Trött

2011-09-30 @ 15:19:19 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Just nu är jag väldigt, väldigt trött. Jag dricker kaffe i hopp om energi. Vi får väl se hur det går.
Jag borde verkligen hoppa i duschen och göra någonting åt håret. Dagen hittills har spenderats med mössa. När jag tog av mig den en sväng tidigare började Goben skratta och sa att det såg ut som att en häst hade slickat mig på huvudet.  Och jag kan ju inte annat än hålla med.  Dålig hårdag – ja!

Fredagens plan

2011-09-30 @ 06:50:52 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon gott folk!
Klockan är relativt lite. Fast de veckor jag är själv brukar jag vara mer eller mindre färdig för avfärd vid den här tiden. Allting är relativt.
Nu sitter jag här och försöker få i mig morgongröten. Att det ska var så svårt att få i sig en stabil frukost!
Snart är det dags dricka morgonkaffet och kleta på sig sminket. Obligatoriskt på morgonen. Jag skulle inte känna mig ordentligt vaken eller ”klar” utan.

Idag har vi labb på skolan. Jag är förväntansfull. Tyvärr missade jag den första (obligatoriska) labben då jag var hemma med vård av barn. Jag får försöka ta igen det vid ett senare tillfälle och se till att klara av den här. Måntro vem jag har som labbpartner?
Efter labben är det blankt på schemat med tanken är väl att jag ska stanna kvar för att repetera både matematiken och kemin.
Sedan blir det middag med familjen och avslutningsvis utgång med ett par tjejer.
Planen kan inte bli bättre än så!

Onsdag kväll

2011-09-29 @ 19:55:31 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I onsdags besökte jag och ett gäng tjejer från klassen en Paj buffé på NH. Det är ett ställe på Campus och det kärvs kårlegg för att komma in. Fördelen med stället är att allt är väldigt billigt. Maten gick på 55 kr, en  flaska öl gick på 25 kr och en flaska vin kostade en hundring!
Kvällen var riktigt trevlig med en massa fnitter och skratt.



Det måste helt klart upprepas.

Plugg

2011-09-29 @ 18:20:58 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hur stor är substansmängden kaliumjoner i

a)      3,0 mol kaliumsulfat, K₂SO₄

b)      3,5 g K₂SO₄?

Till hjälp:
K = Kalium och har atommassa 39,1
S = Svavel och har atommassa 32,07
O= syer och har atommassa 16

Konstnären

2011-09-27 @ 20:20:55 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bilden är tagen i förra veckan.
Barnen fick sitta och måla medan jag försökte räkna.



Jag är ju mäkta stolt över mina kreativa busungar!

Måndag!

2011-09-26 @ 06:22:42 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Passar på att skriva några rader här innan klockan blir för mycket. Jag har just avslutat min frukost och nu ska jag bara dricka upp kaffet. Sedan är det dags att väcka småtrollen.
Måndag morgon innebär förskola och skola. Äntligen. Nog för att det är mysigt att ta en lite ”break” och stanna hemma en dag eller två med dem men en halv skolvecka är inte ok! Jag vill inte ens tänka på allt jag missat, även om jag tappert försökt plugga på här hemma. Och kanske hade det varit lite mer ok om jag inte hade varit själv. Då hade man kanske fått någonting gjort på eftermiddagen i alla fall. Som det sett ut i veckan så … ja låt mig bara säga att det är väldigt svårt att fokusera när barnen inte vill sitta still.

Nåja. Ny vecka och allt de där ni vet.

Bekantskapskretsen

2011-09-24 @ 19:20:00 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Både igår och idag har jag fått umgås med trevligt och avslappnat folk.
Igår kväll var det tända ljus, bakgrundsmusik, sovande barn, te med avec och en lite jäger tillsammans med en klasskamrat. Idag var det kaffe, matlagning, busiga barn och lite allmänt kaos med en bekant.
Det känns så bra att kunna sälskapa med avslappnade och humoristiska människor. Att kunna prata på om allt och inget. Att kunna skämta och skratta och endå få ut någonting av det hela. I början var jag så rädd för att bli ensam. Vi flyttade ju så långt och till en stad där vi knappt kände någon.
Inte för att bekantskapskretsen är så överdrivet stor ännu, men det kommer ;D. Hittills har det ju gått bra. Jag trivs med dem jag lärt känna. Det är så lätt att hitta gemensamma intressen och tankar. Serier, utbildning, utgång, öl, böcker och jag vet inte vad.

 

Efterlyser te-gäster

2011-09-23 @ 16:57:32 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()



Efter att ha vabbat över halva skolveckan är jag i sjukt stort behov av umgänge,
med vuxna, vuxna som kan säga någonting annat än "nej", "min" och "vill inte"!



Dagens önskan

2011-09-22 @ 16:52:53 Permalink dagens Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag vill ha, GE MIG



Finns bland annat här http://www.firebox.com/product/1912/Periodic-Table-Shower-Curtain ifall någon tycker jag behöver en försenad födelsedagspresent eller en för tidig julklapp!

Vård av barn

2011-09-22 @ 07:27:12 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon!
Jag har visst glömt att nämna att jag har befunnit mig hemma under hela gårdagen.
I tisdags ringde de från fsk och meddelade att barnen var väldigt dåliga i magen. Misstänkt magsjuka. Självklar hämtade jag hem dem.  Och självklart faller det på mig då finaste Goben är i Kiruna denna vecka. Det är lite lustigt det där, sjukorna har en förmåga att pricka in de veckor han är bortrest.
Under onsdagen var de hur som helst pigga och glada. De busade på i 110 medan jag tappert försökte plugga kemi och matematik. Jag gladde mig trots allt då jag trodde att vi skulle kunna återgå till skolan och fsk på torsdag. Tyvärr hade jag fel. Bobos mage var inte alls återställd. Pigg och glad, javisst! Avföring i flytande form, javisst! Trevligt, absolut inte!
Så vi blir hemma idag också.

Den här ”vård av barn” veckan kommer väldigt olägligt. Vi har nämligen den första dugga (i matematiken) i början av nästa vecka. Och min fokus är … väldigt oskarp. Jag klarar helt enkelt inte av att sitta med skolböckerna här hemma när disken, tvätten, golven och allt annat som hör hushållet till kallar. Och om man nu mot förmodan ignorerar all städning så har man fortfarande barnen som behöver uppmärksamhet.
Nej det passar verkligen inte bra.


Tur att de är världens finaste!

Dagens önskan

2011-09-21 @ 18:58:40 Permalink dagens Kommentarer (0) Trackbacks ()

Just nu önskar jag mig verkligen denna:


Star wars boxen med alla 6 filmer + en massa extra material.
Snälla ge mig!

I söndags

2011-09-21 @ 07:10:19 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

I söndags besökte vi denna otroligt fina lekpark som ligget i Berghem.

Som ni kan se är det ju bara att flytta hit nu Camilla, inte har ni nå där borta. M får pendla till utbildningen, de är inte så långt! ;D





Det var väldigt roligt. Vi busade på i över en timme och barnen var ordentligt trötta och varma när det väl var dags att bryta upp.
Det är så kul att se att de satsas på ordentliga lekparker här borta!








Ja det var verkligen en lekpark för både stora och små!

Längtar

2011-09-18 @ 20:04:05 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

HÖRRNI!
Det är bara 10 veckor kvar till första advent ;)

Lördagen

2011-09-18 @ 07:40:23 Permalink dagens Kommentarer (2) Trackbacks ()

Igår spenderade vi som sagt ett flertal timmar utomhus. På förmiddagen promenerade vi ner till Nydalasjön och vek av åt vänster. Sjön är rätt stor och om jag inte mins helt galet så ska det vara kring milen runt. Men vi gick inte runt hela!  Nej vi nöjde oss med att strosa på ett tag och njuta av naturen, gå ut på en brygga och efter ett tag vända om och undersöka badstranden med tillhörande klätterställningar. Sedan var det dags att besöka vårt Ica och gå hem för lunch.














Efter att Bobo vilat och vi fått samla krafter begav vi oss ut igen. Återigen ner mot sjön men denna gånge vek vi av mot höger. Det var väldigt vackert så länge vi befann oss nere vid sjön men efter ett tag vek vi upp mot den asfalterade gågatan bredvid vägbygget. Det var väl inte så där … vackert. Men barnen fick se en grävmaskin på nära håll och oj vad spännande det var!  
Eftersom jag råkat nämna det magiska ordet Lördag fick vi snällt gå förbi Ica igen. På vägen hem hann vi besöka en riktigt fin lekpark och efter det tog vi en omväg, förbi vattentornet, hem.
väl hemma avslutades kvällen men varma mackor till (en sen) middag.













Utomhusdag

2011-09-17 @ 19:38:39 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi har haft en väldigt fin utomhusdag idag. Bilder kommer lite senare. Just nu lägger finaste Goben Bobo. Tösan får stanna uppe och titta på tv ett tag till och jag ska förbereda en omgång alfapet.