Hem!

2012-03-31 @ 07:14:40 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Nu är väl allt mer eller mindre klart. Det saknas några underskrifter men det är nog bara en tidsfråga.
Vi flyttar hem igen. Till sommaren packar vi ihop allt och styr kosan upp mot Norrbotten!
Jag kommer sakna Umeå något enormt med det blir nog bästa så här. Familjen vill hem och jag måste erkänna att det vore lite lättare på hemmaplan. Jag har kämpat mig igenom dessa månader och det går, jag klarar det. Men ååå så mycket lättare det vore med tillgång till barnvakt de gånger barnen blir sjuka och jag verklige, verkligen borde vara på skolan.
Och det är inte bara barnen och Goben som saknar familjen och vännerna. Nej det blir nog bra. Snart kommer vi hem igen.

Högskoleprovet

2012-03-31 @ 07:04:47 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Idag är det då dags för det där högskoleprovet. Jag har skrivit det en gång innan och kommer skriva det en gång till. Idag.
Grejen är den att jag inte kan låta bli att fundera på hur sjutton jag tänkte där. Räcker det inte med två tentor på en vecka? Vad är det som får mig att tänka ”Jo men om jag tentar bort en 10,5 hp kurs på måndag och sedan en 12 hp krus på tisdag och så tar jag högskoleprovet på lördag… Jo men det blir bra!”. Jag har ju knappt hunnit kolla igenom hur det nya provet ser ut!
Nåja, det blir nog bra. Förhoppningsvis tar jag mig in med föregående års resultat.

I Onsdags

2012-03-30 @ 09:36:58 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Det visade sig att jag fick vara ledig hela långa veckan, vilket var en väldigt trevlig överraskning! Det är inte ofta det händer.

Så i onsdags passade vi på att dra en heldag på stan.
Vi drog ner vid tio tiden och strosade runt.


I parkeringshuset. Vi kör alltid
(nästan) högst upp för att slippa trängas
med de andra bilarna


Vi passade bland annat på att besöka MVG där jag köpte mig lite nya örhängen och Goben försökte hitta någons slags förvaring till både mobiltelefonen och korten.


Inne på MVG

Självklart blev det lunch på stan. Det är lite tråkigt när vi har så dålig koll på hur utbudet ser ut när det kommer till just den biten. Vart kan man käka ok lunch till ett ok pris och som dessutom är någorlunda barnanpassat? 
Det fick hur som helst bli burgare, det brukar alltid gå hem!



Med mätta magar fortsatte vi. 
Vi besökte lite fler butiker och sedan råkades vi gå förbi ett bibliotek. Eftersom jag aldrig besökt biblioteket på stan så ville jag gå in och kika. Det var riktigt mysigt, speciellt på barnavdelningen. Jag och tösan stannade kvar ett tag och läste Pippi medan Goben och Bobo fick gå iväg. Det var lite för svårt att sitta still för vissa unga herrar… Hihi.







Sedan bestämde vi oss för att besöka strömpilen. Där gick vi omkring på HM som hade REA på nästan hela butiken! Nackdelen var väl då att vi var där med två små och …ja, ni fattar!
Men jag provade lite kläder och fick med mig en kasse hem. Mestadels är väl tänkt för lite varmare väder, men hittills har vi lyckats hålla oss på den positiva delen av celsiusskalan.


Utanförs strömpilen. Bilden suger men jag ville bara visa er vilka fina jackor
barnen har fått av svärmor :) Exakt likadana, så nu är de inga sura miner!

Självklart passade vi påa tt besöka mataffären. Men de var på Ersboda. Vi for verkligen runt hela Umeå denna dag! 



Sedan var det

Dags för mellis. Lite extra energi innan dagens sista stopp.



Tillsist besökte vi badhuset på Holmsund. Det är en minivariant av ett äventyrsbad för småbarn. Jo, så skulle jag nog vilja beskriva det. De hade en rätt stor pool för de allra minsta med grunt, varmt vatten. De fanns ett par små, små rutschbanor och till och med en lite bubbelpool! 
De hade tropiktema så det fanns en massa konstgjorda palmer, papegojor och diverse tropiska djur i poolen. Det var riktigt mysigt.

Självklart fanns det ett gäng vanliga rutschbanor och en större pool också. Tyvärr tog jag inte med mig kameran in.



Där vid 18-tiden var det så dags att styra bilden hemåt. Eller ja, mot Mariehem i alla fall.
Före vi kunde komma hem var vi ju tvungna att besöka vårt lilla Ica och inhandla bröd till middagen.




Efter allt rantande hade jag nästan sett fram emot en lugn kväll i soffan tillsammans med min käraste men så blev det inte. Istället messade en klasskompis och undrade om jag skulle hänga med på krogen och ta ett par öl för att fira att tentaperioden var över.




Ja det blev verkligen en heldag med full fart från morgon till kväll. Men det är så det kan bli ibland och det var riktigt, riktigt roligt!

Matematiken

2012-03-27 @ 18:13:24 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Då var matematik tentan skriven. Pust och stön. Hur kan en kurs som är mindre än fysiken kännas SÅ mkt tyngre?

Nåja. Det är gjort och sedan får vi se om det räckte hela vägen.

Slänger in en bild på kladdpappret. De jag lämnade in var något mer organiserat!

Jag klarat!

2012-03-27 @ 06:34:43 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fysiken är klar. Done, färdig och fixad. Tentan är rättad och jag lyckades dra ihop 24 poäng (av 28 möjliga om jag inte är helt ute och cyklar). Helt klart godkänt, möjligtvis VG. Jag är osäker på vart gränsen gick, men det spelar egentligen ingen roll, det enda som betyder någonting är att jag klarat!
Vår lärare är underbar och rättar tentorna på en gång och drar man iväg ett mail till honom med sitt kodnummer får man veta resultatet.


Idag är det då dags för matematiktentan. Det känns lite tungt. Fysiken har fått gå före och matematiken har hamnat på efterkälke. Förhoppningsvis lyckas jag endå samla ihop det som krävs för att få godkänt.

Önska mig lycka till!

God morgon!

2012-03-26 @ 07:07:50 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Imorse när jag vaknade fanns de är välbekanta känslan där igen. Ni vet då man har lite ont i halsen och man känner sig lite svullen kring näsan. Ja men känner sig helt enkelt lite sjuk. Jag hade tänkt börja morgonen med några solhälsningar men efter ett varv kände jag bara nej, det går inte. Det känns inte bra och då skiter jag hellre i det! Sist körde jag på, ignorerade kroppens signaler och det slutade med både halsont och feber. Det gör jag inte om, in än i alla fall!
Idag gäller det att spara krafterna till tentan.

Imorgon!

2012-03-25 @ 18:53:22 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jaha. Då var vi där igen. Dagen före tentan. Ångesten och känslan av ”nu ger jag upp, nu skiter jag i det här!”. Imorgon är det upp till bevis. Japp, då var vi där igen.

Fysik B. Det är väldigt, väldigt intressant och jag tror faktiskt att det är möjligt att förstå. Men det hade verkligen varit trevligt med lite mer tid. Och med lite mindre sjuka barn (-> mer närvaro under lektionerna). Men nu är det som det är. Det har varit ett par väldigt intensiva månader och en ännu intensivare vecka och imorgon är det, som sagt, dags.
Tänk på mig mellan 9-15 för då sitter jag och svettas framför Fysik tentan!

 


Nu får vi hoppas att alla timmar som spenderats så här räcker!

Jag saknar honom

2012-03-25 @ 01:02:04 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredagskväll

2012-03-23 @ 18:40:34 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredagsmys på hög nivå!

Lunchpromenad

2012-03-23 @ 13:01:57 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Strax före lunch kände jag mig väldigt ofokuserad så jag tog mig en promenad till Ica. Passade på att köpa med mig en sallad hem. Vad skönt att slippa laga mat!

Förändringar och fisk

2012-03-22 @ 17:37:50 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Förändringens vind blåser åter igen. Man är sällan uttråkad i den här familjen!
Besluten är fattade och de flesta invigda. Det blir inte alltid som man tänkt sig men jag är taggad. Det ska bli välbekant och spännande på samma gång. Kan det bli bättre?
Nu hoppas vi bara på att de sista pusselbitarna faller på plats.


Snart borde studiesällskapet dyka upp och jag borde nog börja fundera på middag. Vad sägs om fisk, igen? Jag har ätit fisk varje dag den här veckan. Och nej, de var inte planerat, det bara blev så. Förhoppningsvis smörjer alla omega3 fetter igång hjärnan så jag klarar några timmar till framför de förbannade väldigt lärorika böckerna!


Jag orkar

2012-03-22 @ 15:42:26 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Energi. Snabb energi.
Check!

GAAH

2012-03-22 @ 07:19:27 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

I hopp om lite extra energi (och eftersom jag tyckte att halsen inte alls gjorde så ont) inledde jag morgonen med yoga. Men istället för den där sköna avslappnade men endå uppiggande känslan känner jag mig död. Eller ja, halvdöd.

Nåja, så är det. Deal whit it!
Fysik- och matematikplugg idag. Igen. Tentorna närmar sig och med dem mitt första U. Hur är det tänkt att man ska hinna lära sig relativitetsteorin, rörelse i banor, i cirklar och mängder, vågor, ljus som både vågor och partiklar, elektriska fältstyrkor, magnetfält, induktioner, kretsar och potential, universum, atomer och allt vad det nu är på två månader? Det är för lite tid!
Nej men om man skulle ta och bita ihop och dra sig iväg till skolan?

Vetenskapens värld

2012-03-20 @ 19:13:37 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jag vill rekommendera det senaste avsnittet at Vetenskapen värld. Det var väldigt, väldigt intressant och jag tycker ni ska se det, även om det inte riktigt går att förstå allt de pratar om. Det är bara så fantastiskt intressant och fascinerande!

Finns verkligheten på riktigt?

Det är lite extra roligt för delar av det de pratar om i programmet är sådant vi pratar om på skolorna, till exempel det om fotonerna och dubbelspaltexperimentet!

Småsjuk

2012-03-20 @ 15:51:55 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Att det är irriterande när man blir lite småförkyld. När man får lite ont i halsen, lite ont i nacken och lite extra trött. När febern just och just är befintlig och huvudvärken gör sig så pass påmind så man faktiskt tar en Ipren.
Just så är det nu. Och jag hatar det!
Jag är heller riktigt ordentligt sjuk ett par dagar så jag kan vila ordentligt och sedan vara frisk. Istället för att, som nu, vara lite småsjuk och stanna hemma i sängen medan man tänker ”men nog hade jag väl endå orkat …”