Det är tyst och tomt

2013-09-24 @ 07:40:43 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

här inne och ni vet varför.






Egentligen har jag en del att säga men
det får bli en annan gång.


Borttappad tid

2013-09-18 @ 06:37:02 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helgen kom och helgen gick. fredagsmys följt av lördagens härliga idag-är-vi-verkligen-lediga känsla och avslutningsvis söndagens skogsutflyckt som varade hela långa dagen.

Därtill har tydligen halva skolveckan snart gått. Vad hände? Vart tog tiden vägen?
Kanske beror den där borttappade känslan på måndagens mega ansträngning. Dubbel labb på morgonen följt av både metall och matematik. Alla pass genomfördes (självklart?) utan raster.

Ja hur det nu än är så har jag dessutom hunnit hem igår vilket betyder att jag får spendera ännu en morgon på bussen. Men jag har kommit fram till att det är helt ok. Det är nästan lite mysigt att sitta här i halv mörkret och lyssna på First aid kit.




Ännu en morgon på bussen

2013-09-12 @ 06:54:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det är underbart att få vara hemma med familjen, att äta och sova tillsammans. Men jag hade gärna kunnat vara utan dessa bussresor. Att stiga upp tidigt och sedan försöka hålla sig vaken så man inte sover när man ska kliva av hjälper en inte att vara skärpt på föreläsningarna. Nåja. Det är priset man får betala när man inte bor på studieorten. Och bussresan på morgonen är egentligen inte så farlig. Alla är trötta så det är ganska lungt och stilla. Då är det värre på eftermiddagen när man ska hem. Jag vill gärna göra något av den timmen och försöker oftast gå igenom anteckningar eller läsa i böckerna inför kommande pass. Det är tyvärr inte helt enkelt när bussen fylls av ett gäng babblande babianer som inte insett att en halv flaska parfym inte är lämpligt att ha på sig när man färdas med kollektivtrafiken.

God morgon folket!

2013-09-11 @ 05:22:11 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Klockan är strax efter fem och jag dricker morgonkaffe. Känslan av hur pensionen kommer se ut infinner sig. Ni kanske undrar varför jag stiger upp den här tiden? Svaret är enkelt: Igår hade vi bara två föreläsningar, pass 1 och pass2, så jag åkte hem till familjen efter det. Idag ser schemat likadant ut vilket innebär att jag måste ta morgonbussen. Uppe med tuppen med andra ord. Det har inte blivit så där överdrivet många timmars sömn och få av dem har varit sammanhängande. Men vad gör väl det? Jag har fått vara hemma, ätit middag med barnen och sovit bredvid maken. Underbart!

Nej nu börjar det nog bli dags för frukost. Denna dag lär bli nog så spännande utan en kurrande mage!

 

Vetenskapen värld

2013-09-10 @ 06:29:30 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

För mina lite mer nördiga läsare måste jag få rekommendera ett par avsnitt av Vetenskapen värld. Den första delen handlar om rummet och den andra om tiden. Även om det är mycket som är bekant (för dem som läst en del fysik) så är det endå så intressant! Det är så otroligt och fantasiskt!

Som vanligt kan ni se avsnitten på Svt play. Klicka på bilden för att komma dit: 

 

 

Tisdag morgon

2013-09-03 @ 06:29:43 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi, jag liksom många andra före mig, har ju kunnat konstatera att hösten är här. Och i morse kom det sista slutgiltiga beviset, nämligen Ont i halsen. Japp. Jag hade ont i halsen när jag vaknade. Inte så där skärande och nu-lägger-jag-mig-ner-och-dör ont men likförbannat ont. Mer så där jag-kan-inte-svälja-normalt och tar-jag-inte-hand-om-det-nu-kommer-det-bli-jobbigt-om-en-vecka ont.
Ja det var väl roligt att jag kunde kombinera skolstarten med höstens första förkylning?

Ok, nu släpper vi det, ingenting blir bättre av att gnälla. Första skoldagen för detta läsår var det ja, och den hade vi igår. Metalliska och polymera material heter (den första) kursen och verkar väldigt intressant. Äntligen någonting som känns … verklighetsinriktat? Det känns som att den här kursen faktiskt kommer ge mig någonting som jag kommer kunna ha nytta av i arbetslivet. Inte för att fysiken och matematiken har varit direkt tråkiga men ibland känns de så långt ifrån, så teoretiskt. Eller ja, naturlagarna gäller överallt och hela tiden och vi kommer helt säkert få användningar för all matematik vi tragglat igenom det senaste året. Men känslan av att kurserna, när de läses var för sig, befinner sig lite ”långt borta” går inte att undvika. Och bara därför ska vi läsa ännu mera matematik under den här läsperioden. Idag drar nämligen den andra kursen (vi läser alltid två kurser parallellt) igång och det blir då matematik M. Vilken tur att matte är kul! 

Ifall inläggen glesnar

2013-09-02 @ 16:47:26 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

så vet ni varför: