Tenta

2012-10-31 @ 08:03:14 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag sitter och väntar på att klockan ska bli lite mer så att jag ska kunna plumas/ plaska iväg till skolan. Idag väntar en tenta i differentialkalkyl och sedan följer några härliga dagar av total ledighet!

Jag kan helt ärligt säga att jag inte är nervös. Jag vet inte hur det kommer att gå och jag känner att jag inte kan lika så mycket som jag skulle vilja kunna, men vet ni vad? Det hjälper inte att stressa upp sig. Det går som det går och jag skulle inte vara den första som körde på civ.ings första matematiktentan! 

 

Söndag

2012-10-28 @ 08:21:59 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Älskade Goben har åkt iväg på äventyr med sina kompisar och jag sitter här med de små.
Bustrollen ser på morgon-tv medan jag sitter här med kaffekoppen och planerar årets julklappar. Den första är redan inköpt och de mesta är nog redan uttänkt. Oh, vilka julkänslor som kan sprida sig redan nu! 

Livstecken

2012-10-25 @ 19:51:07 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag lever! Trots en utdragen tand med efterföljande värk och tentaplugg.

Just nu är jag sjukt less på limes tal som ska utvecklas i all oändlighet och svamlas på med tills man får fram ett svar som "1/2"! Vad sjutton liksom?!

Bloggtorka

2012-10-17 @ 19:07:25 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

En tentauppg

2012-10-16 @ 11:39:29 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

En uppgift med uträkningar och svar. En... Japp

morgon med matematikångest

2012-10-16 @ 06:21:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Å vad jag ogillar att stiga upp på morgonen och frysa. Det hände just nu morse. Tofflor, morgonrock, strumpbyxor och knästrumpor. Och jag fryser fortfarande. Förhoppningsvis råder en kopp varmt kaffe bot på det. Synd bara att jag gjorde alldeles för starkt kaffe.

Idag väntar ännu mera matematik. Vi hade dubbellektion med två genomgångar per lektion igår, vilket innebär att vi inte hann räkna ett dugg på lektionen. Gah! Räknestugan på kvällen genererade i tre lösta uppgifter, vilket är alldeles för lite. Men så var också en av uppgifterna helt sinnesjuk svår…
 Jag ligger väldigt mycket efter i matematiken och just nu känns det som att jag aldrig någonsin kommer komma ikapp. 

 

v 42

2012-10-15 @ 06:27:39 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ny vecka. Återigen. 

Helgen kom och helgen gick. Jag fick spendera två dagar hemma med familjen och hade önskat att de var det dubbla. Nu är i alla fall rapporten är inlämnad men än återstår presentationen, och arbetet bakom.
Den här veckan kommer övervägande spenderas framför matematikböckerna. Jag har en del att ta igen då rapporten slukat så otroligt mycket tid. Förhoppningsvis kommer det finnas lite tid över för presentationsarbetet och socialt umgänge. Och när slutet av veckan kommer vill jag bara mysa med resten av familjen H! 

Idag är det dags

2012-10-11 @ 06:42:08 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag ska arbetet in. Det känns lite märkligt. I tio dagar har jag suttit tio timmar per dag (ibland ensam, ibland med gruppmedlemmarna) och kämpat för att få klart det här. Jag och T är mer eller mindre färdiga med vår del. De andra gruppmedlemmarna satt fortfarande och skrev när vi lämnade dem vid 19- tiden och jag misstänker att de fått sitta hela natten. Det ska bli intressant att träffa dem idag för att se hur det gått. Jag hoppas verkligen att de är klara nu.
Idag återstår att sammanfoga de olika delarna, fixa layouten och korrekturläsa. Sedan ska det skickas in. Som tur är har vi några timmar kvar, arbetet ska vara inlämnat innan 23.59.

Idag ska vi dessutom på studiebesök. VI ska åka till Piteå för att se förgasningsanläggningen som finns där. Jag ser fram emot besöket (det är ju förgasning vi skriver om i gruppen) men samtidigt hade jag velat sätta den tiden på rapporten. Nåja, vi kommer vara borta mellan 8-12, det är inte så många timmar. Dessutom kan man nog arbeta på bussen!

