Fredag

2013-05-31 @ 06:54:02 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ja, som sagt, mitt första år på HET närmar sig sitt slut och med det även de sista tentorna. För tillfället befinner jag mig hemma i Kalix då vi ska ha ett utvecklingssamtal på barnens fsk. På något sätt tyckte jag det var en väldigt bra ide att planera in det dagen innan tentan för ett par månader sedan när vi spikade datumet. Mmm… Men visst är det skönt att vara hemma, även om jag mest sitter framför ekonomipapprena.

Jag ville väl mest bara säga att jag lever. Tenta ångesten hade kunnat vara värre.  Hoppas resten av er har möjlighet att spendera så mycket tid som möjligt utomhus. Själv sitter jag som sagt mest inne. Men snart är jag fri!

 

God morgon världen!

2013-05-29 @ 06:17:05 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Här förebereder jag mig för ännu en dag fylld med plugg. Vi ska ha våra sista lektioner för den här perioden, förhoppningsvis blir vi klara med bonusuppgiften i harmonisk svängning, min grupp i ekonomiprojektet ska hålla en muntlig redovisning av slutrapporten och sedan är det tentaplugg som gäller! Tentan i ekonomikursen väntar på lördag (!) och sedan skriver vi den allra sista tentan för detta första läsår den 7:e juni. Spännande och skrämmande. Shiit alltså… Tur att jag har S som driver mig halvt till vansinne när vi plöjer gamla tentor ;) hihi. 

 

Barnfri lördag

2013-05-26 @ 22:21:03 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

I lördags lämnade vi kidsen hos min mor och begav oss av mot Luleå. Vi var bjudna på middag hos min klasskamrat och hennes sambo. Vi umgås rätt intensivt under vardagarna då vi studerar men nu var det alltså dags för lite outside school umgänge. Dessutom fick jag och maken en chans att hänga lite utan kidsen.

Vi fick oss en riktigt god grillad middag som avnjöts utomhus i solskenet. Mat, vin och trevligt sällskap, kan det bli bättre?



Tillägg

2013-05-25 @ 07:47:55 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Eftersom jag skriver inläggen via telefon kan jag inte gå in och ändra i ett redan publicerat inlägg så jag får helt enkelt göra tillägget här. Efter första natten ute inser vi även att vi måste köpa ett nytt tält. Det vi sov i inatt är lånat och uppfyllde inte riktigt våra krav. Dels fanns det inget ordentligt utrymme för packning och dela bildades det sjukt mycket kondens på morgonen. Det droppade från taket på morgonen! Så nu får vi se till att läsa på och sedan hitta ett prisvärt tält.

Första natten

2013-05-25 @ 07:41:07 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Första natten i tält är avklarad. Nu kan jag konstatera att jag är nöjd med min lite dyrare luftmadrass och att sovsäcken från TrueNorth med en komfort temp på 0 fungerade utmärkt. Nu ser jag fram emot fler nätter ute i det fria, i skogen och på fjällen.






Maken har sovit han med. Men jag tror att det är läge att köpa in ett bättre liggunderlag och en ny sovsäck åt honom.

Utomhus

2013-05-24 @ 18:39:36 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag älskar utsidan. Att vara utomhus och då framförallt i det gröna. Bland klorofyllfylld växtlighet och ljydet av djurlivet.



Igår besteg vi Rutträskbacken (om man nu får använda ordet besteg i samband med en backe). Vi tog skogsvägen upp. Det är så roligt att balansera och klättra på stenar och stockar.Man kan ju undra om det är barnen eller modern som har roligast när vi är ute på denna typ av äventyr ;)

Hittills har vi hållt oss till dagsfärder men längtan efter naturen och lugnet jag känner när jag befinner mig där ute växer sig större, liksom vilja att utforska och testa komfortgränserna. Vad klarar jag av? Hur naturnära och hur länge?
Solen och värmen verkar tillåta en övernattning utomhus och det är precis det som ska ske! Jag och maken har slagit upp ett tält på mammas gård. Även om lusten till äventyret finns så inser vi våra (och vår ihoplånade utrustnings) begränsningar. Vi skyndar långsamt gelt enkelt.






I Luleå

2013-05-19 @ 08:14:26 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I förra veckan tog sig hela familjen till Luleå för att gå på upptäcktsfärd. Eller vi gick ju inte, vi cyklade.  Det var väldigt roligt då vi stötte på lekparker mest hela tiden. 

