God morgon!

2011-04-30 @ 07:28:23 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

God morgon. Gårdagen spenderades i Haparanda. Shopping och socialt umgänge med familjen stod på agendan. Härligt! Skopunkten, Ikea, Rusta, ÖoB, pappa, kalas hos syster då hennes M fyllde år, mamma och övningskörning mellan kuben och övre Vojakkala hanns med. Inte illa!


För tillfället sitter jag här med min kaffekopp i blöta stumpor och högklackat i hopp om att forma om skorna efter fötterna.
Så fort affärerna öppna ska vi bege oss dit och handla lite tzatziki ingredienser. Vi ska fira valborg hemma hos mammsen och grilla. Det har nästan blivit en tradition. Första riktiga grillningen på året sker på valborg hemma hos mamma. I love it!

Vecka flyger iväg

2011-04-28 @ 07:16:05 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Att starta morgonen med en skrattande Bobo i sängen och sedan fortsätta med en kaffekopp framför datorn är aldrig fel. Det är faktiskt nästan helt rätt!
Jag har sovit så gott i natt. Jag kände att jag var tvungen att nämna det. En god natts sömn hör inte till vanligheterna och då bör man njuta av det!


Gårdagen gick i rasande fart. Dagen började med hemmastudier, fortsatte med att vi lämnade kidsen på fsk för att sedan skynda oss till blodcentralen där de tappade oss på blod. Därefter övningskörde vi i en timma. Efter körningen var det dags för en snabb lunch innan jag fick stressa iväg mot biologin och samhällskunskapen.
Jag tog en promenad hem efter skolan. Väl hemma var det matlagning, disk, plock, promenad och iväg till ex grannen som gällde. Sedan var klockan helt plötsligt läggdags för barnen.
Idag är det torsdag och denna dag kommer nog också flyga iväg. Jag har en del att göra med samhällsekonomin och torsdagar brukar betyda städdagar här.
Imorgon är det fredag (REDAN!) och då ska vi till Haparanda för att hälsa på nära och kära. Och göra bort lite ärenden :)

 

Måndag

2011-04-26 @ 17:02:29 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()



Finska steg 3

2011-04-26 @ 14:40:04 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



FIck MVG i finska steg 3 kursen :)


Tisdagsregn

2011-04-26 @ 06:53:41 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Efter en hel eftermiddag ute i det fria igår så är jag lite segstartad idag. För tillfället intar jag frukostmackorna, vatten och rykande hett koffein. Snart är det dags att dra på sig skorna och promenera iväg mot skolan. I regnet. Vilken tur att jag har ett paraply och en mp3 spelare!

Utomhusdag

2011-04-24 @ 07:44:42 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lillasyster M har sovit över från fredag till lördag. Lördagen spenderades utomhus i det fina vädret. I brist på skrivarork så får ni en bildbomb!


Dagen började med lek i lekparken...


... i vattenpölar ....


...och i "tarjas lekpar"


Strax före lunch åkte vi in till stan






Sedan hem igen


Efter lunch och vila åkte vi till en grillplats med hela gänget + Gobens bror, A och en fyrbent






Tösan har så otroligt fina ögon!



 

 

 


När mamma kom för att hämta hem syster M stannade hon och passade barnen så vi kunde avsluta dagen i bilen. Med mig bakom ratten! Och det gick hur bra som helst.

 

 

 

 

Fler bilder finns på pix!

Påskgumma och påskgubbe

2011-04-22 @ 06:59:29 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

Igår hade vi fullt upp!
Morgonen började med tt Goben begav sig iväg på sin sista praktikdag och jag stannade hemma med barnen och försökte plugga. Att försöka plugga med två överaktiva trollungar är inte så där jätte lätt. Så efter att jag skrivit om hur en DNA analys går till plockade vi fram påskgumma och påskgubbe kläderna. Sedan bar det av ner mot stan, ner mot barnen farbror.

 









Efter att Goben slutat körde vi iväg mot Haparanda. Där hann vi med mammsen, min mormor,  min moster, min pappa, mamma igen och till sist Gobens föräldrar. Pust!



Det var en trevligt dag. Tyvärr hann jag inte med det jag borde hunnit med när det gäller skolarbetet. Så det är bara att ta tag i kaffekoppen och börja skriva!

Påskpyssel

2011-04-20 @ 06:36:10 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår kväll kom F och hennes son R hit för att påskpyssla med oss. Det var riktigt mysigt! Vi skulle blåsa ur ett dussin ägg så F, jag och Goben fick hjälpas åt. Och oj vad lungorna fick arbeta! Och oj vad otåliga barnen blev i väntan på äggen! Men tillslut var det klart och penslarna fick arbeta. Till och med Bobo fick prova.





Sedan fick kidsen göra kycklingar. De blev riktigt tjusiga.





Nu är vi nästan förberedda inför påsken. Det är bara lite påskris och fjädrar som saknas. Och en kaka. Jag vill baka en kaka. En buddapsetrulle! 

Rätt och fel

2011-04-19 @ 20:53:19 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tankar som Jag har rätt och du har fel, varför inser du inte det?! dyker lätt upp i ett förhållande. Det kan gälla vad som helst. Och ibland är det så. Ibland har Jag verkligen rätt.
Om Goben skulle påstå att han har diskat idag så skulle det påstående vara felaktigt då det var jag som tog tag i diskberget efter att jag nattat ungarna idag.
Sen kan Goben komma och säga att han har diskat. Och vet ni vad? Det kanske stämmer. Kanske ställde han sig och diskade en vällingflaska tidigare idag utan att jag såg det. Men enligt mig, som tog tag i det där diskberget, är det jag som har diskat idag. Det är min uppfattning och upplevelse angående tisdagsdisken. Och mina upplevelser är min verklighet.

Goben upplevde mig ofta som sur förut. Det var jag inte, inte så ofta i vart fall, utan det handlade oftast om att jag var trött, stressad eller är djupt försjunken i mina egna tankar. För mig var det lätt att påstå att han hade fel. Jag var ju inte sur! Men han upplevde mig verkligen som sur och det kan jag inte ta ifrån honom. Hans upplevelse är hans verklighet.

Jag kan stå och skrika JAG HAR RÄTT, JAG HAR RÄTT, JAG HAR RÄTT tills jag tappar rösten och det skulle inte förändra det faktum Goben har upplevt det jag anser mig ha rätt i på ett helt annat sätt. Mest troligt skulle han hålla med mig endå då han är världens bästa och låter mig få rätt de gånger jag verklige, verklige vill ha rätt (även om jag har fel!).

Mina upplevelser är min verklighet. Dina upplevelser är din verklighet. Man får inte glömma bort det. Det finns sällan något rätt och fel, bara olika sätt att uppleva situationer. Olika sätt att uppfatta verkligheten. Någonting som är glädjefyllt för mig kan vara stressfyllt för dig. Det gör varken min känsla av glädje eller din känsla av stress felaktig. Det betyder bara att vi är olika!

Cykelpremiären

2011-04-19 @ 19:50:19 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Cykelpremiären med Bobo gick tyvärr inte så bra. Hans stackars ben var för korta och han förstod inte alls det där med att placera benen på pedalerna för att sedan trampa. Efter några försök att gå framåt medan han satt på sadeln gav han/vi upp. Trehjulingen placeras i förrådet medan vi väntar på att stackarns ben växer några cm till. Under tiden får han joina mig på min cykel!

Tösan däremot, hon trampade på. Oj vilken fart hon fick upp. Förra året blev hon sur vid även den minsta uppförsbacken och ”kunde inte”. Och så fort vägen började luta neråt så stannade hon och hoppade av.  Men efter att cyklandet fått vila hela vintern så gick det bra. Både upp och ner.
Dick verkar sparkbrädan vara populärare i år igen.



