Stugan

2013-08-16 @ 20:45:50 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

I år har vi besökt "stugan". Och med vi menar jag min familj, min mors familj och min systers familj. Dessutom fanns mormor och morfar på plast när vi väl anlädde. Innan jag forsätter borde jag väl klarlägga tre saker: 
1. Stugan tillhör mina morföräldrar. 
2. Det är väl egentligen inte en stuga. Det är min morfars hemgård. Men eftersom det varken finns rinnande vatten eller elektirsitet och folken bara besöker stället på sommrarna nu för tiden så får det helt enkelt heta Stugan.
3. Stugan ligger i Finland, närmare bestämt i Suomussalmi. 
 
Vägen som leder till stugan
 
Barnen trivdes så fint och det gjorde vi vuxna också. Det är så avkopplande att komma till ett så pass primitivt ställe. Inga tv apparater och inga mobiltelefoner. Bara naturen och umgänget med varandra. Ah härliga stugliv! 
Eller ja... det där med toaletten... Utedass är väl kanske inte det roligaste som finns men vad sjuttion. Det får duga. 
 
 
 
Att borsta tänderna utomhus är väldigt roligt!
 
 
 
Självklart passade vi på att besöka det centrala Suomussalmi när vi enda var där. Det var en väldgt fin stad med en underbar lekpark och otroligt fina stadsparker. Stadsparken hade en freesbegolfbana och en riktigt fin sandstrand. Eftersom vi lyckats resa iväg under sommarens varmaste vecka fick barnen självklart bada. 
 
 
 
 
 
Vi åkte dit på en fredag och kom hem på en söndag. Det kändes väldigt tråkgt att åka iväg, vi hade gärna stannat ett par dagar till men tyvärr väntade arbetet på oss där hemma. 

Kommentarer

Postat av: Jessica

Och så hälsade ni ju på oss i våran stuga oxå :)

2013-08-27 @ 13:27:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback