvungen att göra. Och nu saknar jag honom och vill att han ska komma hem igen. Dels för att jag saknar honom väldigt mycket men också för att jag inte orkar helt själv just nu. Det är tungt att ta hand om småtrollen och hushållet själv.
De ska hämtas från fsk 16.30. Då måste jag vara klar med pluggandet för dagen, för efter att de älskade ungarna kommer hem kan man inte sitta vid böckerna. Det finns inte en chans. Samvetet för att de har så långa dagar på fsk behöver vi inte ens gå in på. Men nu är det så det är. Jag skulle inte klara av skolan annars.
När jag väl hämtar dem på fsk är alla hungriga och blodsockernivån är nästan på botten. Det är sura miner fram tills middagen står på bordet. Efter middagen väntar diskhögen, alla amtrester som Bobo slänger omkring med när han äter, dammsugning, tvätt och allt annat som tillhör hushållsysslorna. Barnen är för det mesta ganska trötta vid det här laget och för att de ska hålla sig vakna spenderar vi för det mesta tiden mellan middagen och nattningen utomhus. Det brukar fungera bra. Nattningen är för det mesta lite kaotisk. Eller vi skulle väl kunna kalla det välorganiserat kaos. Varje kväll ser likadan ut. Alla är trötta. Jag erbjuder tösan gröt men hon ska inte ha. När jag matar Bobo med gröt så duger det helt plötsligt för henne med. Nu för tiden får Bobo en dubbelportion på kvällen så storasyster kan smaka utan problem. Sedan står båda barnen och skriker eller drar ut allt ur alla lådor och skåp på marknivå medan jag diskar rent flaskorna. Bobo skriker medan jag försöker pussa tösan god natt. Tösan springer upp ur sängen när jag försöker natta Bobo. Efter att de somnat skulle disken och allt annat behöva tas hand om men nu när Bobo sover i vardagsrummet (pga hosta, han sover väldigt dåligt nu) så vågar jag knappt röra mig i lägenheten.
Jag vet att det inte kommer vara så här för alltid. Just nu är vi inne i en ganska frustrerande situation med goben arbete, min skola och barnens dåliga nattsömn. Det blir bättre.

Det blir nog bättre redan idag för jag fick just veta att älskade goben är på väg hem nu. Min kärlek. Kanske blir den här eftermiddagen inte så kaotisk endå. Och även om den blir det så överlever jag. Det är värt det, varenda lite sekund av allt skrik och tjorv och tjafs. Man får bara påminna sig själv om det ibland ;)

 

 

That's life

2010-09-21 @ 06:32:53 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Är det någon som känner för att hjälpa mig analysera de sista i denna vers?


That's life
That's life and I can't deny it
Many times I thought of cutting out
But my heart won't buy it
But if there's nothing shakin' come this here july
I'm gonna roll myself up in a big ball and die

My, My

hemmastudier och tandläkarbesök

2010-09-21 @ 06:25:30 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

I natt har jag faktiskt fått sova helt ok. Bobo har bara vaknat ett par gånger och tösan har mer eller mindre sovit hela natten. Hon vaknade en gång innan jag själv somnat så det räknas inte!

Idag blir det hemmastudier efter att jag lämnat av barnen på förskolan. Det ska, förhoppningsvis, komma hit någon och fixa med internet och denna person måste bli insläppt.
Kring tvåtiden ska Bobo till tandläkaren. Det känns fruktansvärt onödigt. Har för mig att frösta besöket ser ut ungefär så här: ”Hej. Kom ihåg att borsta tänderna på barnen direkt de börjar sticka ut. Hur många tänder har h*n? Ett, två, tre … Hej då”.
Nåja, får väl se det som dagens promenad.

God morgon v 38!

2010-09-20 @ 06:07:58 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bobo har sovit väldigt dåligt under en flera nätter nu. Det börjar tära på en, även om goben har varit hemma och tagit hand om honom på nätterna nu under helgen. Tur att det är ganska lugnt på skolan för tillfället. Jag har helt ärligt kämpat stenhårt och fått bortgjort 300 poäng (eng A, sv A och B) sedan den 23 augusti. Eller ja, sista uppgiften i svenskan kommer bli inlämnad i slutet av den här veckan och nationella i engelskan kommer hållas nu den 24 och den 1 okt.
Hur som helst så förtjänar jag att dra ner på tempot en smula.