Vattenpölar

2011-04-19 @ 08:47:56 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag passar talesättet: Är huvudet dumt så får kroppen lida. Eller nej, det var lite väl starkt. Snarare: Är huvudet glömskt så får benen springa!
När vi kommit till förskolan insåg jag att jag glömt galonkläderna hemma. Bobo hade möjligtvis klarat sig utan men inte tösan. Tösan är som en fisk. Det räcker inte med att hoppa och stå i vattenpölarna. Man ska sitta i dem. Och helst av allt ligga i dem.
Och ja, jag låter henne göra det. Först informerar jag om att vattnet är kallt och blött vilket kommer leda till att hon blir kall och blöt. För det mesta struntar hon i det och blöter ner sig själv från topp till tå.

 


Tösan när hon var mindre


Hur som helst så blev det två svängar till fsk för min del!

Tisdag

2011-04-19 @ 06:35:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon.
Här sitter jag med kaffekoppen. Det är ungefär 30 min kvar innan vi ska bege oss ut och promenera mot förskolan. Gott om tid. En lugn start på dagen underlättar. En lugn start på dagen ger en bra dag. Att solen dessutom skiner höjer humöret ännu mera!

Måndag

2011-04-18 @ 12:07:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ny vecka. Påsklovsvecka för de lyckligt lottade.
För min del innebär denna vecka hemmastudier och för tillfället känner jag mig en aning omotiverad. Eller omotiverad är nog fel ord. Det känns som om jag försöker men helt plötsligt är klockan 12 och jag har knappt hunnit göra någonting!
Kanske beror det på att min ”to do” lista är lång. Väldigt lång. Att stryka två punkter gör inte så mycket när det återstår ett tiotal…

Nej nu har jag inte tid att sitta här. Klockan tre ska skitungarna hem och innan det hade jag tänkte hinna med några punkter till!

Lördagar

2011-04-17 @ 07:01:53 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördagar är underbara, tycker ni inte? Förut, när jag var mammaledig, kunde jag inte uppskatta dessa underbara dagar men nu… Nu är det veckans höjdpunkt. Man behöver inte stiga upp för att passa tider, man behöver inte lägga sig för att orka upp i tid och man har hela dagen till sitt förfogande. Att bestämma över helt själv. I love it!

Lördagarna i denna familj består vanligtvis av familjetid. Dagen börjar alltid med en gemensam frukost (om inte någon av föräldrarna fått sovmorgon). Som exempel kan nämnas att vi igår åt pannkaka, skivade frukter med juice och kaffe. Förmiddagen spenderas vanligtvis utomhus. Igår inhandlade vi hjälmar och tog ut cyklarna. Eftermiddagen flyter gärna förbi i goda vänners sällskap, gärna utomhus då också. Gårdagens eftermiddag spenderades hos barnens farbror där vi grillade korv tillsammans med ett gäng goa människor. På kvällarna, efter att barnen gått och lagt sig, spenderar jag och Goben lite tid tillsammans framför tv:n. Det brukar vara det enda man orkar göra efter dessa dagar. Fast igår rastade jag promenadskorna innan vi slog oss ner för att titta på V. 


Frukost




Förmiddagen


Eftermiddagen


Mer bilder hittar ni på pix!

cykelpremiär?

2011-04-16 @ 08:13:45 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tösan önskar cykelpremiär idag och vet ni… jag tror jag håller med. Risken för att snön och isen ska ta över gågatorna igen är minimal.
Men innan vi plockar fram cykeln och trehjulingen måste vi till affären och införskaffa oss en hjälm till lilla Bobo! En barnhjälm med grönt spänne är det som gäller nu för tiden, om jag inte missminns mig helt. Vi har faktiskt några gamla hjälmar här hemma men dem har så pass många år på nacken så jag tror de har gjort sitt. Materialet på hjälmarna försämras med åren och då är det inte säkert att de klarar av att stå emot en rejäl smäll. En ordentlig hjälm är en billig livsförsäkring för små vingliga nybörjarcyklister!

 

 



Själv är jag stenhård. Inte en meter utan cykelhjälm. Inte ens med kickboarden. Det ska vara lika självklart som att andas medan de är så här små, medan de är mitt ansvar.