Självdisciplin

2012-09-28 @ 09:11:01 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Att det är underbart skönt att få vakna upp hemma med familjen. Det hade varit ännu härligare om jag inte vaknat upp med huvudvärk, träningsvärk och en snorig näsa. Nåja, sådant är livet. Lite morgonkaffe borde lösa det mesta.

Idag står jag inför en utmaning som jag, i ärlighetens namn, bävar inför. Nämligen att lyckas samla ihop nog mycket självdisciplin och fokus för att sitta vid matematikboken. Det brukar gå bra i grannkommun men här hemma vill det sig inte riktigt alla gånger. Jag borde försöka titta lite på grafer, deras funktioner och hur man kan kombinera dem för att göra nya. Det låter väl kul? Jag tycker om grafer, de är ganska handfasta och man kan rita upp dem för att verkligen se vad det är som händer.

Med dessa ord önskar jag er alla en god morgon och en mysig fredag!

Matematik <3

2012-09-27 @ 20:53:11 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag hade vi en väldigt givande matematikföreläsning. För första gången sedan den här kursen startar. Inte för att vara sån men det kan ha berott på att vi hade en vikarie.
Det jag ville ha sagt: matematik är väldigt roligt att lyssna på när rätt person pratar!

All over the place

2012-09-27 @ 15:14:58 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag

2012-09-27 @ 06:53:24 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det är torsdag och jag är väldigt, väldigt sugen på att åka hem idag då min närvaro på skolan inte är nödvändig imorgon. Men det betyder ju, som vanlig, inte att arbetsbördan minskat. Det är snarare så att det börjar dra ihop sig och vi närmar oss det datum då handledaren vill ha in vår rapport för att se vad vi åstadkommit under dessa veckor. Shit! Nåja, vi får väl se hur det bli och hur mycket jag hinner med idag. Så det är väl bara att dricka upp kaffet, stäcka lite på kroppen och ta fram matematikbok nr 2.

Det handlar om att ha rätt inställning!

2012-09-26 @ 07:40:14 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

God morgon
En kopp morgonkaffe och first aid kit får vara inledningen på denna onsdag.
Jag känner mig inte helt positiv idag. Bland annat på grund av att jag återigen är på väg att bli förkyld och dessutom har jag glömt mina hörlurar hemma i Kalix.
Men sådana negativa tankar ska inte få påverka mig. Idag är en ny dag och jag ska boosta mig själv med en massa vitaminer och en hel hög av kunskap. Dessutom tror jag inte kroppen mår dåligt av lite lätt aktivitet trotts den snoriga näsan.
Så: Lite lätt rörelse, gröt med en apelsin på sidan och kunskapen om varför helträdsuttag påskyndar markförsurning.
Jag har haft sämre mornar.  

tydliga gränser och nya utmaningar

2012-09-24 @ 06:35:39 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag morgon. Idag beger jag mig mot Luleå för att hämta in ny kunskap. Det ska bli spännande och jag ser fram emot det samtidigt som jag lite ledsen över att behöva skiljas ifrån familjen.
Men vet ni vad? Det är det nästan värt. Det blir så mycket bättre när jag kan plugga från morgon till kväll i grannstaden för att sedan ha helt lediga dagar här hemma. Det är bra för både mig och familjen. Det är så skönt att ha tydliga gränser och lägga undan det dåliga samvetet. Tiden med familjen blir så mycket mer när man slipper tänka på studierna och på allt man har kvar att göra. Och allt det där jag skulle ha haft kvar att göra om jag åkte hem varje dag har jag gjort bort medan jag varit på universitetet och på studentrummet.
Det kanske inte är den ultimata situationen och mest troligt inte hållbart i längden men det fungerar just nu och det är huvudsaken.

Men som sagt: Måndag morgon och en helt ny vecka med helt nya utmaningar och nya kunskper att erövra! 

Kvällspromenad

2012-09-22 @ 20:07:57 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trots trötthet, begynnande förkylning och en lagom trött jag så begav vi oss ut på upptäcktsfärd.

En underbar fredag

2012-09-21 @ 21:41:00 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Idag har vi haft en underbar eftermiddag och kväll i skogen.

Vi åkte iväg vid halv tre och kom hem vid halv nio. 

Vi började, som vanligt, med att göra upp eld och utforska omgivningen. Att balansera på nedfallna träd och att vila på mjuka mossor är aktiviteter som brukar förekomma när vi är ute såhär. 

 
 
 
 
 

Det är verkligen underbart att få komma ut. Jag är så glad och tacksam för att familjen uppskattar dessa aktiviteter lika mycket som mig. 

 

 

Efter ett tag fick vi sällskap av barnens farbror samtidigt som de små magarna började kurra. 

 

 

Vi stannade kvar ganska länge för att kunna njuta av elden, den friska luften och för att få se på stjärnorna.

 



När barnen började bli kalla och otåliga i väntan på mörkret fick de komma och sitta hos oss och så sjöng vi. ”Vargen ylar i natten skog” från Ronja rövardotter, ”Kalle Theodor” från Pippi Långstrump och ”Byssan lull”.  
Sedan berättade jag om Eldgubben. Han lever i elden och spelar för eldlågorna så de ska dansa. Och så fick vi se alla hundratals eldbarn spraka omkring. 

 

 

 

Livskvalitet mina vänner. Livskvalitet. 

 

 

Letar

2012-09-21 @ 12:29:42 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag och maken har passat på att springa i skogen i jakt på en lämplig grillplats.

Hittills har vi inte hittat något klockrent. Men visst finns det lämpliga kandidater.
Letandet fortsätter i en timme till. Sedan hämtar vi de små för en eftermiddag i skogen.

fredag

2012-09-21 @ 07:42:48 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det är fredag! Och idag vill jag komma ut. Gårdagen blev en tråkig inne-dag i och med allt regn. Och sedan hade tösan dans. Jag försökte liva upp det hela med lite fingerfärg men färgen var så pass gammal så den var med fast än flytande!
Så idag vill jag verkligen ut! Ut i skogen, ut och andas frisk luft, röra på kroppen, bara vara och njuta och leva. Tyvärr ser jag att det regnat inatt. De flesta ställen lär vara blöta men förhoppningsvis torkar det upp. Småtrollen ska på förskolan i några timmar så förhoppningsvis har det hunnit bli några grader varmare och lite torrare innan vi tar oss iväg. 

Film

2012-09-20 @ 21:10:41 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ser Kill Bill med maken. Egentligen borde jag låta bli då jag är så mesig men man måste ju försöka ;)

God morgon

2012-09-20 @ 07:33:58 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Att det är härligt att sitta såhär med morgonkaffet och bara ta det lugnt. Att jag dessutom sitter hemma i Kalix gör ju inte saken sämre!
Vi har haft väldigt få föreläsningar i veckan och idag missar jag en matematiklektion men det gör ingenting. Jag har redan gjort det stycket. Idag måste jag koncentrera mig på biobränslen och få igång skrivandet.

Men först frukost med de små. 

Jippi!

2012-09-18 @ 16:01:06 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ibland när man bråkat med en uppgift nog länge och sedan lyckats lösa den uppstår den där känslan. Den där ÅH VAD JAG ÄR BRA känslan. Och ibland vill man skryta lite om det ;)

Försöker hitta rutiner

2012-09-17 @ 10:52:49 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag gör jag någonting som är mindre bra att göra när man studerar. Jag hoppar över en föreläsning. Aja baja.
Till mitt försvar tror jag att jag lär mig mer av att sitta hemma och räkna. Jag lär mig så sällan någonting just dessa föreläsningar. Förläsaren är … inte den bästa. Dessutom står allt man behöver veta i boken och jag är en av dem som faktiskt kan ta till mig det jag läser.

Hur som helst: Detta bör inte upprepas. Det är inte bra. Jag vet att jag mår bra av att komma iväg till skolan och, om inte annat, hänga lite.

 

Det är svårt att hitta en rutin som passar. Att hitta balansen mellan plugg och ledig tid. Planen är att all tid hemma ska vara pluggfri men det betyder också att så gott som all tid här i Luleå behöver bli pluggtid. Jag antar att de flesta ser problemet i det. Man orkar inte. Jag orkar inte plugga mer än 10 timmar per dag, inte om jag ska tillgodogöra mig kunskapen.
Nåja, tillslut ska jag väl hitta någonting som passar. Just nu vet jag ju egentligen inte ens hur mycket tid jag behöver lägga ner på skolan för att ligga i fas och klara kurserna. Det är ju trotts allt inte allt för länge sedan vi började!

God morgon

2012-09-17 @ 06:27:57 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag morgon. Äter frukost och dricker kaffe framför datorn i ett försök att vara effektiv. Syster med familj hämtar upp mig idag och kör mig till Luleå och jag är inte ens färdigpackad. Det mesta kan jag leva utan men inte betalkorten. Och vad är det jag inte packat? Jo, betalkorten. Jag har inte ens kunnat lokalisera dem ännu!
Nej nu börjar det bli dags att försöka hitta det sista och sedan borsta tänderna.