Grattis!

2011-01-30 @ 08:33:02 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Grattis till Malin och Fredrik!
Hoppas den nye familjemedlemmen mår bra!

Och Grattis till Tarja och Erik!




Snar får man förhoppningsvis snosa på bebisarna. Ta god tid på er och hör av er när ni är redo för besök!

Svanstein

2011-01-30 @ 08:31:07 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår drog vi iväg till Svanstein skii. Där var vi sedan haela dagen och planen var att sova över. Mammasen har ju en husvagn där borta. Tyvärr ville Bobo inte komma till ro. Han är inte van vid att sova borta. Så det var bara att packa ihop honom och åka hem. Tösan och alla våra saker fick bli kvar (med mamma).
På vägen hem hamnade vi bakom ett gäng renar. Snökarmarna vid vägen var så gigantiska så renarna inte kunde ta sig över. Så vi fick köra bakom dem i över en km! Vissa hamnar bakom människor som inte kan köra bil och andra hamnar bakom ett gäng renar. Ja det är inte lätt alla gånger!
Nu ska vi börja packa ihop oss och åka iväg igen.

Hoppas alla har en fin söndag.



Pullinki för några år sedan

Helg

2011-01-29 @ 09:45:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Då var det helg. Som vanligt har vi saker som borde/måste/ska göras. Allt för mycket vilja och allt för lite tid. Allt för många önskemål och alltför lite pengar. Jag börjar ångra att jag tackade nej till arbetstillfället tidigare i veckan. Fast hade jag inte gjort det hade jag svämmat över av skolarbeten nu.
I veckan kom jag igång med matematiken på ett bra sätt. Dessutom har jag pluggat till två prov som väntar nästa vecka. Förhoppningsvis har jag fokuserat på rätt saker också!

Hemmastudier och dåliga blogginlägg

2011-01-27 @ 08:51:36 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag är det hemmastudier som gäller. Vi har sen läkartid strax före lunch så jag blev lite lat. Att promenera fram och tillbaka ett X antal gånger är inte min straka sida, speciellt inte när det är så kallt!

Före den här lilla rasten har jag pluggat biologi. Det är otroligt intressant nu när vi börjat röra oss mot djurriket. Vi har prov på tisdag och jag oroar mig lite inför det. Kommer jag hinna lära mig allt?
Jag hade ett betygssamtal med min lärare tidigare i veckan och det gick bra. Jag kommer nog nå upp till mitt mål.

Snart ska jag sätta mig och läsa igenom det nya kapitlet i samhällskunskapen. Igår hade vi ett muntligt förhör/prov i befolkningsutvecklingen. Det gick nog hur bra som helst. Vi fick inga betyg på våra insatser men det kändes bra i alla fall. I veckan/ nästa vecka är det massmedia som gäller. Det känns lugnt, inga problem.

Mina senaste blogginlägg känns otroligt ointressanta och dåligt skrivna. Men tiden räcker inte till alla gånger och då får man prioritera;
Familj
Skola
Vänner/ fritid
Så enkelt är det.

Nej nu börjar det bli dags att klä på sig också. Jag kan ju inte dyka upp på sjukhuset i morgonrocken!

Vuxen

2011-01-25 @ 13:15:55 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag och Goben lunchade tillsammans medan vi fixade med lite pensionspapper. En väldigt vuxen kombination om jag får säga det själv!  
Det hela slutade med att jag hamnade hemma efter lunchen. Jag har inga fler lektioner men det betyder ju inte att jag inte behöver plugga. Men vid det här laget känner jag mig själv. Jag passar på att tvätta, plocka och fixa. Njuta av en kaffekopp och av tystnaden. Av ensamheten. Tänk att det kan kännas så otroligt skönt att få vara ensam!

Tisdag

2011-01-25 @ 06:12:21 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gårdagens eftermiddag var allt annat än rolig. Tösan har börjat en aktivitet som startar 17. Och vi kommer hem med dem 16.30. You do the math! Nåja, med lite planering ska det väl gå att lösa.

Tisdagen den 25 jan idag. Biologi och samhällskunskap står på schemat. Härligt! Två utmanande lektioner. Två ämnen som verkligen kräver ens uppmärksamhet.  Me like!
Jag ska se om vi inte kan ta och göra bort samhällsprovet redan idag. Det här första kapitlet känns väldigt enkelt och enligt förra terminens elever så var det de också. Då är det lika bra att få det undanstökat så vi kan börja med nästa grej. Kommunikation och massmedia om jag inte missminns mig.

vecka 4

2011-01-24 @ 06:04:11 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ja då sitter man här med kaffekoppen efter en helg där tiden inte riktigt räckte till.
Nåja. Nu välkomnar vi vecka 4 och alla möjligheter denna nya vecka medför! Själv tackade jag nej till arbetet. Jag inser att jag inte är mer än människa och att jag helt enkelt behöver få tid till studierna. När jag kommit ikapp min plan kan jag tillåta mig själv att arbeta lite extra. Fram till dess får skolarbetet helt enkelt gå i första hand.

