Tisdag

2012-02-29 @ 15:16:10 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Duggaplugga och eftermiddagsfika

Soliga söndag

2012-02-26 @ 14:44:29 Permalink att vara mamma Kommentarer (2) Trackbacks ()

Idag har vi tagit igen lite frisk luft. Vanligtvis promenerar vi fram och tillbaka till fsk och skolan vilket ger oss strax över två timmar utomhus. Om jag kommer iväg tidigare från skolan brukar barnen få gå större delen av vägen vilket betyder att promenaden förlängs med ungefär en timme.
Men den här veckan har jag vabbat sedan i tisdags. Det är så typiskt att det ska hända då jag är själv med barnen. Att missa tre dagar på skolan kan vara ganska förödande…

Hur som helst. Det är så vackert väder här idag så vi bestämde oss för att gå ut kring 10-tiden.



Vi klättrade upp och ner både här och där.



Vi tog med oss lunchen. Mackor, banan, kycklingbitar från gårdagens middag och varm oboy.

Sedan promenerade vi ner till Nydalasjön. Där busade vi ett tag innan det var dags att promenera hem igen.





Om ni vill vill se fler bilder är det bara att kika in på PIXBOX <--- klicka där

Nya utekläder

2012-02-26 @ 08:45:08 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tösan har lyckats växa ur sin overall. Den satt så bra när den första snön föll men nu är det ju bara att inse att litenskiten börjar bli stor. 
Som tur är så är reorna igång och vi fick detta sett för 500 kr!


(bilden gick inte att vända då jag fört över den från telefonen och in i datorn)



Jag vill egentligen att hon ska ha en overall. Det kan hon ta på sig helt själv och även om jackan har ett "snölås" så är jag skeptisk. Efter några vändor upp och ner för alla snöhögar så...
Nåja, det blir nog bra. Och som  jag nämnde tidigare så reorna igång och så fort Goben kommer hem så ska vi besöka några butiker i hopp om att göra ett fynd som kan passa nästa år med.

Bilder

2012-02-26 @ 07:48:03 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bilderna är rätt gamla men de var länge sedan jag tömde kameran, den riktiga kameran. Nu för tiden får telefonen agera kamera. Det är lite tråkigt men det är så mycket lättare att ta med sig den. Speciellt nu under vintern då jag sälla har med mig en handväska!

Hur som helst är bilderna tagna förr-förra veckan då jag var själv med kidsen. Jag gissar på att de var under helgen men vilken dag är osäkert.
Det var vackert väder och vi passade på att ladda med extra mycket solljus. Vädret var så underbart så jag passade på att ta med kamera. En så vacker dag måste helt enkelt förevigas ordentligt!
Vi har ingen systemkamera med den vi har duger fint för oss. Bilderna blir, enligt mig, bra. Inte helt ok utan bra. Visst hade de kunnat bli bättre och det har varit väldigt roligt att leka lite med skärpan men, men ...    
Den estetiska ådran och intresset för fotografi får helt enkelt stå åt sidan för tillfället och då känns det väldigt onödigt att investera i "bättre prylar".

Nåja, håll tillgodo:


Finaste Bobo


Finaste tösan


Jag älskar att ha skogen så nära


Fastän det blir lite skuggigt bland alla träd




Jag




En pinne med en massa lav på, intressant!




Utforskar nya vägar


Mellis


Fredag morgon

2012-02-14 @ 09:26:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

På fredag känns det alltid lite lättare att promenera iväg till skolan. Då vet man ju att helgen väntar runt hörnet!

God morgon

2012-02-09 @ 06:20:52 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon folket. Idag skriver jag på datorn. Det var väldigt länge sedan jag skrev ett blogginlägg härifrån. Den nya telefonen fungerar finfint till att blogga med, speciellt då man kan ”passa på” lite då det passar en själv. Men idag sitter jag här med kaffekoppen och knaprar på tangenterna.

Egentligen finns det inte så mycket att säga. Jag är lite småtrött, som vanligt. Sömnen blir aldrig sammanhållen. Jag väcks minst två gånger per natt vilket är väldigt frustrerande. Jag misstänker även vitamin- och järnbrist. Och så är det ju det här med mörkret.  
Som tur är börjar det ljusna här i Umeå. Ja alltså inte riktigt ännu men när vi promenerat halvväg mot förskolan är så brukar det inte vara kolmörkt. Dessutom kan dagsljuset hålla i sig till en bit efter tre. Det är på gång! snart börjar det bli dags att tömma kaffekoppen, borsta tänderna och väcka barnen.

Musik

2012-02-06 @ 15:43:31 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tidigare har jag haft lite svårt för att lyssna på musik samtidigt som jag pluggar. Men nu, i ett fullsmockat klassrum, när vi nästan bara använder siffror och div matematiska samband är det guld värt!

För tillfället lyssnar jag mycket på Melissa Horn och J.H Bach.

Lördagkväll

2012-02-04 @ 18:30:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Repeterar enhetscirkeln och lite trigonometriska formler med ett glas rött och Melissa Horn.

Om ett par timmar kommer T och då knäcker vi oss varsin öl framför melodifestivalen.

Mitt i veckan

2012-02-03 @ 21:06:48 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I onsdags passade jag på att umgås och aktivera barnen lite extra. Vi bakade kokosbollar (som mest kan liknas vid kattskit, se bilden!), målade med fingerfärg och avslutningsvis klämde jag mig ner i badet med båda två.

Sjuk

2012-02-01 @ 09:48:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Under föregående vecka försökte jag på alla sätt och vis förebygga dessa förkylningar som verkar gå nu. Jag köpte hem kilovis med apelsiner, jag köpte hem blåbär och hallon som mixades till smoothies, jag klädde mig varmt och jag åt till och med järntabletter.
Hjälpte det?
Nej.
Igår fick jag spendera eftermiddagen i sängen tillsammans med den förbenade febermaran. Fy och tvi säger jag.

Idag mår jag dock bättre. Jag är glad för att vi fortfarande har kvar några påsar finrexin. Tyvärr börjar förrådet sina så snart är det dags att bege sig till Finland igen.
Nej nu ska jag drick ur, avsluta uppgiften och sedan planera veckans middagsschema.
Skål hörrni!