Dagen ser ut som så att småtrollen ska iväg till förskolan. Själv kommer jag studera hemma då jag bland annat hade tänkt kika lite på min analys och då behöver jag tillgång till högtalare.
Nej om man skulle börja klä på sig och göra klart lite här hemma?

God morgon världen!

2010-09-19 @ 07:15:18 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Här sitter jag och när något otålig på att mitt kära morgonkaffe ska bli färdigt. På något tag börjar det väl bli dags att duka fram frukosten till mina kära småtroll. Och till mig själv då förstås. Goben får sovmorgon då stackarn har fått springa uppe med barnen i två nätter.

Senare idag är det kalas som gäller. Det är kära far och kära lillasyster som fyller år. Ja de fyller år på samma dag. Men före det är jag faktiskt sugen på att hälsa på Sandra med familj. Få se om de har tid.

Det blev ett bajsblöjebyte innan jag kunde avsluta den här texten. Nu hinner jag nog inte skriva så mkt mer. Dags att plocka fram frukosten.

Sista uppg i svenska kurserna

2010-09-18 @ 08:16:56 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår fick jag min sista uppgift i Svenska A och B (läser dem lite blandat). Jag ska analysera en dikt eller en låt. Eftersom jag inte är så där fruktansvärt mycket för dikter så fick det bli en låt. Och efter mycket funderande bestämde jag mig för en Frank Sinatras That´s life. En favorit hos mig.

that's life, that's what all the people say.
You're riding high in April,
Shot down in May
But I know I'm gonna change that tune,
When I'm back on top, back on top in June.

I said that's life, and as funny as it may seem

Some people get their kicks,
Stompin' on a dream
But I don't let it, let it get me down,
'Cause this fine ol' world it keeps spinning around

I've been a puppet, a pauper, a pirate,

A poet, a pawn and a king.
I've been up and down and over and out
And I know one thing:
Each time I find myself, flat on my face,
I pick myself up and get back in the race.

That's life

I tell ya, I can't deny it,
I thought of quitting baby,
But my heart just ain't gonna buy it.
And if I didn't think it was worth one single try,
I'd jump right on a big bird and then I'd fly

I've been a puppet, a pauper, a pirate,

A poet, a pawn and a king.
I've been up and down and over and out
And I know one thing:
Each time I find myself laying flat on my face,
I just pick myself up and get back in the race

That's life

That's life and I can't deny it
Many times I thought of cutting out
But my heart won't buy it
But if there's nothing shakin' come this here july
I'm gonna roll myself up in a big ball and die
My, My

Efter denna uppgift är jag klar med svenska kurserna! Dessutom har jag de sista proven i engelskan den 24 sep och den 1 okt!

Lite sömn

2010-09-17 @ 06:23:08 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Efter ungefär 5 timmars sammanlagd sömn är det dag att möta en ny dag. Men vad gör väl det? Det är ju inte så att jag är fruktansvärt beroende av min sömn och knappt fungerar utan … Ehem.
Inatt har jag haft en lite Bobo som inte velat sova. Det är andra natten i rad. Han gnyr och gnäller men vill inte ha välling. Alltså misstänker jag värk av något slag.
Nu är han både pigg och glad vilket är skönt. Tidigare var jag lite orolig för att han höll på att bli sjuk och det hade inte riktigt passat just nu. Jag ska redovisa en grej på skolan nu på förmiddagen och är barnen sjuka ja då är det bara att stanna hemma. Kan ju inte gärna ringa hem goben från Torneå. Eller visst kan jag väl det men … Förhoppningsvis håller de sig friska och krya tills jag har fått bortgjort redovisningen. Sedan kan jag gå hem med dem om det behövs.

Planen idag är alltså redovisningen, matematik och förhoppningsvis får jag en ny uppgift i svenskan.
Goben kommer hem idag, vilket är otroligt underbart. Ska föreslå en kopp kvällskaffe hos ex grannen med familj om han inte är för trött efter arbetsveckan. Efter att ungarna har somnat blir det mest troligt film i soffan.  Bra plan.