 
 
 

Omväxling förnöjer!  

 

Storforsen

2013-05-19 @ 08:08:29 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår besökte vi Storforsen i Piteå. Flera timmar ute i naturen och solskenet. Vi tog med oss mat och filtar för att kunna slå läger och fylla på energi för att orka traska omkring extra länge.

 

Naturen var fantasiskt och forsen var helt otroligt mäktig. Det dånade så man fick skrika till varandra när man stod vid räcket och vattnet skvätte över oss och svalkade i den heta solen.  

 
Förutom själva forsen strosade vi omkring bland alla mindre bäckar och grytor. Vi gick omkring i över tre timmar men hade nog behövt den dubbla tiden för att hinna täcka upp allt! 
 
 
Hit kommer vi åka igen!

Kör hårt

2013-05-07 @ 07:10:41 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag är återigen i Luleå. Det var tråkigt att åka hemifrån men nu får jag tid till att studera. Intensivt. Så när jag väl kommer hem igen kan jag njuta av familjens sällskap.



Morgonkaffe och fysikanteckningar. Kom igen, kör hårt!

Fysiklektion

2013-05-06 @ 16:39:02 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()




Fysiklektion

2013-05-06 @ 16:38:41 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

May. 05, 2013

2013-05-05 @ 21:19:17 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sjukstugan fortsätter. De små har varit så febriga och hängiga hela dagen. Dessutom har varken mat eller vätska fått stanna kvar så länge under förmiddagen. Tvättmaskinen har gått från tidig morgon till sen kväll. Täcken, kuddar, filtar, lakan, handukar och mycket mer... vad glad jag är över att tvättmaskinen står i lägenheten!
Förutom att tvätta har vi hunnit med att se film. Scooby Doo & legenden om vapyrer 2 gånger i rad. Scooby Doo & piraterna 3 gånger i rad. Och däremellan har jag lyckats klämma in lite bidragskalky för egen del. Och sagan om ringen på ljudbok. Ljudbok is the shiit när man studerar så intensivt så man inte orkar läsa på fritiden! Nu börjar inlägget bli osammanhängande vilket betyder att det är dags att avsluta.





Helgen

2013-05-04 @ 08:25:09 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helg. Att jag älskar helger. Men den här helgen känns lite annorlunda. Sommarlovet närmar sig med stormsteg vilket också innebär att kurssluten närmar sig. Innan dess ska jag ha hunnit avklara en rapport, ett seminarium, opponering på de andra grupperna, en labb och två tentor. Jag och så lite bonusuppgifter och räkning i boken och sådant där som hör till. Så det känns som att jag får bryta mot min "inte plugga på helger"regel om jag ska hinna med. 
Dessutom är de små sjuka. Magsjuka. Tvättmaskinen har snurrat konstant sedan jag kom hem och jag har hunnit se en hel del barnfilmer tillsammans med febriga små bustroll. Hoppas nu detta elände går över fort.  Det är så tråkigt att se de små i sådant tillstånd och att vara instängd mot sin vilja. Huu. 

Nej nu ska jag nog ta ett krafttag i köket innan det är dags att hänga upp tvätten.  

Dokumentärer

2013-05-03 @ 05:53:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag inser att jag bloggar väldigt sällan. Men vid det här laget vet ni ju hur det är.
Hursomhelst har jag sett en hel del dokumentärer och vill tipsa er om dem.

Denna handlar om kvinnorna och vad dem gjorde under kriget. Ni har 17 dagar på er att se den, tyvärr har svt tidsbegränsningar.
http://www.svtplay.se/video/1166817/kvinnornas-krigshistorier?tab=episodes&sida=5

 

Denna handlar om vilka faror vårt samhälle står inför idag. Kommer arkeologer om 100 år genomsöka ruinerna av våra städer och undra över vad det var som drev oss i fördärvet? Ni har 21 dagar på er att se denna.
http://www.svtplay.se/video/255292/mot-kollapsen?tab=episodes&sida=2

Denna handlar om Florens och alla dess hemligheter. 28 dagar.
http://www.svtplay.se/video/262944/florens-hemliga-rum?tab=episodes&sida=3

Mycket nöje!