Första berget med barnen

2013-08-23 @ 07:09:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Här sitter jag nu, pigg och utvilad, med min morgonkopp. Snart är det dags för frukost men innan dess ska jag visa er några bilder. 

Före vi åkte iväg gällde det ju att förbereda äventyret. För ett tag sedan köpte vi oss en terrängkarta över Kalix. Det visade sig vara ett riktigt bra köp då vi fått oss en hel del användning av den. Just denna morgon användes den till att lokalisera ett lagom högt berg med en närliggande sjö/träsk. Vi hade aldrig besökt Sockenträsket eller berget intill men tack vare kartan bestämde vi oss at styra kosan ditåt. 

 

 

Eftersom vi aldrig besökt platsen innan visste vi inte hur det skulle se ut eller om vi skulle kunna ta oss upp, speciellt med tanke på de små. Det första problemet kom redan i början. Vart sjutton skulle vi börja? Vi visst hur vi skulle ta oss till berget men inte vart vi skulle kunna påbörja vår vandring!
Det löste sig genom att helt enkelt börja traska uppåt på första bästa plats som inte var övervuxen av träd och snår! 

 
 

Sedan fortsatte vi helt enkelt. Upp, upp, upp.  Genom lingonris, upp på stenar och klippor och över rullstensåsar. Terrängen var rätt krävande men ungarna klarade det galant. Vid det här laget börjar de små blir vana vid de flesta typer av terräng och man kan dra med dem lite överallt.  

 
 
 

När vi närmade oss toppen slog vi läger. Där passade vi på att grilla och äta lite medpackade smörgåsar och morötter. Barnen byggde en koja medan jag och maken njöt av utsikten och en mugg kaffe.   

 
 
 
 

Efter att alla var mätta i magen och vi trampat ut elden riktigt ordentligt gick vi vidare.    

 

 
 
 
Vi åkte vid 10 tiden och kom hem efter 17. Det blev alltså en heldags tur med både regn och sol. Regnet var som tur var väldigt kortvarigt, även om det kom flera gånger. 

Jag vill verkligen rekommendera er att göra liknande utflykter. Man behöver inga speciellagrejer, det är bara att bege sig ut med det man har! Barnen hade stövlar, vilket visade sig vara väldigt bra då vi fick gå igenom höga blåbärsris på vägen ner, och vi hade våra vandringsskor. En jacka som håller någorlunda mot regn och vind kan också vara bra. Någonting på huvudet om solen lyser intensivt och en fulladdad mobiltelefon är väl också att rekommendera.Det enda man, enligt mig, måste ha med sig är ett gott humör!    

 
Go tur mina vänner!


    

 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback