Måndag

2011-02-28 @ 07:37:44 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag fick vi en lite stressig start på morgonen. Sömnen på nätterna är begränsad vilket leder till att vaknandet på morgonen blir utdraget.
Nu är hur som helst både kidsen och goben iväg på förskolan och skolan. Själv har jag valt att ha hemmastudier fram tills 10 då det är dags för tösans 4-års kontroll. Den största anledningen till att jag väljer att ha så mycket hemmastudier nu för tiden är att den inte går att använda datorerna på skolan. Eller datorerna fingerar väl men de är så gamla så de inte klarar av att öppna textdokument man har arbetat på någon annanstans!
Men efter bvc kommer jag spendera några timmar på skolan med att läsa samhällskunskap och förhoppningsvis historia (bara boken kommer) och dessutom har jag planerat in en lunchdejt ;D

Kalas

2011-02-27 @ 08:07:34 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår hade vi en riktigt fin dag. Världens bästa mamma kom hem med tösan strax före tolv. Då fick hon äta varmkorv till lunch och öppna paket. Därefter följade tårtmakeri och fika i överflöd. Kring två tiden var det dags för mummu med familj att åka hem med se det gjorde ingenting för då kom nästa gäst. Sen avlöste gästerna varandra i lagom takt fram till 17.
Det var som sagt en väldigt fin dag. Vi har hunnit sitta ner och prata med alla gäster som kommit för att önska tösan grattis.

 

 


fler bilder finns på pix

Idag blir nog en favorit i repris. Fast jag gissar på lite fler gäster idag.
Nu börjar det bli dags för frukost.

 

Vi ses senare!

God morgon!

2011-02-24 @ 06:50:29 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag och kaffekoppen tänkte ta och summera gårdagen för er.

Förmiddagen bestod av plugg. Väldigt effektivt plugg trotts hemmastudier. Jag måste säga att det kändes väldigt fint att få stryka tre punkter på översikten!

Efter lunch fick jag ställa in ett par lektioner på grund av ett sjukhusbesök. Som tur var såg allt bra ut och vi drog till Haparanda. Där lämnades barnen hos mammsen så att jag och Goben skulle kunna shoppa. Eller shoppa och shoppa… Födelsedagspresenter, ingredienser till fika, saft och lite annat som hör kalas till inhandlades.
Vi passade på att äta middag tillsammans med syster och hennes fina familj. Det är alltid lika kul.
Sedan var det dags att åka hem till mamma igen. Bobo packades ihop medan tösan fick stanna hos mamma. Min världens finaste, underbaraste, bästa mamma!

Nej nu börjar det väl bli dags att försöka påbörja dagens plugg. Hemmastudier fram till lunch idag igen.

Översikt

2011-02-23 @ 07:31:12 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Minst en gång i veckan gör jag en översikt för att se hur mycket det är att göra när det kommer till skolarbeten. Jag placerar inte uppgifterna i någon speciell ordning utan allteftersom de ploppar upp i huvudet. Vissa är det brottom med medan andra kan vänta. Så här ser det ut just nu:

Översikt onsdag

Biologi/naturkunskap
- Hemuppgifter
Läs igenom det jag skrivit om kemins utveckling. Svara på energiuppgifterna
- Veckans fågel
Sista förberedelserna inför presentationen av kattugglan på torsdag
- Rapporten
Kolla året på livsmedelsverket, hitta referensen som saknas och skriva diskussionen

Finska
- Presentation
Läs igenom presentationen och skicka in den

Historia
Får förhoppningsvis boken imorgon

Samhällskunskap
- Så styrs Sverige:
Läs i boken
- Provet:
kap 3+ kap4+kap5


Nu är det dags att sätta igång!

födelsedagskalas

2011-02-22 @ 20:07:58 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu närmar sig tösans 4-års dag med stormsteg. Självklart firar vi att tösa nu har fått uppleva fyra iskalla vintrar!
På lördag och söndag har vi öppet hus. Alla är hjärtligt välkomna, även om ni inte fått någon personlig inbjudan. Min telefon krånglar så jag vet inte hur många som fick messet.

Fikat serveras mellan 12-18. Vill ni komma före eller efter det går det naturligtvis bra men då får ni räkna med att alla sötsaker är undanplockade.

För att slippa alla telefonsamtal angående önskelistan så dra jag den här:

- duplo (stora legon)
- kläder strl 100 och upp
- hårgrejer och smycken
- ritsaker
- filmer
- ABC affisch
- 123 affisch


Undvik gärna leksaker, det finns i överflöd här hemma.
Och skulle det vara så att ekonomin inte riktigt vill gå ihop just den här månaden så är ni välkomna i alla fall! Det viktigaste är att ni kommer hit och firar. Tösan ser så fram emot att få ha gäster och tårta och att man ska sjunga ”Ja må hon leva”!

Något irriterande

2011-02-22 @ 12:07:52 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Att sitta på skolan och inte kunna arbeta med uppgifter som man påbörjat hemma är något irriterande. Inte för att man glömt uppgifterna hemma. Nej uppgifterna sparas kontinuerligt på min mail för att jag alltid ska ”ha med” mig dem.
Problemet är att datorerna här är så föråldrade så de inte klarar av att öppna uppgifterna!
En labbrapport som påbörjades på furuhedsskolan (en annan skola) går inte heller att öppna här. Datorn jag sitter vid tycker att rapporten är skriven i en för ny version av word.

Nu har jag fått skriva av mig min frustration. Nu känns det nästan lite bättre. Nu vet ni!

förkylningen

2011-02-20 @ 09:17:57 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Egentligen är det ganska bra att förkylningen bryter ut just nu.  Matematiken är avklarad vilket gör att jag kan andas ut några millimeter. Och det är helg, vilket betyder att jag inte behöver närvara på några lektioner. Och om den här förkylningen håller i sig tills måndag så gör det ingenting! Ni ser måndagar är härmed lektionsfria dagar. Matematiken som tidigare upptog tiden mellan lunch och slutet av dagen är ju numera ett avslutat kapitel.

Positiviteten mina vänner, positiviteten!

Mysig middag för familjen

2011-02-19 @ 15:33:31 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Under en längre tid har jag varit sugen på att fixa en mysig middag för familjen. Ni vet typiskt ”Svensson mys” med fläskfilé, potatisgratäng, en trevlig salladstallrik och en efterätt.
Så idag var dagen kommen.
Jag började med efterätten, cheesecake. Det tog inte länge innan jag insåg att min form var för stor så jag fick dubbla receptet. Smart! Mindre smart att ingredienserna som handlats hem inte vad x2 på inhandlingslistan… Tur att snurran ligger nära.
Efter en del trixande så fick jag in cheesecaken i frysen och tänkte fortsätta skala potatis till potatisgratängen. Jag öppnade kylen och vad tror ni mitt öga möter? 5 ynka potatisar som ligger i grönsakslådan!  Vad har hänt med all potatis? Inte sjutton får man till en potatisgratäng på det. Nödlösningen lyder: klyftpotatis, morötter, lök, broccoli och lite annat gott blandas ihop och åker in i ugnen. Det blir nog bra… Men jag har ju längtat efter potatisgratäng hela veckan. Det är så länge sedan vi åt det sist!

Som om allt detta inte vore nog så håller jag på att bli förkyld. Ni vet så där då man inte alls har någon matlust. Huvudet värker, kroppen och bihålorna ömmar, näsan rinner och man svettas av att stå upp. Huu…

Planer

2011-02-19 @ 07:04:52 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Igår planerade jag så stort att jag skulle gå och lägga mig i tid. Veckan som varit har slitit hårt på mig och nu på lördag planerar vi att baka inför kommande helgs kalas. Så jag kröp ner i sängen, före halv tio, och la mig tillrätta med simpsons på datorn.
Och jag somnade.
Och telefonen ringde.
Och jag somnade om.
Och telefonen ringde igen.
Och jag somnade om igen.
Och så kom Goben hem.
Ja ibland är det helt enkelt inte meningen att man ska få sig ett par extra timmars sömn.

Idag var det God Morgon före halv sex. Tur det var tösan, henne kan man övertala att komma och mysa i mamma och pappas säng innan man måste upp i kylan.

Nu dricker jag mitt morgonkaffe i hopp om att få lite värme och fundera på vad jag ska baka.
Tips och idéer? Vad är ni sugna på när ni kommer hit på kalas?

 

 


Kanske bakar vi bullar?

