Lördagens kvällsnöje

2012-01-29 @ 08:13:21 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bestod i att renskriva (och förstå) fysikanteckningarna tillsammans med Sofia och Linnéa. För att lyxa till det lite extra bjöd jag på blåbärs- och hallonpaj och lite te. Eller jag drack kaffe.
Tänk så fort närmare tre timmar flyger iväg när man sysslar med sådant här:

Skapandet fortsätter

2012-01-28 @ 21:43:24 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Efter att ha skapat fyra underbart kletiga "tavlor" fick vi hoppa i badet.

Därefter fortsatte skapandet i köket.

Konst

2012-01-28 @ 15:34:44 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi utvecklar det kreativa som ligger på lur inuti oss och skapar konstverk.

Hemskt fin

2012-01-28 @ 09:29:25 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I onsdags, efter duschen, kände jag för att ta hand om mig själv lite extra så jag smetade på en djuprengörande ansiktsmask. Det kändes väldigt bra.
Men det tyckte INTE Bobo. Nej han började nästan gråta när han fick syn på mig och vägrade komma i famnen så länge jag hade på mig kletet!

Ledig mitt i veckan

2012-01-27 @ 06:16:55 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

I onsdags hade vi inga lektioner eller någonting annat som på något sätt kunde kräva närvaro på skolan. Så istället för att vara duktig och faktiskt masa mig dit och repetera/ta igen sådant jag inte hunnit med bestämde jag mig för att vara ledig. Och det var så skönt!

Jag och Bobo hann med en hel del. Bland annat badade vi i närmare en timme och sedan var vi ute i det fina dagsljuset i över tre timmar då vi passade på att promenera bort till Ersboda centrum. Där gick vi runt på Rusta, Apoteket och Coop.

Ibland behöver man en ledig dag mitt i veckan!

Åter på skolan

2012-01-24 @ 11:43:08 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vård av barn

2012-01-23 @ 07:51:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Eftersom finaste Bobo är så snorig och har hostat så mkt under natten och morgonen bestämde jag mig för att "vabba" idag. Jag tänker som så att om han får vila idag så kanske han orkar med resten av veckan.

Nu ska jag återgå till De trigonometriska funktionernas derivator.

Hemmafru

2012-01-22 @ 12:00:22 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår lekte jag hemmafru. Jag stod framför spisen i flera, flera timmar och nu är frysen full med matlådor. Gulaschinspirerad köttfärssoppa, tex-mex soppa och 1600 g köttfärs omvandlades till köttbullar.

Så nu har vi lite middagsmat som vi kan värma upp efter långa dagar på skolan och förskolan.

Fredag

2012-01-22 @ 11:46:45 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

I fredags fick tösan följa med en förskolekompis hem till henne och leka. Hon var där från två till fem och lekte. Kring fem fick resten av familjen komma hem till dem och vi blev bjuda på pizza och paj. Det var en väldigt trevlig kväll som hela familjen uppskattade. Barnen tyckte det var roligt med lekkompisar och nya leksaker medan vi lite äldre uppskattade att slippa matlagningen och en pratstund med andra vuxna. Helt plötsligt var klockan åtta och det var verkligen på tiden att åka hem med de små. Jag hade planerat att svänga förbi en klasskompis men då Goben inte var helt ok valde jag att stanna hemma. Vi får träffas och hänga en annan gång.

Det var de värt

2012-01-19 @ 21:15:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Alla timmar framför böckerna gav utbetalning. Jag fick 25,5 av 28 på fysiktentan!

Beslutsångest

2012-01-19 @ 08:53:43 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tentan är skriven och det känns fint. Den kändes inte så där super-mega och överdjävligt svår.
De senaste dagarna har jag funderat mycket på det framtida studievalet. Mitt år som basårstudent börjar gå mot sitt slut och det börjar bli hög tid att fundera på vilken utbildning som ska följa. Att det är en ingenjörsutbildning och att jag kommer sitta vid skolbänken/i föreläsningssalarna i fem år till råder det ingen tvekan om. Men vad kommer dessa föreläsningar handla om? Vad kommer mina böcker lära mig? Och vart kommer jag inta denna kunskap? Tidigare trodde jag valet stod mellan två inriktningar. Den ena tror jag är väldigt roligt, ett ämne jag verkligen intresserar mig för. Det andra kan nog erbjuda en bra framtid med stora arbetsmöjligheter och en vettig lön, även i mindre städer. Sedan insåg jag att en av inriktningarna fanns vid ett annat universitet som jag hört mycket gott om när det gäller tekniska utbildningar. Så nu står jag här och ska välja mellan dessa tre.
Hur sjutton är det meningen att man ska kunna välja?

Dagsljus

2012-01-17 @ 21:44:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag har vi spenderat förmiddagen utomhus, i det underbart härliga och något sällsynta dagsljuset.
Egentligen borde jag väl spenderar de timmarna framför böckerna men nej. Ibland behöver man energi. Och dessutom hann jag med ett par gamla tentor mot eftermiddagen.

Tenta

2012-01-17 @ 19:47:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Imorgon gäller det. Igen. Kl 09.00 skriver jag min tredje tenta. Denna gången i fysik.

Önska mig lycka till!

Hjärngympa

2012-01-16 @ 18:56:04 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

För er som har lite att göra

God morgon förkylning.

2012-01-14 @ 08:27:31 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ja vad säger man? Timingen hade kunnat vara bättre. Och sämre med för den delen. Att bli förkyld nu när man är själv med de små och med fyra dagars tentapluggande framför sig är väl inte så lyckat. Men samtidigt hoppas jag på att förkylningen ska hinna släppa innan själva tentan. Igår hade jag utvecklat en plan. Jag hade tänkt mig att vi skulle ha det väldigt fint och mysigt här hemma på kvällssidan så att barnen skulle komma ner i varv samtidigt som de skulle få vara uppe lite senare och på så vis skapa sovmorgon dagen efter. Eftersom jag kände mig krasslig redan på skolan så bestämde jag mig för att hämta upp pizza på vägen hem. Barnen var överlyckliga och vi dinerade framför tv:n. Som vanligt när vi hämtar hem pizza såg vi på ”Drakfilmen”. Efter maten fortsatte de se film samtidigt och jag pysslade på med annat. Barnen hämtade täcken och kuddar till soffan och låg där bredvid varandra oh hade det mysigt. Planen fungerade perfekt. De var nere i varv. De la sig en timme senare än vanligt. Men sedan hände någonting för klockan 05.00 imorse vaknade tösan och ropade på mig. Och så vaknade Bobo också. Och så var dagen igång. För att ta mig igenom det här tänkte jag ge mig själv den här dagen. Inget pluggande. Bara lugn.