Lumilinna i Kemi

2013-03-29 @ 07:37:11 Permalink att vara mamma Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår besökte vi snöslottet i Kemi. Barnen tyckte det var jätte roligt, Speciellt när deras lilla kusin var med. Förutom den lilla kusinen hade vi plockat med oss ett par mostrar och en mormor, barnens mostrar och mormor alltså. Det är roligt med många, även om viljorna kan gå isär. 

Jag njuter i fulla dra nu när barnen börjat bli så pass gamla att man kan ta med sig dem på sådan här upptåg och de faktiskt uppskattar upplevelsen. I bilen på vägen hem sa tösan: ”Mamma det här var så roligt. Det var det bästa för barnen. Det var till och med bättre än lördag! Jag kommer aaaldrig glömma det här”

Själv är jag nor inte beredd att hålla med. Visst fanns där en hel del vackra skulpturer och några roliga rutschkanor för de små men annars… nej. Området var väldigt begränsat och efter mindre än en timme hade man sett allt, flera gånger. Men vad gör väl det när barnen fann det så roligt? :)

 

Iskyrkan. Här kan man viga sig, ifall man är ute efter ett lite annorlunda bröllop!

Bobo är lite orolig för ifall det finns monster på slottet. Men vi kommer fram till att denna stira man håller dem borta.
 
En häst inne i en matsal
 
 
 
Den här skapade faktiskt en lite disskusion om vem man kan vara kär i och vem som är god och ond.Diskusiner med barn i 6-års åldern kan vara väldigt givande. 
 
Trappan leder till en rutschbanan. Och ni, det går fort när man åker på is!
 

Trotts att det bara var -4 grader inne i snöbyggnaden så frös barnen. Och jag upplevde det nog också som kallare. Kanske det berodde på att solen lyste intensivt där ute och att hela byggnaden var en enda stor skugga? Om vi gör ett återbesök så tar jag helt klart med mig extra fleece kläder, det är inte roligt att skynda sig igenom allt när de små fryser. 
Som tur var fick de upp väremn rätt rejält när vi kom ut igen!

 

 
 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback