Fredag

2012-08-31 @ 09:24:00 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Det är fredag idag, och just idag innebär det att det är dagen före bröllopet. Och mitt största orosmoment just nu är tentan/provet/testet i matematiken! De där kalla fötterna som alla pratat om har inte visat sig, eller ja… men det var ju inget som inte gick att bota med hjälp av tofflor ;)
Få se om nerverna hamnar utanpå skinnet efter att skrivtiden är avslutad.
Äsch nej, då kommer jag bara vara så otroligt lycklig över att få komma hem till mina bustroll och min älskade. Å så jag längtar efter dem! 

super speed

2012-08-30 @ 07:40:06 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

När hann det bli torsdag? Tenta imorgon och bröllop på lördag. Ja det är sällan man har en lugn stund. Livet är fartfyllt. Vardagens gråa lunk går på super speed och jag snubblar med så gott det går.
Sagt med all den värme och positivitet jag kan uppbringa.

Självklart välkomnar jag fart och fläckt. Det vet ni som känner mig. Det är svårt att sitta still allt för länge!  Men ibland är den där dödligt tråkiga vardagen så varmt välkommen. Man måste ha balans i livet.

Någonting säger mig att efter den här helge, då, då jäklar blir det skillnad. Då kommer jag storkna i rutiner och det vardagliga. För då är alla stora förändringar gjorda för i år. Då gäller det helt enkelt att hitta det som passar oss. Hitta balansen mellan familjen, skola och det sociala livet. 

Lunchföreläsning

2012-08-28 @ 11:59:27 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag tog inte med mig någon lunch idag men det visade sig att det inte gjorde något. Vi har en lunchföreläsning med Sveriges ingenjörer och de bjudet på både mat och mappar.

Dagens matematiklektion

2012-08-27 @ 19:03:24 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sittning

2012-08-27 @ 18:54:58 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ikväll blir det utomhus sittning. Tema: katastrof, HET gänget har blivit utsatt för en tornado

Så är det

2012-08-27 @ 10:23:34 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Efter ett par timmars lektion kan jag konstatera följande:


* Jag hänger nästan med. Jag gissar på att jag ligger på medelnivå.
* Kurslitteraturen är på svenska men läraren är engelsktalande.
* Det är svårt att förstå alla förklaringar då man helt enkelt inte är bekant med de engelska termerna.
* Spotify är fortfarande ett väldigt bra hjälpmedel när klassrummet är fullt. 

Måndag morgon

2012-08-27 @ 07:14:02 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Morgonen inleds med en tallrik gröt, ett kokt ägg, ett glas juice och som alltid en kopp kaffe.
Och fjärilar i magen. Idag har vi nämligen den första riktiga lektionen i den första matematikkursen som ska läsas under dessa fem år. Om jag förstått det rätt så är det en repetitionskurs vilket känns bra. Men, som jag nämnt tidigare, så är tentan redan på fredag… Nåja, repetition. Derivator, andragradare, polynomdivision, kvadreringar, sinus-kurvor och sådant där. Hur svårt kan det bli?




Hjälp! 

Andra veckan

2012-08-26 @ 19:10:33 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag har just inlett min andra vecka här i Luleå.
Rummet börjar arta sig nu när jag fått hit en matta, en spegel och internet! Dessutom har vi möblerat om lite. Jag tror jag kan börja trivas här, fastän det känns lite ensamt nu.
Men imorgon drar den första matematikkursen igång, och tentan är redan på fredag. Jag gissar på att många av nästkommande veckans kvällar kommer spenderar framför den boken! Dessutom har jag bokat in mig på två sittningar. Och veckan efter det drar de lite tyngre kurserna igång och då lär man sitta med näsan i böckerna. Och skulle jag nu få någon timme över så verkar alla klasskamrater väldigt trevliga och det är inte omöjligt att vi börjar umgås på fritiden. Japp, tiden lär flyga iväg och innan jag vet ordet av så är det fredag och jag kan åka hem till mina kära igen.

Lördag

2012-08-25 @ 13:15:05 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag är det Gobens tur att fara ut på bus. Själv är jag hos mor min för att fixa med lite bröllopsbestyr. Alltid finns det något att göra!

Hoppas du får en rolig dag älskling!

HET

2012-08-24 @ 09:25:56 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag är så HET, så HET!

För er som undrade uti HET gänget, hoppas de kopplar nu ;)

Första lektionen väntar

2012-08-23 @ 08:45:09 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gårdagen var väldigt trevlig och jag är glad för allt vatten som delades ut och att jag avrundade i god tid.
Inläggen blir väldigt korta då jag fortfarande inte har tillgång till internet här. Mobilen får duga.

Idag har vi introduktion i vår första matematikkurs. Litteraturen är på svenska men jag hörde viskningar om att föreläsningarna blir på engelska. Det ska bli spännande att se om det stämmer och hur det i så fall går!

Då kör vi!

2012-08-22 @ 18:01:52 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Första dagen på universitetet är påbörjad men ännu inte avslutad. Tar en paus hemma i sängen men snart är det dags att möta upp resten av HET (någon som kan lista ut vad det står för?) gänget och fortsätta lära känna varandra.

Idag är det dags

2012-08-22 @ 07:32:29 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Idag är det dags. Idag är det upprop. Jag ser fram emot det samtidigt som jag är lite nervös. Kommer matten vara för svår? Kommer nollep kännas helt fel? Kommer resten av min klass bestå av 18-åringar?
Idag får jag förhoppningsvis svar på en del av frågorna.

Energi

2012-08-20 @ 15:15:40 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Intar energi i flytande form i hopp om att orka dona klart här i mitt andra hem. Än så länge känns de lite tomt och ensamt men det är nog bara en fråga om tid.

Möhippan

2012-08-20 @ 08:32:54 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

I lördags blev jag hämtad av ett gäng tjejer och så startade min möhippa. Det var en väldigt rolig eftermiddag/kväll och jag ser med spänning fram emot hur bilderna blev.
Dagen efter var formen inte riktig vad den borde vara. Men det värsta är nog träningsvärken/ den vanliga värken i benen!
Ett stort Tack till alla som deltog och gjorde dagen till vad den blev!