 

Tystnaden och ensamheten

2011-02-18 @ 17:03:05 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag blir själv med kidsen ikväll. Goben har åkt iväg till sin bror för att sedan bege sig ut och äta med sina kurskamrater. Det var väl även tal om relax och någon öl. Trevligt för Goben, det förtjänar han, min älskade.

Klockan börjar redan närma sig fem. det betyder att det bara är en och en halv timme kvar innan det är dags att börja koka kvällsgröt. Då kommer de sig i sängs lagom till sju. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: dygnet behöver fler timmar!
Egentlige ska jag inte klaga. Det är ganska skönt när barnen gått och lagt sig och man kan gå omkring och småplocka och bara njuta av tystnaden och ensamheten.

 

Matematik B

2011-02-18 @ 16:49:27 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Idag skrev/räknade jag det nationella provet i matematikkursen. Jag kan säga att jag upplevde det som svårt. Satt i tre timmar och hade väldigt ont i huvudet när jag tillsist, med darrande händer, lämnade in det. Läraren lovade att rätta det under dagen så jag skulle slippa våndas över betyget under helgen.
Att lunchtimman var otroligt lång behöver jag nog inte nämna. Vissa uppgifter på provet kändes bara så … ja det kändes bara så. Helt enkelt. Visst hade jag löst ut så gott som varje tal men risken för att det blir fel är väldigt stor.
Tillslut var det dags. Provet blev rättat. Och jag fick MVG. Och jag blev så glad så jag inte visste vart jag skulle ta vägen!

Ni kan inte förstå hur otroligt lycklig jag är!
Visst har jag fått MVG förut men det här var i matematik! Jag är så glad, så lycklig och så lättad.
Det känns skönt att jag är klar med den här kursen nu. Jag är så stolt över mig själv. Matematik är ett av mina svaga ämnen och jag har kämpat så hårt.

 

Egentligen är jag lite nyfiken på matematik c men det finns inte tid. Jag måste börja med historian nu. Dessutom håller vi på med samhällskunskap, naturkunskap och biologi. Ja och så ska jag kanske börja läsa finska också.
Fullt upp med andra ord.



Ps. Ursäkta att jag inte svarar på alla mess som droppat in i veckan. Jag har haft så fullt upp med studierna.

Kort uppdatering

2011-02-18 @ 06:46:27 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Å vad veckorna gå fort. Tiden bara springer iväg. Dygnet hade behövt en timme till, om inte två! Jag hinner inte med allt jag vill, borde och måste.

Idag är det slutprov i matematiken som gäller. Jag kommer sitta mellan 9 och … hmm… lunch? Och JA jag är nevös. Som f*n. Gaah!

Nej nu börjar det väl bli dags att fixa upp sig så man inte ser ut som ett hej-kom-och-hjälp-mig.

Någon som vill ha?

2011-02-16 @ 09:17:56 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Någon som vill ha en katt?
Han behöver ett nytt hem omgående på grund av allergi!

Helg

2011-02-12 @ 09:15:12 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Helg. Vad skönt. Och solen skiner!

Vi planerar grillning idag. Få se om vi lyckas dra med oss ett gäng. Det skulle vara mysigt. Att komma ut och bara umgås med en massa goa människor. Så härligt.

Annars har det inte hänt så mkt. Har varit hemma under slutet av veckan då dety gått magsjuka på förskolan och det vill vi inte ha hem. Huuu!

Sjukt nödvändigt och välskrivet inlägg!

Hemma hela dagen

2011-02-11 @ 07:05:05 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag blir vi hemma hela dagen. Inte för att mina småtroll är sjuka, nej, men jag hörde att det gick magsjuka på förskolan. Och det tackar vi nej till!
Dessutom har jag bara matematik på schemat idag. Det kan jag missa. Jag har ju trotts allt gjort 5 matematikprov på två veckor. Nu är det nationella som väntar i slutet av nästa vecka.
Skolan går framåt, i rasande fart. Fyra prova föregående vecka och tre denna. Det känns så bra. Snart är jag klar med matematiken och då kan jag ta tag i historian.

Barnen har fått kortare dagar på förskolan. Jag bestämde mig för att det helt enkelt få gå, jag ska få det att fungera. På något sätt.



Är det btw någon som vill kika för bi här idag?
Morgonkaffe, eftermiddagskaffe eller film ikväll, vilket som :)