Arbetet fortsätter

2012-10-09 @ 08:36:45 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Under de senaste sju dagarna har jag och min klasskamrat spendera ett oroväckande stort antal timmar med att studera och skriva om hur man framställer tre utvalda drivmedel från biomassa. Vi har koncentrerat oss på råvarorna, förgasningsprocessen, reningen, F-T processen, metanolframställningen och DME syntesen. Nu har vi bestämt oss för att den delen av arbetet får vara klart då vi ska hinna lite till innan inlämningen. Näst på tur står ”analys av utsläpp”, framför allt genom ”Well to wheels” metoden.  Och jag vill inte. Jag vill verklige inte.
När jag nu äntligen känner att jag har koll på det jag gör så ska jag börja gräva ner mig i någonting nytt. GAAH!
Dessutom väntar vi på de andra gruppmedlemmarnas insatser. Jag ogillar skarpt att vara beroende av andra när det kommer till sådant här. Och beroende är jag för det är ganska svårt att påbörja en diskussion utan en fullständig teori-del. 

 

Upp, upp och iväg - mot en hållbar framtid!

frånvaro

2012-10-08 @ 15:31:25 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Anledningen till frånvaron är inte bristande tid framför skärmen. Jag sitter som fastklistrad här och har nog aldrig spenderat så är mycket tid framför en skärm som jag gjort under den senaste veckan. När man lägger ihop det med informationen: ”jag har aldrig läst så många rapporter som jag gjort under den senaste veckan” förstår ni nog hur det ligger till just nu.  
Jag är tacksam för att jag kunde ta en lite paus i lördags eftermiddag så jag hann hem till familjen en lite sväng innan jag var tvungen att återvända hit.
Nu har vi 3,5 dagar på oss att färdigställa rapporten. Shit! Bäst att fortsätta läsa. 

 

Jag måste nästan avsluta med en inspirationsbild:

 

Fredagsmys?

2012-10-05 @ 20:06:09 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det är fredag och jag sitter i ett regnigt Luleå framför min datorskärm och läser på om DME disel för att sedan kunna skriva ännu mer i rapporten. Till sällskap har jag tre klasskamrater och litervis med kaffe.
Det är egentligen inget större fel med det. Men jag hade verkligen velat byta ut datorskärmen mot tv:n, DME underhållningen mot en Disney klassiker, kaffet mot ett glas rött och klasskamraterna mot familjemedlemmarna.

Repris från igår

2012-10-05 @ 09:49:39 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Då är det snart dags igen. Mera kaffe, fler slag på tangenterna, mer information om hur syntetisk gas omvandlas till biobränsle och mer flum nä all koncentration sinat.
Förhoppningsvis får vi ihop så pass mycket så jag kan åka hem.


Plugg

2012-10-04 @ 06:33:24 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag väntar ännu en dag med plugg från morgon till kväll. Vi börjar med en föreläsning i hållbar energiteknik vid 8-tiden, fortsätter med differentialkalkyl vid 10 – tiden och avslutar med rapportskrivning. Sedan lär det vara dags att lägga sig… Ja, ni läste rätt: lägga sig.
Igår satt vi från 12-20 och med tanke på arbetsbördan som är kvar borde denna kväll bli ännu senare. Kaffe, kaffe och ännu mera kaffe. Och rapportskrivning! Jag hoppas och önskar att vi ska få ihop väldigt mycket idag och imorgon så att jag ska kunna åka hem på lördag men som det ser ut just nu så kommer vi inte kunna ha någon som helst fritid förens detta är klart på torsdag.
Ja det är väl det här som kallas studentlivet? 

 

 


Vi kommer rädda världen!

Oct. 03, 2012

2012-10-03 @ 11:04:49 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag har införskaffat mig lite trevlig läsning nu när jag endå ska spendera över en timma på bussen.
Ifall ni inte hör av mig före torsdag så beror det på att vi är inne på slutspurten på rapporten. Och det är en hel del kvar!

Den, ni vet

2012-10-02 @ 09:25:11 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Den där sjukt sköna känslan när man klarar av ett tal. Den där känslan, ni vet.