Barnens förskola

2011-09-07 @ 06:16:00 Permalink att vara mamma Kommentarer (1) Trackbacks ()

Här kommer ett snabbt inlägg så här på morgonen

Avståndet mellan hemmet och förskolan är 4,8 km. Det tar ungefär 45-60 minuter att gå, beroende på hur hurtig man känner sig. Vägen hem tar oftast längre för då vill barnen gärna gå själv.  Hur som helst så får jag mig ordentliga promenader här borta!

Barnen går på en förskola där det finns fyra avdelningar. Just deras avdelning har finska pedagoger och man talar enbart finska i gruppen. Det är därför vi har valt just denna förskola.
De arbetar mycket med matte och NO. De arbetar också mycket med ” gammalt blir nytt” och gör egna fågelbad av cement, ”kristallkronor” av gammalt skrot, syr kläder barnen kan klä ut sig i osv.
Ute på gården leker alla avdelningar tillsamman. De har en stor och fin gård där det finns både asfalt, gräsmatta och skog. I skogen finns en grillplats och en trädkoja. På gräsmattan finns vinbärsbuskar, egenodlade grönsaker, kullar och lite annat. Dessutom fler klätterställningar, rutschbanor, gungor och andra leksaker.
Pedagogerna verkar vara bra. Jag tycker hela förskolan verkar vara bra. Barnen har kommit sig till ro och verkar också trivas, vilket är huvudsaken!
Jag har fler bilder att visa men de är på den andra datorn och kommer senare!




Men visst saknar vi Trollen (förskolan i Kalix) !


Kommentarer

Postat av: camilla'

vad härligt ställe det låter som att vara!

2011-09-08 @ 21:47:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback