Det finns inga dåliga väder

2013-06-22 @ 12:21:24 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



;)

Äventyr

2013-06-20 @ 19:18:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Denna vecka är jag ledig. Och denna vecka verkar ha blivit förbannad med ostadigt och rent ut sagt dåligt väder. Vad gör då en mor med två små bustroll? Jo hon styr upp ett litet äventyr!





Att åka den stora blåa bussen hela vägen till Haparanda kan vara ganska spännande när man är liten.

Att äta middag på Ikea och sedan busa järnet med kusinen och moster på leklandet är inte hellre så illa!



Nytt tält

2013-06-18 @ 07:37:29 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I helgen har jag och maken invigt vårt nya tält. Det är ett tunneltält och rymmer tre personer, även om jag tycker att det var perfekt för två. Visst hade vi fått plats med en till men då hade vi fått sova tätt intill varandra. Premiärnatten skedde, återigen, hos mor min. Jag vill gärna veta vad tältet går för innan jag tar det med mig ut på en tur. Vi fick uppleva både regn och solsken under natten men vaknade upp torra och i ett tält utan kondens. Jippi! Nu börjar utrustningslistan vara komplett. Det betyder att vi snart kan bege oss ut på vår första tur : D





Steg efter steg

2013-06-12 @ 05:40:54 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår hade jag med stegräknare till jobbet. 11800 steg slutade den på. Att gå från stillasittande studier till heltidsgående arbetare känns. Det känns framförallt i benen men också i resten av kroppen. Det värker överallt och allt jag vill göra när jag kommer hem är att ligga ner och inte resa mig upp igen förens det är dags att gå till jobbet nästa dag. Men som tur är så vet jag att det är en vanesak och efter en vecka kommer jag knappt märka av det. Men till dess får ni räkna med att jag sitter här hemma och tycker synd om mig själv! Hihi

God morgon

2013-06-10 @ 05:01:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Här sitter jag och laddar upp med frukost. Första dagen på arbetet väntar om lite en timme och då gäller det att ha energi. Arbetet kräver nämligen att man är uppe på fötterna hela långa dagen (bortsett från lunch och ett par raster). Det känns lite tråkigt att behöva dra igång med schemalagd tid så snart igen efter sista tentan men vad gör man? Jag kommer arbeta den här veckan och sedan är jag ledig en hel veckan innan Jag går på min ”riktiga” rad.

Hoppas alla får en god start på dagen!

Vad är det som gömmer sig i diket?

2013-06-09 @ 16:06:39 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag: titta tösan, ser du renen där i diket?
Tösan: nej mamma det där är ett får.
Jag: nej det är en vit ren. Det är nog en renbebis.
Tösan: det är ett får!
Jag: suck. Ser Bobo renen?
Bobo: vart?
Jag: där i diket.
Bobo: det där är en muu!
Jag:...


Ja vad säger man?

Humor

2013-06-07 @ 19:45:10 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag tycker denna bilden är så roligt. De flesta av mina läsare kanske inte förstår men för er som gör det: Enjoy!
 
 
För fler roliga (och seriösa) bilder kolla in 

I fucking love science

på facebook!

I´m awesome!

2013-06-07 @ 18:34:43 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Shit. Nu är det gjort. Shit. Och shit igen. Jag har tagit mig igenom mitt först år på Civilingenjörsutbildningen! Det känns helt otroligt. Det har varit väldigt kämpigt med tidiga uppstigningar med ekvationer, sen kvällar framför cadd-program och timmar och åter timmar på bussen tillsammans med Newtons lagar. Det har varit på gränsen till nervösa sammanbrott, tårar och samtidigt helt jävla fucking underbart. Jag har lärt mig så mycket. Jag har utökat min vänskapskrets med helt underbara människor. Jag har utmanat mig själv och insett att jag är kapabel till så mycket. Och vet ni vad det bästa är? Jo att det är FYRA år kvar av samma känslostormar!  

 

Tankar

2013-06-04 @ 21:19:37 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jag är medveten om att mina inlägg är väldigt flummiga och osammanhängande och ofta upprepande. Ja allt på samma gång. Precis som mitt liv just nu. Fasta rutiner mixat med ett överflöd av ny information.

Egentligen ogillar jag att skriva då jag vet att mina texter inte håller måttet. Men jag väljer ändå att fortsätta. Varför? Jo för att jag vet hur mycket jag kommer uppskatta dessa tankar om några år. Precis som jag kan göra idag när jag kan ”resa tillbaka” flera år i bloggen. Det är fascinerande att se hur man utvecklas och att verkligen få det svart på vitt.

Just nu står jag inför ett väldigt stort steg i min personliga utveckling, om vi bortser ifrån det faktum att jag blivit mor och maka. Jag är så glad över att min nyfikenhet och fascination för vetenskapen har blommat ut ordentligt och att jag nu har möjlighet att utveckla detta fullt ut i och med min utbildning.   

Det var lite tankar så här på kvällskvisten.
På återseende tills vi ”ses” i nästa förvirrade och osammanhängande inlägg!

Nördar

2013-06-02 @ 19:11:25 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Åter i Luleå efter en snabb visit hemma. En natt hann jag sova där innan det var dags att återvända och fortsätta fördjupa kunskaperna i kärnfysiken och mekaniken. Men som kompensation åker jag hem igen på tisdag för att hinna med kidsens sommarfest. Och på onsdag svänger vi förbi Haparanda för ännu mera festligheter. Förhoppningsvis hinner jag med en hel del tentaplugg däremellan. Den sista tentan för denna period väntar på fredag och jag skulle verkligen vilja klara den!

Just nu sitter jag och nördar framför Stargate Atlantis. Jag snöar lätt in på Sci fi serier när jag tentapluggar. Det känns som en perfekt pausaktivitet.

 

 

Hoppas resten av er får njuta av det fina vädret. Själv tänker jag njuta av den utmaning och tillfredställelse man får när man klarat av ett riktigt svårt mekanikproblem!

Ekonomi och fysik

2013-06-02 @ 07:03:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Min först tanke när jag vaknade imorse var Räntabilitet. I lite halvpanik försökte jag komma på vad det var. Efter bara några sekunder kunde jag komma ihåg att räntabilitet på det totala kapitalet var resultatet efter de finansiella posterna plus räntekostnaderna igenom det totala kapitalet, förkortat RT. Pust. Sedan somnade jag om samtidigt som det gick upp för mig att vi gjorde den tentat igår och jag inte behöver vakna med sådana tankar.

 

 Nästa gång jag vaknade snurrade fysiken i huvudet. Nu är det dags att ta tag i fysiken. Jag har 6 dagar på mig att nöta in kärnfysik och mekanik. Vilken utmaning!