Feb. 27, 2013

2013-02-27 @ 09:25:45 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag sitter på skolan och är uttråkad. Vi håller på med hållfasthetsberäkningar och jag valde en alldeles för liten elementstorlek vilket betyder att datorn behöver väldigt lång tid på sig när den kör uträkningen.
Det var inte så genomtänkt. Nästa beräkning blir med (minst) dubbelt så stora element!

Morgonsvamel

2013-02-27 @ 05:50:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I måndags smet jag hem efter skoldagen var slut. Jag passade på när jag fick möjlighet att åka med ett gäng studenter från Kalix. Vilken underbar känsla det är att komma hem på en måndag och kunna ta med sig de små tillbadhuset och sedan sova bredvid sin underbara make. Åh, det måste jag göra om någon gång!
 
Men nu är det skola i Luleå som gäller. Slutdatumet för arbetsodrarna, duggan i matematiken och ångmaskinsredovisningen närmar sig. Jag siar om ett par intensiva cadd-veckor. Samtidigt får matematiken inte bli lidande, så jag antar att jag kan se fram emot sena, sena kvällar på skolan.
 
För övrigt kan jag meddela att jag har en rumskopis den här veckan. Trevligt med lite sällskap :)
M har börjat studer på Ltu och hon går distans men i veckan har hon och hennes klass innevecka. Då kan det vara skönt att befinna sig på studieorten så man slipper pendla. Resandet tar onödigt lång tid och blir dessutom kostsamt, i längden. 

Underbara söndag!

2013-02-26 @ 05:30:21 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I söndags var det stålande sol och plussgrader. Självklart försöket vi spender så många rtimmar som möjligt utsomhus. Kring 9-tide bestämde vi oss för att gå ut på promenad. 

 
 
 
Vi klättrade i berg, hittade lavamonstrenas hemliga skatt, smög över trollens bro, tog oss över isen och in i slottet där den onda häxan bodde. Ett riktigt äventyr. 
 
 
Vod lunchtid fick vi födelsedagsgäster och tösan fick bland annat längdskidor. Så efter att besöket hade gått var det dags att gå ut igen. 
Bobo fick låna skidor av sin faster, tusen tack :)
 
 
 
 

Fredag!

2013-02-22 @ 22:19:02 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Frukost.
Bakat.
Diskat
Plockat.
Lunch.
Tvättat.
Bilresa.
Föreläsning.
Bilresa.
Middag.
Diskat.
Bakat.
Tvättat.
Städat.
Ballonger och serpentiner och godispåsar och servetter och allt annat som är nödvändigt när man fyller 6 år!

Kontrast

2013-02-18 @ 18:43:13 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Då var det måndag igen. Kontrasten mellan helger och vardag är gigantisk just nu. Under helgerna ser jag knappt åt skolböckerna och har lite (bara lite, och egentligen onödigt) dåligt samvete över att de bara ligger där. På veckorna är skolböckerna det enda jag ser åt. Mer eller mindre. Idag anlände jag till skolan 08.00 och gick hem 18.00. Och det mina kära är en ganska kort skoldag.
Några kanske tycker det verkar tungt att spendera så månnga timmar på skolan men jag tycker det är skönt. Det dåliga samvetet håller sig borta då man ligger i fas. Och så går tiden fort och vips så är det helg och jag kan åka hem :).

Lördag

2013-02-16 @ 23:48:21 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ikväll har vi haft det väldigt trevligt hos kompisar. Självklart tog vi påvarar på tillfället. Lillkillen fattas men han var men han var minst lika tjusig!

Jippi!

2013-02-15 @ 20:19:45 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hårt arbete lönar sig!
Idag fick jag veta att jag skrapat ihop 8 av 10 på matte duggan. Dessutom har jag lyckats färdigställa, redovisa och blivit godkänd på sju arbetsorder och klarat av lika många quiz i cadd kursen. Det betyder att jag är godkänd på den första delen av kursen!

Nu förtjänar jag en ledig helg och den inleds med ett glas rött framför vetenskapens värld tillsammans med maken :)

Alla hjärtans dag

2013-02-15 @ 06:26:12 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår vad kärlekens dag. Igår var även en ledig dag för alla stundeter på Ltu då vi firar vinterfelstivalen. Man kan tänka sig att kombinationen av Alla hjärtans dag och en ledig dag hade tagit mig hem, men nej. Tyvärr  kunde jag inte åka hem och spendera dagem men min kära familj då jag läser en väldigt tidskrävande kurs just nu och den första deadlinen närmar sig med stormsteg. Det känns fördjävligt, det är första året jag inte är med mina barn på alla hjärtans dag, men jag tänker inte fokusera på det negativa. Det blir inte bättre av att nöta och stöta. 
Om vi ser det från den ljusa sidan: jag fick spendera dagen med ett gäng sköna klasskamrater i datasalen på skolan. För det är nämligen så att den där kärleksdagens spenderades. Jag har caddat. Klockan 08.00 kom jag till skolan och sedan caddade jag. Och caddade och caddade och caddade. Och när klockan var 20.00 bestämde jag mig för att gå hem. 12 timmar famför datorn, jupp. Men nu kan jag ett och annat om stelkroppsdynamik! 

Irritationsmoment på bussen

2013-02-11 @ 07:12:25 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

• Folk som, utan att fråga, slängt sig ner på platsen bredvid en. Hallo där, min kompis som just nu befinner sig på toaletten kanske sitter där.

• Folk som använder väldigt mycket parfym. Ja, parfym luktar för det mesta gott men din ankomst behöver inte annonseras av astmatiker som ligger på golvet i andnöd.

• Folk som nyser, snorar, slemhostar och uppvisa alla tänkbara symptom på smittsamma sjukdomar. Behåll era virus för er själva!

• Folk som tror att halva bussen är intresserade av att lyssna på deras musik. Hur klarar en person som lyssnar på musik med hörlurar av att höja volymen så pass mycket så att personen tre rader bort kan sjunga med?

Veckan som gått

2013-02-08 @ 15:48:15 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu sitter jag äntligen på bussen! Vad skönt det ska bli att komma hem till familjen och krama om alla.

Veckan har varit allt på samma gång. Jag har känt mig väldigt trött samtidigt som jag känner att jag har presterat. Det handlar inte om några topp prestationer men de har helt klart varit acceptabla. Matematiken flyter på, huvudet över vattenytan så att säga, och nästa vecka väntar en dugga. Jag vet inte riktigt om jag egentligen förstår vad det är vi håller på med men det är roligt! och ibland får jag uppenbarelser då allt är så självklart. Ja linjär algebra säger jag bara. Är ni sugna på en rejäl utmaning så kan ni få följa med på ett par föreläsningar ;).
Cadden har gått segt. Del 5 (Assembly) har varit sjuk seg. Cast övningarna har tagit över en halv vecka att göra (!) och arbetsordern var en riktig utmaning! Då kändes det lite extra skönt när jag väl redovisade den idag och fick höra: Ja men det här kan du ju, det var klockrent. Fast det är klart, när man gjort om den fem gånger borde man ha koll på vad det är man har gjort.
Även om man inte tänkt cadda i arbetslivet så är detta endå en väldigt värdefull kurs för ingenjörer. Vi snackar problemlösning och samarbete (när timmen är sen och alla lärare har gått hem så den enda hjälpen som finns att tillgå är en minst lika förvirrad kurskamrat) på hög nivå!

Hoppas nu bussen inte stannar allt för många gånger för nu ser jag faktiskt fram emot att få komma hem!

Fredagsmys

2013-02-01 @ 19:31:36 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fiskgratäng, panacotta och ett glas vitt som förtärs i skenet av levande ljus och med hela familjen samlad. Det är fredagsmys på hög nivå. En perfekt inledning på helgen!
Dessutom kör vi hela OLW och Disney fil köret och efter att barnen lag sig blir det film för oss vuxna. Tänk att det kan vara så underbart att köra i gamla hjulspår!