Det finns inga ...

2011-06-30 @ 16:42:53 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder!

Bilden är tagen i förra veckan, tror jag. Då det regnade så där sjukt mkt. Man ska inte låta sig stoppas av lite regn. Ungarna hade sjukt kul utomhus. De lekte och hoppade och plaskade! Sedan tog vi oss ett varmt och skönt bad när vi kom in

Grattis

2011-06-30 @ 07:18:54 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grattis till mig själv på födelsedagen!



Om ni vill komma förbi så tänkte jag väl kanske slänga ihop någon kaka och koka lite kaffe någon gång efter 14.00

Bildbomb

2011-06-29 @ 19:26:01 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()


Å vilken fin för- och eftermiddag vi har haft idag. Sol och utelek. Fler timmar ute än inne :)







     
Picknick med Tarja och ungarna



    





    





Promenad till och från biblo. Vi passade på att köpa jordgubbar då de soldes för 20 kr/lådan.



     





I lekparken innan det var dags för att gå hem och äta en väldigt sen middag efterföljt av duscha och film :)

Tänk!

2011-06-29 @ 08:20:22 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tänk att jag fyller hela 25 år imorgon!



Måntro vad man skulle hitta på? Jag funderar på att slänga ihop en tårta eller något.
Egentligen vill jag åka hem till mamma och njuta av livet på landet. Men vi har en lite kisse här hemma som jag inte vill lämna ensam enda till på fredag. Kanske kan jag åka dit ikväll, eller fixa en kattvakt?

Glass och badhus

2011-06-29 @ 07:29:21 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Några bilder på mina glassmonster. Bilderna är tagna för kanske en månad sedan då hela familjen var på väg till badhuset. Det var en riktigt fin eftermiddag :)



De små trollen älskar verkligen badhuset. Eller ja… Tösan älskade stället. Speciellt nu när hon lärt sig att ”simma själv” (= plaskar omkring med flytring runt magen och armarna) och när pappa låter henne ”åka själv” för den jätte stora rutschkanan (=släpper henne lite före han åker efter själv). Bobo är mer förtjust. Han gillar det men att använda ordet ”älskar” är nog för starkt, än så länge. Han tycker mest om att gå omkring och titta på saker. Han vandrar från pol till pol och funderar.
Tyvärr är det sommarstängt nu.


Ni kanske märker att ni får se och läsa om en massa saker som hänt för X antal dagar/veckor/månader sedan. Men det blir så när man varken har tid eller ork att uppdatera direkt efter varje händelse.

Sötaste tösan

2011-06-28 @ 18:25:10 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()


Med sina relativt nyodlade solrosor. Nu blommar den ena så fint på fönsterbrädan!

Mitt första dygn

2011-06-28 @ 05:44:03 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Då var mitt första dygn som gräsänka snart avklarat. Det har gått utan problem. Antagligen för att jag varit på arbetet och när jag kom hem sov barnen så sött i sina sängar. Idag är det ett morgonpass (7-16) som gäller och sedan är jag ledig i två dagar. Underbart, underbart.

 

Som vanligt har jag en massa ”borde och måste” på schemat. Men jag ska försöka hålla det till ett minimum. Antagligen kommer jag slänga ihop lite fika, kanske en cheescake. Jag fyller ju faktiskt år på torsdag och ni är varmt välkomna på fika under ons-tors :)

Dop

2011-06-27 @ 09:47:18 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()









F
örra veckan i söndags var jag och ungarna på dop. Lilla ella döptes. Mkt trevligt :)
Vi fick oss en rejäl promenad också då vi fick gå till och från kyrkan i stan. Så blir det när älskade Goben är borta på arbete. Men det gör inget, dagarna går fort när man har mkt att göra :)

Helgen

2011-06-27 @ 07:06:34 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

I helgen har jag valt att avstå ifrån datorn, uppkoppling och 24/7 tillgänglighet. Eller avstå och avstå… Jag har helt enkelt inte suttit så där väldigt mycket vid face, bloggen och allt annat och telefonen har varit på ljudlöst. Det har varit skönt och välbehövligt.

Idag åker älskade Goben igen. Och det känns helt ok. Vi klarar oss här hemma, inga problem. Men visst kommer vi sakna honom. Lite ;D

Idag återgår jag till arbetet efter två dagars ledighet. Det känns också ok. Fast nog hade jag kunnat stå över, om jag vart rik och inte varit i behov av inkomsten. Nåja… Hoppas det är nå roligt folk som jobbar idag.

Nu ska jag snart ta min kaffekopp och fortsätta söka efter vår kamera. Den är försvunnen sen igår vilket irriterar mig något fruktansvärt! Jag hade velat lägga upp lite bilder från igår.  
Bobo han sitter och ser på Pippi. Hans nya favorit, det är pippi hit och pippi dit!
Tösan ligger och drar sig i sängen. Det är så skönt när de väljer att sova tills efter 06.00 på morgonen.
Goben springer omkring och packar det sista och ser till så allt är som de ska innan han ska åka. Min älskade.

