Hemmadag?

2013-10-14 @ 06:26:44 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Måndag morgon och jag överväger en hemmadag idag. Dels för att vi enbart har en föreläsning idag och det känns onödigt att åka fram och tillbaka. Dels för att jag verkligen vill ha en hemmadag. Eller borde jag kanske säga en ”studera hemmadag”.

Helgen kom och helgen gick i vanlig ordning. Vi har hunnit med en del vardagliga saker. Det blev en cykeltur för de mindre och promenad för oss större (denna gång orkade kidsen i 8 km, det är kul att se dem utvecklas). Vi har myst framför tv:n och sett ett par nya filmer. Igår plaskade vi en hel del på badhuset. Ingenting extraordinärt men heller ingenting tråkigt.

Nej hörrni om jag ska vara hemma idag så är det nog bäst att jag fyller på kaffekoppen och drar fram böckerna. Annars går det inte. Jag ligger ju för sjutton i fas med min personliga pluggplanering och det vill jag fortsätta med! 

ord och inga visor

2013-10-09 @ 13:54:49 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

 
Bobo (4 år): Mamma nu går du och pluggar!
Ja det är väll bara att göra som han säger, eller?
 

Trötta händer

2013-10-08 @ 21:35:09 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Efter två 12-timmars dagar är både hjärnan och handen slutkörda. Det har gått åt en hel del tid och papper på matematiken. Det har kännts väldigt obegripligt med alla dubbelintegraler, ytintegraler och flödesintegraler så jag bestämde mig för att renskriva en del anteckningar. Det är väldigt tidskrävande men helt klart värt allt besvär! Hjärnan får utdelning för handena arbete. Och oj så handen har fått arbeta. Mitt lillfinger värker så det nästan krampar och handleden bränner. Aldrig hade jag väl trott att studierna skulle vara så här fysiskt krävande.




Anteckningarna från föreläsningarna är sällan snygga, man har ju fullt upp med att lyssna, hänga med och skriva av.

Nu är det dags att lägga undan allt som har med skolan att göra. Ögonen är trötta men det är ett tag kvar innan jag får lägga mig. Som tur är så är det värt att sitta uppe en timme till för när det väl är dags att krypa ner i sängen så får jag göra det bredvid maken :).

Måndag morgon

2013-10-07 @ 05:40:33 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det har gått en vecka sedan den sista uppdateringen. Som vanligt har tiden inte funnits samtidigt som lusten och orken inte infunnit sig och dessutom har datorn helt enkelt inte så hög prio just nu.

Helgen kom och helgen gick. Det blev långhelg för min del då vi var föreläsningsfria på fredagen. Jippi! Tyvärr har vi varit sjuka här hemma men det har varit ganska mysigt med en hemma helg. Att vara inne hela helgen hör inte till vanligheterna och visst gjorde sig rastlösheten påmind med jämna mellanrum. Men samtidigt har det varit ganska mysigt. Vi har sett en massa film med febriga barn, tvättat lite, plockat lite, legat i sängen och myst mitt på ljusa dagen, pluggat lite och sedan har vi lagt pussel. Japp, maken köpte hem ett 1000-bitars pussel och hållit oss sysselsatta varje kväll den här helgen. Det har varit riktigt roligt och nu är det inte många bitar kvar innan allt ligger på plats. Synd bara att jag ska behöva åka iväg innan det blir klart.
För det är ju så att det är måndag och skolan kallar. Det verkar som att vi har två föreläsningar/lektioner per dag den här veckan. Det känns alldeles lagom, då hinner man plugga lite i böckerna utan att behöva sitta uppe sent på kvällen. Tentorna närmar sig och det är väl lika bra att försöka förbereda sig så gott det går redan nu.  

God morgon.

2013-10-01 @ 05:23:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

 

Jag kombinerar första inlägget på länge med första inlägget på den nya datorn. Japp, jag har äntligen köpt mig en ny dator! Den har windos 8 vilket har gått oväntat bra att arbeta i. Däremot har jag en del problem med att anpassa mig till de nya tangenterna. De känns ”hårdare” än på den gamla datorn.  Mellanslagsknappen vill inte riktigt vara med alla gånger. Dessutom sitter tangenterna tätare, då det finns fler.  Men det är en vanesak, snart kommer allt att flyta på galant!

Jag skriver dessutom hemifrån. Det är väldigt skönt att få göra det. Vi har haft ett väldigt bra schema den här perioden. Varannan fredag har varit ledig, vi har hamnat på ungefär två föreläsningar i veckan och de har ofta legat före lunch vilket betytt att jag kunnat åka hem med den tidigare bussen.

Nu börjar det bli dags att laga frukost. Ha en bra dag!