God jul!

2012-12-24 @ 06:56:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon och God jul!
Ja då var dagen här, dagen som så många väntat på. Jag kan tänka mig att det finns en hel del förväntansfulla små liv där ute och så fort mina små bustroll vaknar lär de bli en av dem. Men just nu sitter jag här helt själv med min kaffekopp och njuter av stillheten. Både barnen och Goben sover och de lär sova några timmar till. Gårdagen blev rätt sen och denna dag lär också bli  lång. Det är bäst de får vila lite till innan vi serverar frukost. Då hinner jag kanske rulla håret mitt i lugn och ro, pensionär som jag är ;) 

 

 
 

Dan före dan

2012-12-23 @ 19:09:03 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag och barnen har myst ner oss i soffan med pyjamasar, kuddar, filtar och pepparkakor. Det vankas uppesittarkväll och barnen får somna i soffan om de inte självmant går i sängs.
Goben ansluter sig till sällskapet lite senare men han lär missa den första rundan. Vilken tur att jag har två små bustroll som håller mig sällskap och hjälper mig hålla reda på lotterna!

Mysteriet på greveholm- Grevens återkomst

2012-12-23 @ 09:02:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Här inleder jag och tösan morgonen med kaffe (för min del) och Mysteriet på greveholm- Grevens återkomst (för oss båda). Killarna sover fortfarande så de får se det ikväll. 

Har ni sett på årets julkalender?

Glädje åt er!

2012-12-21 @ 18:03:08 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är hela familjen H samlad igen. Egentligen har jag inte speciellt mycket att säga, jag vill mest kika in här och sprida lite julglädje. Det är nog fler än jag som har haft svårt att få till den där riktiga julkänslan i år. Som tur är har den infunnit sig hos mig, och den kommer förhoppningsvis snart att infinna sig hos dig med!


Här hemma fortsätter vi slå in julklappar, skak på rumpan till julmusik och koka kola. Allt sådant där härligt juligt!

Julkänslan

2012-12-20 @ 23:11:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Klockan är väldigt mycket, med tanke på vilken tid jag brukar lägga mig, men det är det värt. Julkänslan har äntligen infunnit sig! 
 
 
 
Ibland är det så skönt att vara helt ensam och dona på. Nog för att jag älskar min maken men ibland är det verkligen skönt att bara få vara ensam och rocka loss till sjukt dålig julmusik samtidigt som man kokar knäck och slår in klappar till alla snälla barnen! 

Härligt

2012-12-20 @ 19:28:59 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det blev som jag tänkt. Jag och Bobo åkte hem lite tidigare medan Goben och tösan stannade kvar i Haparanda. Jag är verkligen lyckligt lottad som har en sådan fin familj! Jag menar det är inte alla äkta makar som gladeligt stannar hos svärföräldrarna och sover över en natt eller två utan sin fru. Och det är väl inte alla svärföräldrar som tycker det är jättekul att få en svärson hängandes på halsen utan sin dotter. Men det är inget problem i den här familjen. Ja tänk vad fint man kan ha det, så mycket kärlek och omtanke!

Jag och Bobo befinner oss som sagt i Kalix. Vi har spenderat tiden här med att tvätta, fixa och dona. Laxen tinar och köttbullarna är rullade. Nu återstår lite mer städning, knäckkokning, och annat sådant där härligt juligt. 
 

torsdag

2012-12-20 @ 09:28:51 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I skrivandets stund befinner jag mig på mammas soffa med kaffekoppen i högsta hugg. Eftersom vi glömt mobilladdarna hemma och datorn är beslagtagen av små bustroll som ser på julkalendern så sitter jag med mammas androida. Det känns lite ovant men uppenbarligen är det hanterbart med tanke på inlägget ;). 
Goben ska se hockey ikväll och själv funderar jag på att åka hem för att hinna grava laxen, rulla köttbullarna och slå in julklapparna. Och plugga. Fast det låtsas jag inte om. All fokus på julförberedelserna! 

Typiskt

2012-12-18 @ 05:41:25 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nog är det väl typiskt, eller ska jag kanske säga självklart? Idag ska jag skriva en tenta men annars har juluppehållet börjat och samma dag som vi hade den sista lektionen för i år kom den där känslan. Ni vet den där känslan av lite ont i halsen, lite uppsvullen kring näsan och lite ont i kroppen. Sedan växer det för varje dag utan att egentligen bryta ut ordentligt.
Nu tycker jag nog att förkylningen kan hålla sig i schack tills efter tentan. Och efter det också, för den delen. Jag har nog så mycket skolarbetet och julförberedelse att pyssla med utan att bli sängliggande.
Men nog är det väl typiskt? 

Pepparkaksbak

2012-12-18 @ 05:24:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det har faktiskt hänt en hel del här hemma, fastän jag inte uppdaterar här. Dels har jag blivit väldigt dålig på att använda kameran och dels har jag inte haft tid/lust. 
Men här kommer i alla fall en halvtaskig bild från det årliga pepparkaksbaket, som ägde rum i början av december. 
 
 
De små bustrollen och deras kusin. Det blev inte speciellt många pepparkakor och de som blev har hamnat i en burk där de får förbli. Hembakta peppakakor är verkligen inte gott! Men ack så roliga att göra :D 

God morgon.

2012-12-14 @ 06:09:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Idag vaknade jag 05.30 och kände mig alldeles utvilad. Efter ett tag bestämde jag mig för att stiga upp och hoppa i duschen istället för att försöka somna om. Detta lär leda till att jag kommer gäspa mig igenom hela långa dagen.

Idag åker jag hem till den finaste familjen, och så får jag stanna där tills på tisdag! I ärlighetens namn skulle jag kunna hoppa på nästa buss men jag borde verkligen gå på lektionerna idag. Åh, beslutsångest!

Suck

2012-12-12 @ 06:49:47 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Imorse när jag skulle se hur vädret förväntades bli fick jag även syn på den förutspådda solupp- och nergången. Det är kanske inte så konstigt att man blir lite nedstämd. Vilken tur att det finns D-vitamin på flaska. Fast jag måste säga att jag föredrar den riktiga varan!

Pluggar hårt

2012-12-12 @ 05:37:59 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag lever fortfarande på känslan från helgen. Vi hade det väldigt fint med både nya och gamla bekanta, bus på badhus, middagar med levande ljus, lussekattsbak och lite tv-tittande.
Idag befinner jag mig hemma, inte för att jag inte varit till skolan utan för att jag åkt hem en lite sväng. Jag saknar familjen så fruktansvärt mycket när jag är borta och i jämförelse är ”stiga upp klockan fem på morgon och spendera en och en halv timmer på bussen” inte så farligt.

För övrigt pluggar jag hårt. Vi har en väldigt intensiv period i skolan med ett flertal labbar, rapporter, duggor, förberedande labb uppgifter och home assignments som ska göras. På det borde vi räkna i böckerna men som det ser ut just nu så går det helt enkelt inte. Det får bli under juluppehållet (som börjar på fredag), eller egenstudietiden som det också kallas. Åh vad jag längtar. Då kan jag spendera all min tid hos min familj. Även om en stor del av tiden kommer gå åt till studierna. 

God morgon

2012-12-06 @ 07:30:22 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det är så underbart att kunna sova hemma mitt i veckan. Det är nästan otroligt hur underskattad en vardagsmiddag/kvällsmat är. Fast jag har det kanske rätt bra då maken har hela hushållet skinande rent och serverar en utsökt middag som förtärs i skenet av levande ljus.
Tyvärr är det inte lika underbart att stuga upp vid fem på morgonen och spendera över en timme i en väldigt mörk buss.