Hur ska man hinna?

2011-06-23 @ 06:11:47 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag känner jag mig lite småsliten, trots att solen kikat fram.
Igår funderade jag på hur det är tänkt att man ska hinna med ett heltidsjobb. Just nu gör jag 88%. Det är många turer som är 7-16 och 12-21. Igår gjorde jag 7-16. När man kommer hem efter en sådan tur är det bara att börja med middagen. Sedan är det bara att diska, plocka ihop den värsta röran, dra dammsugaren genom lägenheten eller fixa med tvätten. Igår hade jag dessutom glömt bort att vi skulle besöka sommarförskolan. Vilken tur att lappen hängde på kylskåpet! Vi var där i över en timma innan det var dags att handla och sedan bege sig hemåt för nattningarna.
Pust. Hur är det tänkt att man ska hinna med? Vänner, träning, storstädning, filmer, böcker, mys?

Arbete

2011-06-22 @ 05:43:33 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vad tråkigt det är att göra en lång eftermiddag/kvällstur. Det känns som att hela dagen försvinner när man far iväg vid 12 och kommer hem 21. Fast arbetsdagen var rolig. Fler nya vikarier, och en del bekanta ansikten. Det är tur att de flesta är roliga och att man kan skratta tillsammans. Jag vill ha en positiv arbetsplats.

Här sitter jag med kaffekoppen sedan några minuter tillbaka. Tanken var att jag skulle stiga upp klockan 06.00 men nu för tiden verkar jag inte kunna sova längre än till 05.30. Då är det lika bra att stiga upp.  Dagens arbetspass börjar klockan 07 och slutar 16. Sedan tror jag minsann att vi måste besöka affären och handla lite. Midsommar närmar sig och jag vill inte vara den som ställer mig i kön på fredag. Speciellt inte då jag arbetar 7-16 samma dag!

Goben är hemma

2011-06-21 @ 08:16:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Då var Goben hemma igen. Vi har haft ett försenat födelsedagsfirande med tårta och gäster under både söndagen och måndagen. Mycket trevligt!
Idag väntar ett arbetspass, 12-21. Det blir nog hur bra som helst. Jag lämnar efter mig både tvätt, disk och skitiga golv till Goben :D

Dagens önskan

2011-06-19 @ 07:30:07 Permalink dagens Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag önskar jag mig två nya skrivhäften. Som jag kan samla alla mina recept i. Visst skulle jag kunna skriva och spara/printa ut via datorn men usch så modern! Det är något magiskt över hanskrivna recept. Det tillagade smakar helt enkelt väldigt mkt bättre när man följt ett handskrivet recept!

För tillfället har jag ett väldigt gammalt häfte där min bak och mat recept är samlade i en enda stor röra. Sidorna är gulnade och sköra. De har smör- och chokladfläckar och det har ramlar ut och det fattas bitar.

God morgon.

2011-06-19 @ 06:12:36 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()


Här sitter jag med morgonkaffet. Idag vaknade jag halv sex, istället för fem! Bobo klev upp några minuter därefter. Jag känner mig lite småsliten och snorig. Kanske för att halsen och bröstet var bart under gårdagens blåsiga promenad. Förhoppningsvis släpper det nu under förmiddagen!

Jaha och idag då? Idag finns det så mycket jag vill hinna med!
Jag hoppas på att ex grannen min ska komma på morgon/förmiddagskaffe. Det var ett litet tag sedan nu igen!
Jag vill hinna duscha och fixa mig så jag ser ut som folk.
Det är dop och jag vill gärna delta. Problemet är att det är inne i stan och det är just då Bobo brukar sova… Dessutom locka vädret utanför mitt fönster inte till promenader, inte för tillfället!
Jag hoppas Pappa med familj kan komma idag, så ingen blir sjuk eller att det dyker upp någonting annat oväntat.
Jag vill hinna städa och plocka och baka och fixa.
Sedan vill jag mysa järnet med min finaste Goben som kommer hem ikväll!

 

Ja det kanske inte är så konstigt att man känner sig lite matt när man ser allt det framför sig. Som tur är så är ingenting ett måste. Det är så väldigt få saker vi människor faktiskt måste göra…
Dags att slå igång musik som gör en glad och pigg tror jag!


Imorgon!

2011-06-18 @ 20:09:41 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Imorgon kommer finaste Goben hem från Kiruna! Å vad jag längtar. Ska bli härligt att få krama och pussa honom igen. Och barnen blir nog också glada :)



Älskade Goben med en  pytteBobo i famnen!