Huu idag upplever jag att lägenheten är kall fastän termometern påstår att det är 20 grader. Sovrummet är då rakt av inte så varmt! Tur att kaffet är varmt. Och gott.

Dagens

2011-01-23 @ 12:33:51 Permalink dagens Kommentarer (0) Trackbacks ()



Jag är min egen lyckas smed



Ta in det och se till att verklinge förstå vad det innebär gott folk!

Dagens plan

2011-01-23 @ 09:33:49 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår var vi på kalas i Töre. Trevligt.
Efter kalaset begav vi oss ”ut i skogen” där jag fick övningsköra ett tag. Det gick helt ok. Vi måste verkligen bli bättre på det.

Dagens plan:
Duscha. Fixa till sig. Plugga. Lunch. Plugga. Affären. Kalas. Plugga.

Pluggandet är ett måste. Nästa vecka ska jag förhoppningsvis jobba lite. Pengar är bra, att förlora mer pluggtid är dåligt. Men pengarbiten väger (tyvärr) över just nu.

Nej nu är det slutsvamlat och in i duschen!

Nytt

2011-01-23 @ 08:14:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nytt på pix


Tesla

helg

2011-01-22 @ 08:57:35 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

Då var helgen här och schemat är fullspäckat! Vi har två kalas som vi gärna vill närvara på, tur att de är lagda på varsin dag! Men före kalasandet måste vi till affärerna och leta presenter och gympaskor.
Efter en hel veckas VAB ligger jag efter i skolan och behöver få spendera så många timmar som möjligt framför böckerna! Proven närmar sig med skrämmande fart.

Det var nog allt för stunden. Det börja bli dags att dricka upp kaffet, fixat håret och plocka fram sminket. Annars vågar jag inte visa mig ute bland folk. Att gå hemma en hel vecka klär mig inte!

fredag

2011-01-21 @ 08:34:11 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

”Veckans sista dag” var jag närapå att skriva, men det stämmer ju inte. Däremot är det skolveckans sista dag. Och denna spenderas med mera VAB. Nog för att de börjar bli mer eller mindre friska nu men jag vill inte skicka dit dem och riskera att hamna tillbaka på ruta ett. Deras immunförsvar är nedsatt och på folktäta ställen kryllar det av bakterier och virus. Vi orkar inte med en ny VAB vecka, så enkelt är det.

Nya friska tag nästa vecka, hoppas jag på. Vi får se till att införskaffa oss väldigt mycket antioxidanter och proppa barnen, och oss själva, fulla av det i hopp om att de håller sig friska resten av terminen. För nu kan jag inte missa mer skola. Inte i den här mängden i alla fall!


Antioxidanter is the shit!

Planering

2011-01-20 @ 10:19:44 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bobo sover, tösan målar och jag ska börja städa. Japp. Så lyder planen.
Motivationen för städandet är väl … ja ni förstår. Men det är torsdag och det betyder att det ska städas. Här kör vi på rutiner. Stenhårda rutiner. Annars skulle vi inte få vardagen att gå runt. Men nog är det tråkigt att dagarna och veckorna är så planerade. Nåja, det får fungera tills en av oss är klar med utbildningen, eller tills barnen blivit lite större.
Nu kallar damsugaren.

Igen och igen och igen

2011-01-20 @ 08:30:53 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ännu en vab dag. Idag tänkte jag vara hemma hela dagen. Gobens teori börjar bli ganska krävande så han kan behöva en heldag på skolan. Krävande teori förklaras bäst av kunniga lärare under lektionerna. Så enkelt är det.
Själv ska jag försöka ta mig an samhällsboken medan Bobo vilar.

Ännu mera VAB

2011-01-19 @ 08:03:38 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är det tösans tur att vara sjuklingen. Det känns som att vi kommer få ha VAB hela veckan lång. Om inte annat så lär väl min förkylning bryta ut på riktigt. Just nu är jag bara snorig och lite små öm i halsen.

Redovisningen för den här veckan gjorde jag igår och det känns bra. Jag tror det gick bra, det kändes bra. Nästa veckas prov (ja, just nu är det verkligen en större grej i veckan) blir nog inte allt för svårt, även om alla säger att just den kursen är ganska krävanden. Provet vi ska ha i biologi veckan efter det, vecka 5, oroar mig lite. Bilogin är nog det tuffaste och det roligast jag hittills läst. Det är så mycket nytt som ska tas in men när man väl har förstått det så är det … fantastiskt. Livet, anpassningen, evolutionen. Det är helt otroligt! Men det är som sagt en hel del man ska lära sig.

Nej det är nog dags att skärpa till sig och börja plugga på eftermiddagarna efter att goben kommit hem. Hur som helst så måste han komma hem efter lunch och ta ut ¼ dels VAB dag så jag kan gå på biologin. Vi ska utvärdera hur kursen har gått hittills och hur vi ligger till betygsmässigt. Det vill jag inte missa! Halva kursen är gjord och det kan vara bra att veta om det är dags att lägga i en högra växel eller om man lyckas uppnå önskad nivå.