Är det dags för en paus nu?

2013-04-25 @ 17:23:12 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

När man under flera dagar fått låsa upp dörren till skolan vid både ankomst och hemgång känner man sig på något märkligt sätt lite duktig.
När man sedan börjar fundera på vad man egentligen åstadkommit under alla dessa timmar och inser att svaret är en halv rapport känns det lite tragiskt.
När man sedan inser att man undviker ord som "jag" och "vi" i all text känns det som att man kanske borde införskaffa sig ett liv!



Helgen

2013-04-22 @ 05:28:11 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helgen kom och helgen gick. Allt går, som vanligt, i super speed.

Igår gick vi på promenad. 10 km blev det och vet ni vad? Kidsen cyklade hela vägen själva. Fast halvvägs stannade vi och grillade lunch. Det är härligt med sådana små utflykter, och det är ännu härligare nu när barnen är så pass stora så de kan ta sig fram på egen hand!
 Jag är väldigt nöjd över vårt senaste inköp som består av en 65 liters ryggsäck med ett bärsystem. Jag lyckades konka med mig korv, dryck och ved (allt som allt 16,5 kg) utan att avlida. Nice!

Nu inser jag att jag inte har tid att skriva mer för nu börjar det bli dags att äta frukost. Jag har en buss att hinna med och en lång skolvecka framför mig!

Bilden

2013-04-19 @ 17:27:24 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

bilden hör till inlägget nedan



Geometri och fysik

2013-04-19 @ 17:26:06 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Just nu håller vi på med mekanik i fysiken. Det är mycket lådor som glider ner för sluttande plan och allt som oftast ska man använda vinkeln för att räkna ut krafter i x-eller y-led. Problemet är att jag tydligen har jätte svårt med dessa trianglar som bildas och hur dessa ska vridas för att få in krafterna rätt. Det har helt enkelt kört ihop sig totalt i mitt huvud och ingenting blir rätt.
Men som tur är har jag min kära klasskamrat S! Hon har suttit med mig och tillslut har bitarna fallit på plats. Allt tack vare den här bilden




Fredag och Cs-137

2013-04-19 @ 07:54:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen fredag! Eller? Vart tog veckan vägen? Jag skulle ju hinna med så mycket nu när vi knappt haft en föreläsning om dagen.
Jag antar att tiden går fort när man har roligt helt enkelt. De flesta dagar har jag och S spenderat tillsammans framför datorerna och försökt förstå och knåpa ihop en labbrapport i fysiken. Det handlar som strålning och då fokuserar vi på det beta- minus sönderfall som sker när Cs-137 sönderfaller till Ba-137. Det är något vi (fortfarande!) har problem med i Sverige efter Tjernobyl olyckan. Det är rätt sjukt att vi fortfarande kan mäta strålning i både vilt och svamp ifrån de mest drabbade (svenska) område med tanke på att olyckan inträffade för 26 år sedan. Tyvärr kommer vi kunna göra det ett tag framöver då halveringstiden för Cs-137 är strax över 30 år!  Nu blev det lite dystert här och det var inte meningen. Det här med strålning och kärnfysik är helt otroligt intressant. Det är så synd att det kan leda till sådana här katastrofer. 

 

Tjernobyl ligger alltså i Ukraina. Som ni kan se så spred sig Cs-137 över så gott som hela Europa. 

Nu då?

2013-04-13 @ 09:29:15 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Och där satte rastlösheten in. Vad händer nu då? Jag har längtat efter en icke uppbokad helg men nu när den är här så känns det så tomt. Något måste vi väll göra?
Borde jag plugga? Kanske kan vi hälsa på någon? Kanske kan vi åka någonstans? NÅGONTIN måste vi göra, jag klarar inte av att sitta här hela dagen!

God morgon!

2013-04-12 @ 06:22:56 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Perioderna mellan inläggen blir allt längre, men jag förutsätter att de flesta förstår att både skolan och familjelivet tar tid. Eller jag borde väl snarare säga att det är det jag prioriterar just nu.

För er som undrar så går skolan bra. Jag fick nyligt veta att jag klarat av ännu en mattetenta, det är alltid lika roligt. För tillfället läser vi fysik och ekonomi. I fysiken koncentrerar vi oss på modern fysik och då framförallt den speciella relativitetsteorin och kärnfysik. Åh, det är så roligt! Spännande och fascinerande, fängslande och mystiskt, otroligt och nå fruktansvärt svårt att förstå! Jag skulle kunna läsa det här hur länges om helst! Ekonomin däremot… låt mig helt enkelt säga så här: det är inte den roligaste kursen jag läst. Men jag inser varför det kan vara bra för mig att förstå det här och jag ska försöka.

Och för er som undrar så mår familjen bra. Den gråa vardagen med onödigt tjafs som ”Nej jag vill inte lägga mig” och ”Usch den här maten är super äcklig” varvas med härliga utflykter och mysiga kvällar i soffan med ”mamma du är bäst, du är kungen” och ”Mamma jag älskar dig runt hela stan”.

Nu ska jag snart börja gå iväg mot skolan. Klockan är inte ens sju men vi har en labb i strålning idag. Det är väldigt intressant och jag vill vara väl förberedd.